funny Публикувано: 6 ноември, 2020 Публикувано: 6 ноември, 2020 Сега не знам за оплакване ли съм или след като съм се преборила вече съм за хвалене . Инсталирам електронен подпис. Два часа борба и ... не става. Звъня на съпорта. Отговора на съпорта : 1) Ама госпожо защо ползвате Мак ..... 2 ) Ама оперативна система Каталина е много нова, минете на доста по-стара.... 3) Ама ел.подписа работи с само с Мозила и при това версия 52 , вие коя ползвате ... - 80 .... еееее ми много ви е нова версията. 1 3 7
AlexandraKo Публикувано: 6 ноември, 2020 Автор Публикувано: 6 ноември, 2020 преди 12 минути , funny каза: Сега не знам за оплакване ли съм или след като съм се преборила вече съм за хвалене . Инсталирам електронен подпис. Два часа борба и ... не става. Звъня на съпорта. Отговора на съпорта : 1) Ама госпожо защо ползвате Мак ..... 2 ) Ама оперативна система Каталина е много нова, минете на доста по-стара.... 3) Ама ел.подписа работи с само с Мозила и при това версия 52 , вие коя ползвате ... - 80 .... еееее ми много ви е нова версията. Да бе, да! Аз, като съм с на Мозилата баба и, всяка година са люти битки, дорде тръгне, след подновяватето. Като настане време за подновяване, ме втриса седмица преди и две - след това:((( 2 3
bobole4e Публикувано: 6 ноември, 2020 Публикувано: 6 ноември, 2020 преди 31 минути , funny каза: Инсталирам електронен подпис. От известно време се чудя дали да си извадя-отказа ме окончателно. Аз два дена се борих с ПИК кода от НОИ, първо трябвало да чакам 24ч да го активират, после ми обясняваха как буквите трябва да са на кирилица...докато се сетя да пробвам на латиница, че влязох. 6
antea Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 преди 14 часа, funny каза: Сега не знам за оплакване ли съм или след като съм се преборила вече съм за хвалене . Инсталирам електронен подпис. Два часа борба и ... не става. Звъня на съпорта. Отговора на съпорта : 1) Ама госпожо защо ползвате Мак ..... 2 ) Ама оперативна система Каталина е много нова, минете на доста по-стара.... 3) Ама ел.подписа работи с само с Мозила и при това версия 52 , вие коя ползвате ... - 80 .... еееее ми много ви е нова версията. за Мак не знам какви други браузъри освен Сафари се използват, но е истина - новите версии на Firefox отдавна нямат функционалност за подписване с електронен подпис, най-безпроблемно е с Edge и Chrome, също и Java-та трябва да се обновява редовно за да не ходя в другата тема пък за похвалите и аз, вчера се оправих с УниКредит по електронен път за размяна на документи чрез Евротръст-подпис за смартфон 🙂 предвид желанието им за всичко да висиш и ходиш в офиса им лично, го считам за солиден напредък 6
AlexandraKo Публикувано: 7 ноември, 2020 Автор Публикувано: 7 ноември, 2020 Преди 1 час, antea каза: за да не ходя в другата тема пък за похвалите и аз, вчера се оправих с УниКредит по електронен път за размяна на документи чрез Евротръст-подпис за смартфон 🙂 предвид желанието им за всичко да висиш и ходиш в офиса им лично, го считам за солиден напредък Ма къъъв напредък, ти шестица си ударила:))))) 3
AlexandraKo Публикувано: 7 ноември, 2020 Автор Публикувано: 7 ноември, 2020 Начииии, Български пощи, могат да се мерят, само с БеДеЖето:(((((((( На 1 октомври получавам хартиена бележка, че в митничесата поща, пак имам пратка, да нося първо,второ, пето и девето. Като знам, миналия път, като пратих документите по ЕП, как чаках месец, тоя път, реших да скъся чакането. Принтнах, за всеки случай и шеснайсто и ударих петата и ги занесох на местО, на края на града. Една дИвойка със странен поглед и забавени движения ги прие, прегледа и промълви отегчено :” след няколко дни , в районния клон”, който на мен, ми е ЦП. И почвам да чакам, заветната бележка. В махалата , всички са предупредени, районът от Гладстон, до Четвъртък пазара е уведомен, ако случайно, пощаджийката не ме намери, да я вземе който и да е,и да ми я донесе. След месец и кусур чакане, драснах едно мейлче, ей тъй- любезно да подпитам. След има - няма два часа, ми се обади една госпожа и рече, че от 5 октомври / а вчера беше 5 ноември/,пратката седи в ЦП. Брееей, викам си аз, тЕ така се работи! Суйна- бОйна, отърчавам в ЦП, точно , за три минути:)))) Там, на гишето седи една достолепна леля и прелиства един тефтер, с извити крайчета на страниците, резултат, от плюнчене и прехвърляне. Подавам плахо номера и обяснявам случая. Прехвърли тя, тефтерЯ насам- натам, с един пръст, на клавиатурата, за 5 минути набра номера за проследяване , няколко пъти, че все не уцелваше:((( И на туй място, ме наду смях, щот се сетих за Караславовия Селкор - дето, “ пише, сякаш, кърти камъни”... Да, ама, след 10 минути, лелята ме изгледа отдолу- нагоре и се изхили победоносно. Нямало я пратката, да съм идела, пак на края на града... На гишето- залепен телефон за жалби. Тутакси го набрах и със заплашителен тон, рекох, че се обаждам, за да се жалвам. Отсреща, спокоен женски глас ми вика:” добре, жалвайте се, аз ви слушам”. Разказах отново всичко и тя рече, че след малко ще ми се обадят, да направят справка, за дванайсти път:(((( И седя аз, пред Пощата и се чудя - да хващам ли към митницата или да не хващам. Не щеш ли, таман стигнах да Кап. Райчо и се звъни. Малеееее, обажда се, лично, началничката на МП. И мрън-мрън-мрън, пратката била още при тях. И щоооо - “ ми, щото, тя била освободена от митницата, ама, митническата бележка се била загубила някъде “ и тЕ така - може да си седи там и 5 години. Добре де , като тази пратка седи повече от месец, на никого ли, не му прави впечатление? “ Ох, ми те били много такива, пък епидемия, карантина и пр”. Като че ли, преди епидемията и карантината, беше нещо друго. Та въпросната началничка рече, че лично щяла да се заеме, ама другата седмица, щото, петък 14 часа, не е подходящо време за работа, естествено, сакън, да не преработи:(((( Та щяла да иска от митницата, копие на заветната бележка и ще ми се обади. На което много- много не вярвам, ама пак ще звъня на жалбения телефон. Махнах си от всички сайтове, от които пазарувам, бг адреса, оставих само този в Англия, за 10 години, с Донеси ми. ком, как веднъж не се забави/загуби пратка. Тия с две пратки, ми скъсАха нервите . 11 4 3
Niceday Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 преди 3 часа, AlexandraKo каза: Отсреща, спокоен женски глас ми вика:” добре, жалвайте се, аз ви слушам”. Ей тука, така зловещо се изхилих... ВСИЧКО съм опитвала с Пощите - в 99% от случаите - не става и не става... и просто те чакат да се откажеш да ги ползваш... За евентуални бъдещи "общения" - никога не чакаш съобщение. Никога! Ходиш направо на гишето, по-вероятно е да стане бързо 🙂 Инак, съчувствам ти, то е ясно... 3
AlexandraKo Публикувано: 7 ноември, 2020 Автор Публикувано: 7 ноември, 2020 преди 5 минути , Niceday каза: Ей тука, така зловещо се изхилих... ВСИЧКО съм опитвала с Пощите - в 99% от случаите - не става и не става... и просто те чакат да се откажеш да ги ползваш... За евентуални бъдещи "общения" - никога не чакаш съобщение. Никога! Ходиш направо на гишето, по-вероятно е да стане бързо 🙂 Инак, съчувствам ти, то е ясно... Уф, спрях да се нервя:(((( Тия трябва да ги изринат всичките и да я закрият тази Бгпоща. В тези времена, дето една справка, става с един клик на мишката, те ми пишат, по тефтери, плюнчат и смятат на пръсти. Да не говорим , за култура и отношение - все едно, си им длъжен с нещо и не са на работа, ами, на почивка там. Нека си взема / имам си мечти/ пратката, че е един интересен сушоар, дето прави букли и ще напиша една жалба, с няколко копия, ей така, за спорта:)))) 7 1
neuromancer Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 Ами тук няма донеси ми.ком и вече се отказах да купувам неща от чужбина. Преди години купувах, защото има много неща, които няма начин да намеря тук. Обаче данъците за внос са около 75%, така че скъпи неща не купувам, за да не плащам тия данъци. Отделно всичко минава през митницата и се гледа ръчно дали дължиш нещо, общо доставката преди траеше 1-3 месеца, което в последните години стана 3-5 месеца, така че съвсем спрях. И сега май месец, понеже ми пратиха някакви ваучери от ибей (за да продължа да ги ползвам) в пристъп на оптимизъм си накупих 2-3 кабела и преходници. Още ги няма. Обаче тия дни пък получих смс, че съм имал пратка в митницата, не съм дължал данъци, но трябвало да си платя доставката от митницата до нас. Естествено в цената, която съм платил, си влиза доставка до вкъщи, обаче тия се правят на интересни и ми искат за доставка повече, отколкото съм платил за пущината. Така че не стига, че чакам 6 месеца, ами и да платя още, няма да го бъде. Та за това не участвам в коледната размяна на подаръци. 7 3
iMari Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 преди 6 минути , neuromancer каза: вече се отказах да купувам неща от чужбина. Егати! Ти обра съчувствието на четящите темата. Щях да продължа с оплакването от БГ пощите, ама след твоя пост се отказвам. 6 2
AlexandraKo Публикувано: 7 ноември, 2020 Автор Публикувано: 7 ноември, 2020 преди 45 минути , Мари Николова каза: Егати! Ти обра съчувствието на четящите темата. Щях да продължа с оплакването от БГ пощите, ама след твоя пост се отказвам. И аз, кат госпУжата от оплаквателния телефон: “ оплачи се, слушаме те”:))) След писанието на @neuromancerсе потвърди максимата, че винаги има и по-лошо:)))) В случая - БрПощи.Ама то, БгП и БрП е близо:))) 1 4
bad kid Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 Аз поръчвам само неща до 30 лв. последните години и почти нямам проблеми с пощата. 3
oli_mali Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 преди 2 часа, AlexandraKo каза: Да не говорим , за култура и отношение Случка по този повод от миналата година. Пускам аз някакво писмо с обратна разписка и докато чакам да ме обслужат на съседното гише става интересното. Влиза момче на около 20г. и ги поздравява с Добър ден, даже 2 пъти. Но не получава отговор, тъй като служителката е забила главата да си дописва бумагите. По едно време само вдига глава и обелва: "Слушам". Момчето поздравява отново и обяснява за каква пратка е дошъл да си вземе. Служителката му я намира, подава му я и само посочва да иска подпис в тефтера. Момчето взима пратката и им направи забележка, че са изключително нелюбезни и че по този начин уронват авторитета на българските институции, поздравява отново и си излиза. Веднага щом затвори вратата последва коментара: "Каква учтивост, какво отношение иска, да дойде и той да работи тук за 480лв пък тогава ще го питам пак дали ще поздравява". И те така... 4 1 1
bad kid Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 В нашия клон на международните пратки са много готини, направо мога да ги похваля, на другите гишета са малко змии, но там почти нямам работа... 3
bay_kolio Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 И мен ме вдъхновяват пощите. Та по този повод си припомних 2015. Мотаем се из едно село, Хорли, там се нощува когато кацаш късно на Гетуик или съответно рано. Та въпросното село си е типична английска провинция. В гробището зад църквата има плочи от 1400 и некоя си и пр. Та скитайки си забелязваме още една антика. Ръждиво патинирана чугунена поща - пощенска кутия. Прилича на малка кула с много желязо и сериозна здравина. Висока 140 см. Впечатли ме солидната и конструкция и потърсих година на производство. Оказа се 1902. И още нещо: Пощата се събира всеки ден в 4 рм. Поглеждам часовника - наближава. Саркастично се пошегувах, остава сега да я съберат. И кво става? Пристига един юнак на байцикъл, вади едно ключе като за ковчежето на Аладин и отключи. Събра си пощата в 4 рм. също като преди 113 г и си замина. А ние погледахме мъдро и разбрахме що са империя. Пощенски му работи 14
elenitta Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 Една случка и с мен от миналата седмица с Бг пощи да ви разкажа. Получавам аз от китайчето хабер, че пратките са ми в България, чакам си чинно една, две, три седмици, проверявам през ден в пощенската кутия за известие - няма, смс също нямам. Решавам накрая, че ще ида в пощата да питам. Обяснявам ситуацията на лелята, казвам, че нямам известие и смс и ако може да провери. Тя ми се скара, че ходя да ги занимавам без да имам нещо, но все пак ми поиска номер на пратката да провери в сайта. Те пратките ми са с обикновена доставка и съвсем евтини. Развика се, че това дето съм й казала не било номер, защо сама не съм проверила в сайта на пощите...Пак я моля, така и така съм дошла да иде отзад и да провери на стилажите все пак, казвам усмихнато имена и адрес и тя пристига с едни пакети отзад и ме започва "Ама, имате ЦЕЛИ ЧЕТИРИ пакета, защо не идвате?!?!"Аз пак обяснявам за известието и смс-а, тя ми тика един пакет в лицето и ми вика: "Как да получите смс , вижте си телефона!". То китайчето като въвеждало номер, пропуснало няколко цифри. Как да е, ядосах се и питам защо нямам известие тогава и тя започна да се оправдава: "Ама, аз не знам защо колегите не са ви донесли известие...Минавайте пак да проверявате ако има нещо".😂😂😄 Те принципно в този клон са добри лелите, но като ги накацат... 5 2
Иван Попов Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 Ох само като прочетох за пощите и реших и аз да пиша. Имам поръчан рутер от юли от Aliexpress. Та този рутер е на стойност 46 долара и от 13 август е в митницата в София. Какво ли му правят още..... не ми е ясно. Поръчвам много работи от Aliexpress, но всички ми пишат до 16 долара, а този рутер са го писали на реална цена. Но още по-готиното е, че ми идват 2 смс от БГ пощи за тази пратка, която в смс ми пише, че ще мине митнеческо оформление. Ами чакай чакай... септември беше първия смс, а октомври втория. Е та много ли е далече тази София да не ми го изпратят.... Но добре, че ми върнаха вече парите от Аli, та все ми е тая дали ще я пуснат пратката или не. 😊 преди 4 часа, AlexandraKo каза: Уф, спрях да се нервя:(((( Да ти кажа вече и на мен не ми пука, само парите да ми връщат. И да се нервираш и да не се нервираш няма смисъл. преди 3 часа, bad kid каза: Аз поръчвам само неща до 30 лв. последните години и почти нямам проблеми с пощата. И аз мисля на там да се насоча, само до 16 долара неща и готово. Чиста работа, без писма и т.н. 😇 преди 8 часа, AlexandraKo каза: могат да се мерят, само с БеДеЖето:(((((((( То нали сега БДЖ ще връща пари за закъснелите влакове. 3
bobole4e Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 И аз вече съм на този принцип-не се разправям, искам си директно парите от китайците. Но все нещо идва, не е тотал щета. 2
Иван Попов Публикувано: 7 ноември, 2020 Публикувано: 7 ноември, 2020 преди 6 минути , bobole4e каза: И аз вече съм на този принцип-не се разправям, искам си директно парите от китайците. Но все нещо идва, не е тотал щета. Понякога хем идват парите 😊 хем и стоката 🙂 Та за това все още си ги обичам. 🙂 Примерно преди няколко дни си поръчвах доста неща за Коледа, но дано дойдат дотогава. 😜 Ако не за Коледата на 2021 година 😀 А и сега преди 11 ноември исках да е. Те нали на 11 имат голяма промоция. 2
дядо Пепи Публикувано: 8 ноември, 2020 Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 10 часа, Иван Попов каза: поръчвах доста неща за Коледа, но дано дойдат дотогава. 😜 Ако не за Коледата на 2021 година 😀 Поръчах на китайчето подарък за съпругата за Коледа. Бях изключително доволен (съпругата също), когато тя го получи за рождения си ден в началото на май. Пак от същото място си поръчах маска за CPAP апарат. Не знам с волски каруци ли, на автостоп ли, или от ръка на ръка, но доставката отне 8 ( осем ) месеца. В резултат, на което сега имам две - купената междувременно от БГ и дошлата от поднебесната империя. 🙂 1 4
AlexandraKo Публикувано: 8 ноември, 2020 Автор Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 22 минути , дядо Пепи каза: Поръчах на китайчето подарък за съпругата за Коледа. Бях изключително доволен (съпругата също), когато тя го получи за рождения си ден в началото на май. Пак от същото място си поръчах маска за CPAP апарат. Не знам с волски каруци ли, на автостоп ли, или от ръка на ръка, но доставката отне 8 ( осем ) месеца. В резултат, на което сега имам две - купената междувременно от БГ и дошлата от поднебесната империя. 🙂 По-скоро, с охлюви:))))) 1
bibi Публикувано: 8 ноември, 2020 Публикувано: 8 ноември, 2020 Явно много хора пазаруват от сайтове извън ЕС в т.ч. и аз съм огромен фен, та да ви кажа, че има промяна в закона и от 07.2021 отпада необлагаемият минимум за внос т.е на всичко ще има ДДС и евентуално мито. Ако не се организират да го събират през пощите (поне за малоценните пратки), ще стане абсолютен леж! Китайците са по-гъвкави и ще организират нещо (може би складове в ЕС), но за UK не съм оптимист 3 3
AlexandraKo Публикувано: 8 ноември, 2020 Автор Публикувано: 8 ноември, 2020 преди 55 минути , bibi каза: Явно много хора пазаруват от сайтове извън ЕС в т.ч. и аз съм огромен фен, та да ви кажа, че има промяна в закона и от 07.2021 отпада необлагаемият минимум за внос т.е на всичко ще има ДДС и евентуално мито. Ако не се организират да го събират през пощите (поне за малоценните пратки), ще стане абсолютен леж! Китайците са по-гъвкави и ще организират нещо (може би складове в ЕС), но за UK не съм оптимист Просто си вземаш адрес от някоя фирма, ката Габко или Донеси ми и си решаваш проблема. И не ми е проблем плащането нина мита, ни на такси. Проблем ми е ей това, разкарване, нерви и чакане месеци. А те, китайците и сега имат складове в ЕС - например - в Полша. 2
bad kid Публикувано: 8 ноември, 2020 Публикувано: 8 ноември, 2020 Преди 1 час, bibi каза: Явно много хора пазаруват от сайтове извън ЕС в т.ч. и аз съм огромен фен, та да ви кажа, че има промяна в закона и от 07.2021 отпада необлагаемият минимум за внос т.е на всичко ще има ДДС и евентуално мито. Ако не се организират да го събират през пощите (поне за малоценните пратки), ще стане абсолютен леж! Китайците са по-гъвкави и ще организират нещо (може би складове в ЕС), но за UK не съм оптимист А ще има ли пак такса за данъчно оформяне или както там се води!? Поръчвам си калъфче за телефон за долар, плащам освен 20 ст ДДС и 15 лв за да си го взема? 2
slujitel Публикувано: 8 ноември, 2020 Публикувано: 8 ноември, 2020 Да ви кажа, че на моята колежка пратка за над 100 лв от Алиекспрес не дойде. Открихме диспут, продавача твърдеше, че пратката е в пощата да отиде и да си я вземе. Търсихме я и в митницата, няма я. Алиекспрес не се намеси, а уж трябваше и след време закриха диспута и нито пратка, нито пари. Писахме и на чата, нищо. Лично аз след този случай прекратих ползването на този сайт. 2 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега