neuromancer Публикувано: 24 март, 2022 Сподели Публикувано: 24 март, 2022 е, това няма да е баш реклама, и ако не е тур. агенция няма проблем Връзка към коментар
Травеолани Публикувано: 25 март, 2022 Сподели Публикувано: 25 март, 2022 преди 19 часа, master_of_germs каза: Искам да похваля @Mistress of Germs за трите години труд, които положи, и за нервите, които изхаби, за да може тази книга все пак да види бял свят, въпреки масовото нежелание на нашите издателства да си сложат таралеж в гащите с подобна тематика. По-добре късно, отколкото още по-късно. Себе си, в качеството на редактор на микробиологичната и вирусологична част, не искам да хваля - това си го приемам за работно задължение. П.П. Работата по тази книга започна много преди пандемията, така че не очаквайте основният фокус да е върху ваксините срещу CoVID-19. (Е, и без тях не може, де!) Цялата дандания около тях обаче ще доведе до грешни перцепции у много хора относно много други ваксини. Целта на тази книга е информира на достъпен за широката публика език, за да се разбере, че не може да се поставят всички ваксини под общ знаменател, и че всяка ваксина е различна по отношения на състав, производство, приложение и очакван ефект. Ако някой прояви желание да получи повече информация или просто да ни се порадва, може да заповяда довечера на официалното представяне на книгата в Столичната библиотека 🙂 Поздравления и за двама ви! Да напишеш книга е голямо постижение и съм сигурна, че е имало много труд и безсънни нощи! 1 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 25 март, 2022 Сподели Публикувано: 25 март, 2022 На 23.03.2022 г. в 23:11, Яничка каза: След сафарито в Танзания си взехме тематичен...кантар. Ся умувам как да станем фини кат антилопи 🙂 Ей, много готин кантар, @Яничка преди 20 часа, master_of_germs каза: Искам да похваля @Mistress of Germs за трите години труд, които положи, и за нервите, които изхаби, за да може тази книга все пак да види бял свят, въпреки масовото нежелание на нашите издателства да си сложат таралеж в гащите с подобна тематика. @master_of_germs, адмирации за двама ви! 1 2 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 1 април, 2022 Сподели Публикувано: 1 април, 2022 Първи април 2022, няма майтап, аз съм готова с плановете за лятото 🥳 Да видим сега съдбата как ще се посмее - последния път, когато бях така добре подготвена с покупки и какво искам, последва локдаун 😷 4 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 6 април, 2022 Сподели Публикувано: 6 април, 2022 Няколко дена се чудя тук ли да пиша или в темата с оплаквания. Все пак положителното надделя. За един юбилей жена ми ми подари iPhone 13 mini. Причината беше в mini-то. Писна ми да нося телефон 15-16 см. дълъг и да няма къде да го сложа по джобовете си, особено лятото. Това "мини" е 13 см. Всички знаем колко много са 2-3 см. Бедите започнаха с операционната система - iOS. Да, знаех за мненията, че е различно от Андроида. Досега винаги съм бил с андроид смартфон. Но не предполагах, че всъщност от юзерска гледна точка айфона е далеч по-дървен. Например: - не може да виждаш % на заряда на батерията. - Не можеш да си подредиш иконките по екрана така както ти искаш. Аифона ги подрежда от горе надолу, от ляво на дясно. - няма търсене в call history-то (Recents) - групира ти позвъняванията в Recents - google maps не може да ти говори на български (ползва основния език на телефона) - ... Всичките тези са дребни недостатъци, но леко дразнят. Това, което истински не харесах е, че всички позвънявания са през системния интерфеис. Какво имам предвид? Ако един номер ти звъни през мрежата и през приложение (whatsapp) телефона използва един и същ интерфейс по време на звъненето. Дори и да се звъни за видео разговор. И тъй като телефонния номер е един и същ то и сигнала на звънене е един и същ. Това за мен е съществено неудобство, защото трябва да чета по екрана какъв тип звънене/търсене е в момента. Например: Звъни синът ми от Амстердам. Ако е нормално позвъняване аз го прекъсвам, за да не се набутва и му връщам обаждане, На мен ми е без пари в цяла Европа. Ако обаче звъни през whatsapp то почти винаги е видео т.е. внучката е отсреща и вдигането/свързването трябва да е мълниеносно, за да имам максимално време да си говоря с нея. Е, няма пълно щастие. Все пак малкия размер бие всички тези несъвършенства. Иначе всичко друго си е ОК. Бърз, удобен при използване. Батерията - нормална (2-3 дни). Камерата - идеална. Интеграцията с автомобил (CarPlay) - перфектна Даже си говоря със Сири "Хай Сири, кол жена ми" - разбира ми английския. Ако науча Сирито и да слуша жена ми как ми обяснява половин час кои 3 продукта да купя и накрая да ми резюмира разговора в списък - 1,2 и 3 - идеално ще стане. ----------------------- @Фил 3 1 17 Връзка към коментар
DryGuy Публикувано: 6 април, 2022 Сподели Публикувано: 6 април, 2022 преди 16 минути , ven62 каза: - не може да виждаш % на заряда на батерията. - Не можеш да си подредиш иконките по екрана така както ти искаш. Аифона ги подрежда от горе надолу, от ляво на дясно. Честито 🙂 - В menu "settings", подсекция "battery" има опция за показване на % на заряда. Веднъж включено ще ви излиза в горния десен ъгъл; - може да разместите ръчно иконките по ваш избор и предпочитания; За останалите "-" не мога да да мнение. Според мен е въпрос на навик и веднъж като свикнете с ios няма да имате каквито и да било проблеми (по мое мнение - напротив, няма да искате да се върнете към android 🙂 ) 6 1 Връзка към коментар
Марин Публикувано: 6 април, 2022 Сподели Публикувано: 6 април, 2022 Здравейте, вчера се върнах от Бразилия. Въпреки че, излязох от отъпканите маршрути портмонето и телефона ми са все още у мен 😁. 6 3 8 Връзка към коментар
Lyubina Публикувано: 6 април, 2022 Сподели Публикувано: 6 април, 2022 преди 23 минути , ven62 каза: Интеграцията с автомобил (CarPlay) Ахъм... радвай се. Защото моя тъп H.....wei категорично не желае да съдейства. И със смарт-часовник, който ми подари фамилията, също не желае да комуникира. Ще го метам в скоро време. 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 6 април, 2022 Сподели Публикувано: 6 април, 2022 преди 25 минути , DryGuy каза: Честито 🙂 - В menu "settings", подсекция "battery" има опция за показване на % на заряда. Веднъж включено ще ви излиза в горния десен ъгъл; - може да разместите ръчно иконките по ваш избор и предпочитания; За останалите "-" не мога да да мнение. Според мен е въпрос на навик и веднъж като свикнете с ios няма да имате каквито и да било проблеми (по мое мнение - напротив, няма да искате да се върнете към android 🙂 ) iOS 15 В Settings/Battery има единствено Low Power Mode On/Off и Battery Health > т.е. няма. Подобри ли са го .... Мога да ги размествам (иконките), но не мога да ги позициониртам по екрана където ми е кеф. Вече свикнах. Наистина е удобен при всекиднивна употреба. А пък приложението Shortcut. Това направо си е графичен редактор за писане на скриптове в iOS. Но да се повторя. Размерът му е от значение. 2 Връзка към коментар
jul Публикувано: 6 април, 2022 Сподели Публикувано: 6 април, 2022 За уотсап не го обвинявай, при мен Андроида прави същото. 1 Връзка към коментар
funny Публикувано: 6 април, 2022 Сподели Публикувано: 6 април, 2022 преди 1 час, ven62 каза: OS 15 В Settings/Battery има единствено Low Power Mode On/Off и Battery Health > т.е. няма. Подобри ли са го Хвани горния десен ъгъл на екрана и приплъзни надолу. Така виждаш %-те на батерията ( Не зная дали успях да обясня като хората) 1 1 Връзка към коментар
Популярно мнение Граф Вронски Публикувано: 10 април, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 10 април, 2022 Поводът за посещението на Велико Търново беше участие в Търново Ултра. Записах се за 33км тичане. За първи път се записвам на толкова много. А, и никога преди това не бях тичал повече от 15км. Последните 3 бяха най-тежки и дъждовни. То и едно изкачване като почна, после спускане ... Но минах финалната линия: (За статистиката: място 227 от 334, за 4 часа и 37 минути) 17 43 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 21 април, 2022 Сподели Публикувано: 21 април, 2022 На 10.04.2022 г. в 17:19, Граф Вронски каза: Поводът за посещението на Велико Търново беше участие в Търново Ултра. Записах се за 33км тичане. За първи път се записвам на толкова много. А, и никога преди това не бях тичал повече от 15км. Последните 3 бяха най-тежки и дъждовни. То и едно изкачване като почна, после спускане ... Но минах финалната линия: (За статистиката: място 227 от 334, за 4 часа и 37 минути) Машина ! В това време дето беше в неделя... поздравления ! 😁 1 1 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 10 май, 2022 Сподели Публикувано: 10 май, 2022 Човек би си казал, че след 2 седмици близко наблюдение и дори тук там спъване в животните на Галапагос, няма да ни се прави скоро ново пътуване на остров с животни Но не успях да си избия пъфинския остров в Южен Уелс от главата, така че отиваме за 24 май Пускам линк към фоторазказа, което ме зариби преди 2 години за остров Скомър, а лигите ми попиваха в задължителната маска, без изгледи за скорошно лично посещение: https://petevoditel.com/уелс/?fbclid=IwAR2h-XJkDMSAX58KilFR98kjMTESYyLYvvvLQEcWG7sBQysbuEsQGmn4NeE 14 3 3 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 29 май, 2022 Сподели Публикувано: 29 май, 2022 Ще се пробваме на бургаското Стереофест. Взех тъкмо настаняване, че помня едно време със Спирита каква драма беше настаняване в последния момент. С четиригодишното. Няма как. Вероятно ще е тотал щета. Тази седмица го водихме на цирк и си запуши ушите, че му било много шумно, тъпанчето деликатно. Но може и да се ядне за около феста, в колата вече все по-често иска "музика за възрастни", а не онези гадини от "Маргаритка" 😉 Ако го понесе, хей, фестивали, връщаме се поостарели, но озверели за парти, нямаме бонбони, но си носим сополи с шоколад грижливо завити в мокри кърпички! хохо 1 12 Връзка към коментар
Популярно мнение Stanislav Dimitrov Публикувано: 30 май, 2022 Популярно мнение Сподели Публикувано: 30 май, 2022 И аз да се похваля. В броят на списание Космос, от петък- май 2022, излезе статия с 12 страници, снимки. Че и корицата ми дадоха. 🙂 Заинтересуваха се от пътуванията ми и искат да правя рубрика в списанието 20 63 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 30 май, 2022 Сподели Публикувано: 30 май, 2022 преди 4 часа, Stanislav Dimitrov каза: И аз да се похваля. В броят на списание Космос, от петък- май 2022, излезе статия с 12 страници, снимки. Че и корицата ми дадоха. 🙂 Заинтересуваха се от пътуванията ми и искат да правя рубрика в списанието Поздравления! Още много рубрики и корици! 4 Връзка към коментар
Coo Публикувано: 30 май, 2022 Сподели Публикувано: 30 май, 2022 И още много пътешествия за материал! 😉 3 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 1 юни, 2022 Сподели Публикувано: 1 юни, 2022 Освен ако не долети до София за 45 минути,полетът от Катания ще закъснее над 3 часа. Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 1 юни, 2022 Сподели Публикувано: 1 юни, 2022 преди 13 минути , ivan69 каза: Освен ако не долети до София за 45 минути,полетът от Катания ще закъснее над 3 часа. Съдбата ти се усмихва. Част от грешно похарчените пари за пълна застровка за колата ще може да си ги върнеш през някой от вариантите за компенсация при закъснение над 3 часа. 1 5 Връзка към коментар
ivan69 Публикувано: 1 юни, 2022 Сподели Публикувано: 1 юни, 2022 преди 22 минути , ven62 каза: Съдбата ти се усмихва. Част от грешно похарчените пари за пълна застровка за колата ще може да си ги върнеш през някой от вариантите за компенсация при закъснение над 3 часа. Излизат с номера ,че заради Етна се бави полетът,няма да е много лесно да взема пари от Уиз. За грешно похарчените пари за застраховка си прав, аз по принцип не правя застраховки, но ме наплашиха със Сицилия, а то се оказа най-сигурното място на земята. Връзка към коментар
домосед Публикувано: 1 юли, 2022 Сподели Публикувано: 1 юли, 2022 В домашната аптечка открих добре отлежали лекарства, произведени в град Станке Димитров. Истинска винтидж находка от най-добрата реколта! 5 3 6 Връзка към коментар
Duke Публикувано: 1 юли, 2022 Сподели Публикувано: 1 юли, 2022 Преди 1 час, домосед каза: В домашната аптечка открих добре отлежали лекарства, произведени в град Станке Димитров. Истинска винтидж находка от най-добрата реколта! Лично съм пил многократно като малък тази разтворима гадория, но имам чувството, че в началото беше немско производство... Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 1 юли, 2022 Сподели Публикувано: 1 юли, 2022 Преди 1 час, домосед каза: В домашната аптечка открих добре отлежали лекарства, произведени в град Станке Димитров. Истинска винтидж находка от най-добрата реколта! Годноста им минала ли е? Да не са станали като онези хапове дето се друсаха с тях във "Вълкът от Уолстрийт" 🙂🙂 1 Връзка към коментар
ivailo_radev Публикувано: 1 юли, 2022 Сподели Публикувано: 1 юли, 2022 На 30.05.2022 г. в 8:08, Stanislav Dimitrov каза: И аз да се похваля. В броят на списание Космос, от петък- май 2022, излезе статия с 12 страници, снимки. Че и корицата ми дадоха. 🙂 Заинтересуваха се от пътуванията ми и искат да правя рубрика в списанието Това може и в категорията "Магеланци в медиите" да отиде 🙂 2 1 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега