Прескочи до съдържание

Искам да се оплача

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Да се оплача, че дребното е със заушка и няма да мога да отида на магеланска среща :( с Емил и clete. Тюх! Емиле, ако се разхождате надвечер из Нара да ти кажа една симпатична кръчма (точно срещу входа на Ганго-джи). Храмът е ЮНЕСКО световно налседство, но не е нищо особенно (има керемиди по него датирани от преди 1300 години). Но кръчмата е готина, с готини хора, има Нинджа бира и разни сакета и уискита по-засукани, и ако кажеш че си от Буругария...почти ще е като да сме се видяли...И Харушика сакеджийницата е наблизо, но първо се отбийте в нея, че затваря рано.

Връзка към коментар

Ех, много неприятно, Самурайка. Бързо да се оправя детето!

Моето дете пък, си е изкълчила крака снощи разхождайки кучето. И сега ще е голяма драма кой ще го извежда докато се приберем. Дано не е счупен!

Редактирано от clete
Връзка към коментар
Публикувано: (редактирано)

Оплаквам се много:

Снощи бяхме поканени от приятели в един ресторант,уж свестен:(

Толкова лошо обслужване и храна в последните десет години не се сещам да съм виждала.

Двама си избраха филе от пъстърва с маслинова паста.Рибата беше развалена, върнахме я,чакахме много, докато стане другото, с което да я заменят.:(

Като пристигна сметката, двете порции си бяха вътре.Като видяха, че започнахме да я разглеждаме - "ох, объркване е станало".

Да не разправям, как сме и двамата с мъжа ми с още едни неприятни последици...Остана и някоя салмонелоза да сме се сдобили.:(

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Оплаквам се много:

Снощи бяхме поканени от приятели в един ресторант,уж свестен :(

Толкова лошо обслужване и храна в последните десет години не се сещам да съм виждала.

Двама си избраха филе от пъстърва с маслинова паста.Рибата беше развалена, върнахме я,чакахме много, докато стане другото, с което да я заменят. :(

Като пристигна сметката, двете порции си бяха вътре.Като видяха, че започнахме да я разглеждаме - "ох, объркване е станало".

Да не разправям, как сме и двамата с мъжа ми с още едни неприятни последици...Остана и някоя салмонелоза да сме се сдобили. :(

Много неприятно :( Не знам как ще се приеме това от ръководството, но много ми се иска имената на такива "ресторанти" да влезнат в рубриката - " Моля избягвайте ги" 

Alexandra Ko, надявам се бързо да се възстановите със съпруга ти.

Редактирано от Костов
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искам да се  оплача, че току що неволно изтрих ок. 150 снимки от най-симпатичната къщичка, която съм виждала и бях сама , докато си щраках, докато ги сейвна на компа съм цъкнала delete - всичко е изчезнало! И на малкия снимките заминаха :angry: 

Редактирано от Asterisk
Връзка към коментар

Искам да се  оплача, че току що неволно изтрих ок. 150 снимки от най-симпатичната къщичка, която съм виждала и бях сама , докато си щраках, докато ги сейвна на компа съм цъкнала delete - всичко е изчезнало! И на малкия снимките заминаха :angry:

Ако не си записвала нищо отгоре на теория има шанс да се възстановят. От картата на камерата ли ги изтри или от хард диска? Ако е от хард диска, на същия дял на който е операционната система ли бяха или на друг? Недей в никакъв случай да записваш други неща по диска в момента!

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Съчувствам ти. Дано не си пипала нещо по картата след това, за могат да се възстановят, иначе е кофти. Дъщеря ми така безвъзвратно затри всички снимки от Лондон - първо форматирала, после се опитала да оправи нещата, накрая снимала купола на Британския музей за проба и се оказа, че с това тотално са се провалили всички шансове да възстановим предишните снимки на картата. Оттогава ѝ викаме чичо Манчо

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Recuva

Безплатна, проверена, върши чудеса.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Огромно благодаря :) :)

В  хронологичен ред: поставих картата в слота, дадох  copy/pastе към десктопа, докато се прехвърлят автоматично решавам, че картата е готова за триене, и дадох delete и yes на всики прозорци, които се появиха, по навик.  Чак когато видях, че отиват в кошчето осъзнах, че снимките все още се прехвърлят. Но след това изчистих и кошчето, в което и без това нямаше снимки.  Бяха се прехвърлили ок. 10, останалото – изтрито. После свалих 3-4 програми, но искаха да се плаща след определена граница възстановена памет. Тази recuvа наистина е магическа. Не, че бяха животоспасяващи, но ме хвана яд. При мен всичко е така, на магия.

Снимките са от конната база, пуснаха ни при конете… И май за това най-вече, и за едно бебе на 1 седмица – Перла:

post-764-0-70519800-1465111266_thumb.jpg

Ако някой е любопитен, ето  от къщичката – пристройка, но впечатляваща:

post-764-0-82516800-1465111313_thumb.jpg

Някои от конете бяха оградени с тънки въжета, по които тече ток и те удря ако ги докоснеш за повече от секунда и конете ако са невнимателни и докоснат много се плашат… Иначе, гледахме коли, почти като марсианци :)

Редактирано от Asterisk
  • Харесвам 10
Връзка към коментар

Веднъж да успея да резервирам първи в самолета мега доброто място без седалка отпред и... смениха модела на самолета.  :( Новият няма такова място, поне пак са ми дали пътека. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Оплаквам се, някой пазарува вчера с кредитната ми карта на Пиреос.Разбрах, понеже имам SMS известяване. Обадих се веднага да я блокират, нали имат денонощна линия за такива случаи. Блокираха я.А днес сутринта ми се обадиха от банката,за да обясня какво точно е станало,казах, че съм в Сицилия в момента.Направената транзакция /те ми казаха/, че е от Австрия.Разбрахме се, като се върна да отида в офис и да подам заявка за оспорване.Последно , преди да тръгна пазарувах билети по нета от Райън еър.

Много приятно ме изненадаха, като ми се обадиха, съпричастно и с добро отношение.Като се върна, ще ги похваля.:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Оплаквам се, някой пазарува вчера с кредитната ми карта на Пиреос.Разбрах, понеже имам SMS известяване. Обадих се веднага да я блокират, нали имат денонощна линия за такива случаи. Блокираха я.А днес сутринта ми се обадиха от банката,за да обясня какво точно е станало,казах, че съм в Сицилия в момента.Направената транзакция /те ми казаха/, че е от Австрия.Разбрахме се, като се върна да отида в офис и да подам заявка за оспорване.Последно , преди да тръгна пазарувах билети по нета от Райън еър.

Много приятно ме изненадаха, като ми се обадиха, съпричастно и с добро отношение.Като се върна, ще ги похваля.:)

Оф, абе какво става с тези кк, дано не си изгоряла много, те ще ги върнат, ама...какво са купили?

Връзка към коментар

Не,104 евро и ми се е случвало и друг път, с КК на Булбанк.

Аааа, не питах какво е пазарувано,само питах къде.Че тук бяхме в аутлетвилиджа на Ена и я ползвах много пъти.А то, било в Австрия.В Интернет не съм пазарувала повече от месец, на 2 май купих самолетни билети от сайта на Уиз.Според мен, пробивът е от Интернет, дали сега или преди,не мога да кажа,защото аз пари от банкомат никога не съм теглила от никоя карта.

Връзка към коментар
Дани Магелани

И при мен имаше опит за пробив на КК. Опитали са плащане от 500 австралийски долари. От ОББ получих sms,че са отказали плащането и така разбрах. Обадих се в картовия център да я блокират. Аз не си гледам толкова често съобщенията, още по-малко нощем. В случая реагираха бързо, но нямам представа дали ще откажат плащане при малки суми. И дали вече няма изтеглени такива. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Оф, ако няма СМС известяване, какво ли ще е?То и аз разбрах от там, че се плаща с картата,та нададох вой.:)

А не може без карти, било дебитни, било кредитни.За съжаление, отминаха онези времена, дето си ходиш с балата в джоба и си кешиш навсякъде.:)

Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Сънувах, че съм саудитски полицай и ме пращат на някаква спирка на градския транспорт. Да нося паспорта със саудитската виза на някакъв двуцветен...  Отивам на спирката аз, виждам го оня - трепери като лист. Запътих се към него да му връча паспорта и бам! - той изчезна.  :angry:

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 14
Връзка към коментар

С КК е така - ясно е, че на всеки ще се случи рано или късно да му пробият КК. Важното е банката да е ОК след това и да отменят транзакцията.

В конкретния случай - аз бих предположил, че някъде в Италия е изкопирана, а после някой роднина я ползва в Австрия, за да не бие на очи, че е в южна Италия ;)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

С КК е така - ясно е, че на всеки ще се случи рано или късно да му пробият КК. Важното е банката да е ОК след това и да отменят транзакцията.

В конкретния случай - аз бих предположил, че някъде в Италия е изкопирана, а после някой роднина я ползва в Австрия, за да не бие на очи, че е в южна Италия ;)

Възможно е, аз я ползвах до този момент само веднъж в Аутлетвилидж Ена, в един огромен магазин на Дезигуал.

Какво е развитието на проблема:

Оказва се, че опитите за транзакция са две на една и съща сума, през 1 минута. Става въпрос за плащане през Интернет. Бях пуснала възражение за една, от банката ме викнаха, та пуснах и за втората. Аз наистина получих два СМС-а, но са през една минута и  реших, че щото съм в роуминг, съм го получила два пъти. Ще възстановят парите, още повече, че като съм блокирала картата веднага, тези транзакции още не са били осчетоводени.

Ако нямаше СМС известяване, как да разбере човек, ако му точат от картата недобросъвестните люде? :O

Вероятно по месечното извлечение. :blush:

Връзка към коментар

Сънувах, че съм саудитски полицай и ме пращат на някаква спирка на градския транспорт. Да нося паспорта със саудитската виза на някакъв двуцветен...  Отивам на спирката аз, виждам го оня - трепери като лист. Запътих се към него да му връча паспорта и бам! - той изчезна.  :angry:

И като се събуди възглавницата не беше мокра, нали?! А ония двуцветния се е уплашил и е отишъл да наточи секирата и да допише втората част на пътеписа...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

И с дебитните се опитват... Миналият месец като блокираха Дт карта, от банката ми казаха, че е имало 75 опита да нацелят кода. Блокират тутакси при 50 неуспешни за месеца и 75 общо за последните 12 месеца. Та не стана ясно къде е пробивът, но поне отказаха 4 по-дребни плащания без дори да ме занимават. Ама ако си в чужбина става мазало...

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Да хубаво и сънувал,ама тук нито има спирки нито градски транспорт

не разбрах какво е това дуцветен? :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да хубаво и сънувал,ама тук нито има спирки нито градски транспорт

не разбрах какво е това дуцветен? :)

От твоята тема за СА, един съфорумец е сънувал, че отива там...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.