Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

За нея търся по-удобни варианти - един билет, с багаж, без смяна на летища, с уж нормални компании и в двата опита досега - греда. Май "нормалните авиокомпании" все повече се държат по-зле от ниско тарифни.

Аналогичен случай при нас в Чешке Будейовице, както би се изразил Швейк. Аз също гледам да улеснявам пътуването на нашия син и затова предпочитам директните полети на България Ер. Общо взето ситуацията е 50/50. В смисъл, един път всичко е наред, а на следващия имаме проблем. Хубавото е, че на практика купувам билети през едно пътуване, а другото ми е безплатно, но това е друга тема... :P

Реших да го пробвам с прекачване и му взех билет с "Луфти" с прекачване на отиване в Мюнхен и на връщане във Франкфурт. Пътува на 02.01.2016 г. и се справи отлично с прекачването, макар и да не е посетил салона в Мюнхен, защото е в другия терминал и не е искал да рискува. В Амстердам багажът пристига с разбито колело и откъсната дръжка. Взел е протокол, а сега чакаме "Луфти" да платят. Няма драма! Ще си има чисто нов куфар и дори по всяка вероятност ще му останат пари за още един... :lol:

Разказвам ти всичко това с една единствена цел. Покрай пътуванията и проблемите съм се научил да извличам дивидент от неприятните случки. Ако погледнеш от тази страна на монетата, ще установиш, че мазохистично ще ти се прииска да има проблеми по-често, а тя ще свикне с подобни неприятни инциденти... ;)

И още нещо, ползвай flightradar24, за да следиш полетите. И аз съм като теб и всеки полет на сина ми се следи непрекъснато онлайн и съм наясно в кой точно момент ще ми звънне през вайбър от съответното летище...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И още нещо, ползвай flightradar24, за да следиш полетите. И аз съм като теб и всеки полет на сина ми се следи непрекъснато онлайн и съм наясно в кой точно момент ще ми звънне през вайбър от съответното летище...

Добре, че технологиите не бяха толкова развити/достъпни едно време... 

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Добре, че технологиите не бяха толкова развити/достъпни едно време... 

Съвършено права си! Често се опитвам да си припомням този факт, но май аз съм по-големия паникьор вкъщи и редовно влизам в ролята на контрольор. Добре че момчето е добро и ми прощава... :( 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ползвам го, но вчера и там имаше някакъв бъг. Flightradar24 не намираше полета, разни други търсачки от този тип, показващи статуса на полета го водеха канселиран и също не го намираха. Единствено planefinder го засичаше, та благодарение на него бях наясно къде в пространството се намира. Това обаче след като получих уверение от летището, че полетът не е канселиран, а все пак е излетял.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имах е* случката на летището в Доха. Изпраскаха ми проверка като на колумбийски наркобарон. Най-малко там съм очаквал да ми се случи. Скенери, събуване, минаване...пак отначало...над 10 пъти. И някакъв митничар, който говореше нещо, което би трябвало да е английски. Накрая се оказа опаковка с шам фъстък,която купих от безмитната в София. Била с фолио отвътре и задействала детектора!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Доста е неприятно когато полета е във въздуха и изчезне. Единия път това беше моя полет CDG - JFK над Атлантика, който е изчезнал за 20 минути. Било е кофти усещане за близките ми, които са гледали полета в това време.

Преди 2 дни аз следях полет в Европа, който изчезна 20 минути преди да кацне, без да се появи повече.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Доста е неприятно когато полета е във въздуха и изчезне. Единия път това беше моя полет CDG - JFK над Атлантика, който е изчезнал за 20 минути. Било е кофти усещане за близките ми, които са гледали полета в това време.

Преди 2 дни аз следях полет в Европа, който изчезна 20 минути преди да кацне, без да се появи повече.

В понеделник синът ми летя първия полет на Wizz София - Бристол. На flightradar24 даде информация като излетя от София и след 5 минути информацията беше Unknown. Само аз си знам какво ми беше час и половина. Нямаше го и на другия радар Flightaware. Успокои ме единствено чичко гугъл след час и половина ровене и откачане. С номера на полета ми даваше графика на времето, как се движи и колко остава. За първи път ми се случва да го няма полетът.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Мненията за връщане на летищни такси при неизползван билет на Уиз са отделени тук: http://magelanci.com/topic/6060-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D1%82-wizz/

Връзка към коментар

В понеделник синът ми летя първия полет на Wizz София - Бристол. На flightradar24 даде информация като излетя от София и след 5 минути информацията беше Unknown. Само аз си знам какво ми беше час и половина. Нямаше го и на другия радар Flightaware. Успокои ме единствено чичко гугъл след час и половина ровене и откачане. С номера на полета ми даваше графика на времето, как се движи и колко остава. За първи път ми се случва да го няма полетът.

