Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 59 минути , muchachote каза:

Здравейте магеланци. Нуждая се от спешна и професионална помощ. Вероятно са ми хакнали профила в abv.bg и сега, освен че не мога да вляза в аbv- то, не мога да вляза и в latam за да се чекирам за следващия ми полет. Вкарвайки потрецител и парола ми излиза Грешен потребител/парола, некоркократно така. Опитах да си сменя паролата в абв, но ми излизат въпроси които не помня естествено, примерно последните изпратени писма, последните имейли и т.н. Какво мога и трябва да направя?

За чекирането ако ти трябва PNR може да го намериш в предишните бордни карти, етикетите за багажа, пък и да не намериш не е фатално да се чекираш на летището. За пощата - говори с админите и си смени пощата, от АБВто много се оплакват.

Връзка към коментар
преди 49 минути , Цвете каза:

Не са ти хакнали пощата. В ЮА достъпът до авv е затруднен, изпитано и в Централна Америка преди месец. Не е проблем да се чекираш на летището. 

Явно ще се чекирам на летището. Но аз до вчера влизах безпроблемно в пощата ми.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, Цвете каза:

Не са ти хакнали пощата. В ЮА достъпът до авv е затруднен, изпитано и в Централна Америка преди месец. Не е проблем да се чекираш на летището. 

Не само - на много места в чужбина има проблем с влизането в abv-пощата. Миналия месец имах такива проблеми докато бях в Африка.
А тези дни нещо бях сменил IP-то с бразилско (заради разни врътки със сайтове и карти за намаление на билети) и в един момент даже забравих, че съм го сменил и като тръгнах да си влизам в abv-пощата - греда. :huh: И тъпото е, че изписва "грешен потребител / парола".  
image.png.f5e3f26835b44e5f5097608faf82267b.png

Пробвах няколко пъти - не става... и също се шашнах, че може да ми е хакната пощата. Добре че се сетих каква може да е причината и като си върнах тукашното IP, нещата се оправиха.  

• Харесвам 5
  • Шок 1
  • Благодаря 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

От време оно имам АБВ поща, която почти всяка седмица има проблем с достъпа й от чужбина. През февруари 2023 цяла седмица не можеше да се ползва. Тогава прочетох, че имали най-голямата в историята си DDoS атака и за да решат проблема, миличките, направо резнали клона, т.е. отрязали международния трафик, така че всякакви заявки от чужбина не работеха в продължение на седмица. Тази ситуация обаче твърде често се повтаря и май тази стара поща, която ползвам специално за туристически регистрации, ще трябва да бъде отрязана от мен. Жалко, развалиха я тази държава.

• Шок 2
Връзка към коментар

Колкото и да ми беше неприятно, преди две години някъде се наложи да си сменя работната поща при тях с gmail-ска. Т.е. трябваше да пиша писма до тоя и оня с новия ми адрес.
Пощенската ми кутия отхвърляше всички писма от gmail адреси (според тях като malware) и дори в спам не стигаха, а gmail адресите не получаваха писма от мен, защото бях заплаха за тяхната сигурност. :biggrin:
Това се проточи със седмици, а при контакт с поддръжката получих отговори от типа на „виновни са gmail...“ и „пощата ви е под съмнение, защото една седмица се влиза в нея от Испания“, а след като казах, че лично си влизах от там и ми беше отговорено „ама сега нали не се пътува“ :shok:, теглих една наум и прекратих комуникацията. След време се оправиха нещата, но вече не ми е основна поща. Сметка ще ми държат те! :biggrin:

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 9.03.2023 г. в 10:22, dimitrov6 каза:

Моите  родители  бяха взели изхвърлен от магазин картонен стелаж но не издържа на тежести и затова ще го сменим.

20230309_102043.jpg

Аз такива стелажи ги ползвам като шкаф за обувки 😃

Ами идват фирмите казват ни да го поставим, ние го слагаме и след време вместо да го хвърляме, аз си ги взимам и си ги ползвам.

Така и с кошовете за боклук, аз в моята къща нямам кошове (ми как не кош), имам само кашони и като го напълня директно ги махам, не че нямам пари за кош, но така ми е по-лесно и по-удобно. 😉

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 30.03.2023 г. в 7:56, Фил каза:

Не само - на много места в чужбина има проблем с влизането в abv-пощата. Миналия месец имах такива проблеми докато бях в Африка.
А тези дни нещо бях сменил IP-то с бразилско (заради разни врътки със сайтове и карти за намаление на билети) и в един момент даже забравих, че съм го сменил и като тръгнах да си влизам в abv-пощата - греда. :huh: И тъпото е, че изписва "грешен потребител / парола".  
image.png.f5e3f26835b44e5f5097608faf82267b.png

Пробвах няколко пъти - не става... и също се шашнах, че може да ми е хакната пощата. Добре че се сетих каква може да е причината и като си върнах тукашното IP, нещата се оправиха.  

Освен Abv пощата знам, че и доста други сайтове имат същият проблем с IP адреса.

Доста от сайтове си искат нашето IP. Примерно освен Аbv и mail знам, че и сайтове за крипто и казината (имам фр, които играят мачове) са така вече....

Аз също скоро разбрах за тези врътки и внимавам. 

Но Abv-то имат вече доста често проблеми. 

Гледам, че на майка пощата (аbv) искат всеки ден да я разбият, защото се пробват да влизат от всички точки на планетата, явно е в някакъв форум за хакерство и се пробват доста хакери.  

• Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Минавам да изрева, че пътуването с 5-годишно много ме дразни. Ако можех да върна времето назад и да го набутам в количката, за да я карам в скорост и посока, която реша, ах, ако можеше още по-назад и да го набутам обратно дори в корема си... Не че нямам пътуващи приятели с деца, които да дрънкат, че така е, период е и ще отмине, но тук и сега времето при мен рязко забавя темпо 😉 А най- ми липсват Ковид цените за пътуване, които да компенсират мрънкането 🙂

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Браво 1
  • Смея се 11
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Искам да се оплача от Google. Вече една седмица не мога да си подновя новата ми карта, постоянно им пращам личната ми карта за верификация и все си чакам по 48 часа за отговор и накрая пак нищо. Пишат ми, че временно ми е спрян достъпът и това не ми се беше случвало, парите да не искат да ти вземат. 😃

Миналата седмица бях да си взема дебитната карта от ДСК и забравих да си я сменя в профила ми. 

И още по-големият проблем е, че номерът на картата ми е един и същ и не иска да ми приеме новата карта.

Какво ли не правих, въвеждах други, звънях на post банк и фибанк за новите карти, и не става и не става..... Всички карти са ми активни, но google не ми я приема и това си е, вече от 21 април съм така. Пише ми, че премиум-а ми е в пауза. Отново им писах и сега ще видим какво ще стане.

А изобщо не мога да им се ядосвам вече, писна ми от тях. Само ще ме яд за канала и за всички, които съм последвал. 

image.png.baad5b1bf7bc25c8ac96dc4d673b5bba.png 

• Шок 1
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
На 29.04.2023 г. в 22:55, Иван Попов каза:

Искам да се оплача от Google. Вече една седмица не мога да си подновя новата ми карта, постоянно им пращам личната ми карта за верификация и все си чакам по 48 часа за отговор и накрая пак нищо. Пишат ми, че временно ми е спрян достъпът и това не ми се беше случвало, парите да не искат да ти вземат.

Само да кажа, че им писах на Google и ми отговориха най-накрая, писнаха ми с техните 24-48 часа 😊

Вече пак съм с Premium в YouTube. Проблемът е бил в картата ми, защото е била до края на месец април, а аз съм я подновил по-рано и за това така се е получило (да не мога да я премахна от профила ми), но сега ми искаха и документ за самоличност, за да ми верифицират профила ми.

Сега всеки месец пак си го направих автоматично да ми се спират за членството.

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Моята сага мога да я именувам "Доминос - NEVER EVER".  

Вчера, изплзвайки слънчевия ден със съпругата извеждаме двамата внуци на разходка - Южния парк, частта зад х-л Хилтън до басейна Спартак и обратно. Та по време на тигелите ни обзе желание да изненадаме децата с пица за вечеря. И моя милост отивам на входа на Южия парк на ул. Бяла черква, за да поръчам изненадата. всичко върви лега артис, докато не казвам адреса за доставка. Оказва се, че ние не сме район за доставка на тези юнаци. Нищо, че живеем на 10-15 мин пеша от там. Трябвало да се обадя, или отида на бул. Вапцаров.  От лаптопа поръчвам 3 пици с час на доставка 19,50. в 19,40 ми звъни доставчикът и получавам   

image.png

image.png.e1912904335818fe18c7967d219b81a7.png

image.png.8af1a8e4df81666835efc995f8356da5.png

Обаждам се на Доминос, пращам тези фотки и започва чакането да си вземат булмача и доставят това, което сме поръчали. Нещо, което направиха в 22,45. децата разичаровани, ние ядосани. Няма Извинявай, няма съжалявам. Велики, та велики. Та да завърша с това, с което започнах Доминос -  NEVER EVER

• Харесвам 3
  • Шок 10
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 23 часа, дядо Пепи каза:

Моята сага мога да я именувам "Доминос - NEVER EVER".  

Вчера, изплзвайки слънчевия ден със съпругата извеждаме двамата внуци на разходка - Южния парк, частта зад х-л Хилтън до басейна Спартак и обратно. Та по време на тигелите ни обзе желание да изненадаме децата с пица за вечеря. И моя милост отивам на входа на Южия парк на ул. Бяла черква, за да поръчам изненадата. всичко върви лега артис, докато не казвам адреса за доставка. Оказва се, че ние не сме район за доставка на тези юнаци. Нищо, че живеем на 10-15 мин пеша от там. Трябвало да се обадя, или отида на бул. Вапцаров.  От лаптопа поръчвам 3 пици с час на доставка 19,50. в 19,40 ми звъни доставчикът и получавам   

image.png

image.png.e1912904335818fe18c7967d219b81a7.png

image.png.8af1a8e4df81666835efc995f8356da5.png

Обаждам се на Доминос, пращам тези фотки и започва чакането да си вземат булмача и доставят това, което сме поръчали. Нещо, което направиха в 22,45. децата разичаровани, ние ядосани. Няма Извинявай, няма съжалявам. Велики, та велики. Та да завърша с това, с което започнах Доминос -  NEVER EVER

Добре че не си отишъл на място да видиш т.н. работници. Ще се изплашиш. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, Vency каза:

Добре че не си отишъл на място да видиш т.н. работници. Ще се изплашиш. 

Бях тръгнал, с едно брадве на кръста. Но дъщеря ми ме спря. Така ме бяха запуснали тия мърлячи, че не знам как щеше да завърши всичко. 

• Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
На 14.05.2023 г. в 10:23, дядо Пепи каза:

Обаждам се на Доминос, пращам тези фотки и започва чакането да си вземат булмача

Два пъти сме давали шанс на тази верига пицарии, трети път няма да има. Но ние обожаваме пица и сме много придирчиви на тази тема. Доминос по никакъв начин не се вписва в моята представа за вкусна пица. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 12 часа, дядо Пепи каза:

Бях тръгнал, с едно брадве на кръста. Но дъщеря ми ме спря. Така ме бяха запуснали тия мърлячи, че не знам как щеше да завърши всичко. 

Надявам се вече да ти е преминал малко яда.

преди 48 минути , Pantelej Putnik каза:

И аз искам да се оплача - за 2 седмици бях мобилен апликейшън, от днес съм отново десктоп версия.  🤣

Подари го на някого 😂

Връзка към коментар
преди 6 часа, tch каза:

Надявам се вече да ти е преминал малко яда.

Да, да. Изпуснах парата и си направих някои изводи, които ще ми бъдат от полза. Както когато искам да изненадам внуците, така и , когато поръчвам храна с доставка от някъде си.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Да се оплача,че машината  на метрото в София,на Искърско шосе ми прибра 2 лв монета без да пусне билет. Тя два пъти ми отхвърли монетата,но третия път я глътна.Може би тогава пуснах без да съм избрал на екрана нещо или натиснах Отказ. Билет си купих с банкнота,а разбрах,че можело и с банкова карта. Оплаках се писмено,а  другата машина не работеше. Преди имах карта с 20 пътувания по1,2 лв,но ги спряха и сега е по 1,6 лв. Картата ми стои.

И за оправяне на настроението малко красота.

IMG_20230516_065123.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 5 часа, dimitrov6 каза:

Да се оплача,че машината  на метрото в София,на Искърско шосе ми прибра 2 лв монета без да пусне билет. Тя два пъти ми отхвърли монетата,но третия път я глътна.Може би тогава пуснах без да съм избрал на екрана нещо или натиснах Отказ. Билет си купих с банкнота,а разбрах,че можело и с банкова карта. Оплаках се писмено,а  другата машина не работеше. Преди имах карта с 20 пътувания по1,2 лв,но ги спряха и сега е по 1,6 лв. Картата ми стои.

И за оправяне на настроението малко красота.

IMG_20230516_065123.jpg

А защо не преминеш през врътките директно с някоя дебитна/кредитна карта. 

... или на тази метростанция такава възможност няма?

• Благодаря 1
  • Браво 1
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 58 минути , ven62 каза:

... или на тази метростанция такава възможност 

Може да се премине и без дебитна/кредитна карта, странично, ако няма шкембе 😂

• Харесвам 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар
преди 5 часа, ven62 каза:

... или на тази метростанция такава възможност няма?

Ще пробвам,но веднъж ще вървя пеш 2 км до летището,да си избия загубата.

Тази жена , която продава билети на Искърско не знаеше дали може с банкова карта,а аз забравих да видя.

• Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Трябва да може с карта, нали е в мрежата на Метрополитен, всички спирки трябва да са с еднакъв достъп до перона

Иначе си искай компенсация, супер нагло е това, аз си спомням подобни апарати в трамваите като имаше, хем не даваха ресто, хем се случваше и билет да не издадат...

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 13 часа, dimitrov6 каза:

Тази жена , която продава билети на Искърско не знаеше дали може с банкова карта,а аз забравих да видя.

Навсякъде може с кредитна/дебитна карта. Приближаваш я до апаратчето преди турникета и чакаш да светне зелено. Взима ти 1,60лв

• Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.