crazyhorse Публикувано: 3 декември, 2020 Сподели Публикувано: 3 декември, 2020 (редактирано) ИСКАМ ДА СЕ ОПЛАЧА! Искам да ви разкажа какво ми се случи тази вечер... Предварително се извинявам за дългата тирада и евентуалните грешки в писането и поставянето на препинателни знаци!Не е редактирано,а докато описвах случката бях полупотресен,полувъзмутен и много шокиран! Към 20:00 часа тази вечер(03.12.2020) си подготвях зелките за слагане в бидона и както обикновено се случва,на последната зелка ножа се изметна и ми се заби около 1,5-2 см в лявата ръка на може би милиметър от едно сухожилие(или се плъзна по него)...Извадих го внимателно,излязоха няколко кръв,жената проми раната с риванол,сложи гентамицин(крем) и йодасепт,лепна една лепенка и потеглих към Спешното отделение... Оттук-насетне става интересното... Живея на около 500 м от Спешното,но отидох с колата.На входа на отделението стоеше една жена(незнайно каква),поздравих я с „Добър вечер“,тя ми отговори и ме попита за какво съм...Аз ѝ казах,но тя ми отвърна: „Отидете в Пулс(частната болница),защото тук сме само Ковид-отделение!“ Казах на шега-там да не ме накарат да си плащам? Не мога да ви кажа-ми отвърня тя! Тръгнах да заобикалям откъм паркинга(намира се между Поликлиниката,където е Спешното и болница Пулс),където бях оставил колата,но тя ми посочи “пряк път“!На рецепцията на болницата дремеше някакъв пазач,който веднага си сложи маската и ме попита за какво съм...Аз му отговорих и той ме упъти към „Спешното отделение“... Слязох няколко стъпала,няколко завоя и влязох в мазето на болницата,минах през две врати,отляво и отдясно мернах някакви отделения,но „Спешното“ беше точно пред мен,в дъното на коридора.На входа му излезе една жена,вероятно санитарка,защото беше с парцал,сложи си маска и ме попита за какво съм...Последва трето обяснение за причината на посещението ми и тя ме „покани“!Вътре седяха един срещу друг мъж и жена(впоследствие се оказа,че са доктор и сестра),съответно без маски и работеха нещо по лаптопите си.Сестрата ми каза“сложете си маската хубаво“,като в същото време тя си сложи нейната и тръгна към някакво друго помещение.Моята маска се беше смъкнала леко,но при слагането ѝ започнах да се задавям и да кашлям!Попитах ги дали мога да я сваля-забраниха ми категорично,но и четиримата се отдръпнаха на 2-3 метра разстояние от мен.Казвам“и четиримата“,защото към доктора,сестрата и санитарката се беше присъединил(вече полуразсънен,но чорлав) и пазача...Тук уточнявам,че имам неприятния рефлекс за гадене и повдигане,когато имам нещо около врата-пуловер,тениска,но най-вече маска...Хората около мен си ме знаят,но покрай Ковид-истерията съм уплашил немалко продавачи,защото винаги със слагането на маската започвам да се задавям и кашлям.След няколко минути ми минава когато попридърпам малко тениската или пуловера,но с маските след известно затишие следва нова порция кашляне.Доктора също стана от мястото си и ми свали лепенката,каза,че е повърхностно и изчезна в същото помещение,откъдето преди малко излезе сестрата... Вече се бях оправил от кашлицата,когато сестрата излезе от помещението облечена с някакво предпазно облекло тип“скафандър“,вече и с шлем,каза ми да седна на кушетката и си нахлузи 2 чифта ръкавици един върху друг.Седнах,каза ми да обърна главатана другата страна(явно уплашена от кашлицата ми преди минути),почисти разреза и сложи превръзка(вижте снимките)...Каза ми да съблека връхната дреха,за да ми бие инжекция против тетанус-боцна ме и седна на мястото на доктора(с лице към мен) и започна да пише нещо!Попита ме за има,години и адрес,после стана гледа някакви таблици,пак седна и продължи да пише...През това време аз си седях на кушетката натискайки боцнатото място с памук,който тя сложи(знаете как става)...След известно време ми каза да се разпиша на някаква бланка,попитах дали мога да махна памука и след утвърдителния отговор го хвърлих в коша с надпис „опасен отпадък“,като не забравих да питам дали там да го изхвърля.Облякох си горнището на анцуга и якето и попитах какво е това дето трябва да разпиша... Отговори ми-че сте съгласен да платите за процедурата!Значи все пак си дойдохме на думата... Междувременно пазача се беше настанил на вратата на отделението и ставаше свидетел на целия разговор!Казах ѝ,че съм здравно осигурен! Нищо,тук се плаща-отвърна ми тя!Вече възмутен,казах,че имам карта за допълнително здравно осигуряване и,че тази осигуровка включва и тяхното лечебно заведение(от работата ни осигуряват допълнително и знам,че други колеги са ползвали услугите на тази и други частни болници,дори и в София)!Отговорът-това е без значение,трябва да си платите! Казах,че в този случай трябва да ми издадат фактура,за да мога да си възстановят парите. Каза ми,че с бележката,която ще ми даде,трябва да отида на другия ден,за да ми издадат фактурата.Малко ядосан,че трябва да излизам от работа попитах-колко трябва да платя? 30(тридесет) лева-ми отговори тя!ШОК!!! Извадих си портфейла,погледнах и видях,че нямам пари,извадих картата и ѝ казах,че ще платя с карта!Отговор последва веднага-„Не може,нямаме терминал“!Казах,че нямам пари и тогава се намеси пазача: –Аз ще дойда с теб до банкомата,ще изтеглиш и ще дойдеш да платиш!Аз му казах,че картата ми не е дебитна,а кредитна(DSK-Wizz) и за теглене ми се удържат 5 лева(това го знам от горчив опит,защото тъкмо я бях извадил и вместо да платя с нея-изтеглих пари).5 лева не са кой знае колко пари-ще кажат някои...Да,не са,но не е редно при двойна осигуровка да плащам,а на всичкото отгоре да нямат и пос-терминал и да ги платя,а после да не ми ги възстановят(по-добре да ги похарча за друго)!21-ви век сме!А в чужбина дори продавачите на сергия имат тази джаджа!Пазача каза,че няма да си тръгна,докато не платя и това вече преля чашата...Казах,че ще се обадя на телефон 112,а той ми каза-обаждай се на който си искаш!Сестрата също се включи в хора и ми каза,че съм отишъл да се заяждам и с явната цел да не плащам. Отвърнах ѝ,че искам да си платя,но нямам пари и ще платя с карта.Отидете и изтеглете-отговори тя!Аз повторих,че ми удържат 5 лева за теглене и няма кой да ми ги възстанови и няма да ги хвърлям на вятъра!Пазача пак се включи-обади се някой да донесе,но аз вече набирах номера...Обади се мъж,обясних му ситуацията,а той ме попари-господине,това не е спешен случай,оправяйте се на място!Опитах се да обясня,че не ме пускат да си тръгна,но той ми повтори“оправяйте се на място“ и затвори!Пазача ми каза:“дай телефона,за да обясня аз“!Той не знаеше,че са ми затворили,а аз му отвърнах,че си има телефон и да си звъни на който номер иска...Някъде тук споменах,че ако съм циганин е нямало да плащам,но той ме увери,че цигани там не допускат,промърмори нещо от сорта“аз откъде да знам с кого говориш“ и излезе в коридора,набирайки някакъв номер.Не чувах какво говори,но седнах отново на кушетката и започнах да кроя планове за бягство(шегувам се естествено-аз не съм престъпник),но си помислих дали да звънна на съпругата ми,за да я предупредя за евентуалния ми арест в болницата!Пазача отново се появи на вратата и отново се опита да ме накара(този път полузаплашително) да отида да изтегля пари,за да платя или няма да си тръгна-не знам какво имаше предвид,но аз започнах да си представям как идват няколко сотаджийски коли с няколко незавършили училище момчета,но му отвърнах,че няма да платя,а ще стоя с тях!Мисля,че се тръгна да влиза в залата,но санитарката му каза да не се занимава,а в този момент дойде и доктора(може би е ходил да пуши) и попита: -Какво става,че изпуснах разговора?Обясних му ситуацията,а сестрата в този момент изхвърляше марлите и опаковките от интрументите в коша,но успя да процеди през зъби“Не плащайте нищо,ние ще ви платим сметката“! Докторът май се оказа най-разбран и ми каза,че не е проблем да се плати и на следващия ден,дори не езадължително да ходя аз,а може да отиде друг човек и да внесе парите.Благодарих му ,пожелах на всички лека работа и си тръгнах необезпокояван! Може би не съм единствения,сблъскал се със схемата за наливане на пари в частните болници и клиники,а в същото време държавните да се тласкат към хаос и разруха... Та имам питания:Трябва ли да плащаме здравни вноски? Трябва ли да си заразен с Ковид,за да ти обърнат внимание? Защо в голям областен град с 2 университета няма работеща спешна помощ за здравно осигурени? ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ? Снимки на контузията в спойлера: Спойлер Редактирано 4 декември, 2020 от Mary Спойлер 11 3 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 30 декември, 2020 Сподели Публикувано: 30 декември, 2020 На 23.10.2020 г. в 17:16, ven62 каза: Днес минах през Баухаус да взема един силикон и една бургия - 12 лв. Точно срещу него има супермаркет, предимно с италиански стоки. По принцип, имаме негласно споразумение с жена ми да не припарваме до този магазин. Но като паркирах на големия паркинг пред двата магазина … вече беше късно. Орбитата на италианския магазин ме засмука. Омекотители, прах за пране, душ-гелове, талиатели, равиоли, конелони и още 2-3 вида пасти, сирена, салами, сосове, … С голямо прискърбие съобщавам, че вчера като минахме от там магазина с италиански стоки беше хлопнал кепенци. Кажете някакви алтернативи, че не виждам кога реално ще може да стигнем до Италия. 1 1 Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 30 декември, 2020 Сподели Публикувано: 30 декември, 2020 ISensi на Аксаков....ама не съм ходил от години , не знам дали още го има. Връзка към коментар
Mary Публикувано: 30 декември, 2020 Сподели Публикувано: 30 декември, 2020 Преди 1 час, oli_mali каза: С голямо прискърбие съобщавам, че вчера като минахме от там магазина с италиански стоки беше хлопнал кепенци. Кажете някакви алтернативи, че не виждам кога реално ще може да стигнем до Италия. В понеделник минахме през магазина и си работеше. По нищо не личи да имаха намерение да затварят. Та случайно ще да е било. Връзка към коментар
Coo Публикувано: 30 декември, 2020 Сподели Публикувано: 30 декември, 2020 1 hour ago, oli_mali said: С голямо прискърбие съобщавам, че вчера като минахме от там магазина с италиански стоки беше хлопнал кепенци. Кажете някакви алтернативи, че не виждам кога реално ще може да стигнем до Италия. Този магазин за италиански продукти в София на ул. История славянобългарска е на Виа Тракия. Мисля, че имат магазини в Пловдив, а също и на този линк, но си имай едно-две на ум за доставката със Спийди. Те работят с храни и минават за магазин от първа необходимост, не би трябвало да е затворено в момента, нищо че са в тип търговски комплекс. https://ciao.bg/за-нас Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 30 декември, 2020 Сподели Публикувано: 30 декември, 2020 преди 1 час, oli_mali каза: С голямо прискърбие съобщавам, че вчера като минахме от там магазина с италиански стоки беше хлопнал кепенци. Аааа, не така, че любимият ми прах с аромат на лавандула, който си набавям от там свърши и трябва да се ходи в началото на следващата година. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 16 часа, oli_mali каза: С голямо прискърбие съобщавам, че вчера като минахме от там магазина с италиански стоки беше хлопнал кепенци. Кажете някакви алтернативи, че не виждам кога реално ще може да стигнем до Италия. Нещо си в грешка. Вчера пазарувах, днес (току-що) пак. Снахата (германка) пие само illy, безкофейново. Вчера в бързината съм взел на зърна. Днес тичах да го сменям - свършило. Голяма трагедия. Сега какво ще правим... не знам. (да ви кажа - на мен не ми дреме … ама изобщо... но жена ми се впряга, та от там ми идва зора) 1 4 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 3 минути , ven62 каза: Нещо си в грешка. Вчера пазарувах, днес (току-що) пак. Снахата (германка) пие само illy, безкофейново. Вчера в бързината съм взел на зърна. Днес тичах да го сменям - свършило. Голяма трагедия. Сега какво ще правим... не знам. (да ви кажа - на мен не ми дреме … ама изобщо... но жена ми се впряга, та от там ми идва зора) Има доста сайтове за продажба на кафе. Бързо доставят. Предлага и Илли. Щом е такава драма, мисля че може да ти доставят до края на деня, а може да го вземеш на място. Да ти е здрава и спокойна 2021 г.! 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 2 минути , Дани Магелани каза: Има доста сайтове за продажба на кафе. Бързо доставят. Предлага и Илли. Щом е такава драма, мисля че може да ти доставят до края на деня, а може да го вземеш на място. Да ти е здрава и спокойна 2021 г.! Ще пробвам да оживее без Илли. Ако не - да дъвка от това на зърна. 1 6 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 13 минути , ven62 каза: Сега какво ще правим... не знам преди 6 минути , Дани Магелани каза: Щом е такава драма, мисля че може да ти доставят до края на деня, а може да го вземеш на място A може и да запретне ръкави и да го счука с хаванчето... 😄 Щом е за снахата.... Пък и жената го напряга! 8 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Аз предлагам да го смелите с мелничката за кимион и чер пипер. Така италианското кафе ще придобие чуден български аромат, снахата ще е много доволна и само това ще иска. 😀От сигурен източник знам, че германците са влюбени в аромата на кимион. Ъхъм. 7 Връзка към коментар
Бръмбар Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 14 часа, Coo каза: Този магазин за италиански продукти в София на ул. История славянобългарска е на Виа Тракия. Мисля, че имат магазини в Пловдив, а също и на този линк, но си имай едно-две на ум за доставката със Спийди. Те работят с храни и минават за магазин от първа необходимост, не би трябвало да е затворено в момента, нищо че са в тип търговски комплекс. https://ciao.bg/за-нас И аз мисля, че е същия он-лайн магазин. За един продукт само няма смисъл, понеже много се оскъпява, но за повече неща е добре, не помня над колко беше безплатна доставката. Може да има забавяния със Спиди, но мисля че хората напазариха вече и ще се нормализират нещата. Връзка към коментар
jul Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 В Пловдив няма, магазинът е на магистрала Тракия до Пазарджик. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 13 минути , chandni каза: A може и да запретне ръкави и да го счука с хаванчето... 😄 Щом е за снахата.... Пък и жената го напряга! преди 8 минути , luba_rizova каза: Аз предлагам да го смелите с мелничката за кимион и чер пипер. Така италианското кафе ще придобие чуден български аромат, снахата ще е много доволна и само това ще иска. 😀От сигурен източник знам, че германците са влюбени в аромата на кимион. Ъхъм. Не давайте повече идеи, че жена ми ако прочете ... Най-лошото е, ако се сети, че има едни машини дето мелят кафето точно преди да направят еспресото. И капучино правели … като за 2-3 000 лева, … евтини. Та да си заменим простичката и стара Saeco. 7 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 1 минута , ven62 каза: капучино правели … като за 2-3 000 лева, … евтини Айде, айде... Пак у скъпото отиде, после жена ти виновна! За под 1100 лв има Гадже мечта 4 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 18 часа, Mary каза: В понеделник минахме през магазина и си работеше. По нищо не личи да имаха намерение да затварят. Та случайно ще да е било. Явно наистина е било случайно. преди 3 часа, ven62 каза: Нещо си в грешка. Вчера пазарувах, днес (току-що) пак. Извинявам се за подвеждащата информация тогава. Ще се ходи през уикенда пак значи 🙂 2 1 Връзка към коментар
funny Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Да се оплача . За първа година от последните 15 празнувам Новата Година в къщи . Не сме били нито в къщи, нито в БГ през тези години и сега..... в къщи, готвене....ядене, не пътуване,... Оплаках се ! 4 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 декември, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 12 минути , funny каза: Да се оплача . За първа година от последните 15 празнувам Новата Година в къщи . Не сме били нито в къщи, нито в БГ през тези години и сега..... в къщи, готвене....ядене, не пътуване,... Оплаках се ! Нищо де, човек трябва да опита от всичко:))Може пък, да ти хареса, домашният уют. Ние, след като 20 и кусур години, посрещахме НГ нейде по света, все, с голяма компания, от няколко се кротнахме и си ни е по- добре в къщи. Преди Коледа ни е последното пътуване, обикновено, в началото на декември. Беше ми писнало, по НГ от закъснения на самолети и клечане по летища. 4 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 20 минути , funny каза: Да се оплача . За първа година от последните 15 празнувам Новата Година в къщи . Не сме били нито в къщи, нито в БГ през тези години и сега..... в къщи, готвене....ядене, не пътуване,... Оплаках се ! В къщи сте, здрави сте, масата е пълна, весело ви е! А тези в болниците как са? Я бързо към темата с похвалите! 7 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 Навръх НГ, точно в 20 часа, ние дОма, се слупи най_гадното нещо на домашното "празнуване" - изгоря някакво трансформаторче, и съответно нямаме НИТО Интернет, нито телевизия, защото са свързани на 1 кабел, през въпросното трансформаторче. Дали в 21 часа двжурния ще е трезвен и ще дойде да го смени, се пита в задачата? Или, както очаквам, няма да имаме нет и телевизия най - малко до утре обед??? Страшен завършек на годината! 1 5 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 @luba_rizova Сега ще започнат фойерверки и навън ще грейне като ден, а вие ще си стоите на топло вътре и ще гледате с кеф! 3 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 31 декември, 2020 Автор Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 преди 27 минути , luba_rizova каза: Навръх НГ, точно в 20 часа, ние дОма, се слупи най_гадното нещо на домашното "празнуване" - изгоря някакво трансформаторче, и съответно нямаме НИТО Интернет, нито телевизия, защото са свързани на 1 кабел, през въпросното трансформаторче. Дали в 21 часа двжурния ще е трезвен и ще дойде да го смени, се пита в задачата? Или, както очаквам, няма да имаме нет и телевизия най - малко до утре обед??? Страшен завършек на годината! Стига де, тъкмо ще си поприкажете и ще се опознаете, кат в оня виц:))) Играйте на някаква игра, нямате ли Монополи? Ток нали имате, че на нас, една година ни спря токът и бяхме на свещи и на студено. 1 1 Връзка към коментар
luba_rizova Публикувано: 31 декември, 2020 Сподели Публикувано: 31 декември, 2020 А, весело посрещане, момичета и момчета! Дойдоха, оправиха го, да не повярва човек, за това държим този доставчик, не някой от големите. 8 6 Връзка към коментар
MCC Публикувано: 22 януари, 2021 Сподели Публикувано: 22 януари, 2021 Искам да се оплача. Майка ми, на своя глава, решила да си поръча нова кухня, готова за сглобяване. Избрала да поръча от "Хоп Мебели". Кухнята изглежда така: Спойлер При отварянето на кашоните, майка ми се оказва с 3 (!!!) вида дръжки за шкафчетата - металик (ожулени), златисти с бяло, и бели с цвете. За да няма съмнение - кухнята е една, шкафовете са в един стил, съответно дръжките би следвало да са еднакви. Майка ми се е свързала с търговеца, за да бъде коригирана грешката. Представител й е казал, че поръчката е пристигнала така от производителя, и те НE знаели какво има вътре. Излишно е да казвам колко нелепо звучи това търговец да не знае какво продава. Излишно е също така да казвам колко некомпетентни и некоректни то ги прави да изглеждат. Казали са на майка ми, че ще предадат на 'колегите от рекламация', но нищо повече. Какви са каналите за действие, ако не се коригират в най-скоро време? Жалба до Комисия за Защита на Потребителите? Друго? Благодаря предварително. П.С. Естествено, не ми е за тъпите дръжки. Ядосвам се, че подобни 'търговци' се гаврят с хората. 2 Връзка към коментар
Goal & Boss Публикувано: 23 януари, 2021 Сподели Публикувано: 23 януари, 2021 преди 21 часа, MCC каза: Искам да се оплача. Майка ми, на своя глава, решила да си поръча нова кухня, готова за сглобяване. Избрала да поръча от "Хоп Мебели". Кухнята изглежда така: Скрий При отварянето на кашоните, майка ми се оказва с 3 (!!!) вида дръжки за шкафчетата - металик (ожулени), златисти с бяло, и бели с цвете. За да няма съмнение - кухнята е една, шкафовете са в един стил, съответно дръжките би следвало да са еднакви. Майка ми се е свързала с търговеца, за да бъде коригирана грешката. Представител й е казал, че поръчката е пристигнала така от производителя, и те НE знаели какво има вътре. Излишно е да казвам колко нелепо звучи това търговец да не знае какво продава. Излишно е също така да казвам колко некомпетентни и некоректни то ги прави да изглеждат. Казали са на майка ми, че ще предадат на 'колегите от рекламация', но нищо повече. Какви са каналите за действие, ако не се коригират в най-скоро време? Жалба до Комисия за Защита на Потребителите? Друго? Благодаря предварително. П.С. Естествено, не ми е за тъпите дръжки. Ядосвам се, че подобни 'търговци' се гаврят с хората. Ами свържи се и с производителя. Ако търговецът е прав в твърденията си, производителят може пък да коригира грешката. Ако търговецът те лъже - ще му навреш в муцуната отговора от производителя (и ще ползваш същия този отговор като доказателство пред КЗП). 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега