Георги Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Преместих дискусията за външни батерии в нова тема: http://magelanci.com/topic/6052-%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%88%D0%BD%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0/ 3 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 За нея търся по-удобни варианти - един билет, с багаж, без смяна на летища, с уж нормални компании и в двата опита досега - греда. Май "нормалните авиокомпании" все повече се държат по-зле от ниско тарифни. Аналогичен случай при нас в Чешке Будейовице, както би се изразил Швейк. Аз също гледам да улеснявам пътуването на нашия син и затова предпочитам директните полети на България Ер. Общо взето ситуацията е 50/50. В смисъл, един път всичко е наред, а на следващия имаме проблем. Хубавото е, че на практика купувам билети през едно пътуване, а другото ми е безплатно, но това е друга тема... Реших да го пробвам с прекачване и му взех билет с "Луфти" с прекачване на отиване в Мюнхен и на връщане във Франкфурт. Пътува на 02.01.2016 г. и се справи отлично с прекачването, макар и да не е посетил салона в Мюнхен, защото е в другия терминал и не е искал да рискува. В Амстердам багажът пристига с разбито колело и откъсната дръжка. Взел е протокол, а сега чакаме "Луфти" да платят. Няма драма! Ще си има чисто нов куфар и дори по всяка вероятност ще му останат пари за още един... Разказвам ти всичко това с една единствена цел. Покрай пътуванията и проблемите съм се научил да извличам дивидент от неприятните случки. Ако погледнеш от тази страна на монетата, ще установиш, че мазохистично ще ти се прииска да има проблеми по-често, а тя ще свикне с подобни неприятни инциденти... И още нещо, ползвай flightradar24, за да следиш полетите. И аз съм като теб и всеки полет на сина ми се следи непрекъснато онлайн и съм наясно в кой точно момент ще ми звънне през вайбър от съответното летище... 2 Връзка към коментар
Childish Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 И още нещо, ползвай flightradar24, за да следиш полетите. И аз съм като теб и всеки полет на сина ми се следи непрекъснато онлайн и съм наясно в кой точно момент ще ми звънне през вайбър от съответното летище... Добре, че технологиите не бяха толкова развити/достъпни едно време... 5 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Добре, че технологиите не бяха толкова развити/достъпни едно време... Съвършено права си! Често се опитвам да си припомням този факт, но май аз съм по-големия паникьор вкъщи и редовно влизам в ролята на контрольор. Добре че момчето е добро и ми прощава... 2 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 И още нещо, ползвай flightradar24, за да следиш полетите. И аз съм като теб и всеки полет на сина ми се следи непрекъснато онлайн и съм наясно в кой точно момент ще ми звънне през вайбър от съответното летище... Ползвам го, но вчера и там имаше някакъв бъг. Flightradar24 не намираше полета, разни други търсачки от този тип, показващи статуса на полета го водеха канселиран и също не го намираха. Единствено planefinder го засичаше, та благодарение на него бях наясно къде в пространството се намира. Това обаче след като получих уверение от летището, че полетът не е канселиран, а все пак е излетял. 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Съчувствам ти! Не ти е било лесно, но мисълта за едно мохито след малко повече от две седмици, може пък и да свърши работа... 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Имах е* случката на летището в Доха. Изпраскаха ми проверка като на колумбийски наркобарон. Най-малко там съм очаквал да ми се случи. Скенери, събуване, минаване...пак отначало...над 10 пъти. И някакъв митничар, който говореше нещо, което би трябвало да е английски. Накрая се оказа опаковка с шам фъстък,която купих от безмитната в София. Била с фолио отвътре и задействала детектора! 1 Връзка към коментар
П.Кръстев Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 И още нещо, ползвай flightradar24, за да следиш полетите. И аз съм като теб и всеки полет на сина ми се следи непрекъснато онлайн и съм наясно в кой точно момент ще ми звънне през вайбър от съответното летище... Доста е неприятно когато полета е във въздуха и изчезне. Единия път това беше моя полет CDG - JFK над Атлантика, който е изчезнал за 20 минути. Било е кофти усещане за близките ми, които са гледали полета в това време. Преди 2 дни аз следях полет в Европа, който изчезна 20 минути преди да кацне, без да се появи повече. 3 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 (редактирано) Доста е неприятно когато полета е във въздуха и изчезне. Единия път това беше моя полет CDG - JFK над Атлантика, който е изчезнал за 20 минути. Било е кофти усещане за близките ми, които са гледали полета в това време. Преди 2 дни аз следях полет в Европа, който изчезна 20 минути преди да кацне, без да се появи повече. В понеделник синът ми летя първия полет на Wizz София - Бристол. На flightradar24 даде информация като излетя от София и след 5 минути информацията беше Unknown. Само аз си знам какво ми беше час и половина. Нямаше го и на другия радар Flightaware. Успокои ме единствено чичко гугъл след час и половина ровене и откачане. С номера на полета ми даваше графика на времето, как се движи и колко остава. За първи път ми се случва да го няма полетът. Редактирано 15 януари, 2016 от lesy 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Мненията за връщане на летищни такси при неизползван билет на Уиз са отделени тук: http://magelanci.com/topic/6060-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82-wizz/ Връзка към коментар
Георги Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 В понеделник синът ми летя първия полет на Wizz София - Бристол. На flightradar24 даде информация като излетя от София и след 5 минути информацията беше Unknown. Само аз си знам какво ми беше час и половина. Нямаше го и на другия радар Flightaware. Успокои ме единствено чичко гугъл след час и половина ровене и откачане. С номера на полета ми даваше графика на времето, как се движи и колко остава. За първи път ми се случва да го няма полетът. Flightradar24 (а и всички подобни сайтове на територията на Европа) се поддържа от любители, които сканират за ADS-B сигналите излъчвани от самолета. Т.е. и вие може да си купите съответното оборудване, да го свържете със системата на Flightradar24 и да излъчвате за сайта. Най-нормалното нещо при подобно донякъде аматьорско ТНТМ деяние е от време на време някой радар да пада, може дори майката на собственика да е изключила тока от контакта за да включи прахосмукачката Ако няма друг радар в района, който да предостави покритие, всички самолети минали над зоната ще изчезват. За САЩ също е подобен принципа, но там и FAA подава официална информация, която е с няколко минути закъснение, за това и там има самолетчета в различен цвят. Нищо страшно няма като изчезне самолет с две думи 4 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 (редактирано) Добре дошли в новата Европа. В която се чака на ЕЙ ТАКАВА опашка за паспортен контрол за влизане в Дания след полет от Лондон. EDIT: Мацката на гишето изненадващо се оказа българка. Попитах я какви са тези глупости и тя само тъжно се усмихна. Редактирано 15 януари, 2016 от Георги Матеев 11 Връзка към коментар
Hollywood Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 (редактирано) Добре дошли в новата Европа. В която се чака на ЕЙ ТАКАВА опашка за паспортен контрол за влизане в Дания след полет от Лондон. 2016-01-15 14.30.39.jpg EDIT: Мацката на паспортния контрол изненадващо св оказа българка. Попитах я какви са тези глупости и тя само тъжно се усмихна. Визите кога ги връщат? Редактирано 15 януари, 2016 от Hollywood 3 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Ами то е нормално да има граничен контрол между Великобритания и Дания, все пак Великобритания не е в Шенген. Говореше се за въвеждане на задължителна проверка в ШИС за всички, влизащи в Шенгенската зона (вкл. граждани на ЕС), това вече би довело до сериозна загуба на време... 3 Връзка към коментар
Георги Матеев Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Ами то е нормално да има граничен контрол между Великобритания и Дания, все пак Великобритания не е в Шенген. Добър аргумент... Но после имаше и проверка преди качване на влака за Швеция, даже датчаните снимаха личните карти на всеки пътник. Отделно във влака имаше още една проверка от шведските граничари. Не че нещо, ама в САЩ ме проверяваха по-малко, това без никакъв майтап. 1 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Добър аргумент... Но после имаше и проверка преди качване на влака за Швеция, даже датчаните снимаха личните карти на всеки пътник. Отделно във влака имаше още една проверка от шведските граничари. Не че нещо, ама в САЩ ме проверяваха по-малко, това без никакъв майтап. Личи ти, че не си пътувал активно преди Шенген... Трябваше да видиш какво означава проверка в немски влак, който влиза от Германия в Швейцария, за да имаш поле за сравнение... 4 Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Добър аргумент... Но после имаше и проверка преди качване на влака за Швеция, даже датчаните снимаха личните карти на всеки пътник. Отделно във влака имаше още една проверка от шведските граничари. Не че нещо, ама в САЩ ме проверяваха по-малко, това без никакъв майтап. Даже щях да пиша, че снимка на подобна проверка между Швеция и Дания точно би онагледила думите ти за 'новата' Европа. Подобни проверки наложи и Дания откъм Германия. Засега всичко е уж временно, както е според Шенген. Но е добре да се знае: имайте предвид, особено при прекачвания между Шенгенски държави, където по принцип не би трябвало да има контрол... Връзка към коментар
Sju Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 При забавяне заради подобни проверки, ако си изпусна следващия полет на общ билет, ще ме качат ли на следващия възможен? Че леко се спекох с моя 1 час между полетите в посока Швеция. Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 15 януари, 2016 Сподели Публикувано: 15 януари, 2016 Моят опит е от преди доста години, но да, качиха ме. Два пъти - и Алиталия и Луфтханза. 1 Връзка към коментар
bat.galin Публикувано: 21 януари, 2016 Сподели Публикувано: 21 януари, 2016 Подивяха с таз Олбия!Не че е лошо!Ама когато за последните 5 дни всеки ден поне по една ак обявява нови полети до Олбия, става твърде еднообразно.пп...май само аз не съм ходил там Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 21 януари, 2016 Сподели Публикувано: 21 януари, 2016 Понеже последните дни нямам време да следя какво се случва тук, я ми обяснете каква е тая Олбия? пп...май само аз не съм ходил там И аз не съм, споко, дори не знам къде се намира Връзка към коментар
Гост Публикувано: 21 януари, 2016 Сподели Публикувано: 21 януари, 2016 Подивяха с таз Олбия! Не че е лошо! Ама когато за последните 5 дни всеки ден поне по една ак обявява нови полети до Олбия, става твърде еднообразно. пп...май само аз не съм ходил там Ти сега искаш да ме комплексираш, че не бях чувала за името... Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 21 януари, 2016 Автор Сподели Публикувано: 21 януари, 2016 Ти сега искаш да ме комплексираш, че не бях чувала за името... Сардиния е това, много красиво място, като се по разгледаш и ще хукнеш натам, сигурнаааа съм 1 Връзка към коментар
Гост Публикувано: 21 януари, 2016 Сподели Публикувано: 21 януари, 2016 Сардиния е това, много красиво място, като се по разгледаш и ще хукнеш натам, сигурнаааа съм Вече го проверих аз Но бях искрена, че също не го знаех... Ох, то кое по-напред. И там някога... Връзка към коментар
noshtna_ptica Публикувано: 21 януари, 2016 Сподели Публикувано: 21 януари, 2016 Rainy, ако се чудиш дали да тръгваш натам, не прави грешни ходове и резервирай автобус! 4 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега