DaBo Публикувано: 6 януари, 2022 Публикувано: 6 януари, 2022 Значи, един ден е зорът, ама достатъчно да обърка всички планове. Днес и двамата сме много по-добре! 2 9
ven62 Публикувано: 6 януари, 2022 Публикувано: 6 януари, 2022 преди 13 часа, DaBo каза: Дойдохме си в БГ за една седмица да свършим много планирани задачки-закачки. Ами как беше лафът за плановете и Господ?! Сега лежим и двамата с някакъв чревен вирус. Моят мъж започна да завръндисва малко, ама аз съм превита на две… Е, така поне няма да ме комплексираш с мнения в "Какво готвите" (Извинявах за шегата. Съзнавам, че е на границата на добрия вкус или ... пък след нея. Не успях да се удържа) 4
jungfraujoch Публикувано: 6 януари, 2022 Публикувано: 6 януари, 2022 На 4.01.2022 г. в 11:33, ivan69 каза: Моята сметка за газ е 400 лв. за Декември , за Ноември беше 250 лв. Отопляваме 100м2 и ползваме топла вода .Държим доста топло 23-24 градуса навсякъде. Като чета горните мнения , май съм объркал темата , трябва да пиша в Искам да се похваля. И ние държим 24-25 градуса.Не отопляваме всички стаи.Във всекидневната,коридора и банята нон стоп,в спалните за 2 часа преди лягане.В кухнята само, когато се храним. Доста по-висока ни е сметката за декември,но разбрах,че следващия месец ще се намалят с 30%.Дано да е така. 3 1
Иван Попов Публикувано: 6 януари, 2022 Публикувано: 6 януари, 2022 преди 22 часа, DaBo каза: Дойдохме си в БГ за една седмица да свършим много планирани задачки-закачки. Ами как беше лафът за плановете и Господ?! Сега лежим и двамата с някакъв чревен вирус. Моят мъж започна да завръндисва малко, ама аз съм превита на две… Бързо оздравяване! 2 1
Lindt Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Новата ми пералня не е като старата, от която все се оплаквах, че не пере 😇 . Обаче "убивам" вече втора пухенка и се чудя има ли начин веднъж като целият пух се събере на топче, да се оправи или да хвърлям? 2
Kalina Ivanova Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 11 минути , Lindt каза: Новата ми пералня не е като старата, от която все се оплаквах, че не пере 😇 . Обаче "убивам" вече втора пухенка и се чудя има ли начин веднъж като целият пух се събере на топче, да се оправи или да хвърлям? Ако не е съвсем тотал щета, взимаш някаква тупалка🏸 и я разпухваш на ново И ако я възкресиш, другия път на химическо 2 1
iMari Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 16 минути , Lindt каза: Новата ми пералня не е като старата, от която все се оплаквах, че не пере 😇 . Обаче "убивам" вече втора пухенка и се чудя има ли начин веднъж като целият пух се събере на топче, да се оправи или да хвърлям? Със сигурност имаш програма за деликатно пране - кратка и до 30 градуса. Тя е подходяща за целта. Аз суша пухенките първо навън, докато почти изсъхнат след това вътре до окончателното им изсъхване. Най-добре става ако имаш сушилня - пускаш ги за кратко, пак на деликатна програма, като слагаш вътре топка за тенис. 🙂 Дори да нямаш сушилня, ако пуха се е събрал на буци, след първото обличане обикновено се оправя. Никога не ми се е случвало да не се възстанови в първоначалния си вид. 4 1
Lindt Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 7 минути , iMari каза: Със сигурност имаш програма за деликатно пране - кратка и до 30 градуса. Тя е подходяща за целта. Аз суша пухенките първо навън, докато почти изсъхнат след това вътре до окончателното им изсъхване. Най-добре става ако имаш сушилня - пускаш ги за кратко, пак на деликатна програма, като слагаш вътре топка за тенис. 🙂 Дори да нямаш сушилня, ако пуха се е събрал на буци, след първото обличане обикновено се оправя. Никога не ми се е случвало да не се възстанови в първоначалния си вид. Имам такава програма, ама в предишната пералня просто си ги пусках и си излизаха същите. А сега след първия фал забравих и пуснах любимото uniqlo. Добре, ще изчакам, но нямам големи надежди да се оправи.
