Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 14 минути , ven62 каза:

Ясно. Няма да ми се размине - отивам да купувам тефтер.

:wink:

@Tonyco, да не ми се обидиш. 

Само когато говориш за Боби Желязото :thank_you:може да не поясняваш.

Тази "Лили" още не ни е близка. 

:biggrin:

• Смея се 9
Връзка към коментар

@Светославов Да, наистина е приказна и може би последно връхче с велосипед за тази година, предвид прогнозите ще има сняг вече нагоре. 

@ven62 Е де, мислих, че вече е позната предвид Турското приключение и още много до, които не мога да стигна да опиша. 😁 Ама ходи за тефтер ...

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Tonyco каза:

Е де, мислих, че вече е позната предвид Турското приключение...

Не бе, @ven62 свенливо намеква да го поканите на следващата велозабежка, та да се запознае с Лили. 🙂 

• Шок 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 1 час, Светославов каза:

намеква да го поканите на следващата велозабежка, та да се запознае с Лили.

Ей, ще го вкарате в приключения Вен - освен какво е Curve, сега ще трябва да се обяснява и коя е Лили. :grin:

• Смея се 11
Връзка към коментар
Преди 1 час, Фил каза:

Ей, ще го вкарате в приключения Вен - освен какво е Curve, сега ще трябва да се обяснява и коя е Лили. :grin:

След като преди малко (ми) обясняваше в другата тема коя е "НайЛо"

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 19 часа, Светославов каза:

Не бе, @ven62 свенливо намеква да го поканите на следващата велозабежка, та да се запознае с Лили. 🙂 

Ама ще му се напукат петичките на @ven62 по тея баири ! 😁😁😁

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 1 час, Tonyco каза:

Ама ще му се напукат петичките на @ven62 по тея баири ! 😁😁😁

Всичко производно на "вело" си го взимам в Амстердам.

На връщане в самолета стоя прав, защото ме боли г.... от:

- Бащицо, не се излагай с тази кола - Вземи колелото до супера.

- Бащицо, няма къде да паркираш на гарата - вземи колелото до ферито и после с него за 2 мин. си на гарата.

- Бащицо, ей го къде е парка. Разходи внучката си с колелета, вместо да тикаш нейното в багажника и после да тичаш след нея по алеите.

и т.н.  

• Харесвам 4
  • Смея се 16
Връзка към коментар

@ven62 Бащицо, ако взимаш по-често "вело" г... ще свикне и няма да боли... 😂😆 Нали знаеш, че само първия път боли. Ама в Холандия много равно и няма напрягане, помня като взимахме от Амстердам тандема с Боби през 2018 г. и обиколихме Маркен айлънд и Волендам врътнахме 72 км и връщайки го във фирмата ни казаха, че сме луди с тежкия тандем толкова далеч. Викам ей, ние сме планински колоездачи... с тая равна като тепсия държава не може ни стресне един 50 - 60 килограмов тандем... 😁😁😁

• Харесвам 6
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , Tonyco каза:

@ven62 Бащицо, ако взимаш по-често "вело" г... ще свикне и няма да боли... 😂😆 Нали знаеш, че само първия път боли. Ама в Холандия много равно и няма напрягане, помня като взимахме от Амстердам тандема с Боби през 2018 г. и обиколихме Маркен айлънд и Волендам врътнахме 72 км и връщайки го във фирмата ни казаха, че сме луди с тежкия тандем толкова далеч. Викам ей, ние сме планински колоездачи... с тая равна като тепсия държава не може ни стресне един 50 - 60 килограмов тандем... 😁😁😁

А, не. Когато мога удържам положението.

Сутрин внучката трябва да стигне до детската градина. А тя много се кефи на велосипедната си каска. Синът ми използва това като повод и все ме подтиква с колелото да я закарам.

Да бе, как ли пък не.

Резултатът е, че я карам с колата, а тя с каска, отзад на столчето и като спрем пред детската градина останалите родителите ме гледат изумено... 

Какво ли им минава през главите...

• Харесвам 3
  • Браво 1
  • Смея се 10
Връзка към коментар

Преди една година си канселирах поредния полет заради пандемията с катарците със съпорта им в доха, поради липса на български от доста време. Оказа се, че по този начин резервацията буквално ти изчезва и се пази някъде си на честна дума, но ти нямаш достъп до нея. 

Една година по-късно се свързах с тях пo twitter за нова резервация и се оказа, че ми дадоха безплатно билет с 400 лева по-скъп от предишния. Останалите, които прилежно си кътаха ваучерите пред очите им, се наложи да доплащат. 

• Харесвам 8
  • Браво 5
Връзка към коментар

Искам да се похваля, че най-после си отблокирах профила в Магеланци и от една седмица активно наваксвам по темите, които съм изпуснала. В резултат на това си купих билети за Будапеща и Йордания, и точа зъби на Индия 🤭 

• Харесвам 23
  • Браво 3
Връзка към коментар

Вече съм на коледна вълна. 🎄По традиция направих картички за сестрите и племенниците ни зад океана и изпекохме първата порция коледни бисквити. 

novgod219.gif

Untitled-1.jpg

• Харесвам 19
  • Браво 17
Връзка към коментар
преди 10 часа, chandni каза:

Вече съм на коледна вълна

Защото си първа на коледна вълна, би ли направила Коледна тема?

Нека не прекъсваме традицията, която 

@AlexandraKo съзаде🥺

• Харесвам 13
Връзка към коментар

След година и половина борба с Ticket.no и Croatia Airlines днес получих рефънда от билетите.

• Харесвам 9
  • Браво 10
Връзка към коментар

Да се похваля, че печеля 5 конкурса във Веселият готвач 🙂 Печеля даже и "Предястия и салати" и "Ястия и супи" 🙂 Другите са в категория "Десерти".  Награда няма, ама е готино 🙂 

• Харесвам 11
  • Браво 38
Връзка към коментар

Да се похваля, че макар и с известно забавяне от около два месеца и след като ги подсетих в началото на ноември, Cebu Pacific ми върнаха парите за канселираните полети Дубай-Манила-Дубай.
И всяко зло (забавянето) за добро - понеже дирхамът междувременно се е вдигнал спрямо еврото/лева, сега ми върнаха  114.03 лв., а при покупката  март месец съм платил 107.55лв. , така че съм 6.48лв  (кажи го 2-3 бири :biggrin:) напред . 

• Харесвам 5
  • Браво 7
  • Смея се 4
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Да се похваля, че днес, след триста зора, в wizzair си купих първия билет за другата година /не хронологически/ за Санкт Петербург, заминаване 27.05- връщане 03.06, на скромната прИмоционална цена 225 лева, без екстри /които може и да добавя в последствие/. Дано съм щастливец, след двете или трите анулирания на същия от eдна година насам.

• Харесвам 11
  • Браво 3
Връзка към коментар

Използвайки намаленията около Черния петък жена ми ми купи прахосмукачка-робот Roborock S7. Има и функция бърсане с моп.

Много съм доволен.

Сега ми остава само да бърша праха по мебелите и десетките джунжурийки, които си купуваме от почти всяко място, където ходим. Защото нормалните хора си взимат магнити за спомен и кича им се ограничава само до вратата на хладилника в кухнята. Но ние не - сувенирчетата заемат три рафта и шкаф в един от ъглите на всекидневната.

:biggrin:

• Харесвам 13
  • Браво 1
  • Смея се 8
Връзка към коментар
преди 7 часа, ven62 каза:

Защото нормалните хора си взимат магнити за спомен и кича им се ограничава само до вратата на хладилника в кухнята. Но ние не - сувенирчетата заемат три рафта и шкаф в един от ъглите на всекидневната.

Не е вярно. У нас не само хладилника (височина около 1.50)  е накичен с магнитчета, а и в стаята в която спя по едната стена има 4 магнитни дъски (60/40) пълни с такива. А в секцията, прибрах старите сервизи на майка ми и ги замених със сувенирчета.😜

• Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар
преди 7 часа, ven62 каза:

прахосмукачка-робот Roborock S7

Поздравления за покупката. Бъдещето ще Ви покаже колко удачно и правилно решение сте взели с този уред. Тази работа я свършихме преди 6-7 години. Определено нивото на хигиената в къщи силно се повиши. Най-много личеше по колената на внука, който тогава лазейки разучаваше апартамента ни. Голям кеф е също да разместя  и раздигам столовете в някоя стая и пусна уреда, а аз излизам по задачи. И след час-два като се прибера всичко е 6+. Това, което стои като задача пред Вас е да намерите от къде да си доставяте консумативите за робота - батерии, филтри, четки и т.н.  

• Харесвам 9
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

@дядо Пепи, а ще споделиш ли от къде? И аз се сдобих с тази покупка за Черен петък, макар да е рано, ще ми се да знам кога и как се поддържа.

Иначе, ползвах го вече, в спалните няма да е нужно да се чисти. Намаля ми се работата наполовина. 

И дали има надежден сервиз? Не че нещо, но покупките ми от Черен петък винаги са тотал щета. Автоматична кафемашина, 600 лв, непрекъснато беше на ремонт, накрая я захвърлих, просто умирам от яд, миналата година си купих планетарен миксер, който беше с много хубави отзиви, ще ми се да го трасна в земята при всяко използване. Толкова неадекватно нещо...  Бях решила да не купувам нищо вече на черен петък. И сега, 3 поредна година, 3 поредна покупка, дано е успешна, но аз да се подготвя за лошия сценарий. 

• Замислям се 1
Връзка към коментар

@luba_rizova, не съм дядо Пепи, ама да се изкажа 🙃

Нашият робот е от Дедал на Брезовско https://dedal-robot.com/page/garanciya-i-serviz. Ползваме го вече три години безотказно и мисля скоро да го занеса за профилактика, понеже не съм сигурна, че ще се справя сама. Те доставят части, ремонтират... 

Иначе за протокола по робота виждам, че става все по-мръсно с времето 😔 За една и съща площ и едни и същи обитатели в началото минаваше с 1 контейнер. Пусках го и излизах или през приложението действахме. После на 2 стаи трябваше да се чисти контейнерът. А сега вече чистя контейнер след всяка стая! Той, разбира се не е виновен, явно градът ни е станал в пъти по-мръсен 😟 Даже взех да се чудя дали вършат някаква работа пречиствателите за въздух.

И въпреки това си е облекчение - той си чисти, аз си върша други неща.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Имаме пречиствател на въздуха, даже са два броя. Blue air е марката. Купихме ги в Малайзия, защото там хейзът беше на моменти много силен. Мислех, че тук няма да ни вършат кой знае каква работа, но се оказа, че въздухът е доста замърсен. Онзи ден сменихме филтъра на единия няколко месеца по-рано от предвиденото (има апп на телефона) и беше толкова наблъскан с мръсотия, че не е истина.  
Имаме и прахосмукачка робот - с едно зареждане и един контейнер минава целия апартамент (100-на квадрата). 

За Шаомито и подобни брандове евтини консумативи има в Алиекспрес. Нашите ги купуваме от немския амазон, защото брандът е немски.

@jul, да не би да трябва да се сменят филтрите на твоя робот? Или да се направи някаква профилактика? 

Аз сега се чудя дали да помоля Дядо Коледа за робот за миене на прозорци? 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.