ven62 Публикувано: 8 септември, 2022 Сподели Публикувано: 8 септември, 2022 преди 2 часа, ДиянаВ каза: За медицинското е различна цената по преценка и настроение на личния лекар. Зимата на съпруга ми нашата докторка му взе 20 лв., а 2-3 месеца преди това пак същата докторка взе 30 лв. на моя приятелка. Аз не бих се хвалил с тази докторка и съпруга ти ... поне докато не проверя детайлно фактите. 8 Връзка към коментар
ДиянаВ Публикувано: 8 септември, 2022 Сподели Публикувано: 8 септември, 2022 преди 29 минути , ven62 каза: Аз не бих се хвалил с тази докторка и съпруга ти ... поне докато не проверя детайлно фактите. Докторката ни е луда😄. Цялата чакалня е облепена с бележки от типа: “Само да попитам, само да оставя един документ … само след предварително записан час”. Докато прочетеш всички правила, забравяш първите🙉 А съпруга много не го харесва, даже все му се тросва, че я занимава, понеже той има склонност да драматизира болежките си в стил “ох, умирам”😂 Е, постига ефект тактиката й да се репи, напоследък гледа да я избягва😛 8 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 8 септември, 2022 Сподели Публикувано: 8 септември, 2022 преди 26 минути , ДиянаВ каза: ...понеже той има склонност да драматизира болежките си в стил “ох, умирам”😂 ... Все едно слушам жена си. Вие, жените, нямате предства как ни боли нас - мъжете. Ако мен ме боли главата, както жена ми - всяка вечер , ми аз направо ... няма да издържа. 14 Връзка към коментар
Емил Маринов Публикувано: 8 септември, 2022 Сподели Публикувано: 8 септември, 2022 преди 5 часа, EliDion каза: Смятам, че е отвратително да ти искат такса за он-лайн плащане и задължително да е през ерау или изипей или някяква си друга платформа. ... Таксата е от страна на epay. Ако се плаща от микросметка няма такса. И не е задължително да стане през epay - може и с банков превод. 1 Връзка към коментар
tch Публикувано: 8 септември, 2022 Сподели Публикувано: 8 септември, 2022 преди 4 часа, neuromancer каза: и медицинското ли е онлайн? 🤡 На практика прегледът няма да се различава, така че защо не 😂 1 2 Връзка към коментар
EliDion Публикувано: 8 септември, 2022 Сподели Публикувано: 8 септември, 2022 преди 4 часа, neuromancer каза: и медицинското ли е онлайн? 🤡 Де да беше, че даже и не беше докторката, а фелтшерката. Титулярката докторка я нямаше изобщо. А тази я чаках 5 мин да си изпуши цигарата и да мрънка. Иначе прикачаш он-лайн. А за плащането @Емил Маринов - май не може без epay, защото аз попълних в графата за плащане с карта и то ме пренасочи към нормално плащане /поне така изглеждаше/ и накрая в разписката видях таксата, затова и не съм се загледала. Не видях опция за банков превод или данни къда да се плати, но може и да бъркам. Връзка към коментар
Емил Маринов Публикувано: 9 септември, 2022 Сподели Публикувано: 9 септември, 2022 Пренасочването е с цел удобство. По време на процеса се генерира информация за плащане (с краен срок до 3 дни) която може да се попълни в платежно нареждане в доставчик на подобни услуги по избор. Реално epay също правят превод. Примерна извадка от тарифата на Български пощи: Връзка към коментар
дядо Пепи Публикувано: 20 септември, 2022 Сподели Публикувано: 20 септември, 2022 Искам да се похваля. Абе направо да се... изфукам. Вчера от 230кг джибри с 30кг. захар изкарах 38л. ракия 70градуса. И останаха 23л. паток за следвщото варене. Ракията разредих до 45градуса и се получиха едни отлични около 60л. Предпоставка за много песни и танци на народите по света. Сега предстои оцветяване и стареене на елексира, последвано от бутилиране и .... забравяне за поне година. Много ми е кеф от постигнатия резултат. Напук на Ковид, болести, ограничения и катаклизнми. 11 1 16 5 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 28 септември, 2022 Сподели Публикувано: 28 септември, 2022 Имам за домашно да търся нещо за уикенд за моите младежи - да е с 1 нощувка, да е интересно /да има нещо за разглеждане/, да не е далеч. Ама като се ядосах на разни кюстендилски спа рояли и не знам си какви паласи за над 200 лв.... взех им билети до Меминген 😄 Отговаря на всички изисквания 😄 8 6 Връзка към коментар
Граф Вронски Публикувано: 28 септември, 2022 Сподели Публикувано: 28 септември, 2022 преди 4 минути , Eva eva каза: Имам за домашно да търся нещо за уикенд за моите младежи - да е с 1 нощувка, да е интересно /да има нещо за разглеждане/, да не е далеч. Ама като се ядосах на разни кюстендилски спа рояли и не знам си какви паласи за над 200 лв.... взех им билети до Меминген 😄 Отговаря на всички изисквания 😄 Нормално в Кюстендил да е толкова скъпо. Все пак историята помни клик. 😄 П.с. Като горд кюстендилец да се изтъкна. 😎 1 7 1 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 28 септември, 2022 Сподели Публикувано: 28 септември, 2022 преди 3 минути , Граф Вронски каза: Нормално в Кюстендил да е толкова скъпо. Все пак историята помни клик. 😄 П.с. Като горд кюстендилец да се изтъкна. 😎 И сега се получи подобно - цена за уикенд в Кюстендил е колкото уикенд в Меминген за коледните базари. За Кюстендил като вземат винетка, ще сипят гориво, за вечеря не знам колко ще ги друснат и може да се окаже и по-изгодно в Немско 🙂 6 1 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 30 септември, 2022 Сподели Публикувано: 30 септември, 2022 И аз Искам да е похваля. Пък и не само, а да ви поканя. На 5 октомври се открива изложбата "Огледала" на клуб Photoworld. В изложбата участват 10 автора 2-ма от който сме аз и Иво. Каня ви на откриването, което ще е от 19:00ч. в галерия nOva Art Space, София, ул. Съборна 3. Ако не успеете да дойдете на откриването можете да разгледате изложбата от 5-19 октомври. В някои от вечерите ще има срещи с авторите, също можете да си поръчате принт, ако ви е харесал някой кадър. Аз и Иво ще представим и 2 фото книги - едната е "Метаморфози", с която серия участваме на тази изложба, а другата "Безкрайност" - серията с която участвахме на миналогодишната изложба, могат също да бъдат закупени. Много ще се радвам ако се видим с някои от вас на по чаша вино в сряда. Ето и линк към събитието: https://www.facebook.com/events/2395306523952225/?acontext={"ref"%3A"52"%2C"action_history"%3A"[{\"surface\"%3A\"share_link\"%2C\"mechanism\"%3A\"share_link\"%2C\"extra_data\"%3A{\"invite_link_id\"%3A497420821771690}}]"} 15 12 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 30 септември, 2022 Сподели Публикувано: 30 септември, 2022 преди 2 часа, MayaS каза: И аз Искам да е похваля. Пък и не само, а да ви поканя. На 5 октомври се открива изложбата "Огледала" на клуб Photoworld. В изложбата участват 10 автора 2-ма от който сме аз и Иво. Каня ви на откриването, което ще е от 19:00ч. в галерия nOva Art Space, София, ул. Съборна 3. Ако не успеете да дойдете на откриването можете да разгледате изложбата от 5-19 октомври. В някои от вечерите ще има срещи с авторите, също можете да си поръчате принт, ако ви е харесал някой кадър. Аз и Иво ще представим и 2 фото книги - едната е "Метаморфози", с която серия участваме на тази изложба, а другата "Безкрайност" - серията с която участвахме на миналогодишната изложба, могат също да бъдат закупени. Много ще се радвам ако се видим с някои от вас на по чаша вино в сряда. Ето и линк към събитието: https://www.facebook.com/events/2395306523952225/?acontext={"ref"%3A"52"%2C"action_history"%3A"[{\"surface\"%3A\"share_link\"%2C\"mechanism\"%3A\"share_link\"%2C\"extra_data\"%3A{\"invite_link_id\"%3A497420821771690}}]"} Направо пусни тема в деня на откриването, че тук ще потъне и ще се забрави 🙂 5 Връзка към коментар
MayaS Публикувано: 30 септември, 2022 Сподели Публикувано: 30 септември, 2022 преди 27 минути , Георги каза: Направо пусни тема в деня на откриването, че тук ще потъне и ще се забрави 🙂 О да, добре. Благодаря! Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 4 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2022 Да се похваля с това, че Лилето оцеля ПАК 😁, след 4-тото ми класическо Рилско приключение, пресичане на Рила планина с велосипед. Тази година обаче беше eXtreme edition, поради истински неточната прогноза за времето, не че може да ме изненада, все пак е планина и природа. Маршрута е както всяка година Ден 1: с. Пастра - яз. Калин - Винчето - х. Иван Вазов (най-високата в България 2300 м н.в.) Ден 2: х. Иван Вазов - Раздела - 7-те Рилски езера - Зелени Преслап - Сепарева баня - Белчин баня - Ярема - София 127 км с 3180 D+. Най -бързото изкачване на Калин, което сме правили и после спускане до хижата, поради лошите атмосферни условия, ураганния вятър и силния дъжд, който се забива като иглички по кожата се наложи първия ден без ядене да го направим за 5:20 ч. 😂😆 Бистришка река толкова придошла не я бях виждал, доста ходихме по нея да търсим брод ама ниц, та се наложи да прецапаме директно, само дето е много бърза и завлича, та като ми цопна за секунда предната гума и щеше да ми изтръгне колелото от ръцете. 🤐 От друга страна всякаквите атмосферни условия си имат своя чар. Поради лошото време хижата се оказа само за нас, а не както всяка година претъпкана и няма място, ни къде да седнеш, ни за спане и сме наредени един до друг. Спахме на таванското супер Романтично помещение на наровете директно на земята. През нощта буря жестока, ураганен вятър с порой и много се чудех дали няма да махне покрива и да се озовем ей така в окото на бурята. 😆 Имахме възможност да си побъбрим на спокойствие с хижаря Венци, което е едно интересно изживяване предвид специфичният му начин на живот. На следващия ден уж щеше да е слънчево и няма да вали, еми да не валя, но вятъра и ниските облаци бяха доста тегави отново. Поляната към раздела принципно си е мучурище, но сега беше станала на блато, та след втората крачка краката ти прогизват. По билото над езерата вятър леден, километража показваше -0.3 градуса, гледки никакви почти. Долу към Бъбрека леко се проясни за кратко и пак се забули. Спускането по огромните камъни, от х. Рилски езера към Зелени Преслап се беше превърнало в река с доста подвижни камъни и жестоко изровено та си беше предизвикателно пусла сигурно ми отиде на 170... 😜 може и 180 като някой голям камък вземе, че ми премести предната гума 20 см в страни неочаквано и ставаш балерина на колело. 🤣 След като слязохме в Сепарева баня нещата вече бяха по-добре, но силен насрещен вятър от Белчин към Ярема ни разказа играта. Като си излезеш от зоната на комфорта си е друго нещо, държи ти после дълго време. 😁 Ето и кратко видео от тази прекрасна идилия: 😅 И някоя друга снимка: 22 1 11 Връзка към коментар
jungfraujoch Публикувано: 4 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 4 октомври, 2022 Здравейте неуморни пътешественици! Хваля се,че отстоявам правата си на пътник в градския транспорт. Преди почти месец,eдин шофьор на автобус 64 в Бояна,реши,че в неделя има малко пътници и не е необходимо да спира на всички спирки.Да,ама не! Бях се приготвила да слизам много преди спирката,която не е по желание(защото сега по регламент се натиска бутона за такава спирка). Обаче шофера не благоволи да спре.Само намали и не отвори вратите на автобуса.При напомнянето ми,че искам да сляза,той се разкрещя и продължи.Спря на другата спирка.Обаче не знае с кого си има работа.Още същата вечер пуснах жалба в София трафик и тия дни получих изключително любезен отговор,който ме удовлетворява.От първа ръка ми казаха каква му е глобата.Не злорадствам,просто държа да има нормално отношение между водач и пътник в градския транспорт. 16 10 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 11 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2022 Представям ви невероятния есенен централен Балкан в 2 дни от един по различен ъгъл по маркирани и немаркирани пътеки, през Южния Джендем и Стара река резервати. Ден 1: Калофер - връх Равнец - връх Хайдута - Петолъчката - х. Рай - Тарзановата пътека - връх Ботев - Заслон Ботев 28 км 2569 м D+ Ден 2: Заслон Ботев - траверса през връх Купена - връх Амбарица(Левски) - Карлово 25 км 903 м D+ Първия ден бая драпане падна, в Заслон Ботев като им казахме, че от Петолъчката сме слезли до Рай и после нагоре по Тарзана и казаха, че сме КуКу, то напряко е ей го де е, пък ние надолу и после стръмно пак нагоре. 😆 Все едно от София за Бургас, ама през Силистра. 🤣😂 Качването от Калофер е по немаркирана пътека и навигацията помогна доста. На следващия ден траверса през Купена и пак по немаркирана пътека от в. Амбарица право надолу до Карловската пътека. До тук добре, ама като я изпуснахме и нея на един етап и хванахме по съседното било пак немаркирана някаква овчарска пътека с огромен наклон надолу... на един етап трябваше да слизаме по камъните, където тече водата от билото, когато вали, 🤣 това е изживяване, което не искате да повторите. Стара Планина е толкова разнообразна и живописна, като никоя друга в България ! Приятно гледане ! 12 9 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2022 преди 9 минути , Tonyco каза: Представям ви невероятния есенен централен Балкан в 2 дни от един по различен ъгъл по маркирани и немаркирани пътеки, през Южния Джендем и Стара река резервати. Ден 1: Калофер - връх Равнец - връх Хайдута - Петолъчката - х. Рай - Тарзановата пътека - връх Ботев - Заслон Ботев 28 км 2569 м D+ Ден 2: Заслон Ботев - траверса през връх Купена - връх Амбарица(Левски) - Карлово 25 км 903 м D+ Първия ден бая драпане падна, в Заслон Ботев като им казахме, че от Петолъчката сме слезли до Рай и после нагоре по Тарзана и казаха, че сме КуКу, то напряко е ей го де е, пък ние надолу и после стръмно пак нагоре. 😆 Все едно от София за Бургас, ама през Силистра. 🤣😂 Качването от Калофер е по немаркирана пътека и навигацията помогна доста. На следващия ден траверса през Купена и пак по немаркирана пътека от в. Амбарица право надолу до Карловската пътека. До тук добре, ама като я изпуснахме и нея на един етап и хванахме по съседното било пак немаркирана някаква овчарска пътека с огромен наклон надолу... на един етап трябваше да слизаме по камъните, където тече водата от билото, когато вали, 🤣 това е изживяване, което не искате да повторите. Стара Планина е толкова разнообразна и живописна, като никоя друга в България ! Приятно гледане ! Може и да се хвалиш, но мен малко ме разочароваш. Какъв е този влак в началото на клипа. Срамота!. Нали си имаш колело и мотор. 5 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 11 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2022 преди 2 минути , ven62 каза: Може и да се хвалиш, но мен малко ме разочароваш. Какъв е този влак в началото на клипа. Срамота!. Нали си имаш колело и мотор. Викаш, да бехме се метнали с колелата на гръб по баира, а ? 😆 София - Калофер транспорта е много зле, само с БДЖ или Стоп, няма автобуси, а БДЖ има само един влак сутринта. За сметка на това ме изненадаха приятно, разстоянието го взима много бързо, върви със 100 км/ч и мога да кажа, че с колата не бих го взел за по-малко време. Спазват си точно разписанието. На връщане от Карлово влака препълнен няма места и 2:30 ч. прави стояхме, припомних си детските години, като си ходех на село с влака през Г. Оряховица. 🤣 1 1 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 11 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2022 преди 3 минути , Tonyco каза: Викаш, да бехме се метнали с колелата на гръб по баира, а ? 😆 София - Калофер транспорта е много зле, само с БДЖ или Стоп, няма автобуси, а БДЖ има само един влак сутринта. За сметка на това ме изненадаха приятно, разстоянието го взима много бързо, върви със 100 км/ч и мога да кажа, че с колата не бих го взел за по-малко време. Спазват си точно разписанието. На връщане от Карлово влака препълнен няма места и 2:30 ч. прави стояхме, припомних си детските години, като си ходех на село с влака през Г. Оряховица. 🤣 Не се оправдавай. Аз се сетих за истинската причина, но вече бях написал горното. Всъщност вие с Лилето сами се издадохте - език, целувки, ... А и девойката в кьошето гледа като отровена - явно е усетила какво предстои. 5 Връзка към коментар
Tonyco Публикувано: 11 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 11 октомври, 2022 преди 1 минута , ven62 каза: Не се оправдавай. Аз се сетих за истинската причина, но вече бях написал горното. Всъщност вие с Лилето сами се издадохте - език, целувки, ... А и девойката в кьошето гледа като отровена - явно е усетила какво предстои. А, моля, моля има цензура, няма целувки де видя ? 😂😆 2 Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 13 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2022 Да се похваля, направо да се изфукам, ама този път с нещо "материално".., както се казва - споделете радостта, детската 😃 Пак... "сапунерка", третата от 2008 г. насам. Последата дефектира още на 3-ия ден в Намибия. В продължение на дни едва я излъгах да прибере обектива, та да не се дочупи в куфара. Не съм си мислила за отремонтиране, следгаранционно, а спецовете казват: По-добре нов. Знаех това още от първата "сапунерка". Не се поддадох на убеждаване за "нещо по-така" и не знам какви си по-големи възможности, за... двойно по-голяма сума. Защото нещото "по-така" също ще заплаче за ново след точно 7-8 години вярно служене, а половината от цената може да отиде за някой и друг самолетен билет... Днес си го получих, бижуто - цееели 2+ седмици, след като ми е казано, че е купен и доставен. Така е като чак сега Мохамед реши и успя да отиде при планината, че и да я намери добре разположена. Ааа, и подарък за РД има скрит в него - цялата стойност на ДДС-то плюс горещата препоръка да си изчета упътването! 🙃 Все пак Приключението Мустанг II неудържимо наближава и трябва някакси да се сработим с новата придобивка, затова не бавих повече получаването. А и трябва да видя дали наличните карти ще се разбират с него. Тя ще помага на умния телефон - че не се знае на кое от двете устройства ще е по-студено в есенните Хималаи на 4000+ м н.в.; за оръкавичените ми пръстчета никой не мисли.. 10 Връзка към коментар
Светославов Публикувано: 13 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2022 преди 2 часа, Anna Kalinovska каза: ще е по-студено в есенните Хималаи на 4000+ м н.в.; за оръкавичените ми пръстчета никой не мисли.. Е, вечер си е хладничко, но през деня бива, даже почти няма нужда от оръкавичкване (таз пък дума как я измисли... 🙂 ) Честита да ти е новата играчка! И аз "търкалям" едно малко "Пани" от поне 15-тина години и сърце не ми дава да го оставя. че си е с прилични параметри и никога не ме е подвело. Връзка към коментар
Anna Kalinovska Публикувано: 13 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2022 Преди 1 час, Светославов каза: Е, вечер си е хладничко, но през деня бива, даже почти няма нужда от оръкавичкване (таз пък дума как я измисли... 🙂 ) Честита да ти е новата играчка! И аз "търкалям" едно малко "Пани" от поне 15-тина години и сърце не ми дава да го оставя. че си е с прилични параметри и никога не ме е подвело. Благодаря! 🙂 2 броя "Пани" с лумикс и прилични параметри минаха през ръцете ми и се търкаляха по джобовете ми. Още ги има, ако искаш да си ги отремонтираш, твои са - няма да преигравам със сантименталната им стойност и къде съм ги водила.. Добре, че откриха дигиталната фотография - сПициЯлно заради моя милост.. Idiotenkamera ми дай на мен, и първото ми канонче беше такова едно - джобно и умно, ама аналогово, и то е още живо и налице 🙃 (оръкавичкването идва от родеенето ми с езика на Гьоте.., та ме избива на словотворчество на всички езици.. Отделно по-добре мисля със стоплени пръсти, дори да няма вятър; а тамошният яко брули...) Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 13 октомври, 2022 Сподели Публикувано: 13 октомври, 2022 Миналата седмица не можахме да си преместим полетите до Иран за март месец, а предложиха само да ни върнат парите. Но вчера служителят в офиса им беше доста отзивчив и направи желаните промени. Междувременно спретнахме едни бързи Азори през ноември, на мястото на иранското пътуване и сега само се надяваме да се показва слънце на ключовите места за снимки. A за настроението ще има порто 😄 10 10 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега