Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Много интересно, явно скорошният езиков тренд се е разпространил и на други места!

Аз пък смятам да почна да изучавам шведски език, защото за новата 2023 година реших, че е хубаво да реализирам една отдавнашна моя детска мечта - аз с 2 шведки сме на шведска маса и ядем, ядем, ядем.... по едно време даже почват да ни се виждат пъповете, а на мен почва да не ми се вижда една друга работа....

• Смея се 8
Връзка към коментар
преди 3 часа, KrumKrumov каза:

Много интересно, явно скорошният езиков тренд се е разпространил и на други места!

Аз пък смятам да почна да изучавам шведски език, защото за новата 2023 година реших, че е хубаво да реализирам една отдавнашна моя детска мечта - аз с 2 шведки сме на шведска маса и ядем, ядем, ядем.... по едно време даже почват да ни се виждат пъповете, а на мен почва да не ми се вижда една друга работа....

Това може да се случи и с един прост английски език, който вече владее всеки срещнат 🙂

Връзка към коментар

Най-новата добавка към Маранц семейството в моята аудио система - прекрасно звучащ и изглеждащ класически (от късните 70-те) касетен дек, който придобих днес:

750_3609.JPG

Той се присъедини към Маранц CD плейъра и Маранц интегрирания усилвател (на норвежки SoundCare специални крачка с интегрирани спайкове вътре - стъпва само на 4 игли де факто). Аудио системата се допълва от грамофон Rega Planer One. Всичко това звучи през тройно обижичени основни тонколони Mordant-Short Performance 6 (всяка на SoundCare спайкове, интегрирани в крачка, да не драскат пода), като сигнала достига до тях по топ-качество кабели Nordost Red Dawn.

750_3610.JPG

Между грамофона и CD плейъра и усилвателя се вижда една малка черна джаджа - това е едно Шиоми, което прави "глупавия" ми ТВ "умен", ама то е за казионно гледане на Youtube и разни други интернетни неща на голям екран, без претенции за качество. 🙂 

750_3616.JPG

750_3619.JPG

DVD, DVD Audio, CD, Blu-Ray и мултимедия плейър Dune чете аудио видео файловете за системата на домашното кино - игрални, документални филми, видео концерти и пр. изпращайки аудио сигнала към друг Маранц - висок клас аудио-видео ресийвър, който звучи чрез 5 тонколони Bowers & Wilkins. Видео сигнала отива от Dune-a в 50' плазмен екран Pioneer Kuro.

750_3613.JPG

750_3611.JPG

Общ изглед на двете абсолютно независими една от друга системи (аудио и домашно кино, не ползват нито един общ компонент). Липсват задните Bowers & Wilkins колони само. Виждат се и някои компоненти, които много рядко ползвам, през повечето време стоят само в шкафа - DVD-recorder дек Pioneer, CD-recorder deck Pioneer (много по-качествени записи става, отколкото на компютър и на двете, DVD почти никой не гледа сега де) и едно DVD-VHS видеокасети плейър комбо на Самсунг. През нулевите години си го купих като един от последните видеокасетофони на пазара, да имам и такъв за много стари записи, които съм правил по света през 90-те.

А, в другата стая имам още една Маранц система, но тя по-скромна - супер аудио CD плейър и интегриран усилвател, по-нисък клас от тези, но пак много добри. 🙂 

750_3615.JPG

• Харесвам 20
  • Шок 2
  • Браво 8
Връзка към коментар
преди 15 минути , FlyTraveler каза:

Най-новата добавка към Маранц семейството в моята аудио система - прекрасно звучащ и изглеждащ класически (от късните 70-те) касетен дек, който придобих днес:

750_3609.JPG

Той се присъедини към Маранц CD плейъра и Маранц интегрирания усилвател (на норвежки SoundCare специални крачка с интегрирани спайкове вътре - стъпва само на 4 игли де факто). Аудио системата се допълва от грамофон Rega Planer One. Всичко това звучи през тройно обижичени основни тонколони Mordant-Short Performance 6 (всяка на SoundCare спайкове, интегрирани в крачка, да не драскат пода), като сигнала достига до тях по топ-качество кабели Nordost Red Dawn.

750_3610.JPG

Между грамофона и CD плейъра и усилвателя се вижда една малка черна джаджа - това е едно Шиоми, което прави "глупавия" ми ТВ "умен", ама то е за казионно гледане на Youtube и разни други интернетни неща на голям екран, без претенции за качество. 🙂 

750_3616.JPG

750_3619.JPG

DVD, DVD Audio, CD, Blu-Ray и мултимедия плейър Dune чете аудио видео файловете за системата на домашното кино - игрални, документални филми, видео концерти и пр. изпращайки аудио сигнала към друг Маранц - висок клас аудио-видео ресийвър, който звучи чрез 5 тонколони Bowers & Wilkins. Видео сигнала отива от Dune-a в 50' плазмен екран Pioneer Kuro.

750_3613.JPG

750_3611.JPG

Общ изглед на двете абсолютно независими една от друга системи (аудио и домашно кино, не ползват нито един общ компонент). Липсват задните Bowers & Wilkins колони само. Виждат се и някои компоненти, които много рядко ползвам, през повечето време стоят само в шкафа - DVD-recorder дек Pioneer, CD-recorder deck Pioneer (много по-качествени записи става, отколкото на компютър и на двете, DVD почти никой не гледа сега де) и едно DVD-VHS видеокасети плейър комбо на Самсунг. През нулевите години си го купих като един от последните видеокасетофони на пазара, да имам и такъв за много стари записи, които съм правил по света през 90-те.

А, в другата стая имам още една Маранц система, но тя по-скромна - супер аудио CD плейър и интегриран усилвател, по-нисък клас от тези, но пак много добри. 🙂 

750_3615.JPG

Остава да кажеш, как звучи Софи Маринова:-) 😉 или пък Ronnie  James Dio през този Маранц.

• Смея се 1
Връзка към коментар
преди 53 минути , Еминко каза:

Остава да кажеш, как звучи Софи Маринова:-) 😉 или пък Ronnie  James Dio през този Маранц.

Без да обиждам ценителите, никога не съм притежавал запис на някой от тях, още повече да си играя да го прехвърлям на касета.  🙂 

Рок си звучи супер. Послушах касетки с албуми на Флойд. Качествен звук от аналогов носител ми харесва повече даже от качествен цифров (примерно супер аудио CD).  Грамофона плоча е най-добре, разбира се, но имам и разни касети останали от 90-те, тогава си играх да правя записи. Този дек далеч не е hi end - с две глави и един мотор. Просто звучи добре, Маранц компонентите си имат специфичен саунд, даже и не толкова скъпите.

• Харесвам 6
Връзка към коментар
Преди 1 час, FlyTraveler каза:

Най-новата добавка към Маранц семейството в моята аудио система 

Страхотен модел е това! В моята аудио-видео система също присъства многаканален ресийвър на Marantz от който съм много доволен в комбинация с комплект основни колони и център на английската марка Tannoy с обезопасени шпайгове, допълнени от сателити на Denon и суб на Yamaha. Ползвам два плеъра - един DVD, DVD-A, CD и SACD на Denon и новата придобивка от преди месец Blu-ray, DVD-A, SACD плеър на Sony. Грамофонът ми е класическа 120-ка на Audio-Technica, а TV-то 55 инчов Phillips с функция Ambilight...

Винаги съм щастлив когато видя, че не съм единственият останал динозавър, който си дава парите за скъпи аудио-видео системи и физически музикални носители и в този смисъл един приятелски съвет - изправи вертикално плочите в шкафа, защото дори при този незначителен ъгъл започват изкривявания...

• Харесвам 6
Връзка към коментар
преди 46 минути , FlyTraveler каза:

Качествен звук от аналогов носител ми харесва повече даже от качествен цифров (примерно супер аудио CD). 

Зависи, зависи... Новите съраунд ремикси на Флойд звучат убийствено. Същото мога да кажа и за новите ремиксове на винил на групата. А съраунд ремиксите от 2007 г. на Nick Davis на целия каталог на Genesis на DVD-A, практически превръщат албумите в нови произведения на изкуството. Аз съм фен на качествения съраунд. В това отношение Steven Wilson е ненадминат, но и James Guthrie (Pink Floyd) и споменатия Nick Davis са на много високо ниво...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 5 часа, Duke каза:

Страхотен модел е това! В моята аудио-видео система също присъства многаканален ресийвър на Marantz от който съм много доволен в комбинация с комплект основни колони и център на английската марка Tannoy с обезопасени шпайгове, допълнени от сателити на Denon и суб на Yamaha. Ползвам два плеъра - един DVD, DVD-A, CD и SACD на Denon и новата придобивка от преди месец Blu-ray, DVD-A, SACD плеър на Sony. Грамофонът ми е класическа 120-ка на Audio-Technica, а TV-то 55 инчов Phillips с функция Ambilight...

Винаги съм щастлив когато видя, че не съм единственият останал динозавър, който си дава парите за скъпи аудио-видео системи и физически музикални носители и в този смисъл един приятелски съвет - изправи вертикално плочите в шкафа, защото дори при този незначителен ъгъл започват изкривявания...

Моделът не е чак за аудиофили, те признават само триглави декове с феритни глави, някои ако не е Накамичи Драгон, не поглеждат даже. 🙂  Имат право до някаква степен, но аз не съм чак на това ниво.  Мерси за съвета, плочите са стояли десетилетия в най-различни положения, през някои ме е нямало даже да гледам как са, така, че кой-знае колко няма смисъл вече да ги пазя от тук нататък. 

Аз намирам всякакви компоненти на Маранц да се комбинират отлично с повечето модели на повечето английски марки тонколони (даже и да се произведени е Китай). Аз по принцип съм голям любител на Маранц звук - мек, но същевременно с добра артикулация. Таной и Маранц е много добре. Както си забелязал в по-горния пост - всичките ми тонколони са от английски марки. Даже не съм писал за едни малки Инфинити (качени са над настолните B & W на една от снимките - те са за много редките случаи, когато гледам ТВ и не искам специално да включвам цялата система - телевизора няма никакви говорители, поръчваха се отделно като опция, аз предпочетох да си взема малки колонки по мой-вкус. Имам и едни Warfedale в другата стая, пак английски. Не бих ги смесвал с Денон и Ямаха. При мен е правило да не ползвам никакви тонколони от фирми, които не произвеждат само това. Има достатъчно прилични Таной, даже и от нисък клас, които ще свършат по-добра работа. Тук разбира се нещата опират до личен вкус.

И аз имам един убиец плейър на Денон - DVD Audio/ DVD Video/ CD , легендарен модел - DVD 3910. Преди време го бях купил от Италия. Тук в Технополис даже и в малката стаичка с високите модели не стигаха до него. 🙂 Сигурно тежи към 10 кг. Никога не съм виждал по-здраво направен електронен компонент. Има го на общата снимка на двете системи при нещата на съхранение - в средата най-долу в шкафа, вдясно от плочите. Предполагам твоят е същия или подобен. Много качествен отвсякъде, мисля, че специално за DVD няма по-добър плейър никъде. Израелският Dune го замени, просто защото освен всичко друго е и мулти-медия плейър (върти файлове от торенти) и Blu-Ray, т. е. всичко в едно. Качеството е убийствено, не е толкова здраво направен, разбира се, всичко е пластмаса. Аз не вярвах, че тези Dune са толкова качествени, докато не си купих такъв.

Има хора, които се интересуват от красив звук и са манияци, ние сме даже на някакво едно такова малко над начално ниво. 🙂 Иначе аудио-видео, заедно с фотографското оборудване и пътешествията са нещата, за които съм давал най-много пари. Много обичам сравнението, че само кабелите от усилвателя до колоните ми (вярно, че са тройни към всяка колона, но все пак), като ги купувах втора ръка бяха по-скъпи от джипа ми, когато го купувах също втора ръка (вярно, че е стар и евтин, но все пак). Това е добра илюстрация за приоритетите ми. Аудиото няма насищане, сега се сетих за един убийствен еквилайзер, който наистина подобрява още повече звука от който и да е касетъчен дек, имах го през 90-те в Канада, но го продадох заедно с цялата система, като се местех в Испания. Sherwood EQ-200, 12 плъзгача на канал. Колекционерът, който днес ми продаде Маранц дека, го имаше този еквилайзер и ми демонстрираше дека през него. Добре, че имах опит и му казах да го изключи, за да чуя релания звук на машината. 🙂 Но ме подсети, че го имах и аз и много го харесвах.  Не искаше да продаде еквилайзера, а пък за белята го няма този модел, по Ebay само в САЩ. Намерих го преди малко в един колекционерски магазин в Холандия, може и да не устоя...  😆 Даже всички плъзгачи на нула да ги оставиш, пак подобрява чувствително звука. Иначе може да си го нагласяш според записа и акустиката на стаята...

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 4 часа, Duke каза:

Зависи, зависи... Новите съраунд ремикси на Флойд звучат убийствено. Същото мога да кажа и за новите ремиксове на винил на групата. А съраунд ремиксите от 2007 г. на Nick Davis на целия каталог на Genesis на DVD-A, практически превръщат албумите в нови произведения на изкуството. Аз съм фен на качествения съраунд. В това отношение Steven Wilson е ненадминат, но и James Guthrie (Pink Floyd) и споменатия Nick Davis са на много високо ниво...

Съраундът е ефект, супер е за филми, но не е реално High Fidelity за музика, което си е винаги двуканално. Вярно, че добре са направени някои DVD-Audio. Тaзи колекция на Дженезис и аз я имам, ако е същата от снимката долу. Има ги на DVD Audio, Super Audio CD, не си спомням дали ги имаше на DVD video някои концерти. Да, яко е гласът на Фил Колинс на DVD-audio да се чува отделно от средната колона, инструментите от другите колони, но пак е повече ефект. Изкушавам се от време на време да ги слушам така, но предимно Super Audio CD-тата въртя и пак бих предпочел да ги имам на плоча, не бих имал против и на качествен запис на добра хромдиоксидна касета (SA-X TDk или още по-добре на XLII S на Maxell), правена на добър дек.

750_3621.JPG

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 8 часа, FlyTraveler каза:

Тaзи колекция на Дженезис и аз я имам, ако е същата от снимката долу.

Да, това е. Боксовете са пет - три със студийните албуми, един с концертните и един с видео концертите на групата. Реално всеки албум е във формат SACD/DVD-A. Лично аз повече харесвам звукът от DTS пътеката на DVD-A отколкото формата на Сони SACD, макар, че юбилейното издание за 30 годишнината на TDSOTM на Floyd в този формат звучи убийствено. Аз основно слушам прогресив рок и затова се захласвам по съраунд звука. Иначе естествено имам и стерео дискографиите на групата, както и тези на винил. Абе, както казва съпругата ми, как не ти омръзна цял живот да купуваш едни и същи албуми? Как да и обясня, че става дума за различни издания и формати...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Интересно нещо е живота - правиш нещо наглед елементарно и си мислиш, че толкова си можеш. Някой ти казва 3 изречения и отключва потенциала ти.

През 2015 г. започнах да тичам  и си намерих програма "От дивана до 5000". Отне ми 3 месеца, за да изтичам 5км без да спирам. Направих го точно веднъж.

След 2015-та съм тичал по-скоро несериозно и по 2-2.5км и си мислих, че толкова си мога. И @Lindt тичаше ... даже по-малко и от мен

Тази есен пак решихме да тичаме и пак същата схема - тичам 2.5км и приключваме. До 25.11, когато споделих с колега-французин, че отивам да тичам и той ми каза да му звънна като се върна от тичането. Разказах му колко съм зле с тичането и той ми каза 3 неща:

-Тичаш 3 пъти седмично без да тичаш в 2 последователни дена

-Стремиш се да тичаш 45 минути без спиране

-Няма значение скоростта, нямат значение обиколките

След този разговор с @Lindt сме тичали 7 пъти, а долната таблица е достатъчна да илюстрира прогреса ни:

Date Distance km Time minutes min/km Speed km/h
27/11/2022 4.86 27.50 5.66 10.60
29/11/2022 5.29 30.08 5.69 10.55
01/12/2022 5.65 31.75 5.62 10.68
03/12/2022 6.18 34.25 5.54 10.83
08/12/2022 6.55 38.25 5.84 10.27
10/12/2022 6.94 40.55 5.84 10.27
12/12/2022 7.82 45.16 5.77 10.39

@домосед @Граф Вронски мисля, че печеленето на медали по маратоните догодина ще стане една идея по трудно! Пазете си гърбовете! 

• Харесвам 9
  • Шок 1
  • Браво 18
Връзка към коментар
преди 12 минути , Gentleman Basta каза:

Кое приложение използваш?

Връзка към коментар
преди 3 часа, Gentleman Basta каза:

Интересно нещо е живота - правиш нещо наглед елементарно и си мислиш, че толкова си можеш. Някой ти казва 3 изречения и отключва потенциала ти.

През 2015 г. започнах да тичам  и си намерих програма "От дивана до 5000". Отне ми 3 месеца, за да изтичам 5км без да спирам. Направих го точно веднъж.

След 2015-та съм тичал по-скоро несериозно и по 2-2.5км и си мислих, че толкова си мога. И @Lindt тичаше ... даже по-малко и от мен

Тази есен пак решихме да тичаме и пак същата схема - тичам 2.5км и приключваме. До 25.11, когато споделих с колега-французин, че отивам да тичам и той ми каза да му звънна като се върна от тичането. Разказах му колко съм зле с тичането и той ми каза 3 неща:

-Тичаш 3 пъти седмично без да тичаш в 2 последователни дена

-Стремиш се да тичаш 45 минути без спиране

-Няма значение скоростта, нямат значение обиколките

След този разговор с @Lindt сме тичали 7 пъти, а долната таблица е достатъчна да илюстрира прогреса ни:

@домосед @Граф Вронски мисля, че печеленето на медали по маратоните догодина ще стане една идея по трудно! Пазете си гърбовете! 

malko_e.png.ae13a296b2dba60f9e294a345ce0ee94.png

• Смея се 3
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Gentleman Basta каза:

12/12/2022 7.82 45.16 5.77 10.

Аз също от години съм с Google Fit, но такава статистика нямам. Сега прерових всички функции, няма! Помагай, къде да го намеря. Статистиката в моя Google Fit е съвсем постна, ето така:

Screenshot_20221212-203801_Fit.jpg

Връзка към коментар

@tonica не знам, на мен ми я показва по долния начин, а не мога да докарам твоя. Пробвай да цъкнеш на Ден ... Но пък аз като цъкна на Седмица не виждам каквото виждаш ти

Screenshot_2022-12-12-21-14-54-230_com.google.android_apps.fitness.jpg.6e0b3cb8476d21b07a367d3da379d627.jpg

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Страхотна система е сглобил Flytraveler и благодорно му завиждам...

Аз самият имам само CD плеър на Marantz CD40 с култовия TDA1541-R1 DAC на Philips и е една от най-добрите ми покупки на техника.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 17 часа, Брани каза:

Ха честита да ти е играчката. Пожелавам ти безаварийни полети и прекрасни кадри.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Хваля се и аз с крачки

image.png.5dc5111918b8c8375c07e02df98a08f0.png

Целта ми тази година беше да направя 7 км на ден всеки ден, с което да подобря миналогодишното постижение от 5.2. Естествено, далеч съм от личния ми рекорд от 2017та, когато бях направил по 10 км средно еври сингъл дей. Както се вижда от графиката - само месец ноември ми е с 10 км на ден.

Най-вероятно ще закрия проекта догодина, че много време се губи с това ходене и сигурно и аз ще се насоча към тичане. А може и колелото да изкарам 🙂

• Харесвам 4
  • Браво 5
  • Замислям се 2
Връзка към коментар
преди 27 минути , Брани каза:

Хваля се и аз с крачки

image.png.5dc5111918b8c8375c07e02df98a08f0.png

Целта ми тази година беше да направя 7 км на ден всеки ден, с което да подобря миналогодишното постижение от 5.2. Естествено, далеч съм от личния ми рекорд от 2017та, когато бях направил по 10 км средно еври сингъл дей. Както се вижда от графиката - само месец ноември ми е с 10 км на ден.

Най-вероятно ще закрия проекта догодина, че много време се губи с това ходене и сигурно и аз ще се насоча към тичане. А може и колелото да изкарам 🙂

Наистина се губи време. Да изслушаш някой подкаст докато тичаш 40 минути е по-ефективно, особено ако районът за разходка не те вдъхновява достатъчно. Сега следобед за 44 минути сме минали 3,35 км, а със спокойно тичане ще са около 8.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Не мога да не се "пофаля"... След епично 14 месечно чакане, днес, най-накрая си получаваме новото возило... Ииии, здравейте нови възможности.😀

Ще му палнем гумите към Румъния / Трансфагараш и Salina Turda /, но едва в март месец за съжаление. До тогава сме ангажирани с мама и татко.

Почвам и каравана да търся за возилото и да мисля за следващи дестинации. 

• Харесвам 7
  • Браво 11
Връзка към коментар
преди 2 минути , ВениК каза:

Не мога да не се "пофаля"... След епично 14 месечно чакане, днес, най-накрая си получаваме новото возило... Ииии, здравейте нови възможности.😀

Ще му палнем гумите към Румъния / Трансфагараш и Salina Turda /, но едва в март месец за съжаление. До тогава сме ангажирани с мама и татко.

Почвам и каравана да търся за возилото и да мисля за следващи дестинации. 

Честито, ама не разбрахме какво е возилото? Трансфагараш е затворен  до някой си юни месец, ходили сме там многооо пъти 🙂 отворен е само от горната страна и то много малък участък от септември  до юни 🙂

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.