Lyubina Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 @Lindt, те девойките вече са написали, но по принцип, всякакви пухенки се перат (и евентуално се сушат) с топки за тенис в барабана. Иначе, както и да го переш, резултатът ще е един и същ. 4
iMari Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 26 минути , T.E.Lawrence каза: Прецакването на любима дреха в пералнята е първа стъпка към будизма. Както казва Буда, привързването води до страдание. 😄 Да,да, не си жена, затова разсъждаваш така. При нас води до прозрението, че ни трябват нови любими дрехи. 😆 @Eva eva и аз съм се чудила дали са достатъчно топли такива якета, конкретно за планински преходи и ще съм благодарна ако някой сподели. При ски/сноуборд якетата са отделна категория, може да са тънки, но е важно покритието им, за да не се износват лесно и да пазят от снега и вятъра. Но при хубаво време може да се кара със всякакво яке. 2 2
darinamarinova Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Само аз ли си мислех, че за "пухенка" става въпрос за одеало? 😄 Ако е с гъши пух, пере се само на химическо чистене, за да й е всичко наред. Нямам Uni qlo, но имам на Craghoppers и на Moncler с пух и това е единственият сигурен метод. Сестра ми изпра нейната на пералня и после я голям зор я върна в подходящ вид. 🙂
DGTG Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 2 часа, iMari каза: Егати, само аз ли нямам яке Уникло! 😃 Ааа не..... И аз нямам 🤣🤣 3
VASILEV Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Зачетох се какво се оплаква Линд, но повече ми направи впечатление, че всички имат Уникло. Брех викам си какво пропускам, че бързам да напиша в гуглето и.... я, аз съм имал грейка на тази марка. И понеже си спомням че е мн евтина (грейката) и никога не съм полагал особени грижи. Пера я с тъмното на 40градуса и после перата “изчезват” ма като поизсъхне и всичко си идва на място. Така че @Lindt споко якето ти ще стане като ново само след няколко обличания🙂 2 2
chandni Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 2 часа, iMari каза: аз съм се чудила дали са достатъчно топли такива якета, конкретно за планински преходи и ще съм благодарна ако някой сподели. При ски/сноуборд якетата са отделна категория, може да са тънки, но е важно покритието им, за да не се износват лесно и да пазят от снега и вятъра. Но при хубаво време може да се кара със всякакво яке. Ние преди да тръгнем за Исландия си купихме такива - ветро и водоустойчиви са и сме много доволни от тях. И дъжд ни "пра", и вятър ни брули - водата стоеше на повърхността на капчици и отдолу бяхме абсолютно сухи, а вятърът беше силен и се усещаше как те натиска в гърдите, но под якето не се усещаше и най-слаб полъх, а в същото време материята е дищаша и не спарва. Изключително доволни сме от тях и ги препоръчвам, но определено не бих тръгнала с него в планината през зимата при сняг. Мъжът ми обаче продължаваше да си го облича върху дебел суетшърт при пловдивска "зима". 7
Дани Магелани Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 преди 2 часа, iMari каза: @Eva eva и аз съм се чудила дали са достатъчно топли такива якета, конкретно за планински преходи и ще съм благодарна ако някой сподели. Моето е от супер леките на Uni Qlo и не е подходящо за студено време. Но аз съм си купила 2 поларени якета на същата марка и ги ползвам като подплата при студ. 5
Lindt Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 Якето, обувките и раницата са най-важните неща, когато тръгвате на път. Колкото по-добре ги подберете, толкова по-малко и ефективно тегло носите. Уникло е решение за градски хора, подаващи си носа за кратко извън колата и ресторанта. Както казва Жижо, никой, носещ уникло, няма да си отреже дръжката на четката за зъби Нито скъпо, нито технологично, нито отличаващо се с дизайн. Но е леко, сгъваемо и може да се ползва вместо полар, в самолет, в автобус и при силен климатик в тропическа държава или под hard shell в планината. Ако дестинацията е по-влажна, но не и проливна, а облеклото ви позволява по-спортно решение, взимате soft shell. Той е water repellent, wind resistant, гладък и с качулка. Ако е студено, мокро и ветровито, както в Исландия, ви трябва полар/ пухенка/ уникло (синтетична пухенка) + хард шел/ дъждобран или направо трислойно яке. Много хора така ходят и в нашите планини, но на мен ми е студено през зимата и предпочитам якето ми да е трислойно за ски/ сноуборд. Зависи от студоусещането и активността. Тази, която посочих, се очаква да ви стопли до -5 градуса, ако се движите и има и полар отдолу. 8
Цвете Публикувано: 13 януари, 2022 Публикувано: 13 януари, 2022 @Lindt, ще се оправи якето. Аз преди години съсипах униклото на дъщеря ми( после ѝ купих ново, което си стои в гардероба) и нашите ги давах на химическо( тънки и не водоустойчиви, без качулка) През ноември, когато уцелихме в Кипър един от трите дъждовни дни в годината, и ни пра такъв дъжд, че се преобличах изцяло, мислех, че якето ми е за боклука. Ама кво да правя… Сложих го заедно с другите пострадали на кората на багажника, а то локва стана. После ги досушихме в хотела на закачалка над парното ( това в Кипърските Алпи 😃) И О, чудо! Сутринта всичко беше ОК. Скоро ще вали, обличай го и навън, аз ще дойда с колата, после вие парно си имате 😜 1
Травеолани Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 3 часа, Lindt каза: Уникло е решение за градски хора, подаващи си носа за кратко извън колата. Но е леко Или за хора, които живеят на място без истинска зима 😉. Моето е доста обемно обаче, не бих го сравнила с полар, но за наистина студените зимни дни имам друго яке 🙂.
VASILEV Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 4 часа, Травеолани каза: Или за хора, които живеят на място без истинска зима 😉. Моето е доста обемно обаче, не бих го сравнила с полар, но за наистина студените зимни дни имам друго яке 🙂. Canada Goose вероятно🙂
ven62 Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 Явно това Uni Qlo е като магеланските етикети за куфари. Днес отивам да си купя , макар че не знам кога ще го използвам. Аз, като вали проливен дъжд или сняг си седя в къщи или в колата. 19
Lindt Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 8 минути , ven62 каза: Явно това Uni Qlo е като магеланските етикети за куфари. Днес отивам да си купя , макар че не знам кога ще го използвам. Аз, като вали проливен дъжд или сняг си седя в къщи или в колата. @ven62, не искам да те разубеждавам, но те нямат магазин в България. И.. ъм, нямат размер като за Жижо, а ти май не си дребничък, та не се надявай много 1 5
Роми Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 23 минути , Lindt каза: @ven62, не искам да те разубеждавам, но те нямат магазин в България. И.. ъм, нямат размер като за Жижо, а ти май не си дребничък, та не се надявай много За размерите -не си права. Има до 2XL, просто се свършват бързо защото са много евтини. 2
ven62 Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 Моля след като се уточните да ми пратите линк. Размери: Височина 182, тегло 85-95 кг. в зависимост от сезона. ханш - 33-34 номер дънки Гърдите ми все още са с по-голяма обиколка от ханша и талията. 6
Lindt Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 21 минути , Роми каза: За размерите -не си права. Има до 2XL, просто се свършват бързо защото са много евтини. Може да съществуват. Не сме намирали този размер във физически магазин, за да бъде пробван и преценен, но и не са ни казвали като в Andrews, че "произвеждат само нормален размер обувки" 🤣 9
Дани Магелани Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 32 минути , Lindt каза: Може да съществуват. Не сме намирали този размер във физически магазин, за да бъде пробван и преценен, но и не са ни казвали като в Andrews, че "произвеждат само нормален размер обувки" 🤣 Имали големи размери, но се продавали в сайта им. Рядко, и само в някои магазини в Япония, ги продават. Така ми казаха в техен магазин. Аз съм намирала яке до 4XL във физически магазин в Токио. 6
jul Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 15 часа, Eva eva каза: Аз дори не знаех какво е това 🙂 Чудя се - сега на прехода до Мусала всички бяха с якета без пух, само аз бях с пухено. Дали няма да е по-добре? Гледам, че и ски карат с такива. Но пък няма ли да ми е студено, над полара? Нещо такова: https://www.decathlon.bg/damsko-ke-sh100-x-warm-id_8641503.html Отдавна уволних якетата за ски, които бяха по-обемисти. С пухенка нито съм карала ски, нито съм ходила в планината и не ми се вижда удачно. Сега мога целогодишно да карам за преходи/планина/туризъм с якета 3в1, с Регата сме с полар и горна част. Сега гледам, че долната част не е полар вече, но вероятно върши неговата работа. Външния слой държи на дъжд, вятър и всичко. Не че карам ски вече, но са перфектни за всички цели и са много леки ✌️ https://www.regatta.com/row/clothing/jackets-coats/3-in-1-jackets/ 6 1
marycap Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 13 часа, Дани Магелани каза: Моето е от супер леките на Uni Qlo и не е подходящо за студено време. Но аз съм си купила 2 поларени якета на същата марка и ги ползвам като подплата при студ. И моето е от супер леките, но го купих в комплект със същото- с високо закопчаване и без ръкави и ги слагам едно върху друго. Изключително удобни за пътуване, като уточнявам, че ги ползвам при студено време с много силен вятър, но при дъждовно, за повече от час- два- не.
Lyubina Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 2 часа, Lindt каза: не са ни казвали като в Andrews, че "произвеждат само нормален размер обувки" 🤣 Аха, а да ти кажат (в магазин за дамски дрешки) "Ама госпожо, ние такива големи размери не получаваме". Е, знам, че не съм миньонче, но все пак... някак си много депресиращо ми прозвуча 1
ven62 Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 3 часа, Lindt каза: Може да съществуват. Не сме намирали този размер във физически магазин, за да бъде пробван и преценен, но и не са ни казвали като в Andrews, че "произвеждат само нормален размер обувки" 🤣 преди 39 минути , Lyubina каза: Аха, а да ти кажат (в магазин за дамски дрешки) "Ама госпожо, ние такива големи размери не получаваме". Е, знам, че не съм миньонче, но все пак... някак си много депресиращо ми прозвуча Ти не се усети ... @Lindt се фука... така ... небрежно. 1
Дани Магелани Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 2 часа, ven62 каза: Ти не се усети ... @Lindt се фука... така ... небрежно. Как да се усети! Само мъжете правите подобни асоциации веднага. На нас трябва да ни се заостри вниманието, за да се размислим в посока "какво е искал да каже авторът". 2
Роми Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 6 часа, Дани Магелани каза: Имали големи размери, но се продавали в сайта им. Рядко, и само в някои магазини в Япония, ги продават. Така ми казаха в техен магазин. Аз съм намирала яке до 4XL във физически магазин в Токио. Аз в Страсбург в началото на всеки сезон си намирам XL-2XL, в зависимост от модела.
Фил Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 Да се оплача че нещо ми се повреди колицата (в добрия случай ще е само акумулатор) и в добавка - докато я бутахме с колегите напред-назад, взех че си прецаках повреденото коляно и сега освен че едвам стъпвам, нямам и собствен транспорт. Или както обичаше да казва класната ми в гимназията: "Драги ученици, урокът е дълъг, но за сметка на това - труден!" 10
Victoria Публикувано: 14 януари, 2022 Публикувано: 14 януари, 2022 преди 2 минути , Фил каза: Да се оплача че нещо ми се повреди колицата (в добрия случай ще е само акумулатор) и в добавка - докато я бутахме с колегите напред-назад, взех че си прецаках повреденото коляно и сега освен че едвам стъпвам, нямам и собствен транспорт. Или както обичаше да казва класната ми в гимназията: "Драги ученици, урокът е дълъг, но за сметка на това - труден!" Да се оправяш бързо! 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега