Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 11 часа, neuromancer каза:

Португалия е в зелената зона за англичаните, които пък са ваксинирани и няма да имат спирка това лято.

Точно, и аз с това си го обяснявам. Освен това един от вариантите ни беше връзка през Лондон, но цените на тези билети също се повишиха драстично последната седмица

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 часа, Фил каза:

Да се оплача, пък и да обърна внимание за да се има предвид.  
Онзи ден преглеждах за рентакар края на юни в Мадейра - цените за 6 дни започваха от 105-115-130€ най-ниските 4-5 оферти. 
Днес отварям и същите коли вече са 160-180-210€ . 
Явно със започващото отваряне тук и там, хората са като отвързани и на по-туристическите дестинации започва сериозно търсене и съответно повишаване на цените. 
Така че който има да резервира разни неща, свързани с пътуване за лятото, да не се размотава много-много (като мен :grin: ), ами да действа.

@ФилНе знам, за кои дати ти е пътуването, но понеже, тези дни и аз ровичкам за кола в Сицилия, ми попаднаха тези:

https://www.discovercars.com/ru/search/8107c1a8-d851-4d99-a3ff-f0e957cf9c6a

За пръв път ги срещам.

Доста са им ниски цените, но дори, с пълна застраховка, пак има депозит, немалък.

Ако искаш, разгледай ги и ти, ако вече не си , разбира се.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 43 минути , AlexandraKo каза:

@ФилНе знам, за кои дати ти е пътуването, но понеже, тези дни и аз ровичкам за кола в Сицилия, ми попаднаха тези:

Благодаря. :smile3:
Гледах вчера и там - една идея по-ниски цени, но тези цени са все за коли от Goldcar или Rhodium (което е парктически същото), а аз гледам да ги избягвам по възможност. 

• Харесвам 2
Публикувано:

В момента съм на летище София, Т2. Това е едно европейско летище. На гейтове В всички букси на таблото за зареждане на телефони са изскубани или повредени!!! Ясно е, че е от "пътници" но е адски смущаващо как от управата на летището не предприемат мерки за възстановяването им. Това е едно европейско летище???

20210524_092740.jpg

• Харесвам 11
  • Шок 5
Публикувано:

Вече 2 дни търсачката Google рекламират някакви суинг бални зали и е като анимация,която се движи.Много ми е дразнещо и понякога си слагам за начална страница Yahoo,където поне има различни снимки при всяко обновяване.

• Смея се 2
Публикувано:

Само да кажа, че някой се прави на "циганин". Или са италианчетата oт alitalia или са си нашите от Vivacom.

Звънял съм на тел. 00390665649 (номера на AlItalia за връзка от чужбина) за да ми върнат парите за едни полети до Палермо, които АлИталия промениха така, че прекачването в Милано да не е същия ден, а след 3 дни и съответно поисках да ми върнат парите. След 300 зора успях, но това е друга тема.

Според Vivacom това е ватикански номер и не е в EU т.е. плана ми не го покрива, като безплатен номер.

• Харесвам 1
  • Шок 9
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 11 минути , ven62 каза:

Само да кажа, че някой се прави на "циганин". Или са италианчетата oт alitalia или са си нашите от Vivacom.

Звънял съм на тел. 00390665649 (номера на AlItalia за връзка от чужбина) за да ми върнат парите за едни полети до Палермо, които АлИталия промениха така, че прекачването в Милано да не е същия ден, а след 3 дни и съответно поисках да ми върнат парите. След 300 зора успях, но това е друга тема.

Според Vivacom това е ватикански номер и не е в EU т.е. плана ми не го покрива, като безплатен номер.

Ами не е ватикански номер.

0039 е Италия, 06 е Рим. Ватикана е 00379

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 22 минути , ven62 каза:

Алиталия не се ли опитаха да ти задържат парите, с обяснението, че това е индулгенция? 🙂

• Харесвам 2
  • Смея се 10
Публикувано:
преди 27 минути , neuromancer каза:

Ами не е ватикански номер.

0039 е Италия, 06 е Рим. Ватикана е 00379

В google пише и това:

Vatican telephone numbers are in the form of "+39 06 698xxxxx", "+39" being the country code for Italy and "06" the area code for Rome (the city surrounding Vatican City).

Нищо чудно и 003906656... да си го измислят, че е Ватикански.

Чудя се дали да се заяждам за 20 лв. или да ги подмина... че нещо не съм в настроение...

преди 20 минути , Мари Николова каза:

Алиталия не се ли опитаха да ти задържат парите, с обяснението, че това е индулгенция? 🙂

Опитаха се с 2 милиона други обяснения. Накрая ходих в БГ представителството им (тъкмо го закриваха, едва ли не последния ден) и там една мадама беше достатъчно отзивчива да им пише на някакъв служебен имейл и върнаха парите на следващия ден.

Което ме подсеща, че определено се прави разлика между България и другата Европа:

Синът ми в същата ситуация, но лети от Амстердам - само с едно телефонно обаждане му върнаха парите, при това на него свързващия полет го изместиха само с 2-3 часа.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 7 минути , ven62 каза:

Чудя се дали да се заяждам за 20 лв. или да ги подмина... че нещо не съм в настроение...

Не се занимавай с Виваком, а директно си пусни жалба към КЗП, приложи си кодовете и страните, разпечатка от фактурата как са те таксували...такива неща. Те ще имат грижата да ги потормозят и ще ти отговорят до месец. 

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 13 минути , bobole4e каза:

Не се занимавай с Виваком, а директно си пусни жалба към КЗП, приложи си кодовете и страните, разпечатка от фактурата как са те таксували...такива неща. Те ще имат грижата да ги потормозят и ще ти отговорят до месец. 

Хмм, мен живота ме е научил да нямам доверие на трибуквени абриеветури, та май ще се въздържа. :wink:

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Хмм, мен живота ме е научил да нямам доверие на трибуквени абриеветури, та май ще се въздържа. :wink:

Както си прецениш. Аз два пъти пробвах и двата пъти успях да си постигна желаното, като единия случай беше срещу А1. 

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 4
Публикувано:

Болят ме очите. Реших да подбирам снимки, които да разпечатам и да направя албум на детето за пътуванията му, защото вече проявява интерес къде е бил, на какво се е возил, какво сме правили (бърсали сме повръщано, но това ще му го спестя). 19 държави (броих ги), не знам из тях колко градове, села, летища, гари, кораби, една подводница. Цял ден подбирам снимки. На път съм да се откажа, а още съм на бебешките от 2018та. 😞

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 13 часа, ven62 каза:

Не си прав! Ми създай им малко работа, на тия от КЗП, за какво ги има? Още повече, че може и онлайн, безда се разкарваш.

И не, не е въпросът  за 20-те лева, въпросът  е за принципа. Тия мобилните, както знаем, “ всички са маскари”.

Тъкмо и аз да се оплача.

Тия дни имах разговор на висок тон с една от А1. Обажда ми се, / за не знамкойпът /, “ с много изгодна фирмена оферта за мен”. Като рекох, да ми я прати на мейла, да си я разгледам на спокойствие и да се обадя - “не можело, че била тайна, ми да ми пратела новия договор, да го подпиша и после да си го гледам. И, ако не ми харесва, в 14 дневен срок, могло да се откажа.”

Хубаво де, ама, кой нормален  човек, подписва договор, за каквото и да е, ей така? И питам госпожата -“ как да ви имам доверие, като се знае, че всеки си гони неговата полза, а не - тази на другите. “ И викам още - “ надявам се, разговорът да се записва, че като опре, работата до съда, да стане ясно, че не сте почтени”. Остави ме на мира - много съм устата:))))
И също мисля, да напиша една депеша до КЗП , за порочни практики - не може така.

• Харесвам 16
Публикувано:

Алекс, аз също имах подобни разговори с тези. И ме убеждава ха, че такава била практиката на всички мобилни оператори, не можело да си прочета договора предварително 😀

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 минута , Lyubina каза:

Алекс, аз също имах подобни разговори с тези. И ме убеждава ха, че такава била практиката на всички мобилни оператори, не можело да си прочета договора предварително 😀

Ми значи, време е да си сменят практиката.

• Харесвам 7
Публикувано:

Ами всъщност, аз бях толкова разтресена от тези обяснения, че минах през няколко техни офиса да ги попитам как е възможно да не ми разрешават да си прочета договора. Навсякъде ми обясниха, че това не е вярно. Даже едно любезно момиче ми предложи да ми разпечата офертата и да си я гледам в къщи. 

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз стигам до извода, че девойките, дето звънят за офертите, всъщност не знаят какво точно предлагат и нямат достъп да проверят. Изглежда печелят от клъвналите клиенти, които са подали към офис. Последно звъня една такава да предлага да преподписваме за нет и тв към А1. На мен не можела да каже, защото не съм титуляр, на мъжа ми каза, че не може да види кога изтича предния. В офис се оказа, че има още 18 месеца и хората там бяха не по-малко изненадани защо изобщо звънят, че и по-лоши условия ни предлагат. 

За мен е по-скоро дразнещ маркетингов подход. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 3 часа, AlexandraKo каза:

Не си прав! Ми създай им малко работа, на тия от КЗП, за какво ги има? Още повече, че може и онлайн, безда се разкарваш.

И не, не е въпросът  за 20-те лева, въпросът  е за принципа. Тия мобилните, както знаем, “ всички са маскари”.

...

Разбира се, че не съм прав. И, обикновено, не постъпвам така, но тия дни изобщо не ми е до подобни мизерници.

Но ме навихте. :wink:

Ще се жалвам ...

И аз имам едни случай с предложение за ъпгрейд на договор с А1. По телефона приказват едно - носят договор за друго. Та им се наложи два пъти да ги върна и на третия път (явно му писна на този дето взима конкретното решение) донесоха договор, в който пишеше това което сме се разбрали по телефона.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 2 часа, jul каза:

Аз стигам до извода, че девойките, дето звънят за офертите, всъщност не знаят какво точно предлагат и нямат достъп да проверят. Изглежда печелят от клъвналите клиенти, които са подали към офис. Последно звъня една такава да предлага да преподписваме за нет и тв към А1. На мен не можела да каже, защото не съм титуляр, на мъжа ми каза, че не може да види кога изтича предния. В офис се оказа, че има още 18 месеца и хората там бяха не по-малко изненадани защо изобщо звънят, че и по-лоши условия ни предлагат. 

За мен е по-скоро дразнещ маркетингов подход. 

Ама и моят договор изтича след 13 месеца, подписала съм в юни 2020. Изобщо не разбирам, какво става.

Публикувано:

В момента мобилните оператори звънят на всички фирми с цял подновяване на договори. Пуснали са пакети за Неограничен интернет и разговори. И служителите на даден офис звънят наред на всички фирми, които са платили последната си сметка при тях. При условие, че поднових договор в края на октомври 2020г, пак имах предложение за подновяване (това е при Теленор).

Освен това до края на месеца А1 имат намалени цени на предлаганата от тях телевизия.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, AlexandraKo каза:

“ И викам още - “ надявам се, разговорът да се записва, че като опре, работата до съда, да стане ясно, че не сте почтени”.

Ако искаш да се позабавляваш :biggrin: -  когато ти звънне някой от тези досадници, може да кажеш: "В момента съм заета, но вашето обаждане е много важно за мен, затова моля изчакайте" и започни да пееш някаква песничка, например "Телефонна любов" на В.Найденов. :grin:

• Харесвам 4
  • Смея се 18
Публикувано:
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Ама и моят договор изтича след 13 месеца, подписала съм в юни 2020. Изобщо не разбирам, какво става.

Алекс, това е най-честата им "врътка" . Ти искаш договор за една година, те те убеждават да го направиш за две, ти не се съгласяваш и уж си стискате ръцете.

После се оказва че въпреки уговорките в договора пак си стои двугодишния срок и ако не си прочела внимателно тази част си го подписала така.

Да не говорим че те междувременно са ти дали "не толкова добра оферта" защото за едногодишен договор не са толкова атрактивни цените както за 2 год.

Та се оказваш освен с по-кофти цени ами и с двугодишен договор. :fuk:

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Фил каза:

Ако искаш да се позабавляваш :biggrin: -  когато ти звънне някой от тези досадници, може да кажеш: "В момента съм заета, но вашето обаждане е много важно за мен, затова моля изчакайте" и започни да пееш някаква песничка, например "Телефонна любов" на В.Найденов. :grin:

Да бе, остана и да им пея, на тия досадници.

преди 2 часа, lamerz1912 каза:

В момента мобилните оператори звънят на всички фирми с цял подновяване на договори. Пуснали са пакети за Неограничен интернет и разговори. И служителите на даден офис звънят наред на всички фирми, които са платили последната си сметка при тях. При условие, че поднових договор в края на октомври 2020г, пак имах предложение за подновяване (това е при Теленор).

Освен това до края на месеца А1 имат намалени цени на предлаганата от тях телевизия.

Ама то, аз съм си на такива пакети и от преди. Сега ме агитират за някакво 4G устройство, което щяла да е без пари и щяло да генерира по 50 000 нещо си на месец...и ще ми дадат за 1 лев телефон. Лани ми дадоха два Айфона, сега - Моторола някаква си или Самсунг, нам си кой.

Разведохме се вече - надявам се, да не ми звънят повече.

• Смея се 4
Публикувано:
преди 18 минути , AlexandraKo каза:

Сега ме агитират за някакво 4G устройство

А мен ме оферираха направо за 5G, но не разбрах подробности, защото бързо ѝ затворих на дамата, че не разбираше от дума и сама да спре. :laugh:

• Харесвам 1
  • Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.