Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 часа, Nikolay Ivanov каза:

Миналата седмица беше първият мач между ЦСКА и Лиепая, затова е имало чартър от Рига. 

Предположих аз, че е нещо такова и на Ер Балтик не е им е чиста работата с този "директен" полет 🙂 🙂 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 1
Публикувано:
преди 5 часа, AlexandraKo каза:

Не, не са гумени ботуши - баш шушони са си. Да не се мокриш уж, като вали. Хем съм купила няколко цвята, нали съм кокона:))))Сега си ме представи, пременена и с това обута:)))))

Понякога, правя такива безумни покупки, че после сама си се чудя на акъла.

А тази лъжица, дето я искаш, с нея ги пържиш ли?

DDE9214D-2854-4A3C-B140-F22DE8852138.png.0bc50a3e1b758e9359e6e404d0a91bd9.png

За яйца на очи, имам такова, в няколко варианта - кръг, като звезда, от метал и силиконови:

5

F2080A0B-E8F5-4A7A-B416-B8D364B21526.jpeg.3d5490a03c4b75e48ccf2da23a72cf0b.jpeg

Не съм виждала досега такива калъфчета за обувки 🙂 . Тук всички ходят с гумени ботуши като вали и после вътре сменят обувките (в офиса примерно). 

Аз май не се изразих правилно - за поширани яйца говорех. Видях това “черпаче” в един филм, дори снимка в интернет не мога да намеря… засега.

Иначе тези формички за пържени яйца и аз ги имам 🙂 .

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, AlexandraKo каза:

За яйца на очи, имам такова, в няколко варианта - кръг, като звезда, от метал и силиконови:5

F2080A0B-E8F5-4A7A-B416-B8D364B21526.jpeg.3d5490a03c4b75e48ccf2da23a72cf0b.jpeg

Преди 1 час, Травеолани каза:

Иначе тези формички за пържени яйца и аз ги имам 🙂 .

Сега, да не излезе, че на краставичари краставици продавам :grin:  понеже, в сравнение с кулинарните майстори тук, аз съм си пълен аматьор, на все пак да споделя, че за мен най-хубавите формички за яйца са естествените :smile3::yes:  - кръгчета/резенчета от чушки, най-добре камби:

image.png.47207d84e8da738697595467340d946c.png image.png.20be88771928f43db3f446fe85a7e606.png 

или  лук

image.png.fd85b9c691eadf2da97a1912b50d9369.png

Хем че естествените "формички" обогатяват вкуса, хем че е красиво, хем се спестява после миенето на изкуствените формички. :smile3:

• Харесвам 20
  • Благодаря 2
  • Браво 12
Публикувано:
преди 6 часа, AlexandraKo каза:

Spider Strainer Skimmer, Swify Set of 3 Asian Strainer Ladle Stainless Steel Wire Skimmer Spoon with Handle for Kitchen Fr...

Premium Stainless Steel Spider Strainer with Natural Wooden Handle, Spider Mesh Basket for Cooking, Wire Skimmer with Spir...

Skimmer Slotted Spoon, Slotted Spoons, 304 Stainless Steel Skimmer Spoon with Heat Resistant Wooden Handle, Strainer Spoo...

Cuisipro Egg Silicone Poacher Set of 2, Red

Някоя от тези, прилича ли, на тази, която си видяла?

Много подобно на тези първите е, една идея по затворено. Сещаш ли се как се казва или какво използваше за търсенето? 

Публикувано:
преди 9 минути , Травеолани каза:

Сещаш ли се как се казва или какво използваше за търсенето? 

"strainer" ? :unsure:

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 19 часа, Травеолани каза:

Какво точно е това - дай снимка, че ми стана интересно 🙂 . Гумени ботуши ли имаш предвид?

Аз сега искам да си купя мрежест черпак за яйца на очи, но не знам още как се казва на английски 😆. Всъщност и на български не знам как се казва, описанието е мое 😆. Нарежда се до шушоните и машинката за къдрене на хартия 😆

Това ли търсиш?

ured-za-poshirane-na-qjca-Yolkster-2.jpg.c2d130622d39507e8a36f5480253e7f3.jpg

Имам такова (даже са няколко) и не ги използвам. Не се получават яйцата или поне аз не успявах с тях. Накрая се научих да ги правя по класическия начин.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 минути , Фил каза:

"strainer" ? :unsure:

Благодаря на Фил и Александра, ще го намеря аз това приспособление 🙂

преди 2 минути , DaBo каза:

Това ли търсиш?

ured-za-poshirane-na-qjca-Yolkster-2.jpg.c2d130622d39507e8a36f5480253e7f3.jpg

Имам такова (даже са няколко) и не ги използвам. Не се получават яйцата или поне аз не успявах с тях. Накрая се научих да ги правя по класическия начин.

Не е точно това, ама покрай тази тема доста рових в нета и видях всички възможни съществуващи. Ще взема някоя да ми мине мерака 😉 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 7 минути , Травеолани каза:

Благодаря на Фил и Александра, ще го намеря аз това приспособление 🙂

Не е точно това, ама покрай тази тема доста рових в нета и видях всички възможни съществуващи. Ще взема някоя да ми мине мерака 😉 

Моят любимец има добри съвети, но от 2:55 мин предлага страхотех хак за поширани яйца.

А като ти дойда на гости, ще проведем един урок и ще направим яйца по панагюрски. 😉

• Харесвам 5
Публикувано:

Please be informed that we have charged our Assisted Handling Fee of 60 BGN, which is an administrative fee we charge for handling your refund case. For more information about our fees and your consumer rights under Regulation (EC) no. 267/2004, please see our https://bg.gotogate.com/rf/travel-conditions and FAQ on site.  Please note that add-on services in your booking may not be refundable as well. 

Feel free to contact us via telephone if there's anything else we can help you with or if you have questions, we're here to help

Kind regards,

Vishal P

logo

Fu.k you, GoToGate! 

60 лв. ще ми вземат да ми възстановят такса от 115 лв. Евала! 🤑

• Харесвам 4
  • Шок 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 7 минути , Pantelej Putnik каза:

Please be informed that we have charged our Assisted Handling Fee of 60 BGN, which is an administrative fee we charge for handling your refund case. For more information about our fees and your consumer rights under Regulation (EC) no. 267/2004, please see our https://bg.gotogate.com/rf/travel-conditions and FAQ on site.  Please note that add-on services in your booking may not be refundable as well. 

Feel free to contact us via telephone if there's anything else we can help you with or if you have questions, we're here to help

Kind regards,

Vishal P

logo

Fu.k you, GoToGate! 

60 лв. ще ми вземат да ми възстановят такса от 115 лв. Евала! 🤑

Малеее, тия по-големи “ маскари “ от ония, дето ми взеха 20% от един рефънд:(

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 минути , AlexandraKo каза:

Малеее, тия по-големи “ маскари “ от ония, дето ми взеха 20% от един рефънд:(

От 115 лв. ми възстановиха 27 лева. 🤣 Егати рефънда! 

P.S. Абе карай да върви, нали е за моя сметка. Май..та им на парите! Ние да сме живи и здрави! 🙂 

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 47 минути , DaBo каза:

Моят любимец има добри съвети, но от 2:55 мин предлага страхотех хак за поширани яйца.

А като ти дойда на гости, ще проведем един урок и ще направим яйца по панагюрски. 😉

Ще погледна, благодаря! 
Чакам те пак с удоволствие 🙂

Публикувано:
На 28.07.2021 г. в 19:47, ДиянаВ каза:

От 1 юли Алиекспрес начислява данък върху продажбите за страни от ЕС. За 9$ покупка данъкът беше 2$

Да да.... много интересно вече и там стана. Каквото и да купиш имаш данък.

А и след този данък, цените са нагоре и за транспорт. 

На 28.07.2021 г. в 21:12, AlexandraKo каза:

Що не ги казвате тия новости, бе хора?

Те всеки ден имат нещо ново 😃

На 29.07.2021 г. в 5:21, AlexandraKo каза:

баш шушони са си.

Това си го бях поръчал още преди месеци и не е ново нещо. Имам 2 броя, единият е у дома, а другият е в чантата ми за път.

Много са яки тези шушони.  

Имат доста яки неща в Ali. 

Ето например, аз за тоалетната си поръчах, вечер да ми свети 😃

H30f32e975ede4253a0c94480c9296c6e6.jpg?width=1000&height=1000&hash=2000

H23a1fff9af4846bf9d09e58926706e2cX.jpg?width=800&height=800&hash=1600

Или за мивката

Hceaa8dd2aa704f528a183f6928cd7bdcI.jpg

Какво ли не измислиха тези човечета 😉

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 6 минути , Иван Попов каза:

Да да.... много интересно вече и там стана. Каквото и да купиш имаш данък.

А и след този данък, цените са нагоре и за транспорт. 

Те всеки ден имат нещо ново 😃

Това си го бях поръчал още преди месеци и не е ново нещо. Имам 2 броя, единият е у дома, а другият е в чантата ми за път.

Много са яки тези шушони.  

Имат доста яки неща в Ali. 

Ето например, аз за тоалетната си поръчах, вечер да ми свети 😃

H30f32e975ede4253a0c94480c9296c6e6.jpg?width=1000&height=1000&hash=2000

H23a1fff9af4846bf9d09e58926706e2cX.jpg?width=800&height=800&hash=1600

Или за мивката

Hceaa8dd2aa704f528a183f6928cd7bdcI.jpg

Какво ли не измислиха тези човечета 😉

След като си осигурил осветлението, сега търси и музичка за тоалетната. За освобождаване на напрежението😆🙃

• Харесвам 1
  • Смея се 4
Публикувано:
преди 23 часа, ДиянаВ каза:

След като си осигурил осветлението, сега търси и музичка за тоалетната. За освобождаване на напрежението😆🙃

А, имам начин и за свобождаване на напрежението 😃

Аз без музика не мога 😁🙃

• Браво 1
  • Смея се 1
Публикувано:

Почти бях убедена, че едва ли има по-гадно летище от това в Санторини, което е тясно, мръсно и неудобно, но след това попаднах на това в Анталия. 

В момента е мега натоварено и тълпите са огромни, но ужасната част е организацията, което не очаквах  турците. 

Още отпред в жегата на 40 градуса започват опашките за сканиране на багажа, обичайни за Турция. Те поне минават бързо и добре загряни пътниците попадат в огромна зала с много, много други такива.

След чек-ин всичките вече въоръжени с бордни карти хора за всички полети застават в подножието на стълби и ескаралатор, който е изключен, и на партиди биват допускани да се качат по стъпалата на горното ниво. Следват още едни стъбли, за да стигнат до паспортен контрол. Не на опашки, а на една маса хора, като има и проверка на паспорт и бордна карта. Асансьор не дават да се ползва от хора, които не са в инвалидни колички. Причината за поетапното пускане е, че залата за паспортен контрол също е претъпкана и реално няма място къде да застанат.

На паспортния контрол и на пристигане, и на заминаване е претъпкано и се чака дълго. Няма ограничители между гишетата, които пък от своя страна не работят всичките, а през едно. Няма ред. Всеки си виси някъде и после се присъединява към някое гише. 

Отделно и бизнес салонът е доста беден и неговият асансьор също не може да се от ползва клиентите без намеса на персонала, а е на горен етаж. 

Не случайно статистиката на нашия полет към дома показваше винаги закъснение, а при нас то беше точно 1 час.

Направих снимки само на влизане пред гишетата за чек-ин, докато чакахме до таблата да видим кое ще е нашето, които дават частична представа за количеството хора.

20210731_082609.jpg.dc1a0b04335dbac63286990a659f58e2.jpg

20210731_082611.jpg.fda452efa22741acb0a480ceed78c29c.jpg

• Харесвам 10
  • Шок 5
  • Браво 1
  • Замислям се 4
Публикувано:

Мненията за Covid са премахнати!

На тези, които се оплакват от "мълчаливото съгласие" на модераторите, ще припомня, че темата за Covid се модерираше изключително стриктно и дори имаше момент, в който мненията в нея минаваха през одобрение на модератор преди да се публикуват, но настана негодувание, че има цензура. След това се пусна анкета дали да остане темата или да се премахне, но мнозинството пожела да остане, защото някои имали нужда от подобна тема, за да си изливат негативизма там. И за да не се разнасят тези негативизми по другите теми, беше поискано темата за COVID-19 да си остане, така че моля да не се измиват ръце/крака/клавиатури и прочие с модераторите и мненията за Covid да не се изнасят в други теми.

• Харесвам 13
  • Браво 2
Публикувано:

Седнал съм на едно ресторантче с гледка в Ираклица до Кавала. Лодките нежно се полюшват насреща, узото е ледено, октоподът е така, както само в Гърция го правят. Пълна идилия. И без да искам чувам следния разговор: "Абе съдиите к'ви заплати зимат, та Соня ходи сяка година я на Бали, я Сингапур?". Мисля си: "Абе, какво не ни е наред на нас българите?" Абе огледайте се къде сте бе хора, вижте лодките, морето, вкусната храна. Кой ви наказа така, като ампутира душите ви! 

• Харесвам 17
  • Браво 3
Публикувано:
преди 2 минути , Pantelej Putnik каза:

Кой ви наказа така, като ампутира душите ви! 

Е, кой . То е ясно, тия години ще си тежат докато са живи хората, чийто живот е смазан през този период. 

• Харесвам 5
Публикувано:
преди 21 минути , Pantelej Putnik каза:

... Кой ви наказа така, като ампутира душите ви! 

Мислил съм по темата.

Според мен е липсата на образование.

Образованието е основата на основите.

• Харесвам 11
Публикувано:

Тази народопсихология съществува и  е описвана още от  възрожденските автори много преди Благоев да направи седянката на Бузлуджа. Не мисля че някога ще бъде изкоренена. Не е ли крайно време да спрем да търсим оправдание за всичко в ония 45 години, при положение че оттогава минаха цели 32 години ?

Подобни коментари може да се чуят и от хора ,които изобщо не са били родени по това време.

• Харесвам 16

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.