Flightradar24 (а и всички подобни сайтове на територията на Европа) се поддържа от любители, които сканират за ADS-B сигналите излъчвани от самолета. Т.е. и вие може да си купите съответното оборудване, да го свържете със системата на Flightradar24 и да излъчвате за сайта. Най-нормалното нещо при подобно донякъде аматьорско ТНТМ деяние е от време на време някой радар да пада, може дори майката на собственика да е изключила тока от контакта за да включи прахосмукачката :) Ако няма друг радар в района, който да предостави покритие, всички самолети минали над зоната ще изчезват. 

За САЩ също е подобен принципа, но там и FAA подава официална информация, която е с няколко минути закъснение, за това и там има самолетчета в различен цвят. 

Нищо страшно няма като изчезне самолет с две думи :)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Добре дошли в новата Европа. В която се чака на ЕЙ ТАКАВА опашка за паспортен контрол за влизане в Дания след полет от Лондон.

post-1175-0-63202100-1452864679_thumb.jpg

EDIT: Мацката на гишето изненадващо се оказа българка. Попитах я какви са тези глупости и тя само тъжно се усмихна.

Редактирано от Георги Матеев
  • Харесвам 11
Връзка към коментар

Добре дошли в новата Европа. В която се чака на ЕЙ ТАКАВА опашка за паспортен контрол за влизане в Дания след полет от Лондон.

attachicon.gif2016-01-15 14.30.39.jpg

EDIT: Мацката на паспортния контрол изненадващо св оказа българка. Попитах я какви са тези глупости и тя само тъжно се усмихна.

Визите кога ги връщат? :lol:

Редактирано от Hollywood
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Ами то е нормално да има граничен контрол между Великобритания и Дания, все пак Великобритания не е в Шенген. 

Говореше се за въвеждане на задължителна проверка в ШИС за всички, влизащи в Шенгенската зона (вкл. граждани на ЕС), това вече би довело до сериозна загуба на време...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Ами то е нормално да има граничен контрол между Великобритания и Дания, все пак Великобритания не е в Шенген.

Добър аргумент... Но после имаше и проверка преди качване на влака за Швеция, даже датчаните снимаха личните карти на всеки пътник. Отделно във влака имаше още една проверка от шведските граничари. Не че нещо, ама в САЩ ме проверяваха по-малко, това без никакъв майтап.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Добър аргумент... Но после имаше и проверка преди качване на влака за Швеция, даже датчаните снимаха личните карти на всеки пътник. Отделно във влака имаше още една проверка от шведските граничари. Не че нещо, ама в САЩ ме проверяваха по-малко, това без никакъв майтап.

Личи ти, че не си пътувал активно преди Шенген... :P

Трябваше да видиш какво означава проверка в немски влак, който влиза от Германия в Швейцария, за да имаш поле за сравнение... ;)

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Даже щях да пиша, че снимка на подобна проверка между Швеция и Дания точно би онагледила думите ти за 'новата' Европа. Подобни проверки наложи и Дания откъм Германия. Засега всичко е уж временно, както е според Шенген. Но е добре да се знае: имайте предвид, особено при прекачвания между Шенгенски държави, където по принцип не би трябвало да има контрол...

Връзка към коментар

При забавяне заради подобни проверки, ако си изпусна следващия полет на общ билет, ще ме качат ли на следващия възможен? Че леко се спекох с моя 1 час между полетите в посока Швеция.

Връзка към коментар

Подивяха с таз Олбия!
Не че е лошо!
Ама когато за последните 5 дни всеки ден поне по една ак обявява нови полети до Олбия, става твърде еднообразно.
пп...май само аз не съм ходил там  :blush: 

Връзка към коментар

Понеже последните дни нямам време да следя какво се случва тук, я ми обяснете каква е тая Олбия?

И аз не съм, споко, дори не знам къде се намира :blush:

Връзка към коментар

Подивяха с таз Олбия!

Не че е лошо!

Ама когато за последните 5 дни всеки ден поне по една ак обявява нови полети до Олбия, става твърде еднообразно.

Ти сега искаш да ме комплексираш, че не бях чувала за името...  :blush:  :)

Връзка към коментар

Ти сега искаш да ме комплексираш, че не бях чувала за името...  :blush:  :)

Сардиния е това, много красиво място, като се по разгледаш и ще хукнеш натам, сигурнаааа съм:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Сардиния е това, много красиво място, като се по разгледаш и ще хукнеш натам, сигурнаааа съм :)

Вече го проверих аз :) Но бях искрена, че също не го знаех... Ох, то кое по-напред. И там някога...

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.