Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
Преди 1 час, Guinness каза:

От няколко години в 85% от случаите плащам с карта, но все още има много места, които отказват да си поставят ПОС терминали и не ги упреквам, защото и там им удържат големи проценти. До момента, например, не съм виждал бръснарски/фризьорски салон, който да приема карти. Може би по-луксозните имат, не знам. Също така ми прави впечатление, че в много от малките градове дори в магазините за хранителни стоки или ресторанти приемат само плащане в брой, а има и такива места, които не приемат плащане с карта, ако сумата е по-малко от 5 лева, например. 

Таксата за търговеца при плащане с пос терминал от 1.5-2.5 % в зависимост от банката и вида карта. За чуждестранни карти таксата е доста по-сериозна. Приблизително на всеки 10 лева 20 стотинки комисионна за БГ издадени карти. 

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 3 часа, DGTG каза:

Искам да се оплача от Уникредит.

Вдигнали са си таксите за физически лица, както ми казаха - от 05.01.22г.

Преди време тегленето от техен банкомат беше без такса, след това сложиха такса 0,30 лв., а вече таксата им за теглене от техен банкомат е процент от изтеглената сума - 0,16 %, а от банкомати на друга банка - 0,20% 😞

Споко! И в ДСК не е по-различно!

Публикувано:
преди 25 минути , Taliana каза:

Таксата за търговеца при плащане с пос терминал от 1.5-2.5 % в зависимост от банката и вида карта. За чуждестранни карти таксата е доста по-сериозна. Приблизително на всеки 10 лева 20 стотинки комисионна за БГ издадени карти. 

Невярно. Има ПОС терминали, които са с такси под 1% (мисля, че Пощенска и ДАТЕКС). Просто търговците ги мързи да проверяват. Кой би забелязал 1% увеличение на цените? А пък и да не забравяме, че половината от хората няма да ползват карти и следователно ще покриват разходите на търговеца по въвеждането на ПОС терминал

Публикувано:
преди 2 часа, Guinness каза:

От няколко години в 85% от случаите плащам с карта, но все още има много места, които отказват да си поставят ПОС терминали и не ги упреквам, защото и там им удържат големи проценти. До момента, например, не съм виждал бръснарски/фризьорски салон, който да приема карти. Може би по-луксозните имат, не знам. Също така ми прави впечатление, че в много от малките градове дори в магазините за хранителни стоки или ресторанти приемат само плащане в брой, а има и такива места, които не приемат плащане с карта, ако сумата е по-малко от 5 лева, например. 

Разковничето е на друго място,не точно в комисионната.При плащане с КК или ДК,трябва задължително да се отчете продажбата,т.е. касов бон,оттам ДДС,данък печалба,данък дивидент.Тук не говорим за някакви си 1-2%.При плащане кеш можеш да не отчетеш изобщо продажбата.Затова ресторанти,фризьорски салони и др. се дърпат от картови плащания.

В моите търговски обекти има отстъпка за плащане в брой на суми над 100 лева.При плащане с карта такава отстъпка няма.Това е заради комисионната на банката.

Не мога да си обясня защо отказват картови плащания под някаква сума.Редовно са ми отказвали за суми под 10 евро в Австрия и Германия.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 10 минути , Emil Chakalov каза:

...

Не мога да си обясня защо отказват картови плащания под някаква сума.Редовно са ми отказвали за суми под 10 евро в Австрия и Германия.

Вероятно таксата към банката е процент от сумата, но на стойност "не по-малка от.."

Публикувано:
преди 5 минути , Lindt каза:

Вероятно таксата към банката е процент от сумата, но на стойност "не по-малка от.."

По-скоро въпросът е психически и липса на мисъл при търговеца. Поне за 2 банки мога да гарантирам, че е само процент и няма фиксирана минимална сума.

Публикувано:
преди 1 минута , jorocontrola каза:

По-скоро въпросът е психически и липса на мисъл. Поне за 2 банки мога да гарантирам, че е само процент и няма фиксирана сума.

Това условие най-често съм го срещала в други държави и аз не бих се наела да се изказвам за условията в техните банки или психиката и мислите на собствениците на търговски обекти. 

преди 5 минути , Emil Chakalov каза:

При мен не е.

Твоите обекти са в цитираните Австрия и Германия??? 

Публикувано:

И аз където може плащам с карта. За където не може ми стигат 400 лв., изтеглени от Револют.

Пенсионери теглят безплатно с карта на ДСК от техните банкомати. 

Решила съм, ако ми потрябва голяма сума в брой, да преведа на майка ми и тя да ми изтегли 😀

• Харесвам 4
Публикувано:
Преди 1 час, traveler каза:

Кое точно те изненада, как е изписано името или възрастта?😀

След Мий Тлоуф всякакви възприятия бяха спрени.

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 15 часа, kali каза:

Пенсионери теглят безплатно с карта на ДСК от техните банкомати.

Вече не е така... 😞

Публикувано:

Благодаря, че сподели. Последно е теглила на 29.12, няма такса. Вероятно промяната е от тази година. Така като гледам онлайн банкирането й, и майка ми предпочита да плаща с карта 🙂

Публикувано:

И аз да се оплача! ЛЕТИШ ИЛИ ГОРИШ! От началото на ковид ситуацията, домочадието ми прави бойкот на екскурзиите - аз купувам евтини самолетни билети от Wizz, а те ми се инатят и като дойде моментът НЕ!, така вече горя за трети път... Последно имам 3 билета до Валенсия за 21 до 28.02.2022, ако на някой му се пътува да се обади...

• Харесвам 1
Публикувано:

@etty, точно по тази причина аз вече не купувам билети.

Ако си чела назад, преди два месеца пътувахме до Германия. Пред варианта да долетим за 2-3 часа (плюс/минус 2 часа предварително отиване на летището), ние го направихме 2 х 3-4 дни. Защо - защото пътуването 3 часа в самолет с още 200 човека не е ясно дали няма да си лепнеш нещо 😉 

Не че нямаше и други, по-основателни причини, но това беше първата, заради която изобщо не обмисляхме полет. 

• Замислям се 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Какво правиш като не можеш да пътуваш? Побъркваш се. Надявам се, обратимо.

• Замислям се 4
Публикувано:
преди 8 часа, lesy каза:

Правиш си предизвикателна програма за ежедневието, извън традиционните неща. Колкото по-необичайни за натюрела ти  - толкова по-ангажиращо е. И непременно за  краткосрочен период, така не се отказваш.

Пътувания ще има, свят широк! Най-важно е да се опазите здрави. Пожелавам ви го!

• Харесвам 6
Публикувано:
На 11.03.2022 г. в 23:38, lesy каза:

Пробвай с четене в magelanci.com  и чат-пат се заяждай с пишещите. Дали помага да не се побъркаш ... Хмм, другите ще кажат. :wink:

• Харесвам 1
  • Смея се 17
Публикувано:

Уфф, оня ден Латам практически си ликвидираха програмата за лоялни клиенти. Смисъл от нея вече няма. А аз дебнех едни дати, вместо да резервирам, вече край... Уж стария сайт работел, ама при мен не става ...

Абе отваря ли ви се това

https://latam.com/pt_br/apps/personas/booking?cabina=Y&ida_vuelta=ida&nadults=3&ninfants=0&nchildren=0&fecha1_dia=20&fecha1_anomes=2022-07&from_city1=CNF&to_city1=SLZ&application=lanpass#/

Ама да остане на латам.ком, да не пренасочва към LATAM airlines.com?

Публикувано:
преди 13 минути , neuromancer каза:

Уфф, оня ден Латам практически си ликвидираха програмата за лоялни клиенти. Смисъл от нея вече няма. А аз дебнех едни дати, вместо да резервирам, вече край... Уж стария сайт работел, ама при мен не става ...

Абе отваря ли ви се това

https://latam.com/pt_br/apps/personas/booking?cabina=Y&ida_vuelta=ida&nadults=3&ninfants=0&nchildren=0&fecha1_dia=20&fecha1_anomes=2022-07&from_city1=CNF&to_city1=SLZ&application=lanpass#/

Ама да остане на латам.ком, да не пренасочва към LATAM airlines.com?

Screenshot_20220319_140529_com.android.chrome_edit_41723932666028.jpg.f873606d3059e6a19415b895a334e2a9.jpg

Не го зарежда. 

• Благодаря 1
Публикувано:

От няколко дни се опитвам да се свържа с България Еър. По телефона - невъзможно. На мейли - не отговарят вече 4-ти ден.

Ако и днес не успея, ще тичам до офиса им до Народния театър, ако не са го закрили и минали в пълна нелегалност.

Изобщо, човек от неСофия как се свързва с тях?!

А в офиса им, ако пак има магелански календари както миналата година, ще ги иззема (имам това морално право, нали?) и лично ще открия "виновника", за да го порицая публично.:wink:

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 5

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.