Дани Магелани Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 7 минути , Lindt каза: Имам такава програма, ама в предишната пералня просто си ги пусках и си излизаха същите. А сега след първия фал забравих и пуснах любимото uniqlo. Добре, ще изчакам, но нямам големи надежди да се оправи. Пера якето си на Uni qlo на програма за ръчно пране. Не съм го слагала в сушилнята, а на въздух. След изсъхване си възстановява обема. 1
iMari Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 18 минути , Kalina Ivanova каза: Ако не е съвсем тотал щета, взимаш някаква тупалка🏸 и я разпухваш на ново И ако я възкресиш, другия път на химическо А, да, това ме подсеща, че чисто нови пухенки задължително се дават първите няколко пъти на химическо. Не помня точно, но имаше нещо такова, че пухът се обработва с химикали, които химическото чистене неутрализира и това намалява риска плата да стане на петна при сушене. преди 13 минути , Lindt каза: Имам такава програма, ама в предишната пералня просто си ги пусках и си излизаха същите. А сега след първия фал забравих и пуснах любимото uniqlo. Добре, ще изчакам, но нямам големи надежди да се оправи. Дори да не се оправи, в което се съмнявам, пак може да го пуснеш и да го изтупваш от време на време, докато е на простора, а и като го внесеш.🙂 Ама нека да се стопли малко, че сега може да замръзне. 2 1
Lindt Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 7 минути , iMari каза: А, да, това ме подсеща, че чисто нови пухенки задължително се дават първите няколко пъти на химическо. Не помня точно, но имаше нещо такова, че пухът се обработва с химикали, които химическото чистене неутрализира и това намалява риска плата да стане на петна при сушене. Дори да не се оправи, в което се съмнявам, пак може да го пуснеш и да го изтупваш от време на време, докато е на простора, а и като го внесеш.🙂 Ама нека да се стопли малко, че сега може да замръзне. Благодаря 🙂 Ще си взема декатлонска пухенка. И без друго уникло-то няма качулка и ме ядосва всеки път като духне вятър. Ама нали си го имам, си търпя и не купувам ново. Забранено е химическото чистене. А и аз пера след всяко пътуване или по-прашен преход, не ми трябва яке със сложна или скъпа поддръжка, не е практично. https://www.decathlon.bg/damsko-ke-s-puh-mt100-sivo-id_8611452.html
Mary Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 33 минути , Lindt каза: А сега след първия фал забравих и пуснах любимото uniqlo. Ако го прежалиш, мога да го пробвам в моята пералня и после в сушилнята. Че не знам какъв ще е резултата, а не ми се пробва с моето Уникло, че и качулка си има. 11
Lindt Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 3 минути , Mary каза: Ако го прежалиш, мога да го пробвам в моята пералня и после в сушилнята. Че не знам какъв ще е резултата, а не ми се пробва с моето Уникло, че и качулка си има. Може. И без друго имам още 1 уникло, ама по-тънко Сега цяло пътуване завиждах на Жени, че нейното е вталено и с качулка и не прилича с него на дете, пазарувало по интернет. 2
EliDion Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Като изсъне, топче по топче го разчепкваш, като вълна през плата. Аз така оправих една, която бях забравила че е с пух и пуснах в пералнята. 3
marycap Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 38 минути , Lindt каза: Имам такава програма, ама в предишната пералня просто си ги пусках и си излизаха същите. А сега след първия фал забравих и пуснах любимото uniqlo. Добре, ще изчакам, но нямам големи надежди да се оправи. Моето uniqlo го пера на програма за деликатни тъкани с 3 топки за тенис. Простирам го хоризонтално в стаята. Мисля,че като изсъхне, твоето ще се оправи с малко ръчна помощ. 2 1
iMari Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Какъвто и да е вида на якето като изсъхне, облечи го и го разходи навън. 🙂 Самият студен въздух разпухва пуха и формата се възстановява. 1
DaBo Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Моето Уникло, че и това на съпружието ги пера на ръчно пране на сегашната пералня и след това в сушилнята с няколко топки на програма за пух и пухени якета. Засечка няма досега. Имам едно на Майкъл Корс и него по същия начин - всичко е наред. Опитай сега да го поразчепкаш, докато се суши. После пак в пералнята на ръчно/деликатно пране с няколко топки. После си намери добро другарче със сушилня с такава програма и няколко топки. Ще се пооправи. А ако не ти се занимава, най-добре си купи ново Уникло от немския им сайт и с фирма-превозвач си до докарай до БГ. Ей на, 14 февруари и 8 март чукат на вратата! 😉 1
ДиянаВ Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 @Lindt, ще ти се оправи якето. Като го гледам не е толкова страшно. Моето е зимно с пух и доста по-дебело. Първият път го прах с деликатна програма и две топки за тенис, после в сушилня, но и оттам не излиза напълно сухо и пухкаво. Деликатната не ми беше достатъчна и сега го пускам на друга за синтетични тъкани. Тази зима даже два пъти го прах заради мръсния огромен кашон от коледния подарък на @zvezda9001😄😉. При пухенките важно е сушенето и това, че пухът е разпределен по ивички помага. Периодично го чепкаш и тръскаш, и като изсъхне, ще се надуе🙂 1 1
Травеолани Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 И ние сме със същата марка якета, задължително в сушилнята след това и се оправят, стават като нови. Преди години и аз ги сушах якета с пух на въздух и много трудно се оправяха, ако изобщо се оправят, добре че се престраших да ги сложа в сушилнята 🙂 .
Stryper Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Аз пера якетата с пух без центрофуга и след това ги изнасям навън, за да изсъхнат там, че много тече. После доизсъхва в къщи и готово. Пусни го отново да се изпере и ще се оправи.
iMari Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Егати, само аз ли нямам яке Уникло! 😃 Предполагам, че са качествени, щом толкова ги купувате? И аз искам да си взема по-леко пухено яке с качулка, да става и за града и за спорт. Разгледах Uniqlo колекцията, но май това, което @Lindtе дала като линк на Декатлон най ми допада. Само не мога да си харесам цвят. 🙂 3 6
Lindt Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 13 минути , iMari каза: Егати, само аз ли нямам яке Уникло! 😃 Предполагам, че са качествени, щом толкова ги купувате? И аз искам да си взема по-леко пухено яке с качулка, да става и за града и за спорт. Разгледах Uniqlo колекцията, но май това, което @Lindtе дала като линк на Декатлон най ми допада. Само не мога да си харесам цвят. 🙂 Аз харесвам най-много жълтото и една приятелка го пере на 40 градуса с тенис топки. Бих купила и бяло 🙂 @izidaима две цикламени и на мен ми харесват и те. Другите цветове не съм ги заглеждала. 2
Eva eva Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 18 минути , iMari каза: Егати, само аз ли нямам яке Уникло! 😃 Аз дори не знаех какво е това 🙂 Чудя се - сега на прехода до Мусала всички бяха с якета без пух, само аз бях с пухено. Дали няма да е по-добре? Гледам, че и ски карат с такива. Но пък няма ли да ми е студено, над полара? Нещо такова: https://www.decathlon.bg/damsko-ke-sh100-x-warm-id_8641503.html
T.E.Lawrence Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 2 часа, Lindt каза: Новата ми пералня не е като старата, от която все се оплаквах, че не пере 😇 . Обаче "убивам" вече втора пухенка и се чудя има ли начин веднъж като целият пух се събере на топче, да се оправи или да хвърлям? Прецакването на любима дреха в пералнята е първа стъпка към будизма. Както казва Буда, привързването води до страдание. 😄 1 1 18
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега