Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 5 минути , Иван Попов каза:

При нас днес беше 40 градуса 😉 Неделя беше 41 😀 Та Вие за някакви 37/38 говоорите 😉

Тук съм съгласен с теб, защото едно прехвърляне на една и съща кола в две различни общини, цените бяха различни. Аз направо бях в шок. Как може такова нещо. 

И разликата беше 98 лева. 

Нормално е, Ванка - всяка община си определя местните данъци и такси. Те не са еднакви.

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , Иван Попов каза:

При нас днес беше 40 градуса 😉 Неделя беше 41 😀 Та Вие за някакви 37/38 говоорите 😉

Тук съм съгласен с теб, защото едно прехвърляне на една и съща кола в две различни общини, цените бяха различни. Аз направо бях в шок. Как може такова нещо. 

И разликата беше 98 лева. 

Вчера беше 44 🥵

В неделя 41. 

Днес вече е осезаемо по-хладно, сега в 10 сутринта е 28, най-високото ще е 35. 

Направо сме на survival mode. Добре че имаме стая за гости на първия етаж и там спим всички. Третия етаж със спалните е неизползваем в момента. 

Ти в Германия ли си?

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 16 минути , oli_mali каза:

Ванката е от Сандански, та предполагам за там говори.

Останала съм с впечатление, че живее в чужбина, но може би се бъркам. Или май пътуваше много по работа? 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 37 минути , AlexandraKo каза:

Нормално е, Ванка - всяка община си определя местните данъци и такси. Те не са еднакви.

Да 😊

преди 31 минути , Травеолани каза:

Вчера беше 44

Олеле, много е и при Вас топло 🌞

преди 31 минути , Травеолани каза:

Направо сме на survival mode. Добре че имаме стая за гости на първия етаж и там спим всички. Третия етаж със спалните е неизползваем в момента. 

Да, аз съм си у дома. В Сандански съм в момента. 

Аз без климатик на тези жеги не мога. Но климатикът ми е в гругата стая, този климатик в моята стая не го пускам иначе после се разболявам. 

Да, добре си правите, че спите на първия етаж. 

преди 23 минути , oli_mali каза:

Ванката е от Сандански, та предполагам за там говори.

Да да 🤩 за нашия край говоря 🤩 Може би сме си най-топлият край на Б-я.

преди 5 минути , Травеолани каза:

Останала съм с впечатление, че живее в чужбина, но може би се бъркам. Или май пътуваше много по работа? 

Пътувам доста, но в Б-я си живея. Имам брат в Америка, който само ме вика да отида при него, но аз не искам 😉

Тук си ми е добре 😊

• Харесвам 6
  • Браво 1
Публикувано:
преди 8 минути , Иван Попов каза:

Да да 🤩 за нашия край говоря 🤩 Може би сме си най-топлият край на Б-я.

Пътувам доста, но в Б-я си живея. Имам брат в Америка, който само ме вика да отида при него, но аз не искам 😉

Явно съм се объркала :). Да, знам че това е най-топлият край на България. 
Една от моите най-добри приятелки тук във Ванкувър е от Сандански 🙂

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , Травеолани каза:

Явно съм се объркала :). Да, знам че това е най-топлият край на България. 
Една от моите най-добри приятелки тук във Ванкувър е от Сандански 🙂

Нищо, няма проблем. 

Супер! 😊 Аз си харесвам много нашия край, а и градът с прекрасния ни парк. 😉 

Иначе ми е голяма мечта да посетя Ванкувър, Лас Вегас, Сан Франциско и Лос Анджелис. 🙂 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 13 минути , Иван Попов каза:

Иначе ми е голяма мечта да посетя Ванкувър, Лас Вегас, Сан Франциско и Лос Анджелис. 🙂 

Сигурна съм, че ще я осъществиш 🙂 

• Благодаря 1
Публикувано:

На летище Варна в момента има комитет по посрещането от около няколко милиона комара, които те захващат още от вратата на самолета, карат цялата опашка пред паспортната проверка, вътре в сградата, да подскача, маха и ръкопляска, след което не те оставя да си изчакаш таксито спокойно и на следващия ден установяваш, че си изяден целия. Добре, че поне не са из целия град, както бяха калинките миналата седмица 🥴

• Харесвам 1
  • Шок 7
  • Смея се 4
Граф Вронски
Публикувано:
преди 7 часа, PolinaS каза:

На летище Варна в момента има комитет по посрещането от около няколко милиона комара, които те захващат още от вратата на самолета, карат цялата опашка пред паспортната проверка, вътре в сградата, да подскача, маха и ръкопляска, след което не те оставя да си изчакаш таксито спокойно и на следващия ден установяваш, че си изяден целия. Добре, че поне не са из целия град, както бяха калинките миналата седмица 🥴

Туко-що една колежка ми се оплака, че минаналта седмица около Балчик и Тюленово имало тотална напаст от калинки. Та се зачудих какъв им е случая? 

