Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

На 9.11.2022 г. в 23:34, ДиянаВ каза:

Вчера имах рожден ден и си направих подарък от мен за мен - челник с usb. Тази вечер стана някаква авария и нямаме ток от половин час.  Но си имам полезен атрибут😄😂

CB77F685-1436-4F10-B6B0-45E28AE1DF6C.jpeg

В главата ли се включва? :crazy:

• Смея се 5
Връзка към коментар
преди 19 часа, Eva eva каза:

Открих трека в Непал, който мисля, че ще ми е ок - и като време, и след преценка на възможностите ми 🙂 И като цена ми се струва ок. Ако някой има желание да се включи, да се чувства свободен да ми пише 🙂 Все пак да отбележа, че не съм 100 % сигурна за себе си 🙂 

https://www.nepalpackagetour.com/trekking/everest-short-trek 

Аз ще огледам, благодаря!

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Искам да се похваля, че полагам основите на един външен авторски проект, който да се погрижи за всички политически противници на Империята в цялата Галактика! Естествено, ще се характеризира с ултимативната тъмнина!

• Харесвам 2
  • Замислям се 5
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Честит ви син @stormbringer! Да е здрав и щастлив, с каката много гордост да ви носят! Да ги заведете на много дестинации, за да си създадете незабравими спомени!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 16 минути , stormbringer каза:

Нов малък магеланец се включи днес. Бебе Андрей се роди следобед, през февруари изтича паспорта на кака му, смятам да ходя за 2 паспорта до районното и живот и здраве пролетта за първи полети 

Честито! Здрав и щастлив да расте Андрей, а каката да бъде първа помощница в радостите и белите!

Прекрасна новина, нека да се множат магеланчетата и да имат много посоки пред себе си!

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 20 минути , stormbringer каза:

Нов малък магеланец се включи днес. Бебе Андрей се роди следобед, през февруари изтича паспорта на кака му, смятам да ходя за 2 паспорта до районното и живот и здраве пролетта за първи полети 

Честит да ви е Андрей! Да расте здрав и умен, и късметът с него! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
Преди 1 час, stormbringer каза:

Поздравления за щастливите родители! Нека расте здрав, весел, заобиколен от любов! И да му предстоят много приключения по света и у нас. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 17.11.2022 г. в 17:35, Брани каза:

Искам да се похваля, че полагам основите на един външен авторски проект, който да се погрижи за всички политически противници на Империята в цялата Галактика! Естествено, ще се характеризира с ултимативната тъмнина!

Обстановката нарастна! 😄 Така викаше един взводен командир във ВНВВУ. Каквото и да значеше това. Но беше първото, което ми дойде на ум като прочетох горния пост. Но във всички случаи успех на начинанието и довеждане до добър край! 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 8 часа, дядо Пепи каза:

Обстановката нарастна! 😄 Така викаше един взводен командир във ВНВВУ. Каквото и да значеше това. Но беше първото, което ми дойде на ум като прочетох горния пост. Но във всички случаи успех на начинанието и довеждане до добър край! 

Благодаря! Ние все пак сме Тъмната страна - при нас злият край се счита за добър!

🙂

• Замислям се 1
Връзка към коментар
На 28.11.2022 г. в 19:33, stormbringer каза:

Честито и от мен! Много пътешествия на младенеца! 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
12 minutes ago, FlyTraveler said:

За пръв път през живота си продадох мои снимки. Без да ги предлагам даже. Имам една страница на Фейсбук за сафарита, където има албуми с мои снимки от различни резервати и паркове в Африка, като към всеки албум съм написал и обяснения/ инфо за съответния парк/ резерват.

Преди около 15 дни някакъв човек ми изпраща лично съобщение и пита колко искам за 4 снимки (като ги включва в чата, за да видя кои са). Искал да ги използва за реклама/ лого/ листовки на някаква верига аптеки. Африканска природа и животни за аптеки, малко странно ми се видя. Аз му отговарям, че никога не съм продавал снимки и не знам, но ще питам някой приятел, който се занимава с такива неща. След това забравих, но човека ме подсеща преди седмица. Писах на приятел про-фотограф, той ми каза, че мога да поискам примерно 500 евро, като си запазя правата да ги ползвам и аз за некомерсиални цели.

Писах на "клиента", че мога да му ги продам за 350 евро и той се съгласи. Днес ми писа, че ми е изпратил парите, гледам - имам пристигнали 700 лева в сметката. Сега ще му ги изпратя в пълна резолюция и форма, с която му давам правата да ги използва за комерсиални цели.

Преди 3 години бях снимал на видео и на снимки единствения мъжки бял лъв в национален парк Крюгер, Ю. Африка, голяма рядкост. Имам предвид в националния парк, а не в частните резервати Класери и Тимбавати, където понякога се раждат и бели лъвчета, има го гена в два-три прайда. Та някакъв американец искаше да продаде видео на големите ТВ компании в САЩ, но искаше да го има лъва как върви, а аз го имах само как лежи, та тогава ми се размина. 🙂 🙂

През 1997 година, докато работех на круизни кораби, бях направил една много добра нощна снимка (със статив и хубав SLR апарат, както си му е реда) на два кораба на круизната компания (Princess Cruises) - на един от първите им кораби - легенда от 70-те и 80-те години от ТВ сериала "The Love Boat" и най-новият им и най-голям в този момент (всъщност беше и най-голям в света по това време). Двата кораба заедно на пристана в Козумел, Мексико, нещо, което се случва изключително рядко. Както обикновено, дадох да промият филма и да ми принтират снимките във фото-магазина на борда на кораба. На другия ден менажера на фотографите дойде да говори с мен. Пита дали мога да дам съгласие да отпечатат този кадър в голям формат и да го продават на пътници. Според политиката на компанията не можеха да ми дадат пари, но ми предложи безплатно промиване на филми и принтиране на снимки без лимит докато работя с Princess. Стана бестселър за целия карибски сезон. После снимах на воля още 4-5 години и не плащах за промиване на филми и печатене на снимки, което за толкова години си е някакво спестяване.

Сега вече за пръв път получих пари, които директно ги слагам във фонд "Африкански сафарита". 🙂 🙂

Страхотно! Всеки който е виждал твои снимки вярвам ще се съгласи, че се случва чак сега само защото не си опитвал целенасочено да печелиш от фотография. 

Предизвика любопитството ми с историята за круизния кадър.Имаш ли линк към снимката или да я пазиш някъде из архивите си ? 

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 21 минути , stanimir каза:

Страхотно! Всеки който е виждал твои снимки вярвам ще се съгласи, че се случва чак сега само защото не си опитвал целенасочено да печелиш от фотография. 

Предизвика любопитството ми с историята за круизния кадър.Имаш ли линк към снимката или да я пазиш някъде из архивите си ? 

Имам я на стената у дома, редом с няколко други от "Круизния период" от живота ми. Ето я преснета с телефон, кофти качество и с отражения.  🙂 

317597327_502875141813461_4032685244151004796_n_DxO.jpg

• Харесвам 22
  • Браво 6
Връзка към коментар
преди 11 часа, FlyTraveler каза:

Сега вече за пръв път получих пари, които директно ги слагам във фонд "Африкански сафарита". 🙂 🙂

Браво!!! Винаги съм смятал, така съм учил моите деца, а сега и внуците, че няма невъзнаграден човешки труд. Рано, или късно идва отплатата. И колкото тя е по-достойна, толкова полезен се чувства човек.  

• Харесвам 6
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, дядо Пепи каза:

Браво!!! Винаги съм смятал, така съм учил моите деца, а сега и внуците, че няма невъзнаграден човешки труд. Рано, или късно идва отплатата. И колкото тя е по-достойна, толкова полезен се чувства човек.  

Благодаря ти! За мен фотографията е хоби от 26 години, аз се занимавам с това за удоволствие. При пъшествия предимно. Така, че не го считам за труд, защото така или иначе го правя. 🙂 Някой лев е полезен, но не това е целта. Замислям се за издаване на книга за различните сафари дестинации в Африка (тези, в които съм ходил, разбира се) с голямо количество снимки. Там вече трябва и да инвестирам пари за издаването, редакактор, отпечатване и пр. и все пак трябва да си направя сметката дали ще мога да си покрия разходите. 🙂  Ще отнеме и доста време за самото написване, въпреки, че някои текстове ги имам в някаква форма по различни платформи, на които съм пускал постове.

• Харесвам 11
  • Браво 8
Връзка към коментар
На 2.12.2022 г. в 19:03, FlyTraveler каза:

Сега ще му ги изпратя в пълна резолюция и форма, с която му давам правата да ги използва за комерсиални цели.

Честито! 🙂

Всъщност би било добре да имате и някакъв договор, уреждащ ползването на снимките (ако ти пука, разбира се). Може би е малко късно вече, но идеята е закупуването на снимките да са за конкретния проект/тираж. Ако се използват отново след години например, за друга реклама (за кибритчета, за опаковка на сироп за кашлица или кърпички за ръце примерно), то е редно да ти бъде заплатено отново, а не да ги използва до живот за всяка цел, която му хрумне. Прикачи с файловете един текстов документ, в който описваш тези неща- кой  е автор (добави това и в EXIF на файловете), за какво важи лиценза, чии са правата за използването, че няма право да бъдат изпозлвани за други комерсиални цели, освен договорените в конкретния случай. И в никакъв случай не изпращай суровите (RAW) файлове.

Редактирано от Sju
  • Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 22 часа, Sju каза:

Честито! 🙂

Всъщност би било добре да имате и някакъв договор, уреждащ ползването на снимките (ако ти пука, разбира се). Може би е малко късно вече, но идеята е закупуването на снимките да са за конкретния проект/тираж. Ако се използват отново след години например, за друга реклама (за кибритчета, за опаковка на сироп за кашлица или кърпички за ръце примерно), то е редно да ти бъде заплатено отново, а не да ги използва до живот за всяка цел, която му хрумне. Прикачи с файловете един текстов документ, в който описваш тези неща- кой  е автор (добави това и в EXIF на файловете), за какво важи лиценза, чии са правата за използването, че няма право да бъдат изпозлвани за други комерсиални цели, освен договорените в конкретния случай. И в никакъв случай не изпращай суровите (RAW) файлове.

E, да ги ползва човекът, както си иска. Аз не се вземам чак толкова на сериозно. То има даже безплатни снимки на stock photography агенции. Суровите файлове не съм ги изпращал.

Иначе ти благодаря за съветите!

• Харесвам 2
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

От догодина, по препоръка на Императора, започвам уроци по френски!

Нашата Империя отчаяно се опитва да разбере тая ваша побъркана планета, и решихме, че полиглотстването е един от начините ...

• Харесвам 8
  • Браво 6
  • Замислям се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.