Дани Магелани Публикувано: 28 февруари, 2020 Публикувано: 28 февруари, 2020 преди 4 часа, stanislavpp каза: Малкият тигърчо Мартин ❤️ днес навършва 2 години . Да ви е жив и здрав малкият пътешественик! Само да отбележа, че и аз имам малка внучка. И няма да поставям изисквания като дядо Вен.😀😀 3
chandni Публикувано: 28 февруари, 2020 Публикувано: 28 февруари, 2020 преди 53 минути , Дани Магелани каза: Дядо Вен да развърже кесията, да не чака на младите! Никой не е длъжен да мисли на дядото за внучето! Това си е негов ангажимент! Че на всичко отгоре и снахата е тази, дето трябва да си дойде с чеиз... 1 5
ven62 Публикувано: 28 февруари, 2020 Публикувано: 28 февруари, 2020 Преди 1 час, Дани Магелани каза: Дядо Вен да развърже кесията, да не чака на младите! Никой не е длъжен да мисли на дядото за внучето! Това си е негов ангажимент! Точно така е. Аз просто коментирах шансовете на тигърчето (младши @stanislavpp ) преди 18 минути , chandni каза: Че на всичко отгоре и снахата е тази, дето трябва да си дойде с чеиз... Ходи обясни на 50% арийка за чеизи... 2 1
chandni Публикувано: 28 февруари, 2020 Публикувано: 28 февруари, 2020 преди 2 минути , ven62 каза: Ходи обясни та 50% арийка за чеизи... 'ич не ми се обяснявай! Дядо ѝ разбира много добре думата "чеиз", така че да не се ослушва, а да заделя където трябва! 1 6
tch Публикувано: 28 февруари, 2020 Публикувано: 28 февруари, 2020 преди 9 часа, ven62 каза: Ама поработете и поспечелете още в САЩ и ще обсъдим въпроса С колко нули да поработят? 1
Брани Публикувано: 1 март, 2020 Публикувано: 1 март, 2020 Не че искам да се самоизтъквам, но много хора проявяват необходимото уважение и respect към Империята! И останалите ще се научат де - къде со кротце, къде without ... 6 4 3
bibi Публикувано: 2 март, 2020 Публикувано: 2 март, 2020 преди 20 часа, Брани каза: Не че искам да се самоизтъквам, но много хора проявяват необходимото уважение и respect към Империята! И останалите ще се научат де - къде со кротце, къде without ... Честита Баба Марта и от други фенове на Империята: 1 1 1 2 1
antea Публикувано: 6 март, 2020 Публикувано: 6 март, 2020 искам да се похваля, че постъпката и отношението на непознат човек са на път да ме излекуват от традиционна мизантропщина и скептицизъм тя работата изначално си беше за оплакване, ама финалът беше поучителен за мен вчера призори на прибиране от някакво парти с приятели, синът ми установи, че му го няма портфейла - с лична карта, шофьорска книжка, банкови карти и тн /знаете, всичко без което се чувстваш нечовек/ - последен спомен, че го е имал в таксито, хванато на улицата, и нататък - фира с общи усилия на цялата компания следобеда установиха на коя фирма е било таксито, коя точно кола е била по този маршрут и издириха шофьора - човекът слязъл от дома си и преровил колата - няма го; и се задвижи машината -> районно - глоба - заявления за нови документи по бързата процедура (че щеше да си заминава от София), блокиране на карти, поръчка на нов револют, яд и досада от излишните разходи и неудобствата, които предстоят, за няколко дни напред снощи на прибиране открихме в пощенската ни кутия следната бележка, която, така ме трогна, че аха да се разплача усещането да повярваш в хорската доброта се оказа истински приятно, благодаря ти, непознати съседе 16 24
noshtna_ptica Публикувано: 6 март, 2020 Публикувано: 6 март, 2020 @antea, толкова е трогателно! Господ да го поживи г-н Мортев и добрината стократно да му се връща! Моля да споделиш после как изглежда този добър човек, много съм любопитна. 3
jungfraujoch Публикувано: 7 март, 2020 Публикувано: 7 март, 2020 Пролетта пристига с тихи стъпки и нищо не може да я спре! Цветно и пъстро да Ви е! 14 4
oli_mali Публикувано: 14 март, 2020 Публикувано: 14 март, 2020 Днес си взех последната Магеланска тениска и размера е точно по мярка 🙂 20 12 4 1
T.E.Lawrence Публикувано: 16 март, 2020 Публикувано: 16 март, 2020 Малко е абсурдно, ама от години се чудя защо трябва да ходя до офис при нашата работа. Трябваше пандемия да избухне да стане най-нормалното нещо в нашия бранш - работа от вкъщи. Излишно е да казвам ,че не само не ми влияе на работата, ами съм и по-продуктивен така. Разбира се, надявам се час по-скоро да се маха този вирус и извънредното положение да свърши, ама шефовете ако си направят правилните изводи, ще бъде страхотно. 19
Георги Матеев Публикувано: 17 март, 2020 Публикувано: 17 март, 2020 Вече е 13:00 часа и за днес още никой не ми е отменил нито един полет 🤣 Чувствам се късметлия, освен да взема да пусна едно бързо тото... Ако може онлайн обаче 🙂 2 8
traveler Публикувано: 17 март, 2020 Публикувано: 17 март, 2020 преди 50 минути , Георги Матеев каза: Вече е 13:00 часа и за днес още никой не ми е отменил нито един полет 🤣 Чувствам се късметлия, освен да взема да пусна едно бързо тото... Ако може онлайн обаче 🙂 Може разбира се цък Само не знам дали могат да се търкат талони 2
Георги Матеев Публикувано: 17 март, 2020 Публикувано: 17 март, 2020 преди 12 минути , traveler каза: Може разбира се цък Само не знам дали могат да се търкат талони Оо, че и джакпота е 4.700.000 лв! В играта съм
rdd Публикувано: 17 март, 2020 Публикувано: 17 март, 2020 Иссам да се похваля, Преди известно време, в тема "искам да живея в италианско село", бях се оплакала, колко е шумно в нашия блок, поради непрекъснато работещ фризьорски салон. Климатиците им, шест броя, са поставени под спалните ни. Зима, лято, денонощно работят, за да се топлят или охлаждат клиентите им. Загубих си съня, и нервите. Половината от разговорите вкъщи се върти около климатиците им. Сутрин вместо "добро утро" се питаме "спа ли". Нещо нечовешко. И какво облекчение сега, след като не работят!!! Вече трета нощ спя без прекъсване до сутринта. През деня също мога да си почина или да си върша работата, без задължителното бръмчене. Сигурно няма да ме разберете, на какво се радвам, че чак да се похваля. Но това е истината. Колко малко му трябва на човек! 18 1 4
jungfraujoch Публикувано: 17 март, 2020 Публикувано: 17 март, 2020 Искам да се похваля,че откакто в България има извънредна ситуация и в света пандемия,истинските хора,тези с големите сърца са много.Лекари,медицински сестри,санитари,фармацевти,всички които работят в здравеопазването-благодаря им! Тези,които са призвани да бъдат в помощ по всяко време-нищо не може да ги спре.Независимо от тяхната професия,интелект и материално състояние.Хубаво е,че хората си помагаме и без да се познаваме. Личните ми благодарности са към семейството ми,колегите,с които взехме незабавни мерки и щадящ режим на работа,при положение,че никой от нас не може да работи от вкъщи!Към приятелите,които в края на всеки телефонен разговор ми казват-пази се! Голямо БЛАГОДАРЯ на @mary_shery,за оказаната помощ на мои близки и отделеното време!Мери,бъди винаги това,което си! На всички магеланци пожелавам здраве преди всичко.Отговорност и самодисциплина! ПАЗЕТЕ СЕ!❤️ 16 2 4
Фил Публикувано: 21 март, 2020 Публикувано: 21 март, 2020 На 10.07.2018 г. в 17:16, Topfly каза: Да се похваля с нов рекорд в моето отслабване Тези дни като съм повече време вкъщи, взех че се качих на кантарчето и мога и аз да се похваля, че от нова година съм свалил едни 12 килца. Не съм правил някаква определена диета, просто си наложих известни ограничения на лакомията като например след като хапна достатъчно да не продължавам да ям само защото ми е много вкусно, например. Понамалих хляба, въпреки че не съм го спрял, защото много обичам хляб. Доста намалих месото. Увеличих плодовете, които и без това много обичам - ябълки и цитруси ям практически всеки ден. Увеличих рибката и пастата (които също много обичам). Също така от началото на годината правих два пъти въздържание - веднъж 2 дни и веднъж 3 дни само на вода, не било толкова страшно (в смисъл трудно), не озверявам от глад. Увеличих малко и движението, въпреки че съм много далеч от препоръчителното... Чувствам се по-добре, разбира се, по-леко се живее с по-малко килца. Ще опитам да сваля още 4-5 за да падна под 90 и после вече ще се постарая да задържа това ниво. Не ми е идея фикс, де - ако стане -стане. В общи линии се опитвам всичко да минава без стрес и драма - като ми се прияде нещо, си хапвам, просто гледам да не прекалявам и вместо основно да залагам на ограниченията, по-скоро да наблягам на полезни неща, които обичам, като плодовете, за които споменах, зеленчуци, а също и кисело мляко, например. Ами това е, похвалих се. 22 25
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2020 Автор Публикувано: 21 март, 2020 Преди 1 час, Фичо каза: Тези дни като съм повече време вкъщи, взех че се качих на кантарчето и мога и аз да се похваля, че от нова година съм свалил едни 12 килца. Не съм правил някаква определена диета, просто си наложих известни ограничения на лакомията като например след като хапна достатъчно да не продължавам само защото ми е много вкусно, например. Понамалих хляба, въпреки че не съм го спрял, защото много обичам хляб. Доста намалих месото. Увеличих плодовете, които и без това много обичам - ябълки и цитруси ям практически всеки ден. Увеличих рибката и спагетите (които също много обичам). Също така от началото на годината правих два пъти въздържание - веднъж 2 дни и веднъж 3 дни само на вода, не било толкова страшно (в смисъл трудно), не озверявам от глад. Увеличих малко и движението, въпреки че съм много далеч от препоръчителното... Чувствам се по-добре, разбира се, по-леко се живее с по-малко килца. Ще опитам да сваля още 4-5 за да падна под 90 и после вече ще се постарая да задържа това ниво. Не ми е идея фикс, де - ако стане -стане. В общи линии се опитвам всичко да минава без стрес и драма - като ми се прияде нещо си хапвам, просто гледам да не прекалявам и вместо основно да залагам на ограниченията, по-скоро да наблягам на полезни неща, които обичам, като плодовете, за които споменах, зеленчуци, а също и кисело мляко, например. Ами това е, похвалих се. Браво на теб! Бавничко, бавничко, в тоя дух, ще си стигнеш целта. А според мен и 24 часов фаст ти е достатъчен. Но ти си знаеш. Важното е , да няма стрес и принуда. Аз мога да се похваля със същото. Само че, ние за повече време, свалихме със Съра по около 15 кила, само, с промяна на вида на храната. Без ограничения в количеството. Вече 8 месеца, не ядем никакви български сирена и кашкавали. Киселото мляко, също го редуцирахме. От месата - агнешко и телешко, но рядко. Повече постно. Много риба и октопод. Купувам само италианско масло 83% масленост - с него готвя, / ако има от село - по- добре, ама няма постоянно/ , за салатите - студено пресован зехтин, дето си го носим от Тасос и си го знаем от години. Хляб - от една фурна, ръчен, пълнозърнест.Домашни яйца. Не е много голям асортиментът, но на това се доверявам. Сирена си носим от Италия или от Испания, винаги в големи количества, прошуто - също, за повече време. Но и тук има и Пармиджано, и Кача Кавало и Моцарела. Ама, трябва да се внимава и да се гледа производител, че и нашенски фирми правят Моцарела. Нямам им доверие. Само че, оригиналните са по - скъпи тука, отколкото, да си ги купиш навън. Много зеленчуци , /що салати сме изпасли/ и по- малко плодове. Лятоска сме си набавили буркани с домати и печени чушки. Купихме материал и една баба на село ни ги направи. Никакви кайми, салами, луканки и пр. Никаква полу- и готова храна. Защо се наложи тази промяна? Сър Антъни много обича сирене - изяждаше на седмица, по една буца. Като го сметнах, това са си 40-50 кила годишно. В един момент, при профилактичен преглед, се оказа, че липидният му профил е скочил до небесата, кръвната захар - също, калциеви плаки по съдовете и пр. И , за да не пие лекарства, / статините са нож с две остриета/, които тутакси бяха изписани една камара, реорганизирах цялото ни хранене. Никаква външна храна, само готвена от мен, в къщи, да знам, какво има вътре. Верно, че все съм над тенджерата, ама няма как. Аз и преди нищо не пържех, сега - хич - само задушено, варено и печено. Храна в кутийка и на двамата за офиса, навън - нищо. От червено вино, минахме изцяло на бЕло. Пийваме си и Узо, пйваме си и понякога Аперол, джин- тоника го махнахме и него, заради тоника. След три месеца, всичко с изследванията си беше в норма. Килата си отидоха от само себе си , неусетно. Но свикнахме да се храним така и ни е добре. Защо италиански млечни: Италия е единствената страна от ЕС, в която е забранено използването на сухо мляко, някъде четох / или чух, във фабриката за ПР, че за производството на сирена. За 1 кг се използват 11 кг. мляко. Преди няколко години, дали не беше, преди 5, се опитаха, да им наложат и те да ползват сухо мляко - отказаха. Имаше интересна полемика по въпроса, може да се намери в нета, ако някой го интересува. Съдържанието на сирената е само мазнини и белтъчини, без въглехидрати. И чета по един час, преди да купя нещо - какво има, калории, състав, Е-та, добавки, консерванти и пр. И като се зачета, не го купувам:(((((( С всичкото това, исках да река, да внимавате с храната - в тези времена, дето истинските неща вече са рядкост. Да не стане, като, в нашия случай:(((. 23 5
slujitel Публикувано: 21 март, 2020 Публикувано: 21 март, 2020 преди 55 минути , AlexandraKo каза: Браво на теб! Бавничко, бавничко, в тоя дух, ще си стигнеш целта. А според мен и 24 часов фаст ти е достатъчен. Но ти си знаеш. Важното е , да няма стрес и принуда. Аз мога да се похваля със същото. Само че, ние за повече време, свалихме със Съра по около 15 кила, само, с промяна на вида на храната. Без ограничения в количеството. Вече 8 месеца, не ядем никакви български сирена и кашкавали. Киселото мляко, също го редуцирахме. От месата - агнешко и телешко, но рядко. Повече постно. Много риба и октопод. Купувам само италианско масло 83% масленост - с него готвя, / ако има от село - по- добре, ама няма постоянно/ , за салатите - студено пресован зехтин, дето си го носим от Тасос и си го знаем от години. Хляб - от една фурна, ръчен, пълнозърнест.Домашни яйца. Не е много голям асортиментът, но на това се доверявам. Сирена си носим от Италия или от Испания, винаги в големи количества, прошуто - също, за повече време. Но и тук има и Пармиджано, и Кача Кавало и Моцарела. Ама, трябва да се внимава и да се гледа производител, че и нашенски фирми правят Моцарела. Нямам им доверие. Само че, оригиналните са по - скъпи тука, отколкото, да си ги купиш навън. Много зеленчуци , /що салати сме изпасли/ и по- малко плодове. Лятоска сме си набавили буркани с домати и печени чушки. Купихме материал и една баба на село ни ги направи. Никакви кайми, салами, луканки и пр. Никаква полу- и готова храна. Защо се наложи тази промяна? Сър Антъни много обича сирене - изяждаше на седмица, по една буца. Като го сметнах, това са си 40-50 кила годишно. В един момент, при профилактичен преглед, се оказа, че липидният му профил е скочил до небесата, кръвната захар - също, калциеви плаки по съдовете и пр. И , за да не пие лекарства, / статините са нож с две остриета/, които тутакси бяха изписани една камара, реорганизирах цялото ни хранене. Никаква външна храна, само готвена от мен, в къщи, да знам, какво има вътре. Верно, че все съм над тенджерата, ама няма как. Аз и преди нищо не пържех, сега - хич - само задушено, варено и печено. Храна в кутийка и на двамата за офиса, навън - нищо. От червено вино, минахме изцяло на бЕло. Пийваме си и Узо, пйваме си и понякога Аперол, джин- тоника го махнахме и него, заради тоника. След три месеца, всичко с изследванията си беше в норма. Килата си отидоха от само себе си , неусетно. Но свикнахме да се храним така и ни е добре. Защо италиански млечни: Италия е единствената страна от ЕС, в която е забранено използването на сухо мляко, някъде четох / или чух, във фабриката за ПР, че за производството на сирена. За 1 кг се използват 11 кг. мляко. Преди няколко години, дали не беше, преди 5, се опитаха, да им наложат и те да ползват сухо мляко - отказаха. Имаше интересна полемика по въпроса, може да се намери в нета, ако някой го интересува. Съдържанието на сирената е само мазнини и белтъчини, без въглехидрати. И чета по един час, преди да купя нещо - какво има, калории, състав, Е-та, добавки, консерванти и пр. И като се зачета, не го купувам:(((((( С всичкото това, исках да река, да внимавате с храната - в тези времена, дето истинските неща вече са рядкост. Да не стане, като, в нашия случай:(((. Това е много интересно. Защо не отвориш една тема и да споделяш какво готвиш, или слагаш на масата. Предполагам и други ще се включат. 3
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2020 Автор Публикувано: 21 март, 2020 преди 5 минути , slujitel каза: Това е много интересно. Защо не отвориш една тема и да споделяш какво готвиш, или слагаш на масата. Предполагам и други ще се включат. Да ти кажа, винаги съм мразела готвенето:(((( Ама, като имаш мъж, дето ти благодари, след всяко ядене и всичко му харесва, нещата се променят.:)))) И от едно време натам, взех да го обичам и да ми е приятно. Защото разбрах, че най - вкусните и здравословни манджи , са ми свободни съчинения, от типа “ нищо не хвърлям”. Последният ми шедьовър, беше къдрава марулка, сготвена с праз, домати, мъничко ориз, много магданоз, запечена на фурна, с настърган пармезан. В пъти по- вкусно стана от спанак. Да, може би, ще отворя една тема за нестандартни, здравословни манджи. 7 3
slujitel Публикувано: 21 март, 2020 Публикувано: 21 март, 2020 преди 2 минути , AlexandraKo каза: Да ти кажа, винаги съм мразела готвенето:(((( Ама, като имаш мъж, дето ти благодари, след всяко ядене и всичко му харесва, нещата се променят.:)))) И от едно време натам, взех да го обичам и да ми е приятно. Защото разбрах, че най - вкусните и здравословни манджи , са ми свободни съчинения, от типа “ нищо не хвърлям”. Последният ми шедьовър, беше къдрава марулка, сготвена с праз, домати, мъничко ориз, много магданоз, запечена на фурна, с настърган пармезан. В пъти по- вкусно стана от спанак. Да, може би, ще отворя една тема за нестандартни, здравословни манджи. Понеже и аз много искам да се храня така, но нещо не ми се получава. Аз готвя, но не мога да измисля какво да е, за да е здравословно. Ще се радвам да има от къде да черпя идеи и да се науча. 1
Lyubina Публикувано: 21 март, 2020 Публикувано: 21 март, 2020 А, мислех си, че съм претенциозна и не смея да коментирам пред приятели и познати, но вие ме успокоихте. От как сме се прибрали, аз български такива не купувам. Първите седмици направих опит да си пазарувам български стоки (вкл. масла, сирене и др. подобни) и след няколко неуспешни опита да приготвя нещо, което от години приготвям, не купувам нищо "нашенско". Отделно, @AlexandraKo, понеже за половинката ми е от значение да е в добро здравословно състояние (за да си изпълнява служебните задължения), за да му отговаря липидния профил на съответните критерии намалихме всякакви млечни продукти, наблегнахме на морски/океански риби (пресни по възможност) на скара, зехтин и маслини, треви и едно кореноплодно (тук разкривам дълбоко пазена тайна ;) ) : нещо, което по различните части на България е известно с различни имена - гулия, земни ябълки: https://gotvach.bg/n7-32360-Гулия_-_Земна_Ябълка При нас, този режим на хранене определено подейства и без статини :) А да се похваля, че след снощните ми страдания, се намериха 1-2 приятели, които да се погрижат за майка ми, вместо аз да се тръшкам от разстояние. Изпратих им пари, отидоха пората, напазаруваха й, и лекарства са й занесли. Та... спокойна съм. И (въпреки че няма как да го видят тук) съм им безкрайно благодарна, че в тази сложна ситуация, се намесиха. Твърди се, че е можело да се пътува днес, но аз реших да не се вкарваме в излишно приключение. 9
AlexandraKo Публикувано: 21 март, 2020 Автор Публикувано: 21 март, 2020 преди 54 минути , Lyubina каза: А, мислех си, че съм претенциозна и не смея да коментирам пред приятели и познати, но вие ме успокоихте. От как сме се прибрали, аз български такива не купувам. Първите седмици направих опит да си пазарувам български стоки (вкл. масла, сирене и др. подобни) и след няколко неуспешни опита да приготвя нещо, което от години приготвям, не купувам нищо "нашенско". Отделно, @AlexandraKo, понеже за половинката ми е от значение да е в добро здравословно състояние (за да си изпълнява служебните задължения), за да му отговаря липидния профил на съответните критерии намалихме всякакви млечни продукти, наблегнахме на морски/океански риби (пресни по възможност) на скара, зехтин и маслини, треви и едно кореноплодно (тук разкривам дълбоко пазена тайна 😉 ) : нещо, което по различните части на България е известно с различни имена - гулия, земни ябълки: https://gotvach.bg/n7-32360-Гулия_-_Земна_Ябълка При нас, този режим на хранене определено подейства и без статини 🙂 А да се похваля, че след снощните ми страдания, се намериха 1-2 приятели, които да се погрижат за майка ми, вместо аз да се тръшкам от разстояние. Изпратих им пари, отидоха пората, напазаруваха й, и лекарства са й занесли. Та... спокойна съм. И (въпреки че няма как да го видят тук) съм им безкрайно благодарна, че в тази сложна ситуация, се намесиха. Твърди се, че е можело да се пътува днес, но аз реших да не се вкарваме в излишно приключение. Аааа, на таз гулия и ние сме и фенове:))))) Рупаме я настъргана, със зехтинец и сос от нар, страхотна салата е! Не съм пробвала да я готвя, ти , ако знаеш, сподели. Да и ние минахме без статини, което го смятам за голямо постижение. 1
Lyubina Публикувано: 22 март, 2020 Публикувано: 22 март, 2020 На салата, настъргана, чиста или смесена с други кореноплоди: алабаш, ряпа, червено цвекло, морков и задължително слагам малко кисела ябълка 😊. Дресинга го правя на фантазия. Понякога само сол и кисело мляко 😊. 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега