Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 14 минути , Duke каза:

пешеходците са идиоти...

Е, не всички 🙂 

преди 14 минути , Duke каза:

какво точно се случва с нас, след като излезем през някое от граничните КПП или наемем кола в чужбина, че изведнъж започваме да спазваме стриктно правилата за движение...

Феномен, който би следвало да е обект на задълбочени научни проучвания 🙂 

Извинявай @Duke, не го приемай като заяждане. Подобни въпроси и аз си задавам почти ежедневно. 

И не, нямам никакво намерение да съдя когото и да било, нито да оправдавам, нито да давам съвети. 

Просто това са ситуации, в които не винаги човек успява да реагира адекватно и е важно отговорността да не е едностранна.  Защото както казах по-горе, има ситуации, в които и да си супер-велик шофьор е възможно да не успееш да реагираш и да запазиш пешеходеца на пътя. Друг е въпросът, че в настоящето не е много ясно какъв процент от тези, които са зад волана наистина имат книжки, какъв процент от тези книжки са "купени", поне половината от шафьорите (и пешеходците) нямат никакво въображение (т.е. не могат да си представят и за миг какво би могло да им се случи при неправилно/неподходящо поведение на пътя/улицата). 

Темата е безкрайна и не мисля че е добре да я продължаваме точно тук. 

Съжалявам, че за пореден път се изказах офф-топик. Ако модераторите преценят, трийте моля, без притеснения 🙂 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

4 лентов път, по който тече интензивен трафик с пешеходна пътека, която не се вижда по никакъв начин и знакът е забит на самата пътека. Абе тези от АПИ идиоти ли са? Създадени са всички предпоставки рано или късно на това място някой да страда. Това или трябва да е светофар, или надлез, или поне в най-лошия случай легнал полицай. При всички случаи мястото трябва да се маркира и освети много по-добре. Ако това е толкова сложно, по-добре да разкарат пешеходната. Но определено живущите на това място трябва да сигнализират.

• Харесвам 10
Връзка към коментар
преди 2 часа, chandni каза:

нашето северняче - Aurora Borealis направи своя дебют в кучешките изложби, но го направи със замах!

че и гръцки знае :ohmy::blum2:

Дамата с ръцета на кръста гледа много страшно. Кучешки ужас, ако е от журито :wink:. Браво на Аурора:air_kiss:

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 1 час, chandni каза:

Във форума съм от 8 години, но за пръв път пиша в тази тема от позицията на хвалеща се и това е така, понеже на едва 11-месечна възраст едно малко пухкаво създание, което влезе в живота ни само преди няколко месеца, ми даде повод за огромна радост и гордост през изминалия уикенд!!! На 22-ри и 23-ти октомври в Litochoro - Pieria се проведоха 3 киноложки изложби (2 x CACIB & 1 x EXTRA CAC), на които нашето северняче - Magical Aurora Borealis Bad Creation направи своя дебют в кучешките изложби, но го направи със замах!

Костваше ѝ ужасно много! Два дни, трима различни съдии...

В петък - 4 часа grooming + 7.5 часа път до Paralia Katerini
В събота - 11 часа!!!! права - почти без да седне или легне (за да не си развали прическата, която изстрада толкова много) на терена на изложбата, заобиколена от стотици кучета (над 250), без да ѝ е позволено да се социализира с тях (а тя е изключително социална и любвеобилна)
В неделя - нови 5,5 часа на изложбата + 7.5 часа път към вкъщи...

На финала обаче всичко си заслужаваше и постоянството и упорството ѝ се отплатиха!!!

🏆 3 x Excellent
🏆 3 x JCAC
🏆 3 x BOB
🏆 3 x JBOB
и вече
🏆 Junior Champion of Greece 🇬🇷

IMG_5230.jpg

IMG_5303.jpg

IMG_5444.jpg

IMG_5542.jpg

IMG_4935.jpg

IMG_4977.jpg

С постигнатите резултати си извоюва правото на разплод и няма да бъде кастрирана! :parting:

Браво на Аврора! И на домашните треньори!

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
В момента, Роми каза:

Браво на Аврора! И на домашните треньори!

Благодаря, @Роми. Заслугата за тренировките в общо послушание е моя и на съпруга ми, но за уменията в киноложките изложби заслугата е изцяло на хендлърката ѝ! :yes:

Връзка към коментар

Браво на хайванчето!!! Много добре изглежда и сигурно е впечатлило освен с вид, и с поведение. Колкото и страшно да гледа госпожата. Достойна отплата на за грижите и старанието на родителите. 

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 часа, chandni каза:

Във форума съм от 8 години, но за пръв път пиша в тази тема от позицията на хвалеща се и това е така, понеже на едва 11-месечна възраст едно малко пухкаво създание, което влезе в живота ни само преди няколко месеца, ми даде повод за огромна радост и гордост през изминалия уикенд!!! На 22-ри и 23-ти октомври в Litochoro - Pieria се проведоха 3 киноложки изложби (2 x CACIB & 1 x EXTRA CAC), на които нашето северняче - Aurora Borealis направи своя дебют в кучешките изложби, но го направи със замах!

Костваше ѝ ужасно много! Два дни, трима различни съдии...

В петък - 4 часа grooming + 7.5 часа път до Paralia Katerini
В събота - 11 часа!!!! права - почти без да седне или легне (за да не си развали прическата, която изстрада толкова много) на терена на изложбата, заобиколена от стотици кучета (над 250), без да ѝ е позволено да се социализира с тях (а тя е изключително социална и любвеобилна)
В неделя - нови 5,5 часа на изложбата + 7.5 часа път към вкъщи...

На финала обаче всичко си заслужаваше и постоянството и упорството ѝ се отплатиха!!!

🏆 3 x Excellent
🏆 3 x JCAC (Certificat d'aptitude au Championnat - кандидат за национален шампион в Junior клас)
🏆 3 x BOB (Best of Breed)
🏆 3 x JBOB (Junior Best of Breed)
и вече
🏆 Junior Champion of Greece 🇬🇷

IMG_5230.jpg

IMG_5303.jpg

IMG_5444.jpg

IMG_5542.jpg

IMG_4935.jpg

С постигнатите резултати си извоюва правото на разплод и няма да бъде кастрирана! :parting:

Много е красива!

Браво на Аурора и на вас! 

Още много победи и доволни стопани!

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, дядо Пепи каза:

Много добре изглежда и сигурно е впечатлило освен с вид, и с поведение. Колкото и страшно да гледа госпожата.

Всъщност, един от коментарите в оценката на именно тази "страшно гледаща" госпожа, беше "lovely temperament ", наред с още няколко констатации за физическите ѝ данни. 🥰 Между другото, беше много усмихната и тази снимка определено не е представителна за нея. Явно просто е сбърчила вежди, за да види нещо по-добре на фона на парещото слънце (температурата беше 28°С)

• Харесвам 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...
преди 55 минути , Брани каза:

Искам да са пофаля, че си осигурих важни инструменти и ако всичко върви по имперски план, скоро ще стана активен в кухненската тема!

490D87F7-7CFF-4112-B75C-7672E2A3AA81.jpeg.aaa691275a68d759a9a6ba9d6745e4da.jpeg

Препоръчвам да поканиш Жижо на първите си опити, не е претенциозен, пък става за компания:rolleyes:

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 12 минути , Lindt каза:

Препоръчвам да поканиш Жижо на първите си опити, не е претенциозен, пък става за компания:rolleyes:

И да бъде подложен за втори път на опити? Не е ли малко много? И няма да може да му се смогне на кисело мляко ...

• Смея се 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, Брани каза:

Искам да са пофаля, че си осигурих важни инструменти и ако всичко върви по имперски план, скоро ще стана активен в кухненската тема!

490D87F7-7CFF-4112-B75C-7672E2A3AA81.jpeg.aaa691275a68d759a9a6ba9d6745e4da.jpeg

Гледам нямаш тиган за палачинки😄. Защо не се запишеш в темата за коледните изненади😉

Връзка към коментар
преди 1 минута , ДиянаВ каза:

Гледам нямаш тиган за палачинки😄. Защо не се запишеш в темата за коледните изненади😉

Нарочно не си взех, че ще взема да почна да си правя всеки ден, както обичам.

• Харесвам 1
  • Смея се 3
Връзка към коментар
преди 3 минути , Брани каза:

Няма лошо, хубаво е. Миналата седмица всеки ден това закусвах 😄

• Харесвам 3
  • Браво 1
Връзка към коментар
На 6.11.2022 г. в 10:18, Брани каза:

Има и здравословни, вкусни палачинки - тях можеш да ги ядеш всеки ден. Аз ги правя в ето този тиган 🙂 . Всички вкъщи много ги обичаме и изчезват веднага 🙂 .

6AAE31D9-42B7-46E9-9D01-6A8E5E94033E.jpeg.822502b1232669cf3a54f48573479425.jpeg

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Не мога да не го споделя тук. Днес, привечер, на трамвайната спирка, едно ц..гане на 15-16 години се въртя, въртя, въртя около мен, гледаше ме притеснено и плахо, като че ли искаше нещо да ме заговори. Аз: кАжи бе! То, още по- притеснено и тихичко: можеш ли да ми дадеш нЕкакви стотинки? Аз бръкнах в портмонето и му дадох два лева. Качи се с мен в трамвая и първото, което направи, отиде до ватмана и си купи с тия два лева билет!!! Сърцето ми се сви от първосигналната ми реакция, но и ми стана мнооого приятно!😍 На доброто- с добро!

• Харесвам 26
  • Браво 12
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Вчера имах рожден ден и си направих подарък от мен за мен - челник с usb. Тази вечер стана някаква авария и нямаме ток от половин час.  Но си имам полезен атрибут😄😂

CB77F685-1436-4F10-B6B0-45E28AE1DF6C.jpeg

• Харесвам 28
  • Браво 4
  • Смея се 1
Връзка към коментар

@Дияна В., Честита да си!

Всички дела да ръководиш със задЧелното съдържание и да те водят със Светлина напред! Еее, не пренебрегвай и сърдечните импулси, че невидимите неща са смисъла на живота ни!😉

Интересни пътешествия с хубави хора желая!🤩

• Харесвам 4
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Похвал, че парите за обезщетение за един отменен полет на уиз Лутън-София юни месец , дойдоха. Ползвахме посредник. Първоначално отказаха , но накрая клекнаха. Мислех,че няма да платят. А на всичкото отгоре имах купени билети и за друг полет на връщане на следващия ден, та даже и нямах инфарктни състояния от търсене на скъпи билети в последния момент.

• Харесвам 13
  • Браво 9
Връзка към коментар

На 11.11 промото на АлиЕкспреса си 

купих някакъв евтин, но ефектен 2х1м стикер карта на света от китайците. Много е стилизиран, половинката ми е За, че да не заприлича двевната ни на класна стая по политгеография. Те още не са го пратили;) и на тази цена вероятно с БГ пощи ще е, т.е. ако дойде, много вероятно да е догодина, хах.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Открих трека в Непал, който мисля, че ще ми е ок - и като време, и след преценка на възможностите ми 🙂 И като цена ми се струва ок. Ако някой има желание да се включи, да се чувства свободен да ми пише 🙂 Все пак да отбележа, че не съм 100 % сигурна за себе си 🙂 

https://www.nepalpackagetour.com/trekking/everest-short-trek 

• Харесвам 3
  • Браво 3
Връзка към коментар
На 8.11.2022 г. в 1:22, Травеолани каза:

Има и здравословни, вкусни палачинки - тях можеш да ги ядеш всеки ден. Аз ги правя в ето този тиган 🙂 . Всички вкъщи много ги обичаме и изчезват веднага 🙂 .

6AAE31D9-42B7-46E9-9D01-6A8E5E94033E.jpeg.822502b1232669cf3a54f48573479425.jpeg

Това си е разхищение на пространство - във "фугата" между отделенията се губи много място. Плюс това, си е и разхищение на суровина - отива повече метал, повече време за производството на тигана, в сравнение с традиционния, по-скъпо. Накъде отива тоя свят. 

Отделно, губи се красотата в правенето на палачинки - обръщането във въздуха. Я обърни с тоя 7 палачинки.

Па и здравословни - на другите кво има има, да не са с червена мухоморка. 😂

• Харесвам 2
  • Браво 1
  • Смея се 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.