• Харесвам 3
Публикувано:

и в София има много калинки, или поне на нашата тераса, как стигат дотук... не мислех че летят на високо, но нон-стоп ни кацат; също и многобройни нощни пеперуди забелязвам

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 15 минути , Граф Вронски каза:

Туко-що една колежка ми се оплака, че минаналта седмица около Балчик и Тюленово имало тотална напаст от калинки. Та се зачудих какъв им е случая? 

Причината е в падналите преди дни дъждове, които са довели до поява на листни въшки, а калинките прочистват екосистемата от тях.

https://bntnews.bg/news/nashestvie-ot-kalinki-vav-varna-zaradi-toploto-i-vlazhno-vreme-1160414news.html

• Харесвам 11
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 51 минути , Граф Вронски каза:

И на юг имаше.

Пеперуди също.

Публикувано:
преди 1 час, Граф Вронски каза:

Случаят е ясен,следва напаст от мисирки.😉

• Смея се 7
Публикувано:
преди 5 часа, Граф Вронски каза:

Явно заради дъждовете и листните въшки, но аз за пръв път тогава установих, че и калинките хапели 😅

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Ломбардия днес не ни посрещна добре, дано Венето е по-приятно място 😃...

Автобусът от Киавена до Колико беше без климатик, на гарата имаше само крещящи хора с блеснал поглед, бутилки, татуировки и странни облекла, а всичко беше мръсно и тоалетните... Имахме 40 минути за прекачване в Милано, но около централната им гара, която помня като мол в грандиозна и много красива сграда, се търкалят по тревата и под дърветата поне 60 човека в роби, с расти, на групи, пиещи, продаващи боклуци и до чешмите има оставени сапуни, явно се перат там. Където не лежат едните, минават тийнейджъри със скейтбордове с висока скорост по местата, на които би седнал..а вътре с маска.

Изкарахме 30 минути там и ни канселираха влака до Верона. Препратиха ни към следващия, след час. Та пак закръстосвахме с раниците из района, но няма близък парк или приятно кафе. А сега влакът е стар, вътре е към 30 градуса и има правостоящи...

Не е като в Швейцария, но силно се надявам положението рязко да се подобри във Верона и Венеция. Да стискате палци 😉

П.П. ужасният влак е с 30 минути по-бавен от разписанието си, за да имаме повече възможност да му се насладим 😄, вместо да излезем на свобода.

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 6
  • Шок 10
Публикувано:

Докладвам, че както поръчах, Верона ни посрещна с усмивка... Е, по-скоро с песен на цикади, красиви, топли сгради и вкусна паста 🥰  но мисля да съм приключила с оплакванията от пътуването. 

Пропуснахме операта и Жижо ще опява за напразното носене на панталон в багажа 😉

• Харесвам 9
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 15 часа, Lindt каза:

Ломбардия днес не ни посрещна добре, дано Венето е по-приятно място 😃...

Автобусът от Киавена до Колико беше без климатик, на гарата имаше само крещящи хора с блеснал поглед, бутилки, татуировки и странни облекла, а всичко беше мръсно и тоалетните... Имахме 40 минути за прекачване в Милано, но около централната им гара, която помня като мол в грандиозна и много красива сграда, се търкалят по тревата и под дърветата поне 60 човека в роби, с расти, на групи, пиещи, продаващи боклуци и до чешмите има оставени сапуни, явно се перат там. Където не лежат едните, минават тийнейджъри със скейтбордове с висока скорост по местата, на които би седнал..а вътре с маска.

Изкарахме 30 минути там и ни канселираха влака до Верона. Препратиха ни към следващия, след час. Та пак закръстосвахме с раниците из района, но няма близък парк или приятно кафе. А сега влакът е стар, вътре е към 30 градуса и има правостоящи...

Не е като в Швейцария, но силно се надявам положението рязко да се подобри във Верона и Венеция. Да стискате палци 😉

П.П. ужасният влак е с 30 минути по-бавен от разписанието си, за да имаме повече възможност да му се насладим 😄, вместо да излезем на свобода.

В доста държави в Европа при закъснение на влак, камо ли при канслиране, връщат някаква част от парите за билета. Та идеята ми е да проверите, ако искате.

• Благодаря 1
Публикувано:

Скоро стана дума за плащане с карти и как много хора не ги обичат.

Докато за по-малки магазинчета има някакво обяснение, за 2 дни попаднах на места, където се плаща сериозни пари, но само в брой, точно както 90-те години.

Първото е един голям автосервиз, където от наблюдението ми, работят за над100лв/час, отделно материали.

Под 200лв никой не оставя, често 300-400лв, добре, че питах по-рано.

Второто място е още по-интересно, зъболекарски кабинет с 3 стола и една главна зъболекарка, приличаше на канторите на нотариусите.

Едновременно вътре бяха 3 клиента, 2 сестри и 2-3 зъбара-ортодонти.

Там едно влизане е 100-200лв, като след това ни обясниха, че при започване на процедури се плащат по 1000лв и нагоре на няколко пъти и общи суми от 6-7к лв, всичко това в кешовица.

Май все повече хора искат в кеш, никакви карти и пр, да не започнат само обирите, защото един такъв кабинет с 3 стола сигурно събира 8-10к на ден.

• Харесвам 2
  • Шок 2
  • Браво 1
Публикувано:
преди 57 минути , Alexander каза:

Докато за по-малки магазинчета има някакво обяснение, за 2 дни попаднах на места, където се плаща сериозни пари, но само в брой, точно както 90-те години.

Първото е един голям автосервиз, където от наблюдението ми, работят за над100лв/час, отделно материали.

Второто място е още по-интересно, зъболекарски кабинет с 3 стола и една главна зъболекарка, приличаше на канторите на нотариусите.

Там едно влизане е 100-200лв, като след това ни обясниха, че при започване на процедури се плащат по 1000лв и нагоре на няколко пъти и общи суми от 6-7к лв, всичко това в кешовица.

Май все повече хора искат в кеш, никакви карти и пр, да не започнат само обирите, защото един такъв кабинет с 3 стола сигурно събира 8-10к на ден.

Хехе, може да имат инкасо:)))) А дадоха ли ти фактура?Или касова бележка?

• Харесвам 1
Публикувано:
На 2.07.2021 г. в 9:32, Граф Вронски каза:

Тя цялата държава е в калинки, колежката ти се кахъри за Балчик...

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 12
Публикувано:
Преди 1 час, Alexander каза:

@Alexander ако случайно сте ходили за брекети на щерката, пиши ми да ти кажа кабинет, където цените са доста различни и поносими в сравнение с цитираните

Публикувано:
преди 1 час, Alexander каза:

Вероятно посещаваме един и същи автосервиз в Павлово. Въпреки че преди година можеше плащане с карта.Последния път при смяна на маслото,  приемчикът още вратата ме предупреди, че работят само с кеш. Факт, че цените им никък не са ниски и вероятно не заради таксата на банката са махнали Пос терминала☹ 

Публикувано:
преди 3 часа, Alexander каза:

В доста държави в Европа при закъснение на влак, камо ли при канселиране, връщат някаква част от парите за билета. Та идеята ми е да проверите, ако искате.

Те от  trenitalia ни казаха да ползваме билета за следващия регионален влак. Не можеше за бързия, защото "всички места са продадени".

Ако имаш предвид въпреки това да искаме компенсация, тя ще е няколко евро, а и предполагам, возейки се, сме приели предложението. Иначе и аз се позачудих как точно си позволяват да канселират 10 минути преди тръгване, когато вече си минал през гейта и си вървиш към перона... 

Много ме учудват хората с големи куфари във влаковете, сега три девойки бяха заели общо 10 места и се опитваха да се направят, че не ме виждат и няма да си преподреждат багажа..

И зад тях още две седалки са с багажа им.

IMG_20210703_112834.jpg.a1a3c9767b446de3e74a3a4688cdd80e.jpg

Изненадващо контрольори няма никъде от вчера.. само на гарата ги виждаме, че слизат, но не обикалят из влака. 

• Харесвам 1
  • Шок 6
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.