Прескочи до съдържание

Air Baltic-периодични промоции (обща тема)

Препоръчани мнения

Публикувано:

За съжаление, Естонците специално направиха винаги да има опашка. по-рано пункта работеше денонощно, сега само денем, и ровят багажа на всеки.

по новините през лятото имаше моменти по 24 часа стояха, имаше хора които  си стоят да си продадат реда на някой, условия няма никакви, ни къде да се скирш от дъжд/вятър, не си причинявайте това. отделно просто могат да решат да затворят границата и плана се прецаква изцяло.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Публикувано:

Направено е , хем да не затварят официално границата , хем "доброзорно" да откажат желаещите , и да накажат тия които все пак са решили (почти изключително руски / с двойно гражданство) Добре е , че изобщо още има работещ пункт там.

• Харесвам 4
Публикувано:

За съжаление балтийците в последно време първо правят, после мислят. Един пример един наново изпечен министър на МВР първото му указ беше да забрани на полицаите да говорят нищо друго освен латвийски. После почнаха да мислят че ако ги ограбят туристите, кво правим? След това взе и изведнъж затвори Латвийско-Белоруската граница (единственния преход) и на хората и тировете разни , които овиснаха в Белорус им каза да се оправят през Литва. Уж завтварянето им стана поради проблеми с компютърната система. Имаше яко скандал, т.к. логистическите фирми почнаха да губят яко, и след 5 дена я отвориха. В момента изтичат също послединте лицензи за рейсовете Рига-Москва, и казаха че няма да ги подновяват. т.е. Латвия няма да има автобуси ни за Русия ни за Белорус през 2027. Хората пътуват през Литва / Естония, докато и те не измислят нещо.
Общо взете взимайки на предвид състоянието на политиците тук, риска не е за подценяване. Отделно състоянието на airBaltic e много рисково, уж трябва да излизат от Chapter 11 до Юни 2027, ама ще видим. Тази зима ще има голямо търсене на инвеститор, и ако не намерят, най вероятно ще я разпарчетосат американските кредитори.

• Харесвам 5
  • Замислям се 2
Публикувано:
На 7.10.2026 г. в 3:59, Branko каза:

Както казах по горе, това го правих и не става въпрос за 6-7 часово пътуване и няма подобен филм “без висене а просто прекачване”.

Разбирам, може би се подлъгвам по това, че за цялото пътуване пише, че е 7 часа по разписание, тръгва в 04 и пристига в 11 ч, като това включва и преминаването на границата. Но разбира се, че доверявам на хора, които са пътували и казват от първа ръка как е, затова, че благодаря, че шерваш тази информация. Това, което изглежда учудващо и най-неприятно е, че не дават да се внася валута. И аз без пукнато евро ли да съм в Русия, при условие, че и банковите карти там са неизползваеми? (Поне в ПМР си бяха неизползваеми), а после при връщане в Естония да тегля пари кеш от банкомат? Доста неудобно, но... те си знаят.

Така или иначе, дотогава, я камилата, я камиларя, има 9-10 месеца дотогава. Може да фалира Еър Балтик, може да ми върнат парите за билетите. Може да ми предложат някакво пренасочване с Луфтханза или  Austrian, знам ли? А дори и да си има полети на Еър Балтик, може да не получа виза за РФ, всичко се случва. И в такъв случай, просто ще си направя няколко дневна обиколка на Естония и това е. Досега съм бил само в Талин, но не съм виждал нито Тарту, нито островите, та имам и План Б, ако самолетните билети си важат и ... се лети до Талин.

Благодаря за информацията. Може би до РФ ще се ходи в по-мирни времена. Когато имаше директни полети до С.Петербург на Уизеър и България еър (2020) се кумих. И ето сега...

• Харесвам 1
Публикувано:

Войната започна преди Wizz да започнат полетите от София, но с морските чартъри между май и септември от Бургас се летеше за 10-20€ до Москва и Санкт Петербург( поне в едната посока).

Нищо не е вечно , все някога ще свърши и това.Ей как Сирия се отвори , но сега пък Иран се затвори ...все някъде да има нещо.

• Харесвам 1
Публикувано:
30 minutes ago, Hakkâri Spor said:

най-неприятно е, че не дават да се внася валута. И аз без пукнато евро ли да съм в Русия, при условие, че и банковите карти там са неизползваеми? (Поне в ПМР си бяха неизползваеми), а после при връщане в Естония да тегля пари кеш от банкомат? Доста неудобно, но... те си знаят.

Според мен, балтийците не дават да се ИЗНАСЯ валута и става дума само за ЕВРО! (Уж били Европейски санкции)

На руснаците им дреме кво внасяш като валута, стига да е под 10 000 Евро еквивалент, нагоре- задължителна декларация.
Та можеш да вземеш щатски долари и с тях няма да имаш проблем нито да минеш границата нито да ги смениш в чендж бюрата в Русия.

• Харесвам 1
Публикувано:

Добре, сега разбирам, че е "само евро", преди няколко коментара нали каза, че е всякаква европейска валута и някаква шведка на опашката я карали да си обменя шведските крони в рубли.  Окей, това с доларите вече звучи по-успокоително.  Мислех, че руснаците не дават да се внася европейска валута.  А с българска банкова карта пробвал ли си дали може да плащаш или да теглиш пари в С. Петербург, не става, нали? Понеже е по swift системата? В Приднестровската република нашите банкови карти бяха out of system 😄 И в тролейбуса от Бендер до Тирасполь всички се цъкат с карта, само моята пищи и не можа да ме таксува 5 пмр рубли 😄 Та давах пари кеш на една пътничка да ме таксува с нейната карта, ц ц ц ц ....

На 7.10.2026 г. в 3:59, Branko каза:

Да не говоря и за щателната и подробна проверка и забраната да изнасяш европейска валута, не само евро а европейска. На жена пред нас я върнаха да обменя шведските крони в рубли на обменното бюро преди границата и после отново на опашката 

Няма значение де. То може изобщо да не се стигне до това пътуване, ако наистина е толкова сложно... Дотогава да сме здрави просто.

• Харесвам 1
Публикувано:

И без това имай предвид , че за под три пълни дни просто не си струва.Не повече от 4-5 града в Европа предлагат толкова много за гледане.Лондон , може би Париж  , Рим.Друг ми е трудно да откроя.

Публикувано:

Европейски карти НЕ работят в Русия. Visa/Mastercard НЕ работят там. Swift e съвсем друга тема, тя е за преводи, нищо общо с картови расплащания.

Публикувано:
преди 26 минути , stanimir каза:

И без това имай предвид , че за под три пълни дни просто не си струва.

Да,  събота-четвъртък са полетите, така че 4 дни ще има (неделя-сряда). Но.. да не го мислим, за след 9 месеца. Ето вече @dunaika пише, че са й канселирали полета. Ще си проверявам често пощата и аз тия дни 😄

преди 25 минути , phasma каза:

Но с Долари точно може.

Eми тогава няма грижи.

преди 26 минути , stanimir каза:

Не повече от 4-5 града в Европа предлагат толкова много за гледане.Лондон , може би Париж  , Рим.Друг ми е трудно да откроя.

Е Истáнбул 😄 Европейската част 🙂

Публикувано:
9 minutes ago, Hakkâri Spor said:

Да,  събота-четвъртък са полетите, така че 4 дни ще има (неделя-сряда). Но.. да не го мислим, за след 9 месеца. Ето вече @dunaika пише, че са й канселирали полета. Ще си проверявам често пощата и аз тия дни 😄

Eми тогава няма грижи.

Е Истáнбул 😄 Европейската част 🙂

Е аз и Москва не споменах. Субективно е ,  но при интензивно разглеждане не се сещам за град който си иска повече от три дни извън изброените 🙂

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   4 магеланци

• la vie de iren
    • iMari
    • Moin_26
    • tanil1965
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.