Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 10 минути , jul каза:

Донесли сте си подарък?

Подобен случай и у наше село. Тръгнахме на почивка в Турция, Анталия. В самолета от 164 пътника само нашето семейство ( 6 човека ) бяхме с маски. Включително и в автобуса до хотела. На връщане същата работа. Деня след пристигане си направихме тестове във връзка с различни неразположения по време на почивката. От 6 човека четирма бяхме с положителни тестове. Не стига това, ами моя милост ме взеха в Инфекзиозна клиника на ВМА, поради " постваксинационен перикардит и миокардит" април м.г. 7 дни на системи и пълна изолация. И те така.  

• Харесвам 3
  • Шок 9
  • Замислям се 1
Публикувано:

Много са заразни тези подварианти и успяват да пробият защитата на ваксините. А и това, че отпаднаха рестрикциите си казва думата. Доста народ се връща с Ковид от почивка. Може би самолетите са основен развъдник, знам ли. И аз го изкарах след последното пътуване, а съм с бустер. Бях се успокоила, че поне до Нова година съм защитена след преболедуване, но личната лекарка бързо попари ентусиазма ми, като каза, че имунитета не реагира толкова продължително при сегашните варианти, можело и три пъти да се заразя за това време, имала и такива случаи.

@Argentique, @дядо Пепи бързо оздравяване!

• Харесвам 9
  • Шок 1
  • Благодаря 1
Публикувано:

а някакви наблюдения дали от пътуването със самолет е станало или там някъде на място? тези дни, като купувах места за нашите полети четох разни проучвания, че последните редове в самолета били най-безопасни откъм трансмисия /най-малко хора има зад теб/ и ми направи впечатления, че купените вече места от други хора бяха точно най-назад

• Харесвам 1
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 52 минути , antea каза:

а някакви наблюдения дали от пътуването със самолет е станало или там някъде на място? тези дни, като купувах места за нашите полети четох разни проучвания, че последните редове в самолета били най-безопасни откъм трансмисия /най-малко хора има зад теб/ и ми направи впечатления, че купените вече места от други хора бяха точно най-назад

О, само мога да гадая, но е твърде възможно, защото единствените места, на които бях продължително време сред тълпа от хора бяха летището и самолета. Първи симптоми имах на третия ден след това, което съвпада с инкубационния период на Омикрон.

Това за последните места в превозните средства излезе като информация още в началото на пандемията. Лошото е, че ако през първите две години някои от нас бяха стриктни в правилата, то сега всички много бързо повярвахме, че пандемията е приключила. Бях свикнала преди и по време на полет да ползвам протектиращи спрейове и пастили, но точно на този полет пропуснах, а ги носех в раницата.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 1 минута , iMari каза:

протектиращи спрейове и пастили

какви например? знам за едно Cold Block, което създава някакъв слой в лигавицата на носа, ама колко е вярно...

Публикувано:
преди 7 минути , antea каза:

а някакви наблюдения дали от пътуването със самолет е станало или там някъде на място? тези дни, като купувах места за нашите полети четох разни проучвания, че jdödk 

🤔 Летя в неделя за Африка, до края на месеца са таман 6 полета. Разглеждам билета, отбелязани места не виждам.. И едва ли мога да ги избирам, но м момента ми проверяват, като пратих твоето инфо от проучванията. 

Инак организаторът с богат опит е дал следните препоръки:  "Носете си маски, за препоръчване е да са в по-висока степен на защита - FFP 2 или FFP 3 стандарти. Имайте предвид, че в повечето авиолинии не разрешават маски с вентили, има FFP-2 маски без вентили, каквито бих препоръчал за полетите. Другото за маските е, че при дълъг полет, мен лично, ме заболяват ушите. Добре е да имате маски с ластици за през главата или пък да ползвате някакви връзки за обувки/ ластик, който да минава през връзките за ушите и пак да се стяга зад главата."

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 8 минути , iMari каза:

О, само мога да гадая, но е твърде възможно, защото единствените места, на които бях продължително време сред тълпа от хора бяха летището и самолета. Първи симптои имах на третия ден след това, което съвпада с инкубационния период на Омикрон.

Това за последните места в превозните средства излезе като информация още в началото на пандемията. Лошото е, че ако през първите две години някои от нас бяха стриктни в правилата, то сега всички много бързо повярвахме, че пандемията е приключила. Бях свикнала преди и по време на полет да ползвам протектиращи спрейове и пастили, но точно на този полет пропуснах, а ги носех в раницата.

Навсякъде може да е 🤨 Маса хора го карат в София, без да щъкат дори извън града. Добре, че поне леко - за 2-3 дни температурата и неразположенията отшумяват. Някои проверяват с тест какво точно е, други след карантината тръгват на работа, без да се интересуват.

Само да кажа: Никакъв антибиотик и/или пробиотик! Също и суплементиране на Д 3 не трябва, лятото организмът си взима от слънцето, точно колкото и какъвто му трябва.. Много течности, витамини с С напред - поне 1 г дневно - лека храна с много зеленчуци и плодове. Скорошно възстановяване! 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако някой се притеснява от Ковид, да знае че в Швейцария няма задължителна карантина ако си с положителен тест . Няма задължителни маски също.

Оставено е на преценката на всеки един дали ще се карантинира или не.

Дъщеря ми го изкара преди 2 седмици и работодателя и каза че е добре дошла на работа ако се чуства добре или пък да си остане в къщи ако не се чуства добре.

В техния офис всички го минаха поетапно без да спазват карантина . Естествено със знанието на колегите си , но както тя каза : "никой не се развълнува че имам положителен тест като им казах"

ПП. Предполагам и в други държави може да е така.

Целта на поста не е да завързваме дискусия правилно или не е това , а да даде подсказка защо може да хванете Ковид при пътуване в самолет, влак или просто при обиколка на градовете.

• Харесвам 5
  • Браво 1
Публикувано:
преди 33 минути , Anna Kalinovska каза:

🤔 Летя в неделя за Африка, до края на месеца са таман 6 полета. Разглеждам билета, отбелязани места не виждам.. И едва ли мога да ги избирам, но м момента ми проверяват, като пратих твоето инфо от проучванията. 

Инак организаторът с богат опит е дал следните препоръки:  "Носете си маски, за препоръчване е да са в по-висока степен на защита - FFP 2 или FFP 3 стандарти. Имайте предвид, че в повечето авиолинии не разрешават маски с вентили, има FFP-2 маски без вентили, каквито бих препоръчал за полетите. Другото за маските е, че при дълъг полет, мен лично, ме заболяват ушите. Добре е да имате маски с ластици за през главата или пък да ползвате някакви връзки за обувки/ ластик, който да минава през връзките за ушите и пак да се стяга зад главата."

Този организатор, така като го чета с вентилите и връзките за обувки... дано не е такъв експерт и по Африка ...

... с което се опитвам и да изкарам темата от déjà vu-то ми от последните 2 години. :wink:

• Харесвам 2
  • Смея се 1
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 8 минути , ven62 каза:

Този организатор, така като го чета с вентилите и връзките за обувки... дано не е такъв експерт и по Африка ...

... с което се опитвам и да изкарам темата от déjà vu-то ми от последните 2 години. :wink:

🤣 😂 🤣 Той е един от нас.  А на мен неговата Черна Африка ми е за сефте. Порядъчно се вълнувам...

Да видим как ще е на място.. Най-важното: Завръщането да е щастливо - Ende gut, alles gut 🙃

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 1 час, ven62 каза:

Какво четеш? Конкретизирай, ако обичаш. В самолетите наистина не разрешават маски с вентили. При 11 часов полет с маска, закачена за ушите, наистина заболяват. Ако човек няма маска с каишка за през главата, ластик или нещо подобно вързано за връзките за ушите и минаващо зад главата, много помага.

• Харесвам 4
Публикувано:

И ние връщайки се след почивка в Тунис (7-14 юли) на 18 юли бяхме с положителен PCR (на 17 юли се събудих с 38 градуса температура и напълно безсилна). Всичко отшумя за 2 дни. Изкарахме 10 дни карантина, за ужас на шефовете ни. Междувременно на 15-16 юли бяхме при бащата на Петър (87 годишен), слава богу нищо му нямаше на човека. Всички сме с бустерни дози.

• Харесвам 7
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 22 часа, funny каза:

Ако някой се притеснява от Ковид, да знае че в Швейцария няма задължителна карантина ако си с положителен тест . Няма задължителни маски също.

Оставено е на преценката на всеки един дали ще се карантинира или не.

Дъщеря ми го изкара преди 2 седмици и работодателя и каза че е добре дошла на работа ако се чуства добре или пък да си остане в къщи ако не се чуства добре.

В техния офис всички го минаха поетапно без да спазват карантина . Естествено със знанието на колегите си , но както тя каза : "никой не се развълнува че имам положителен тест като им казах"

ПП. Предполагам и в други държави може да е така.

Целта на поста не е да завързваме дискусия правилно или не е това , а да даде подсказка защо може да хванете Ковид при пътуване в самолет, влак или просто при обиколка на градовете.

Румъния - пресен пример от тамошния ни офис м.с. На едната мома й течеше носът и я избъзикаха да си направи тест - положителен. Имаше само хрема, бяхме 5 души в помещенито, голям смях падна - чудна веслеба. Тя си сложи маска и си изкара раб.ден, защотот се чувстваше о.к., че и вчерта си хвана служебното бусче. (втори път го кара след 2 ваксини, боледуване и бустер). Средно тежко - пулс 120-130, ниско кръвно, болки в гърлото и главата. Питах HR там - при пoложителен тест, ако си ваксиниран и се чувстваш добре, можеш да ходиш на бачкане. Аз изтръпнах леко, защотот 2 дни стоях до нея и се попритесних как ще се прибера при положителен р-т, но слава Богу и двата ми теста бяха отрицателни.

• Харесвам 6
Публикувано:
преди 55 минути , bibi каза:

Румъния - пресен пример от тамошния ни офис м.с. На едната мома й течеше носът и я избъзикаха да си направи тест - положителен. Имаше само хрема, бяхме 5 души в помещенито, голям смях падна - чудна веслеба. Тя си сложи маска и си изкара раб.ден, защотот се чувстваше о.к., че и вчерта си хвана служебното бусче. (втори път го кара след 2 ваксини, боледуване и бустер). Средно тежко - пулс 120-130, ниско кръвно, болки в гърлото и главата. Питах HR там - при пoложителен тест, ако си ваксиниран и се чувстваш добре, можеш да ходиш на бачкане. Аз изтръпнах леко, защотот 2 дни стоях до нея и се попритесних как ще се прибера при положителен р-т, но слава Богу и двата ми теста бяха отрицателни.

Не беше ли смисъла след като си вече с положителен резултат от теста, независимо, че се чувстваш добре, да се изолираш, за да не заразиш друг, който би могъл да се чувства доста зле? Или пак нещо не съм разбрала ...

• Харесвам 7
Публикувано:
Преди 1 час, Zara каза:

Не беше ли смисъла след като си вече с положителен резултат от теста, независимо, че се чувстваш добре, да се изолираш, за да не заразиш друг, който би могъл да се чувства доста зле? Или пак нещо не съм разбрала ...

И спред мен е /беше, но такива са разпоредбите им очевидно. И аз бях учудена, затова говорих с HR - ако си ваксиниран можеш да работиш офлайн, ако си добре.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Не съм вярвала, че ще откажа покана за 1 седмица на яхта по Спорадите в началото на септември и то без никакви пари 🙂 

Това е положението. Не се оплаквам, споделям 🙂 

• Шок 3
  • Замислям се 6
Публикувано:
преди 7 минути , Eva eva каза:

Не съм вярвала, че ще откажа покана за 1 седмица на яхта по Спорадите в началото на септември и то без никакви пари 🙂 

Е то си е за оплакване 🙂

Чак мен ме хвана яд 😄

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 12 минути , Eva eva каза:

Неприлично предложение ли беше?😉😄

• Харесвам 1
  • Смея се 5
Публикувано:
преди 1 минута , dunaika каза:

Е то си е за оплакване 🙂

Чак мен ме хвана яд 😄

А на мен какво ми е 😄 Но се опитвам да разсъждавам философски "Така е трябвало да стане. Сигурна съм, че ще отида в много по-добро време, с много по-хубави хора и ще си изкарам много по-добре". Другите разсъждения са от сорта ... гроздето е кисело "Сигурна съм, че септември излизат супер гадни ветрове в района. Даже и някой ураган може да ни изпраска" 😄 

@ДиянаВ, хаха, то на тия години вече си над нещата, каквото и да се случи 😄 Лошото е и че предложенията са все по-рядко 😄

Ох, сетих се една смешка от онзи ден 🙂 Приказвам си с една колежка, тя на 22 г., директорка 🙂 Ама тяло, ама се гласи, с две думи - става. Обаче, не е много умна /така да го кажа по-меко/. И тя се шашка, че може би ще ни сменят шефа, ядосва се какво ще прави, трябва да се връща в провинцията, че без работа не може да стои под наем в София и гадже няма тук, с две думи - нищо не я задържа да се върне. И ме пита - аз какво ще правя, ако остана без работя 🙂 Аз не съм ѝ обяснявала, че работя на 3 места 🙂 И на мен като ми стана смешно и като се изцепих "Аааааааааа, измислила съм го - хващам си един любовник милионер, даже може и милиардер и се оправям" 😄 И тя ... стои, стои, гледа ме, мига, чуди ми се и ми отговаря "Ами...те милионерите си падат по такива като мен - млади, секси". 😄  И аз - "Ами като си много млада и секси къде ти е милионера?!" 😄 

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 29
Публикувано:
преди 10 часа, Eva eva каза:

image.png.cff35475673b80be15b0ef979ab46a6f.png

• Харесвам 19
  • Браво 1
  • 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Искам да се оплача, че австралийският home office току що ми отказа еВизитор виза, понеже нямали доказателства че съм genuine турист, нито за доходите ми, при положение, че не са ги искали в апликацията. Понеже съм с купени билети, кандидатствах втори път, този път за обикновена виза и срещy 150 австралийски долара. Сложих и допълнителни документи и контакт в Австралия, дано този път мине. Стискайте палци. 

• Харесвам 12
  • Шок 3
  • Браво 1
  • Замислям се 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

За първи път ми казват,че някой ми бил взел китайската пратка от гишето на пощата ни. Казах им,че тогава пътувах и имам билет за самолета. Сега щели да гледат камерите след заявка към специалист. Струва 9 лв и е пластмасов гребен за машинка Филипс, като стария погрешка го изкривихме.

Току-що ми звъннаха,че пратката са я намерили, защото в града имало друг човек с моето име,но той нямал телефон .

• Харесвам 8
Публикувано:

На мен са ми давали чужда пратка и аз погледнах чак като излезнах от пощата.

Друо което ми се е случвало е срещу моята пратка да се е подписал човек, който е взел пратката на следващия ред... и ми казват 'ми вече сте я взели'. Следват обяснения, ровене ....

• Благодаря 1
Публикувано:

В момента, bad kid каза:

На мен са ми давали чужда пратка и аз погледнах чак като излезнах от пощата.

Друо което ми се е случвало е срещу моята пратка да се е подписал човек, който е взел пратката на следващия ред... и ми казват 'ми вече сте я взели'. Следват обяснения, ровене ....

И на мен ми се е случвало.

Има едно вълшебно гише - 48. Там оправят нещата. Вероятно е единствената симпатична, интелигентна и любезна служителка в Централна поща.

• Харесвам 3
  • Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.