Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 3 часа, Lindt каза:

Даже не знам какво е точно, защото Жижо каза, че е по-добре да не прочитам нищо по темата, никога, изобщо, не. 

Прав е бил Жижо... :black_eye: Аз обаче не го послушах и взех, че питах Google... и съжалих! :fie: Пусто женско любопитство... :fool:

преди 3 часа, ven62 каза:

Но много хора харесват цирка, а циганите с мечките били лоши.

За цирка конкретно забраниха номерата с животни. Вече няма такива.

Мен и в зоологическа градина вече ми е гадно и не ходя, откакто за пръв път отидохме на сафари в Африка и видяхме животните в естествената им среда, а след това в Тайланд видях празните погледи в очите на тигрите и лъвовете и как бременна лъвица, на която коремът ѝ висеше до земята, се качваше на някаква скала и после скачаше долу, падайки и удряйки и корема си... Вероятно просто защото изперква в тази клетка и се чуди каква щуротия да извърши, за да си разнообрази деня.

• Шок 1
Публикувано:

Тук в цирка животни няма, поне от 10 години (преди това не съм ходил на цирк тук). 

Галенето и снимането на дрогирани тигри ми е в черния списък. Корида гледах преди 15-тина години поради грешка (мислех, че ще е course camarguese) и ми беше гадно.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 7 часа, ven62 каза:

Чувал бях, но не предполагах мащаба.  Не съм от екзалтираните природозащитниците или такива на животни, но това "червено" море.

Няма да им стъпим на тия Фарьорски острови ... тази година :wink:

А, по принцип, ме вбесяват двойните стандарти... за което и ние сме си виновни.

Да не задълбавам, че ще навлезем в народопсихология и политика. 

Хайде, холан - по едно време що хвалебствия се изсипаха във форума за тия острови. Че, ако не се лъжа и снимка в календара имаше. 

• Харесвам 3
Публикувано:

https://www.gnezdoto.net/vdyhnovenie/1396-nosete-si-novite-drehi-momcheta

Това е заради една внезапна, ужасяваща загуба на близка моя приятелка. Говорих с нея по телефона може би половин или един час преди да поеме последния си дъх. Нищо не подсказваше, какво предстои. 

Не пиша, за да търся съболезнования или съчувствие. Това си е за нас. 

Горе-публикуваното е да ни напомня да не спираме да преследваме мечтите си, да живеем живота си, така както го мечтем, защото никога не знаем какво предстои да се случи следващата минута. 

• Харесвам 20
Публикувано:
преди 40 минути , Lyubina каза:

https://www.gnezdoto.net/vdyhnovenie/1396-nosete-si-novite-drehi-momcheta

Това е заради една внезапна, ужасяваща загуба на близка моя приятелка. Говорих с нея по телефона може би половин или един час преди да поеме последния си дъх. Нищо не подсказваше, какво предстои. 

Не пиша, за да търся съболезнования или съчувствие. Това си е за нас. 

Горе-публикуваното е да ни напомня да не спираме да преследваме мечтите си, да живеем живота си, така както го мечтем, защото никога не знаем какво предстои да се случи следващата минута. 

Така трябва!Носете си новите дрехи,не чакайте специален момент,защото всеки ден е специален,запалете свещите и се съсредоточете върху това,което имате,Премахнете ненужните вещи и токсичните хора от живота си.Кажете на важните за вас хора колко ги обичате и се наслаждавайте на всяка минута!

И не спирайте да пътувате и мечтаете!

@Lyubina,моите съболезнования за приятелката ти!

• Харесвам 9
Публикувано:

Откраднаха на Павел колелото от СМГ.Някаква идея какво може да се направи?Ще ходи да пуска жалба в 5 ру,което според мен е безмислено.

• Шок 1
Публикувано:
преди 3 минути , ivan69 каза:

Откраднаха на Павел колелото от СМГ.Някаква идея какво може да се направи?Ще ходи да пуска жалба в 5 ру,което според мен е безмислено.

Aко имаш снимка на колелото, пусни го с описание из разни групи в социалните мрежи?

• Харесвам 4
Публикувано:

Ваксинирам се срещу Covid. Жената 2 пъти ме предупреждава, че 24ч не трябва да пия алкохол и да не се къпя.

На приятелка й казали, че е препоръчително да не забременява няколко месеца след ваксината, а сме на една и съща възраст.

Явно не изглеждам като човек, който би забременял, а като пияница, която поне има хигиена 😄 

• Харесвам 1
  • Смея се 38
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 1 час, neuromancer каза:

Тия взеха да се гъбаркат вече...

... или следват различни протоколи за информацията, която трябва да се предоставя на пациента... 

• Харесвам 4
Публикувано:

@neuromancer Не знам дали е просто формално. Точно тази със забременяването се беше изкъпала веднага след ваксината и я боля ръката цяла седмица, зачервена и тн. Аз не се къпах и ми нямаше нищо, но аз съм го карала вече (някои казват, че има значение за симптомите). То вече като се видиш с жив човек и се обсъждат ефектите от ваксината 😄

• Харесвам 1
Публикувано:

На мен също ми казаха да не мокря мястото на иглата/ ваксината и да не пия алкохол 24ч и двата пъти, както и че е добре да взема профилактично парацетамол около 2ч след ваксината. За забременяване никой нищо не е споменал 😀.  Но ми направи впечатление колко различно протече подготовката между първата и втора игла, вероятно поради различните хора, които го правиха. Първия път само подписах информирано съгласие и каква ваксина искам, казаха ми горните препоръки и приключихме. Беше само един човек, който извърши цялата манипулация (въвеждане на данни и слагане на ваксина). Нямаше никой пред мен (за протокола), не че някаква опашка се виеше и нямаше време. Втория път бяха две, пред мен имаше 3-4 човека и ме питаха подробно - имам ли алергии, странични заболявания, странични ефекти от първата игла, мериха ми температурата и кръвното (това всичко от едната служителка, другата само ми въведе данните и ми издаде сертификата. Разбира се, отново подписах информирано съгласие. Разяснения по самата ваксина никой не е давал, предполага се, че си си изяснил всичко преди да идеш. Та, според мен, за препоръките зависи кой ти се падне, а не какъв вид имаш :-))

• Харесвам 1
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Днес 😢 освен лошата вест, която научих за Алекс, разбрах че и една моя преподавателка е починала! 😢 

Невероятен човек и професионалист в областта на физиката! Изключително възпитан човек в отношенията си и със студентите, и с колегите. 

Да станеш доцент и след 3 дни по починеш! Почивайте в мир, доц. д-р Калпачка! 

"Коронавирусът погуби млада преподавателка от Югозападния университет. Доц. д-р Гергана Калпачка е загубила битката със заразното заболяване след петдневно болнично лечение. 48-годишната благоевградчанка е постъпила в софийска болница и след като състоянието й се влошило, била поставена на апаратна вентилация, но за съжаление в сряда вечерта е починала.

На 20 септември е станала доцент по професионално направление "Педагогика на обучението по… (Методика на обучението по физика). Журито онлайн е заседавало и единодушно е гласувало тя да стане доцент. Самата тя не е успяла да представи лично подготвената си презентация, защото вече е била в болница."

Трудно ми е да повярвам все още за Алекс, че вече не е сред нас, а сега и още нещо, което тотално ме срина 😢

Все още не мога да го проумея колко е кратък животът! Днес сме тук, а утре вече ни няма...... 

• Харесвам 2
  • Шок 4
Публикувано:
преди 7 часа, Иван Попов каза:

Днес 😢 освен лошата вест, която научих за Алекс, разбрах че и една моя преподавателка е починала! 😢 

Невероятен човек и професионалист в областта на физиката! Изключително възпитан човек в отношенията си и със студентите, и с колегите. 

Да станеш доцент и след 3 дни по починеш! Почивайте в мир, доц. д-р Калпачка! 

"Коронавирусът погуби млада преподавателка от Югозападния университет. Доц. д-р Гергана Калпачка е загубила битката със заразното заболяване след петдневно болнично лечение. 48-годишната благоевградчанка е постъпила в софийска болница и след като състоянието й се влошило, била поставена на апаратна вентилация, но за съжаление в сряда вечерта е починала.

