Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ами при нас се обявява дата и час, ако има кворум се действа, ако няма следващия път решенията се взимат от който присъства. То иначе може да си играем на шикалки цяла година.

Публикувано:

Кворум за провеждане на общото събрание

Чл. 15. (1) (Доп. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) Общото събрание се провежда, ако присъстват лично или чрез представители собственици на най-малко 67 на сто идеални части от общите части на етажната собственост, с изключение на случаите по чл. 17, ал. 2, т. 1 - 4 и 7.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Ако събранието не може да се проведе в посочения в поканата час поради липса на кворум по ал. 1, събранието се отлага с един час, провежда се по предварително обявения дневен ред и се смята за законно, ако на него са представени не по-малко от 33 на сто идеални части от общите части на етажната собственост.
(3) (Нова - ДВ, бр. 57 от 2011 г.) Когато в случаите по ал. 2 липсва изискуемият кворум, събранието се провежда на следващия ден, а ако той е почивен или официален празник, в следващия работен ден, в часа и на мястото, посочени в поканата по чл. 13, ал. 1 за свикване на общото събрание. Ако липсва необходимият кворум по ал. 1, събранието се провежда по предварително обявения дневен ред и се смята за законно, колкото и идеални части от общите части на етажната собственост да са представени.

Така че като обявява събрание и знае, че и на третия път няма да дойдат кой знае колко собственици поради минусови температури (миналата година) или пандемия (тази), "Вход мениджър" е сигурен, че ще се приеме, каквото му е изгодно.
Затова търсехме начин да отменим събранието...

Иначе  neuromancer е прав за шикалкавенето, но не и в нашия случай. Ние искаме да се откажем от "Вход мениджър", но пак трябва събрание, и става порочен кръг.
  • Харесвам 4
Публикувано:

Ами то може да се проведе без кворум, но има решения, за които е предвидено да се вземат с квалифицирано мнозинство напр 75% или 100% идеални части. Тогава може да се проведе заседанието и без кворум, но мисля, че няма да може да се вземе съответното решение.  А за извършване на полезни разходи и за получаване на кредити се иска не по-малко от 75% мнозинство. Ама аз си разсъждавам само - нямам кой знае какви знания за етажната собственост и не мога да  твърдя със сигурност, че е така, но ми се струва, че могат да се оспорват такива решения без кворум и мнозинство при някои случаи, като нап. смяната на дограмата, ако се сметне, че е за полезни разходи е била без кворум и квалифицирано мнозинство.

• Харесвам 2
Публикувано:

Ами и при нас беше някакъв професионален домоуправител, но освен, че му се плаща, той не е особено заинтересуван да върши работа. Сега си го избираме и нещата са по-добре, поне има интерес да се подобряват. Така че наистина се откажете. Може би заради дистанцията да се направи събранието отвън, но пък е студено, де да знам, не мога да кажа

• Харесвам 3
Публикувано:

Миналата година точно така неизвестно от колко човека се прие смяна на дограма на входа и още има разправии за пари. Ще сляза в 20 ч. да видя какво са измислили пак от "Вход мениджър".

Благодаря за разбирането. 

• Харесвам 4
Публикувано:

Само да кажа как завърши вчера "сагата", ако някой се интересува. 

Събрахме се 5 човека от входа (отвън). Оказа се, че от фирмата искат да пробутат някаква оферта за асансьора. След едночасови разправии с представителя им единодушно решихме, че не сме съгласни 5 човека да решаваме какво ще се прави във входа и че искаме събрание в края на април, когато ще е по- топло и светло. Особено след като се оказа, че входът не притежава копие от протокола на миналогодишното събрание, защото "редът  бил те да го вкарат някъде в тяхната система."

• Харесвам 4
  • Браво 1
Публикувано:
преди 1 час, stotan каза:

Само да кажа как завърши вчера "сагата", ако някой се интересува. 

Събрахме се 5 човека от входа (отвън). Оказа се, че от фирмата искат да пробутат някаква оферта за асансьора. След едночасови разправии с представителя им единодушно решихме, че не сме съгласни 5 човека да решаваме какво ще се прави във входа и че искаме събрание в края на април, когато ще е по- топло и светло. Особено след като се оказа, че входът не притежава копие от протокола на миналогодишното събрание, защото "редът  бил те да го вкарат някъде в тяхната система."

Ние, за всяко решение, което ще изисква плащане, пускаме списък за подписване. Списъкът се оставя в портиерната, и има определен срок за събиране на подписи. И след срока броим идеалните числа на собственост. А при недостигнат кворум в определения час се изчаква един час, и след този час, събранието е лигитимно по закона.

• Харесвам 1
Публикувано:

Точно това предложихме на представителя на фирмата- да ни изпратят офертата и да съберем подписи, но той почна да твърди, че не можело така. 😀 Ще видим какво ще стане в края на април.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 9 минути , stotan каза:

Ще видим какво ще стане в края на април.

Защо не си използвате събранието април да ги смените, останах с впечатлението, че това искате всъщност. Ако няма кворум за това, то тогава няма да има и за останалите неща.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 13 минути , stotan каза:

Точно това предложихме на представителя на фирмата- да ни изпратят офертата и да съберем подписи, но той почна да твърди, че не можело така. 😀 Ще видим какво ще стане в края на април.

Ако искате да ги махнете тези, не може ли, да си направите една подписка, като всички се подпишат, ще има кворум. Това с общото събрание, трудно става.

• Харесвам 2
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Искам да се оплача от моя интернет. Някой е влезнал в моя рутер и ми е заразил цялата мрежа, та сега смених MAC, за да ми се оправи. 

Дано вече да нямам този проблем. Че и ми бяха сложили много забрани, без достъп до много сайтове........  

Редактирано от Иван Попов
добавяне на информация
  • Шок 9
  • Замислям се 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Нощувката в хотел Селена в Созопол е по-скъпа, отколкото в Хилтън в Банкок. Накрая резервирах добър семеен хотел последните стаи.

Баси, края на март Созопол привършват читавите места за лятото. Ще е неописуемо като миналото лято, явно хората не искат да им бъркат по дупките с тампони да ходят при комшиите. 😄 

• Харесвам 4
  • Смея се 3
Дани Магелани
Публикувано:
Преди 1 час, T.E.Lawrence каза:

Нощувката в хотел Селена в Созопол е по-скъпа, отколкото в Хилтън в Банкок. Накрая резервирах добър семеен хотел последните стаи.

Баси, края на март Созопол привършват читавите места за лятото. Ще е неописуемо като миналото лято, явно хората не искат да им бъркат по дупките с тампони да ходят при комшиите. 😄 

Добре дошъл! Къде се загуби? Мислех вече, че си се закотвил някъде по азиатско.

Дани Магелани
Публикувано:
преди 4 минути , T.E.Lawrence каза:

Нямаше за какво да се пише. То още няма, но очакваме скоро да се промени. 🙂

Топ специалист по Азия винаги има какво да ни каже.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, T.E.Lawrence каза:

Не знам каква цена си видял.  Но хотела е много зле. Най-хубавото е гледката.

• Харесвам 2
  • Шок 1
Публикувано:

За 2 -ри път лъжат с рестото Ради в кварталния магазин . Първият път не намерихме бележката , но преди 5 минути се върна от магазина и има маркирани цигари за 5.20 , а е на 12 години?!? Някаква идея какво да направя? Знам , че тарикат мъж не писка , ама и детето е разстроено...

• Шок 3
Публикувано:

Магазините имат камери. Утре рано сутринта с касовата бележка намираш управителя на магазина и гледате записа как персоналът му краде. Казваш, че не си за пет лева, но очакваш да те държи в течение какви мерки е предприел с продавач/ката и това повече да не работи там или другаде, а ако това го затруднява, не ти е проблем да се заемеш със случая и да подадеш сигнал. Ако магазинът е малък от типа на собственик-касиер-всичко останало, не чакаш утре, а моментално отиваш и правиш грандисимо скандал по възможност с повече публика от клиенти, за да го долинчуват те. Бих взела детето със себе си на тази среща. 🙂

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 час, Coo каза:

Магазините имат камери. Утре рано сутринта с касовата бележка намираш управителя на магазина и гледате записа как персоналът му краде. Казваш, че не си за пет лева, но очакваш да те държи в течение какви мерки е предприел с продавач/ката и това повече да не работи там или другаде, а ако това го затруднява, не ти е проблем да се заемеш със случая и да подадеш сигнал. Ако магазинът е малък от типа на собственик-касиер-всичко останало, не чакаш утре, а моментално отиваш и правиш грандисимо скандал по възможност с повече публика от клиенти, за да го долинчуват те. Бих взела детето със себе си на тази среща. 🙂

Ако не схванат посланието му - да сезира органите, че тези продават цигари на непълнолетни.

• Харесвам 1
Публикувано:

Разходиха се с Павел ( почти на 18) и му върнаха парите . Мен повече ме притеснява , че Ради се е усетил , че сметката е висока ( 50%) отгоре и не е реагирал на място. Нали рекламации се правят само на касата:)

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 3 минути , ivan69 каза:

Разходиха се с Павел ( почти на 18) и му върнаха парите . Мен повече ме притеснява , че Ради се е усетил , че сметката е висока ( 50%) отгоре и не е реагирал на място. Нали рекламации се правят само на касата:)

Все пак той е дете. Не можеш да очакваш дете да реагира адекватно, дори и да се усети, че го лъжат, може да не намери смелост да повдигне въпроса.

Все пак това да му е за урок на твоя малкия и да си опича акъла отсега нататък! Че все така ще е...

• Харесвам 10
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не е било да тръгнем за някъде и детето да е здраво. Може месеци наред всичко да е супер, наближи ли полет, малкото саботьорче се включва със здравни неразположения, за да даде газ на изживяването. Цяла есен и зима близа ръкохватките в метрото (прави се на куче), прогизва в локви (кораб), седя на -15 по снежни писти, дори го хванах с други деца да яде неща от един пясъчник, нищо му нямаше. От две седмици го следя да не прави глупости и от вчера е с диария, боли го корем, не сме спали снощи. Не смея да звънна на личната му, тя хич не ги обича тези работи с пътуванията с деца; ще прати РЗИ, МВР и Митници да ни спрат пътуването 🙃 Давам му солети и го пратих на детска (имат си мед сестри, те ги следят там), така че и да ми го върнат на обяд, да съм отметнала част от задачите, които трябва да свърша в следващите седмици като ме няма. Дано не вдигне температура. Температура на летище в момента ми е най-зловещия кошмар.

• Харесвам 2
  • Шок 4
Публикувано:
На 30.03.2021 г. в 19:49, ivan69 каза:

За 2 -ри път лъжат с рестото Ради в кварталния магазин . Първият път не намерихме бележката , но преди 5 минути се върна от магазина и има маркирани цигари за 5.20 , а е на 12 години?!? Някаква идея какво да направя? Знам , че тарикат мъж не писка , ама и детето е разстроено...

По отношение на магазина имам един много семпъл съвет - задраскваш го.

Аз така (по различни поводи) в половината магазини по Иван Асен не влизам.

• Харесвам 9

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.