Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:

От 10 години е така във Франция, предполагам и в Белгия.

Доста е дразнещо, ако нямаш голям лимит на кредитната си карта и минаваш повечко километри, може да изчезнат 500-600евро за 3-4 зареждания.

• Харесвам 1
Публикувано:

По-точно на всяко зареждане блокира 125 евро.

Установих, че с Револют, отблокирането става в момента на приключване на зареждането.  Предполагам, че и с всякакви дебитни карти ще е така.

По тяхната система първо отиваш до терминал, койкто обикновено е до колонката и оторизираш плащане с картата. Тогава блокира тази сума и след като заредиш ти взима само дължимата сума. 

С кредитна карта ми е държало блокирана сумата по 2-3 дни. 

• Харесвам 4
Публикувано:

ДА си призная, никога не съм гледала колко ми е блокирало от картата и кога са ми освободени, когато съм зареждала в Белгия. Никога не съм имала проблеми с неправомерно взети пари от картите ми. Разбира се, моят скромен опит не трябва да е единствен и меродавен, просто споделям. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 21 часа, ivan69 каза:

На бензиностанция преди Шарлероа ми дръпна 125Е без да мога да заредя. Обадих се на банката и ми казаха, че парите били блокирани и ако до 10 дни не ги отблокират да пусна жалба. На следващата бензиностанция успях да заредя за 50Е , но пак ми дръпна 125Е , като разликата отново била блокирана. @zon , @Vency помагайте , кога да очаквам да ми отблокират парите или да си подготвям жалбата.

Нямам никаква идея. В Белгия мъжът ми зарежда с карта на Total и електронно по емейл му изпращат фактурите всеки месец. Ако сме във Франция пак така зареждаме с тази карта, а и в някои други държави. Иначе с кредитна карта не ни се случвало това в други държави, или поне не сме разбрали, защото движението по кредитните карти често има забавяне до 2 или 3 дни. Изчакай три дни, поне 2 работни и ако не ги отблокират се обади пак в банката. 

• Харесвам 4
Публикувано:
На 25.02.2023 г. в 1:41, ivan69 каза:

На бензиностанция преди Шарлероа ми дръпна 125Е без да мога да заредя. Обадих се на банката и ми казаха, че парите били блокирани и ако до 10 дни не ги отблокират да пусна жалба. На следващата бензиностанция успях да заредя за 50Е , но пак ми дръпна 125Е , като разликата отново била блокирана. @zon , @Vency помагайте , кога да очаквам да ми отблокират парите или да си подготвям жалбата.

Вече не си спомням добре, но да, и аз имах драми с дебитните карти.  Само с кредитната на Виза нямаше проблем.

Най-големия майтап беше в едни магазин пред развойният център на Mastercard във Waterloo , техните карти не се приемаха.

Просто утре звънни в банката си и се разбери с тях. (И задраскай Белгия от списъка с дестинации хаха ) 

• Харесвам 1
Публикувано:
На 25.02.2023 г. в 1:41, ivan69 каза:

На бензиностанция преди Шарлероа ми дръпна 125Е без да мога да заредя. Обадих се на банката и ми казаха, че парите били блокирани и ако до 10 дни не ги отблокират да пусна жалба. На следващата бензиностанция успях да заредя за 50Е , но пак ми дръпна 125Е , като разликата отново била блокирана..

Сутринта ми отблокираха парите за горивото , то това си е за темата за хвалене , за да не е само спам ,не са ми върнали още депозита от SIXT.Получих обаче документ , че всичко е наред и ми казаха , че до седмица ще ги отблокират

• Харесвам 8
Публикувано:

забелязал съм, че всички тия неща си вървят по реда и няма нужда да се стряска човек и да звъни

даже може да попаднеш на незнаещи и да те стресират повече и да почнеш да се занимаваш залудо

ако до една-две седмици не се оправят нещата, тогава звъни 

• Харесвам 7
Публикувано:

Искам да се оплача от УизЕър.

Но нарочно няма да дам подробности, за да се навее един елемент на мистериозност!

• Смея се 12
Публикувано:
На 24.02.2023 г. в 12:49, Victoria каза:

Има и около пет пощенски клона в района на Лондон, ама при всички случаи е занимавка.

За да не изглежда като занимавка, губеща време - може да съчетаеш полезното с приятното - в Bank of England в ситито има неголям, но много приятен безплатен музей, който препоръчвам да се посети! Там може, например, да подържите в ръка стандартно златно кюлче 400 тройунции (около 12.5кг.) на стойност около 1.4 млн. лв. - „London Good Delivery Bar“.  
(след като направих снимката, видях надписи, че било забранено снимането :biggrin:, ама не са ми правили проблем :wink: )

DSC03491.JPG.663cf3b4e6e777edec8a1d6ea7c0417f.JPG

Иначе аз при последното посещение на Лондон установих, че имам едни излезли от употреба £5 и ... може би не беше много коректна постъпка от моя страна :rolleyes:, но не ми се ходеше пак до банката и реших да ги пусна в кутията за дарения на British museum, пък те знаят как да си ги обменят. :wink:

• Харесвам 6
  • Браво 5
Публикувано:

Днес си купихме от Кауфланд пластмасов шкаф.Това обикновен човек не може да го сглоби.Много зор беше ,а няма упътване.

Screenshot 2023-03-08 at 16-52-57 Kaufland 06.03.2023 - 12.03.2023 - Страница 16 - Kaufland брошура.png

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 16 часа, dimitrov6 каза:

Днес си купихме от Кауфланд пластмасов шкаф.Това обикновен човек не може да го сглоби.Много зор беше ,а няма упътване.

Screenshot 2023-03-08 at 16-52-57 Kaufland 06.03.2023 - 12.03.2023 - Страница 16 - Kaufland брошура.png

Затова пък след 4-5 седмици ще се изкриви и саморазглоби.

:wink:

• Смея се 16
Публикувано:
преди 57 минути , ven62 каза:

Затова пък след 4-5 седмици ще се изкриви и саморазглоби.

:wink:

Моите  родители  бяха взели изхвърлен от магазин картонен стелаж но не издържа на тежести и затова ще го сменим.

20230309_102043.jpg

• Смея се 3
Публикувано:

От известно време тормозят жена ми по телефона. Звънят и за всякакви щуротии, таксита в 3 през нощта, ремонт на техника и т.н. Телефонът и е публичен на сайта на фирмата и има обаждания от клиенти постоянно , но половината или повече от обажданията са спам. Някой с идея как да се разреши проблема? Вероятно номерът и е публикуван в някакви сайтове или пък е хакерска атака.

• Шок 1
  • Замислям се 3
Публикувано:

Искам да се оплача от това, че ми откраднаха личния слоган!

image.png.86399e7d040a96d23a226a748f6925bb.png

Добре, че са мои хора и ще им простя. Ако беше някой друг, щяхме да се изключваме!

• Смея се 5
Публикувано:
На 13.03.2023 г. в 0:53, ivan69 каза:

От известно време тормозят жена ми по телефона. Звънят и за всякакви щуротии, таксита в 3 през нощта, ремонт на техника и т.н. Телефонът и е публичен на сайта на фирмата и има обаждания от клиенти постоянно , но половината или повече от обажданията са спам. Някой с идея как да се разреши проблема? Вероятно номерът и е публикуван в някакви сайтове или пък е хакерска атака.

Преди да си легне да изключи wi-fi и да го сложи на самолетен режим ако е айфон. Предполагам и другите марки смарт телефони имат подобна опция. Или да намали звука и в друга стая. 

Аз винаги така правя, защото често се случва някой роднина от Европа да се е объркал или племенниците ми да си играят с телефона на сестра ми и да ми звъннат в 2 сутринта. 

Дано решите проблема. 

• Харесвам 2
Публикувано:
На 13.03.2023 г. в 9:53, ivan69 каза:

Да пита къде са видели телефона и се свързвате после със сайта да го свалят. Аз се занимавам постоянно с такива случаи. Хората по веригата обикновено са отзивчиви и помагат.

• Харесвам 4
Публикувано:
преди 11 часа, T.E.Lawrence каза:

Да пита къде са видели телефона и се свързвате после със сайта да го свалят. Аз се занимавам постоянно с такива случаи. Хората по веригата обикновено са отзивчиви и помагат.

Май решихме проблема. Оказа се, че трябва да се дезактивира телефона от рекламите на гугъл.24 часа няма външни обаждания.

Просто хората влизат в сайт за обяви и натискат телефона от рекламата в гугъл на горният ред....Благодаря

• Харесвам 4
Публикувано:

Току що платих на Райън 1057 евро за 4 билета Виена-София-Виена. 

Толкова пари на Райън никога не бях давал до сега, направо се изядох от яд, но в случая нямах избор.

• Шок 7
  • Замислям се 2
Публикувано:
преди 1 час, Йосиф Милчов каза:

Току що платих на Райън 1057 евро за 4 билета Виена-София-Виена. 

Толкова пари на Райън никога не бях давал до сега, направо се изядох от яд, но в случая нямах избор.

Нямаше ли как през Братислава да се врътне поне в едната посока? 

Публикувано:
преди 15 минути , Фил каза:

Нямаше ли как през Братислава да се врътне поне в едната посока? 

Никакъв, тук става въпрос за музиканти, една от групите които каня за концерт и са строго ограничени във времето.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте магеланци. Нуждая се от спешна и професионална помощ. Вероятно са ми хакнали профила в abv.bg и сега, освен че не мога да вляза в аbv- то, не мога да вляза и в latam за да се чекирам за следващия ми полет. Вкарвайки потрецител и парола ми излиза Грешен потребител/парола, некоркократно така. Опитах да си сменя паролата в абв, но ми излизат въпроси които не помня естествено, примерно последните изпратени писма, последните имейли и т.н. Какво мога и трябва да направя?

Публикувано:
преди 13 минути , muchachote каза:

Здравейте магеланци. Нуждая се от спешна и професионална помощ. Вероятно са ми хакнали профила в abv.bg и сега, освен че не мога да вляза в аbv- то, не мога да вляза и в latam за да се чекирам за следващия ми полет. Вкарвайки потрецител и парола ми излиза Грешен потребител/парола, некоркократно така. Опитах да си сменя паролата в абв, но ми излизат въпроси които не помня естествено, примерно последните изпратени писма, последните имейли и т.н. Какво мога и трябва да направя?

Не е професионална помощта, но това което ми идва наум, ако на телефона  в таб abv  ти е "отворено", пробвай там да смениш паролата. Освен това понякога човек се ошашква и caps lock, кирилица, латиница... 

Публикувано:
преди 34 минути , muchachote каза:

Играх го този цирк преди 2 години - хакната абв поща и от там и фейсбук .... доста зор е със съпорта им ( поне беше, дано сега е по-добре). Отне ми месец да ми я възстановят.

Доста мои познати "изгоряха" с абв, та ... като се оправиш - смени пощата

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.