jul Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 @DaBo, те филтри/четки едно на ръка. Контейнерът се пълни до дупка с влакна и прахоляци. Иначе да кажа, че поводът за робота беше Кот. Обаче се оказа, че аз и щерката мятаме в пъти повече косми от него 😜 5 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 преди 1 час, luba_rizova каза: @дядо Пепи, а ще споделиш ли от къде? И аз се сдобих с тази покупка за Черен петък, макар да е рано, ще ми се да знам кога и как се поддържа. Иначе, ползвах го вече, в спалните няма да е нужно да се чисти. Намаля ми се работата наполовина. И дали има надежден сервиз? Не че нещо, но покупките ми от Черен петък винаги са тотал щета. Автоматична кафемашина, 600 лв, непрекъснато беше на ремонт, накрая я захвърлих, просто умирам от яд, миналата година си купих планетарен миксер, който беше с много хубави отзиви, ще ми се да го трасна в земята при всяко използване. Толкова неадекватно нещо... Бях решила да не купувам нищо вече на черен петък. И сега, 3 поредна година, 3 поредна покупка, дано е успешна, но аз да се подготвя за лошия сценарий. Ние сме с Xiaomi и си поръчах от Aliexpress комплект от две главни четки, две малки, два филтъра за около 13 евро май. Филтрите само съм ползвал досега и пасват идеално. 4 Връзка към коментар
antea Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 това с четките, батерията и филтрите, си е наистина важен въпрос - почти веднага след като сменихме оригиналните на нашата Roomba и нещо се пречупи в нея (в преносен смисъл), известно време що-годе пак чистеше, но от един момент нататък повече разнасяше, отколкото да събира боклучета и едва ли не трябваше да чистя аз след нея, та я зарязах съвсем, стои си на док-станцията и така... пък и с времето почна жестоко да ми писва да й чистя четките, контейнерът е лесен, обаче четките са ми неприятни все пак обаче тя е на 7 години, и служи много вярно първите две - докато не дойде котето у нас 🙂 не изключвам текущите модели роботи да са вече много по-различно направени и да е отпаднало това почистване досадно Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 преди 2 минути , antea каза: все пак обаче тя е на 7 години, и служи много вярно първите две - докато не дойде котето у нас 🙂 не изключвам текущите модели роботи да са вече много по-различно направени и да е отпаднало това почистване досадно Тц, пак се чистят четките, контейнера, няма начин... 😉 Спойлер На румбата вземахме консумативи от щатите. Тя беше една от първите им модели (имаме я от 2006) и по приятели, връщащи се оттам се сдобивахме с консумативи. Работи вярно 6 години, но после заминахме и тя така си остана на док станцията. Сега вече не работи, разбира се. Тук имаме Мийле, с две предни четки и една отдолу, контейнерът е голям, отлично се справя, ама пак си иска чистенете на четките и контейнера след всяко пускане. 3 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 ООО роботка е супер. Моята румба работи лудешки 12 години, нооо някакво колелце на страничната четка се износи и вече не я върти. Седи си като на Антея в ъгъла. Док станцията отдавна не работи, но това не е проблем. Преди 2 години си купих много мощна батерия за към 30 евра от ибей - чистеше 3 часа без спиране. Сега се оглеждам по "циганските" пазари за някаква за части, за да сменя тази зъбчатка и за поеме пак из стаите. 2 Връзка към коментар
antea Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 преди 1 минута , DaBo каза: Тц, пак се чистят четките, контейнера, няма начин... 😉 Скрий На румбата вземахме консумативи от щатите. Тя беше една от първите им модели (имаме я от 2006) и по приятели, връщащи се оттам се сдобивахме с консумативи. Работи вярно 6 години, но после заминахме и тя така си остана на док станцията. Сега вече не работи, разбира се. Тук имаме Мийле, с две предни четки и една отдолу, контейнерът е голям, отлично се справя, ама пак си иска чистенете на четките и контейнера след всяко пускане. ясно, то и аз не виждам как няма да се чистят, ама надежда.... ще чакам Е.Мъск да измисли такъв революционен робот явно 🙂 иначе след основната румба тогава си взехме и мъничката й сестра за миене на подове, ама и нейното почистване ми беше неприятно и я използвахме доста рядко, не знам и аз защо ми седи още на контакта заредена, като не е пускана от няколко години 2 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 преди 7 минути , EliDion каза: Сега се оглеждам по "циганските" пазари за някаква за части, за да сменя тази зъбчатка и за поеме пак из стаите. Само идея - 3D принт на ново зъбчато колело, ако принтера работи с подходящ по износоустойчивост материал. Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 преди 1 минута , Светославов каза: Само идея - 3D принт на ново зъбчато колело, ако принтера работи с подходящ по износоустойчивост материал. Проблемите са два - в наше село не знам къде има такова чудо като 3д принтер и по-важния - зъбите ги няма и не мога да видя нито колко са били, нито какво е разстоянието между тях и т.н. Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 10 декември, 2021 Сподели Публикувано: 10 декември, 2021 Ние имаме Roomba 620. Дядо Коледа я донесе на жена ми преди 7 години. Ползва се всеки божи ден. Консумативи поръчвах 3-4 пъти от Китай. Има сетове, филтри + четк и валяци. Батерия първия път от UK, втория път от една фирма в Благоевград. Първата батерия я мотаха индийците 20дни. То бяха рекламации, обяснения, една голема говорилна. Типично по индийски. Втората батерия дойде за един ден. Имали сме два пъти един и същи проблем - след работа роботът не иска да се спре на дока за зареждане. В Сф ги сервизират Бългаия сервиз ( сори за рекламата ). И двата пъти я ремонтира един и същи техник. Каза ми, че някакъв сензор се замърсявал и за това не се качва на дока. Като се прибрах у дома първата ми работа бе да залепя един як скоч на отвора на този сензор. И работата заспа. С едно зареждане румбата овършава 120кв. м. апартамент за около 2 часа. И има душа за може би около 30-40 мин работа. За сега сме доволни и напълно си оправда парите. Постигнахме ново, по-високо ниво на хигиена у дома. При тези трима внуци -момиче на 13г - пубер с дълга коса, непрекъснато решеща я + 2 братя на 7 и 4 години, непрекъснато воюващи за нещо в някоя от стаите, роботчето смогва да овършее след тях и подготви терена за нови емоции. Ако се наложи следваща покупка на такава техника, ще бъде модел с моп. За да се доближим с още една стъпка до пълното щастие. 🙂 13 Връзка към коментар
muchachote Публикувано: 15 декември, 2021 Сподели Публикувано: 15 декември, 2021 Искам да се похваля...... с втория вече купен билет за следващата година. Ще се лети до Порту през Бергамо. От 5 години не съм ходил в Португалия, а е една от любимите ми страни! 9 Връзка към коментар
Niceday Публикувано: 16 декември, 2021 Сподели Публикувано: 16 декември, 2021 Получих си календарите! 😀 Отново - в действителност са по-хубави, отколкото ми се стори при подбора и разпределението на снимките. Благодаря на всички снимали, включително и на тези, за които гласувах, но не са в календарите! Специални и огромни благодарности на @Mary ! Светли празници и щастлива 2022 на всички Магеланци! 🍷 13 1 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 22 декември, 2021 Сподели Публикувано: 22 декември, 2021 Катарците ми удължиха силвър мембършипа до края на 2022. Сипвам си едно уиски по случая! 8 4 Връзка към коментар
cybersimo Публикувано: 22 декември, 2021 Сподели Публикувано: 22 декември, 2021 преди 26 минути , T.E.Lawrence каза: Катарците ми удължиха силвър мембършипа до края на 2022. Сипвам си едно уиски по случая! а който има Gold му удължиха Gold-a 😉 7 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 22 декември, 2021 Сподели Публикувано: 22 декември, 2021 Преди 1 час, cybersimo каза: а който има Gold му удължиха Gold-a 😉 А който няма никакъв, ще чака да почерпите! 2 9 Връзка към коментар
Яничка Публикувано: 22 декември, 2021 Сподели Публикувано: 22 декември, 2021 Който слуша, ще получи персонален барбарон за Коледа 🙂 Исках да изненадам годеника си с нещо, което знам, че иска да има, нещо, което няма да намери по магазините и има послание само към него. Случайно или не попаднах на https://www.facebook.com/freshapebeanbags, две много креативни момичета, с които за кратко избистрихме идеята, роди се дизайнът и накрая имаше прекрасна реализация! Изработиха барбарона много бързо, предвид предстоящите празници и го доставиха до вкъщи безплатно. Всичко е ръчно рисувано и ми предложиха цветове на плата спрямо мебелировката вкъщи. Изрисуваните табели с дестинации са места, на които той е ходил преди да се запознаем и такива, на които сме били в последствие заедно. Самите рисунки са направо като реални: Персонален-персонален, колко да е персонален и само за него? Щом му видя гърба, се примъквам и сядам тихичко на личния му барбарон 🙂 19 18 Връзка към коментар
T.E.Lawrence Публикувано: 25 декември, 2021 Сподели Публикувано: 25 декември, 2021 На 22.12.2021 г. в 19:13, Фил каза: А който няма никакъв, ще чака да почерпите! Тя тази работа чакане не ще. Купуваш си просто билет за полет с ъпгрейднато другарче и ето ти фрий бизнес лаундж. 🙂 3 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 25 декември, 2021 Сподели Публикувано: 25 декември, 2021 Похвалвам се, че два от четирите магелански късметчета, които ми се паднаха на Коледната сбирка вече са сбъднати 😀 Късметчето на @MayaS ми наричаше Йордания, още тогава се смяхме, че е пророческо, защото след 3 дни наистина заминавах за Йордания. Късметчето от @Jane* беше по-мистично Оказа се обаче, че и него сбъднахме в същото пътуване:) Сега очаквам със същата скорост да се сбъднат другите два късмета- Куба с @mililia и Мексико с @Цвете 🙂 Весели празници на всички и нека мечтите се сбъдват! 23 13 Връзка към коментар
Популярно мнение Иван Попов Публикувано: 27 декември, 2021 Популярно мнение Сподели Публикувано: 27 декември, 2021 Искам да се похваля, че преди няколко дни имах рожден ден 😊 и родителите ми направиха един доста добър подарък 🥰 апартамент в центъра на гр. Сандански. 🤩 Та сега ми остана само обзавеждането да бъде от мен 😊 Доста съм щастлив 😊 20 36 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 27 декември, 2021 Сподели Публикувано: 27 декември, 2021 Преди 1 час, Иван Попов каза: Искам да се похваля, че преди няколко дни имах рожден ден 😊 и родителите ми направиха един доста добър подарък 🥰 апартамент в центъра на гр. Сандански. 🤩 Та сега ми остана само обзавеждането да бъде от мен 😊 Доста съм щастлив 😊 Браво,Ванка! Да са живи и здрави родителите ти и да се гордеят с теб! А ти от своя страна да си все така любознателен и да сбъдваш мечтите си! Смело напред и нагоре! 2 1 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 27 декември, 2021 Сподели Публикувано: 27 декември, 2021 преди 2 часа, Иван Попов каза: Искам да се похваля, че преди няколко дни имах рожден ден 😊 и родителите ми направиха един доста добър подарък 🥰 апартамент в центъра на гр. Сандански. 🤩 Та сега ми остана само обзавеждането да бъде от мен 😊 Доста съм щастлив 😊 Честит Рожден ден (на патерици)! Жив и здрав! И успех с обзавеждането. 🙂 1 Връзка към коментар
Брани Публикувано: 27 декември, 2021 Сподели Публикувано: 27 декември, 2021 преди 2 часа, Иван Попов каза: Искам да се похваля, че преди няколко дни имах рожден ден 😊 и родителите ми направиха един доста добър подарък 🥰 апартамент в центъра на гр. Сандански. 🤩 Та сега ми остана само обзавеждането да бъде от мен 😊 Доста съм щастлив 😊 Честито! 🙂 Таз година къща, догодина - тъща! 🙂 2 1 16 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 27 декември, 2021 Сподели Публикувано: 27 декември, 2021 преди 2 часа, Иван Попов каза: Искам да се похваля, че преди няколко дни имах рожден ден 😊 и родителите ми направиха един доста добър подарък 🥰 апартамент в центъра на гр. Сандански. 🤩 Та сега ми остана само обзавеждането да бъде от мен 😊 Доста съм щастлив 😊 Честито на патерици и от мен, за рождения ден! По вашенско май не си поплюват много момите, та не вярвам гнезденцето да остане дълго без интериорна дизайнерка. 🙂 1 5 Връзка към коментар
iaia_mama Публикувано: 27 декември, 2021 Сподели Публикувано: 27 декември, 2021 Честит рожден ден, честит и апартамент! С кеф да си го обзаведеш, пък догодина да се похвалиш и с булка, оооще малко по-натам и с "люлка" 🙂 1 Връзка към коментар
oli_mali Публикувано: 27 декември, 2021 Сподели Публикувано: 27 декември, 2021 преди 1 минута , iaia_mama каза: догодина да се похвалиш и с булка, оооще малко по-натам и с "люлка" В Сандански май първо идва люлката и с нея и булката 🙂 @Иван Попов Честито! Много любов и уют да има в новия ти дом! 1 2 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 28 декември, 2021 Сподели Публикувано: 28 декември, 2021 Честито, Ванка! Здрав да си и много щастие в новото жилище! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега