Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 4 часа, ven62 каза:

През 2-3 дни губя по минута да попълня поредния, за да получа актуално потвърждение на това, което знам отдавна:

Гений съм!

Скромността краси човека. Но не го храни. 🙂 🍺

• Смея се 2
Връзка към коментар
преди 2 минути , дядо Пепи каза:

Скромността краси човека. Но не го храни. 🙂 🍺

Фразата "... скромността краси човека..." е извадена от контекста и в повечето случаи се разбира в нейния буквален смисъл.

Съмнявам се авторката да е имала точно тази идея. 

т.е. исках да кажа, че причините за красотата ми са други.

:grin:

---

Колкото до спеменатите от мен тестове - те са за отличниците ... в 6-ти клас.:haha:

• Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар
преди 10 минути , ven62 каза:

Фразата "... скромността краси човека..."

Това нали вече го уточнихме! Скромността е за тези, които нямат други добродетели. 🤣

• Харесвам 3
  • Смея се 3
Връзка към коментар

Тази година се проведе Двадесетото юбилейно издание на емблематичния поход СтаРа Планина 100х24 и имах честа да участвам ! Похода тръгва от х. Мазалат и преминава по билото на Централен Балкан до х. Ехо, няма по красив преход от този в Българските планини ! Трасето е с дължина около 69 км с 3500 м D+, като е доста технично с криви каменисти пътеки, катерене и спускане по въжета около в. Голям Купен (моят любим). Изцяло минава по Ком-Емине, но в обратна посока. Стартира се в 5 ч. сутринта от х. Мазалат, като целта е да се измине цялото разстояние в рамките на 24 часа. Формата е 100х24, тъй като при началото на това мероприятие през 2003 г. с конец налаган по картата и използване на мащаба е излязло 100 км, но след появата на GPS устройствата се оказва, че е по-малко. Участниците са ограничени до капацитета на х. Мазалат, тъй като там трябва да се преспи преди старта, а няма нормален път за автомобил до нея. Всичко това се случва благодарение на Станислав и Рада, изцяло на доброволни начала, без такса за участие, но за сметка на това с подарък тениска с логото на прехода. Благодаря и на двамата за това, че вече толкова години съумяват да го организират и прекарват една не малка група хора по тази изключително красива част на планината. Аз лично го преминах за 17 ч. 46 мин. без бързане, но със стегнато темпо. Още преди това обещах на Станислав да сглобя филм за това мероприятие, тъй като до момента няма направен такъв. Получиха се едни 39 мин в, които съм се постарал да предам най-хубавите моменти от прехода и обяснявам тук-таме кое къде и как за да стане ясно за хората, които искат да преминат по тази част на Балкана. Приятно гледане !

• Харесвам 18
  • Браво 16
Връзка към коментар
преди 30 минути , Tonyco каза:

Тази година се проведе Двадесетото юбилейно издание на емблематичния поход СтаРа Планина 100х24 и имах честа да участвам ! Похода тръгва от х. Мазалат и преминава по билото на Централен Балкан до х. Ехо, няма по красив преход от този в Българските планини ! Трасето е с дължина около 69 км с 3500 м D+, като е доста технично с криви каменисти пътеки, катерене и спускане по въжета около в. Голям Купен (моят любим). Изцяло минава по Ком-Емине, но в обратна посока. Стартира се в 5 ч. сутринта от х. Мазалат, като целта е да се измине цялото разстояние в рамките на 24 часа. Формата е 100х24, тъй като при началото на това мероприятие през 2003 г. с конец налаган по картата и използване на мащаба е излязло 100 км, но след появата на GPS устройствата се оказва, че е по-малко. Участниците са ограничени до капацитета на х. Мазалат, тъй като там трябва да се преспи преди старта, а няма нормален път за автомобил до нея. Всичко това се случва благодарение на Станислав и Рада, изцяло на доброволни начала, без такса за участие, но за сметка на това с подарък тениска с логото на прехода. Благодаря и на двамата за това, че вече толкова години съумяват да го организират и прекарват една не малка група хора по тази изключително красива част на планината. Аз лично го преминах за 17 ч. 46 мин. без бързане, но със стегнато темпо. Още преди това обещах на Станислав да сглобя филм за това мероприятие, тъй като до момента няма направен такъв. Получиха се едни 39 мин в, които съм се постарал да предам най-хубавите моменти от прехода и обяснявам тук-таме кое къде и как за да стане ясно за хората, които искат да преминат по тази част на Балкана. Приятно гледане !

"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!"

:wink:

• Смея се 11
Връзка към коментар
преди 9 минути , ven62 каза:

"Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!"

:wink:

Венчооо, няма мъка, има подбити ходила, много пришки под формата на огромни мехури, разтегнати сухожилия на десен глезен, че пътеката една крива такава и тоя крак го отнесе повече от другия и така... 🤣😂😆 Но нито за миг не съм си и помислял да се откажа, при тези невероятни гледки на всеки метър ❤ ти тупти с пълна сила и се зареждаш с енергия постоянно, това е БалканЪ, Починах съботата с една разходка до в. Юмрука и в неделя още 28 км с 1000 D+ през в. Вежен, Антонски превал и до гарата на Антон за влака. 😆 Абе луд умора нема, само се поти ! 🤣😂

• Харесвам 8
Връзка към коментар
преди 11 минути , Tonyco каза:

Венчооо, няма мъка, има подбити ходила, много пришки под формата на огромни мехури, разтегнати сухожилия на десен глезен, че пътеката една крива такава и тоя крак го отнесе повече от другия и така... 🤣😂😆 Но нито за миг не съм си и помислял да се откажа, при тези невероятни гледки на всеки метър ❤ ти тупти с пълна сила и се зареждаш с енергия постоянно, това е БалканЪ, Починах съботата с една разходка до в. Юмрука и в неделя още 28 км с 1000 D+ през в. Вежен, Антонски превал и до гарата на Антон за влака. 😆 Абе луд умора нема, само се поти ! 🤣😂

Тези неща дето си ги изредил изобщо не са мъка.

Егати кефа. ... Някои и за оргазъм може да си ги броят.

:biggrin:

• Смея се 8
Връзка към коментар
преди 6 минути , ivan69 каза:

Днес си платих сметката за топла вода на газ 70 лв. за Юли.Една седмица бяхме на Крит,за Август сигурно ще е 150лв. Май пак ще има'Честита Баня'. 

А нашата е 20 лв. Почувствах се нечистоплътна сега, браво на теб! 

• Смея се 7
Връзка към коментар
преди 3 минути , Lindt каза:

А нашата е 20 лв. Почувствах се нечистоплътна сега, браво на теб! 

Обърках и темата,трябваше да е искам да се оплача,ама да се похваля.Днес в кварталният Хипермаркет не повече от 30% бяха с маски и никой не правеше проблем на тези които бяхме без маски.

преди 3 минути , Lindt каза:

• Харесвам 4
  • Шок 1
  • Смея се 1
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

24 часа след като куфарът ни (23 кг живо тегло в ценни от наша гледна точка вещи) не изплува на лентата за багаж в Атина, се събрахме отново с него на Наксос, като той всъщност пристигна преди нас със самолет, а ние му осигурихме частен трансфер с rent-a-car-а,  който взехме след ферибота, тарикат е той 🙂

мислех, че няма да има какво да описвам от тази Цикладиада, ама си беше приключение, пффф

• Харесвам 12
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 4.08.2022 г. в 16:01, Tonyco каза:

катерене и спускане по въжета около в. Голям Купен

Който не знае подсичащата пътечка на самия Купен... 🙂  

Благодаря за филмчето! 

Връзка към коментар
преди 3 часа, antea каза:

24 часа след като куфарът ни (23 кг живо тегло в ценни от наша гледна точка вещи) не изплува на лентата за багаж в Атина, се събрахме отново с него на Наксос, като той всъщност пристигна преди нас със самолет, а ние му осигурихме частен трансфер с rent-a-car-а,  който взехме след ферибота, тарикат е той 🙂

мислех, че няма да има какво да описвам от тази Цикладиада, ама си беше приключение, пффф

Късметлии сте. И аз не се оплаквам. Моят не се появи на лентата във Виндхук измежду всички останали. Чудото стана четири дни по-късно при среща на возилата - нашето и принасящото куфара ми - на шосето малко преди Шпицкопе. 

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Тази сутрин потвърдиха визите ни за Сирия и сериозно се развълнувах 🙂 Ще сме там през октомври, а акценти в програмата са столицата Дамаск, Палмира, Хомс и Krak De Chevaliers.

• Харесвам 19
  • Браво 5
Връзка към коментар
преди 29 минути , Георги Матеев каза:

Тази сутрин 

Като видя нотификация че си писал в тази тема и все тръпна в очакване да прочета: "Днес се обаждам да се похваля, че вече посетих всички страни по света" :smile3:

• Харесвам 6
  • Смея се 4
Връзка към коментар
На 23.08.2022 г. в 18:03, Светославов каза:

Който не знае подсичащата пътечка на самия Купен... 🙂  

Благодаря за филмчето! 

Всички я знаем, ама не знам минавал ли си скоро по нея... 🤣😆

Връзка към коментар

Еми хаваля се, кой като мен ! 🤣😆 3 девойки и един мъж с велосипеди в 3 минути из красивия Централен Балкан с невероятните гледки на резерват Джендема и Пеещите скали. Маршрута: Паниците - в. Ботев - в. Юмрушка грамада - х. Тъжа - в. Голям Кадемлия - водопад Кадемлийското пръскало - с. Тъжа - Паниците, 2 дни 110 км 3295 м D+.

• Харесвам 8
  • Браво 5
Връзка към коментар

Поднових си личната карта почти изцяло онлайн! Пускането на заявлението беше елементарно, стига човек да е оборудван с точните ел. подписи, в офлайн частта по взимането на документа имаше малко търкане:

1. Получавам имейл да отида на Мария Луиза 48 за готовия документ. 

2. Там ме посреща огромна опашка мигранти, както и табела, че за личните документи има току що нова отворена база на Мария Луиза 91. Охраната потвърждава, че трябва да отида там, щял да предаде на колегите да коригират адреса в имейла. 

3. Отивам на 91, тегля си номерче, като ми идва реда жената казва, че всъщност адреса си е верен и документа трябва да си го взема от 48 и днес съм втория случай, в който охраната е излъгала човек. 

4. Връщам се на 48, този път цитирам изрично че съм с онлайн заявка и ме пращат на гише 15. Съседните гишета са натоварени с мигрантите, но с лека пробивност успявам да стигна до моето гише, имаше само един човек на него. 

5. Взимам си личната карта, доволен и щастлив, че поне в онлайн частта си администрацията е почнала да работи що-годе добре, в офлайн частта има какво да се изпипва още. 

На тръгване една жена зад мен ме пита дали и мен са ме пратили първо на 91 преди да ме върнат на 48, гордо и усмихнато и отговарям, че естествено, че да!

Оценка на целия процес 7/10, впечатлен съм.  

• Харесвам 14
  • Браво 2
  • Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

По примера на @Георги, подновявам Шофьорската си книжка он -лайн. Много добре, с малко нерви и никакви безумни опашки. Медицинско 40лв. - голям кеф - за 2 страници и 2 мин. за отпечатването им. 27лв такса в Кат и 1.17 такса на epay, вероятно за да платя с карта - което ме ядоса, но да си кажа честно и не го видях преди да платя/моя си грешка/. 

Благодаря @Георги!!

• Харесвам 5
Връзка към коментар
Преди 1 час, EliDion каза:

По примера на @Георги, подновявам Шофьорската си книжка он -лайн. Много добре, с малко нерви и никакви безумни опашки. Медицинско 40лв. - голям кеф - за 2 страници и 2 мин. за отпечатването им. 27лв такса в Кат и 1.17 такса на epay, вероятно за да платя с карта - което ме ядоса, но да си кажа честно и не го видях преди да платя/моя си грешка/. 

Благодаря @Георги!!

Честито! Преди не много време банковите разноски възлизаха на 5-6 лв. и се плащаха на отделно гише и с допълнително изчакване. Възможност за друга банка, карта или друг начин на плащане нямаше. Заради тези такси срокът на документите е само пет години 😒

Връзка към коментар

Смятам, че е отвратително да ти искат такса за он-лайн плащане и задължително да е през ерау или изипей или някяква си друга платформа. И овергаз са така за сметките. Докато например ВиК и енерго -про си плащаш с карта като нормален човек без такси.

Медицинското по - ме втрещи. очаквах около 20-25лв. При положение, че нищо не ти правят, а само вземат данните от вече проведените и платени от касата профилактични прегледи.

Връзка към коментар
Преди 1 час, EliDion каза:

Смятам, че е отвратително да ти искат такса за он-лайн плащане и задължително да е през ерау или изипей или някяква си друга платформа. И овергаз са така за сметките. Докато например ВиК и енерго -про си плащаш с карта като нормален човек без такси.

Медицинското по - ме втрещи. очаквах около 20-25лв. При положение, че нищо не ти правят, а само вземат данните от вече проведените и платени от касата профилактични прегледи.

За медицинското е различна цената по преценка и настроение на личния лекар. Зимата на съпруга ми нашата докторка му взе 20 лв., а 2-3 месеца преди това пак същата докторка взе 30 лв. на моя приятелка.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, EliDion каза:

Благодаря @Георги!!

Това с таксите е много "забавна" част на банките.

Наскоро откривахме набирателна сметка. та за таксите дето платихме :

1. такса за откриване 20 лв

2. такса за внасяне на таксата за откриване - 2 лв.

• Шок 2
  • Замислям се 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.