На 20 септември е станала доцент по професионално направление "Педагогика на обучението по… (Методика на обучението по физика). Журито онлайн е заседавало и единодушно е гласувало тя да стане доцент. Самата тя не е успяла да представи лично подготвената си презентация, защото вече е била в болница."

Трудно ми е да повярвам все още за Алекс, че вече не е сред нас, а сега и още нещо, което тотално ме срина 😢

Все още не мога да го проумея колко е кратък животът! Днес сме тук, а утре вече ни няма...... 

Така е, приятелю, животът е като свещ, при повей на вятъра, изгасва. За това, хората казват, обличай си новите дрехи, пий, забавлявай се, пътувай. Утре не се знае дали ще си жив.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:

Обаждане от непознат номер беше първото, което видях тази сутрин. Оказа се, че е от картовия отдел на ДСК, и имало опит за плащане в някакъв американски сайт в 5 сутринта. Блокирали са ми картата и ми предлагат (срещу 20 лв) нова карта, която ставала за 5 работни дни. Да приемем, че преглътна това за 20те лева, което ми се струва нелогично, ама аз след 5  работни дни трябва да пътувам, и изглежда, че ще пътувам без кредитна карта така или иначе 

• Шок 4
Публикувано:

Преди 1 час, stormbringer каза:

Обаждане от непознат номер беше първото, което видях тази сутрин. Оказа се, че е от картовия отдел на ДСК, и имало опит за плащане в някакъв американски сайт в 5 сутринта. Блокирали са ми картата и ми предлагат (срещу 20 лв) нова карта, която ставала за 5 работни дни. Да приемем, че преглътна това за 20те лева, което ми се струва нелогично, ама аз след 5  работни дни трябва да пътувам, и изглежда, че ще пътувам без кредитна карта така или иначе 

Началото на септември във Франция ми откраднаха портмонето. Вътре ми беше всичко, лични документи, банкови карти, пари, … Та в банката за преиздаване ми казаха същото, 20 лв за всяка нова карта или може да сменим Мастъркард с Виза безплатно. Всичките ми карти бяха Мастъркард, реших да сменя една за Виза, другите си ги платих. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 22 минути , EliNik каза:

Началото на септември във Франция ми откраднаха портмонето. Вътре ми беше всичко, лични документи, банкови карти, пари, … Та в банката за преиздаване ми казаха същото, 20 лв за всяка нова карта или може да сменим Мастъркард с Виза безплатно.

Подобен случай и у наше село. Мисля, че го писах, но с извинение за тавталогията ще го припомня. В Будапеща след  Ф1 на Хунгароринг , на ж.п. гарата ми откраднаха  портмонето. Вътре имах много малко форинти и една Виза карт , издадена от Уни Кредит Булбанк. По съвет на дъщеря ми преди тръгване ми издадоха и една Масъркарт на същата сметка. Още от влака се обадих и блокирах откраднатата карта. След 10 дни се прибрахме в БГ и отидох да си преиздам Виза. И като се почна едно питане: как се захранва картата, как се съхранява, какви лимити, декларирани и недекларирани доходи. Аз само написах, че имам догоди от " дейности, ненарушаващи законите на Република  България и ЕС." С така написано обяснение трябвало да ме дадат на ДАНС да ме проверява за трудови и нетрудови доходи. Теглих им една майна и си излязох. Открих си сметка в друга банка и като изхарчих парите от сметката в УКБ, чрез Мастъркарт отидох и я закрих. Та до там с УКБ. 

• Харесвам 7
Публикувано:
На 31.10.2021 г. в 10:26, stormbringer каза:

През последните 15 години съм имал два подобни случая с VISA на ПИБ. И в двата случая, банката преиздаде пластиката за своя сметка. Не виждам причина защо клиентът трябва да плаща за пробив в системата за сигурност на банката...

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 32 минути , Duke каза:

През последните 15 години съм имал два подобни случая с VISA на ПИБ. И в двата случая, банката преиздаде пластиката за своя сметка. Не виждам причина защо клиентът трябва да плаща за пробив в системата за сигурност на банката...

Защо да е в сигурността на банката?

Плащал си някъде, гепили са ти номера оттам, как банката е виновна за това?

Между другото, точно с карта на ПИБ имах проблем преди година-две - получих смси за трансакции от по $0 към Епъл, които по никакъв начин не съм инициирала (изглежда правят тестове известно време и после пристъпват към дърпане на истински суми). Блокирах картата, но преиздаването нямаше да ми го поеме банката (вярно че саморъчно я блокирах, но вероятно по-добрият вариант щеше да е банката да го направи). В моя случай закрих картата де, защото така или иначе вече не ми беше изгодна.

Публикувано:

Писна ми от ЛАТАМ вече! Тия са пълни идиоти. Като си ходех до България се опитвах да купя 3 пъти полети с точки, и сайта все не работи като хората...

Сега пак не работи, по съвсем същия начин. Не че не мога да си купя билета с пари, както тогава, ама тия точки трябва да ги използвам все някога...

• Замислям се 3
Публикувано:

Много са зле.

Намалих на 3 човека и успях да купя по някакво чудо, сега за още един билет пак се смарангяса... Даже в профила си не мога да вляза да си видя билета.

• Шок 2
Публикувано:

Искам да се оплача. Днес ми беше черен ден. В работата седнах пред компа с буркан компот от праскови. Исках да го изпия/изям "работейки" и току що го бях измил. Бурканът, мокър и вече отворен,  ми се изплъзна от ръцете и падна на клавиатурата!!!!!!!!!😱 Изтръпнах. Всичко вътре, и течност /захаросана!!/ и праскови, се изля по и под клавишите и по ризата. Колегите не видяха, опитах да я избърша с влажен парцал, но парченца праскови останаха в улейчетата между клавишите, а и цялата клавиатура лепка. Зачудих се дали да не я измия под топла вода. Но вътре няма ли кабели? Няма ли нещо да се повреди? Шефът все още не знае, но ако утре зам. шефчето разбере ще вдигне мини- скандал за нищо. Знам, че клавишите се вадят един по един, но това са около.......100 клавиша. Вкъщи слагагам в белина ризата, бяла на черни раета, и след половин час отивам да я извадя. Черните раета са станали на места червено- оранжеви. 😩 Ще трябва да се разделя с нея. Уроци: 1.Не яжте на работното място. 2. Не купувайте евтина белина.

• Харесвам 1
  • Шок 3
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 минута , muchachote каза:

2. Не купувайте евтина белина.

Ще те разочаровам - която и да е белина ще избели цветните части. То и затова се казва белина - избелва и се ползва само за бяло.

За почистване на цветни тъкани има други препарати, а за компот не е имало нужда от нищо друго, освен от вода.

• Харесвам 8
Публикувано:
преди 4 минути , muchachote каза:

Искам да се оплача. Днес ми беше черен ден. В работата седнах пред компа с буркан компот от праскови. Исках да го изпия/изям "работейки" и току що го бях измил. Бурканът, мокър и вече отворен,  ми се изплъзна от ръцете и падна на клавиатурата!!!!!!!!!😱 Изтръпнах. Всичко вътре, и течност /захаросана!!/ и праскови, се изля по и под клавишите и по ризата. Колегите не видяха, опитах да я избърша с влажен парцал, но парченца праскови останаха в улейчетата между клавишите, а и цялата клавиатура лепка. Зачудих се дали да не я измия под топла вода. Но вътре няма ли кабели? Няма ли нещо да се повреди? Шефът все още не знае, но ако утре зам. шефчето разбере ще вдигне мини- скандал за нищо. Знам, че клавишите се вадят един по един, но това са около.......100 клавиша. Вкъщи слагагам в белина ризата, бяла на черни раета, и след половин час отивам да я извадя. Черните раета са станали на места червено- оранжеви. 😩 Ще трябва да се разделя с нея. Уроци: 1.Не яжте на работното място. 2. Не купувайте евтина белина.

Това ми звучи като да е за тема "Хумор" 😀 иначе замяна с клавиатура в рамките на 40-60 лв на (Е)Леново ще е ок  

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.