дядо Пепи Публикувано: 16 ноември Публикувано: 16 ноември преди 13 часа, Eva eva каза: "hygge За пръв път чувам за тази дума, но фотките определено ми харесвха. Носят ми някакво душевно спокойствие, топлинка и ме карат да не мисля за камъчетата и болките от делника, а да се отдам на приятната емоция. Благодаря!!! 4
jungfraujoch Публикувано: 16 ноември Публикувано: 16 ноември Леко отклонение от темата с малка информация за хюга. Хюга на датски,в България-уют,чувство на удоволствие,почивка,спокойствие. Имам две книжки,които съм прочела отдавна и ги препоръчвам. Авторът Майк Викинг запознава читателите с датския начин на практикуване на Хюга. Интересни и съвсем обикновени и простички удоволствия,които всъщност внасят много радост в ежедневието ни. За всички,които не страдат от грандомания и желание за лукс и скъпарски неща има и още съвети. За който има интерес, всяка вечер от 20,00 часа има много приятни предавания по 24 Kitchen за пътуване по света и готвене. Наскоро беше за коледен базар в Копенхаген и имаше среща с Майк Викинг. П.П.Може да не е точно от 20,00 часа,но аз тогава превключвам на 24 Kitchen, защото до тогава гледам "Последният печели",а там също има какво да се научи.Което си е един вид хюга 🙂. Пожелавам на всички магеланци уют и хубави моменти! 17 1
iMari Публикувано: 16 ноември Публикувано: 16 ноември Заедно с хюгата, уюта, красотата и спокойствието, датчаните, заедно с останалите скандинавски народи са едни от най-талантливите в писането на книги и правенето на сериали за серийни убийци психопати. Ходи ги разбери! 🐵 5 11
Популярно мнение домосед Публикувано: 18 ноември Популярно мнение Публикувано: 18 ноември Осъществих успешно проекта От Кокос до Хиос под 7 килограма 8 седмици околосветско пътуване през 5+ континента, 12+ държави, 13+ острова с декатлонски малък ръчен багаж, не надхвърлил 7 кг даже с добавен чадър. Маршрут: цък Фотодневник: https://photos.app.goo.gl/tuLcAxRX55oWutAU7 (пускани са по време на пътуването в Instagram) 24 9 40 1 1
Argentique Публикувано: 18 ноември Публикувано: 18 ноември преди 28 минути , домосед каза: 8 седмици околосветско пътуване през 5+ континента, 12+ държави, 13+ острова с декатлонски малък ръчен багаж, не надхвърлил 7 кг даже с добавен чадър. Чакам някой ден жена да го напише. Приема се и за по-кратко пътешествие. Това го казвам като наскоро глобена 23€ за надвишени позволени 3 кг за ръчен багаж на Пегасус (само лаптоп+раница=2,95 кг). Да не мислите обаче, че нямах куфарченце с райски ябълки, фейхоа, кашкавал на плитки, други кашкавали и домашно бренди? 😎 преди 28 минути , домосед каза: От Кокос до Хиос Ти кажи, ако ти изтрият цялата памет за маршрута, но ти позволят само една точка от него да си запазиш, коя ще е? 7
era123 Публикувано: 18 ноември Публикувано: 18 ноември 1 hour ago, домосед said: 8 седмици околосветско пътуване през 5+ континента, 12+ държави, 13+ острова с декатлонски малък ръчен багаж, не надхвърлил 7 кг даже с добавен чадър Хахахах 🙂 това е добро! Да попитам, при положение, че си платил 60на нощувки за една торба пари+още една торба пари за полети, каква е логиката на 7 кг багаж? Дори без чекиран (ако е за удобство) можеше да минеш с нормален ръчен 12-15 кг. 1
temporary Публикувано: 18 ноември Публикувано: 18 ноември преди 2 часа, Argentique каза: Чакам някой ден жена да го напише. Приема се и за по-кратко пътешествие. Не аз, но мои две приятелки ходиха до Патагония за месец само с ръчен багаж .... 1 5
Argentique Публикувано: 18 ноември Публикувано: 18 ноември преди 33 минути , temporary каза: Не аз, но мои две приятелки ходиха до Патагония за месец само с ръчен багаж .... Има ръчен и ръчен. И аз ходя някъде за по 10 дни с ръчен, но не малка раничка под 7 кг, която се побира под седалка. Няма как да си елиминирам компютъра на този етап, а той тежи, заема място и е голямо щастие, когато съм без него. преди 2 часа, era123 каза: логиката на 7 кг багаж? Багажът е бреме, дори аз го осъзнавам. 😎 Както и въобще голямото количество вещи. Трябва да го носиш, да го мислиш, да го оставяш някъде – тормоз излишен. С до 7 кг си подвижен навсякъде целодневно и свободен. Аз много си се ядосвам, ако нося нещо, а не го ползвам. Вероятно с оглед на ограничените вещи има вероятност да заприличаш на клошар по някое време 😜 и да си с еднакви дрехи по всички снимки - шок и ужас за повечето жени. Но всеки си знае, мъжете са като цяло по-непретенциозни в тази сфера и им трябват по-малко неща. За маршрута – отделен плюс, нямаше ни един Хавайски остров, ама другия път. 😜 1
chandni Публикувано: 18 ноември Публикувано: 18 ноември Винаги пътуваме с куфари до 10-12 кг, в които сред дрехите са разположени статив (около 1.5 kg), голям фотоапарат (770 g) и обектив (785 g). На африканското ни пътуване обаче, само фотографската раница беше 10 kg, като се има предвид, че заради телеобектива нямаше място за лаптопа и дрона (последният хартиса изцяло, а лаптопът беше в друга раница). Не съм от жените, които ще понесат със себе си 10 рокли в различни цветове, 3 чифта обувки в нюансите на роклите и 2 чанти за разкош. Винаги редуцирам максимално дрехите, при подходящи условия избирам стари дрехи от гардероба, които на място обличам и хвърлям, за да се отвори място за сувенири. С Уиз винаги сме само с малки ранички. В тях отново са напъхани фотоапарата и обектива. 8
swimmer Публикувано: 18 ноември Публикувано: 18 ноември 6 hours ago, домосед said: Осъществих успешно проекта От Кокос до Хиос под 7 килограма 8 седмици околосветско пътуване през 5+ континента, 12+ държави, 13+ острова с декатлонски малък ръчен багаж, не надхвърлил 7 кг даже с добавен чадър. Маршрут: цък Фотодневник: https://photos.app.goo.gl/tuLcAxRX55oWutAU7 (пускани са по време на пътуването в Instagram) И аз установявам,че колкото повече пътувам багажа ми намалява.Във Филипините установих,че съм само с 9кг. чекиран багаж.Ако трябва да смениш тениска по-добре да си купиш за долар два и да хвърлиш старата.Едни джапанки и си готов.Ако трябва да посещаваш различни климатични пояси обаче нещата се усложняват.Винаги съм приемал съвети от опитни пътешественици като домосед и juriwaro(juriwaro.com). Особено съвета на juriwaro да се носят сиви тениски за да не личи потта и да си зашиеш 100$ банкнота в бельото (чак дотам не съм стигал)но не съм и ходил на чак толкова опасни места. 4
Argentique Публикувано: 18 ноември Публикувано: 18 ноември преди 33 минути , swimmer каза: да се носят сиви тениски за да не личи потта Ако си обърна носа в посока на такава сива тениска, ще усетя аромата от десет метра независимо от цвета. 😂 Кводапрайш, чувствителен нос. 😂 Ето че стигаме до ръба на клошарството (според мен), но всеки е с различни разбирания и предпочитания. 😀 Аз пък тия дни като купувах билети за Air Asia, реших, че няма да мина със 7 кг (3 кг са ми само компютър с анджаклами) и не ми се цигани да седя със зимно яке и обувки на 35 градуса 😄, затова се наложи да купя един куфар за две човечета. Но като ви почета още, ще понауча това-онова. 😂 P.S. Да не помисли някой, че се заяждам, смея се съвсем искрено. 😂 4
Аzia Публикувано: 18 ноември Публикувано: 18 ноември Мечтая си да обиколя света с багаж събран в пликче Била😅 какви са тия лиготии като раници и куфарчета. Напоследък ме налегнаха болежки и не мога да нося тежко, та и раницата ми е тегава, затова редуцирам много, взимам дрехи, които изхвърлям по пътя. Що багаж имам разпилян по света, ехее😂 2 8
домосед Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 14 часа, era123 каза: можеше да минеш с нормален ръчен 12-15 кг. Идеята не е да "мина" с по-тежко, а с по-леко 🙃 @Argentique го е обяснила най-добре. Както личи от илюстрацията, багажът се носи на гръб. Често - по цял ден. Аз друг начин май не знам. Пътуванията при мене са свързани и с много ходене пеш. Просто с времето килограмите намаляват във функция на нарастване на мъдростта и опита. Преди години на дълги пътувания пълнех 20-килограмова раница (без даже да вземам компютър). Сега ги гледам такива младежи с огромни раници и се чудя какво толкова са сложили вътре. Тенджери ли? преди 14 часа, era123 каза: още една торба пари за полети Всъщност съм спестил една торба пари. 14 от полетите, бяха low-cost с допълнителна такса за "голям ръчен". Но това е не е решаващият фактор. преди 12 часа, Argentique каза: Аз много си се ядосвам, ако нося нещо, а не го ползвам. Якето за дъжд се оказа това нещо. Хем - след повече от месец в тропиците. преди 12 часа, Argentique каза: има вероятност да заприличаш на клошар по някое време Не бих казал. От малкото багаж не произлиза никакъв компромис с хигиената. преди 9 часа, swimmer каза: различни климатични пояси обаче нещата се усложняват Малко. И различни надморски височини. За сняг в случая не бях подготвен. преди 8 часа, Аzia каза: взимам дрехи, които изхвърлям по пътя Това е една добра тактика, но в случая не я приложих преди 10 часа, chandni каза: само фотографската раница беше 10 kg, На това заученият ми отговор е "Вие където отивате, аз оттам се връщам"😉 . Последният ми тежък фотоапарат умря след дълга и достойна служба в Южна Африка миналата година. преди 10 часа, chandni каза: 20
Фил Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 16 часа, домосед каза: От Кокос до Хиос под 7 килограма преди 16 часа, Argentique каза: Чакам някой ден жена да го напише. преди 13 часа, Argentique каза: И аз ходя някъде за по 10 дни с ръчен, но не малка раничка под 7 кг, която се побира под седалка. Няма как да си елиминирам компютъра на този етап, а той тежи, заема място и е голямо щастие, когато съм без него. Искаш да кажеш, че само жените ползват компютър? 1 1 1 1
Фил Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 9 часа, Argentique каза: Ако си обърна носа в посока на такава сива тениска, ще усетя аромата от десет метра независимо от цвета. 😂 Кводапрайш, чувствителен нос. Намаш ник'ви грижи, виж как се усмихва девойката, съзерцавайки петдневна сива тениска! 18
master_of_germs Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември Аз винаги мога да помогна, като размразя и изпратя някой респираторен микроб и @Argentique да изкара половината околосветско със запушен нос. 😉 Другарчетата трябва да се подкрепят! 😄 17
Argentique Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 27 минути , Фил каза: Искаш да кажеш, че само жените ползват компютър? Тук твоята логика избяга от моята. 😎 преди 9 минути , master_of_germs каза: Аз винаги мога да помогна, като размразя и изпратя някой респираторен микроб и @Argentique да изкара половината околосветско със запушен нос. 😉 Другарчетата трябва да се подкрепят! 😄 Това е ИДЕЯ! И аз, като всички, си намалявам багажа с времето. Но има накъде да се подобрявам още. Когато бях на двайсет, се връщахме от някое созополско море с бедежето и в съседното купе пътуваха група познати от града в изцяло мъжки състав. Багажът на единия беше прозрачна найлонова торбичка с чаршаф и касета. Бацилите на @master_of_germs щяха да са безполезни в тази ситуация. Преди година реших, че светът спокойно може да оцелее и без моите снимки и окончателно се отказах от фотоапарата (DSLR+обектив+чат-пат 300mm обектив съм разнасяла с не-знам-какъв-акъл...). Да, беше ми интересно да снимам преди, но в градска среда някои интереси надделяват и си пречат. Аз също си хвърлям разни неща по света, но празното място след тях обикновено си остава такова. Сувенири и прочие прахосъбирачки не купувам никога. Ако реша да мъкна храни и напитки, те обикновено са за хора с по-нередовни изяви в пътешественическата сфера. 8
chandni Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 43 минути , Argentique каза: Преди година реших, че светът спокойно може да оцелее и без моите снимки Светът със сигурност ще оцелее без снимките ми, но какво ще ме топли когато остарея, краката спрат да ме държат и се закотвя на дивана. Ще премятам милионите складирани снимки и ще им се радвам. А и не малко пари сме "затворили" около този фотоапарат, сърце не ми дава да го изоставя самотен в шкафа и да обикалям без неговата компания. 8 1 1
iaia_mama Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 3 минути , chandni каза: Светът със сигурност ще оцелее без снимките ми, но какво ще ме топли когато остарея, краката спрат да ме държат и се закотвя на дивана. Ще премятам милионите складирани снимки и ще им се радвам. А и не малко пари сме "затворили" около този фотоапарат, сърце не ми дава да го изоставя самотен в шкафа и да обикалям без неговата компания. Хмм... Пътува човек по света и у нас, радва се, сниима, сниима и си мисли "Някой ден, когато остарея и вече не мога да пътувам, ще има да си разглеждам снимките и ще си спооомням, споомням." Обаче остарява и... греда: склероза! Е, chandni, нищо лично, просто малко черен хумор 😊 2 10
Argentique Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 25 минути , chandni каза: но какво ще ме топли когато остарея, краката спрат да ме държат и се закотвя на дивана. Аз не мисля по тези въпроси, но вероятно ще си ползвам въображението. На снимките си ще видя само места, на които съм била, а с въображението – на които не съм стъпвала или които дори не съществуват. 😜 Телефончето също снима криво-ляво. И в нета е пълно с кадри за носталгични изживявания. Щом ви носи радост, снимайте, носете, радвайте ни и нас със снимки, важното, че не е на мой гръб. 😜 1 3
Lindt Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 36 минути , chandni каза: Светът със сигурност ще оцелее без снимките ми, но какво ще ме топли когато остарея, краката спрат да ме държат и се закотвя на дивана. Ще премятам милионите складирани снимки и ще им се радвам. А и не малко пари сме "затворили" около този фотоапарат, сърце не ми дава да го изоставя самотен в шкафа и да обикалям без неговата компания. Не ги слушай тези мързелани, снимай си Като превантивна мярка на бъдещата склероза и настоящите бели петна, гледам да пиша дневници. Те не са твърде полезни за околните, ама мога да се връщам назад в собствения си ум и емоции. Най-често резултатът при препрочитане е такъв: 9 7
Asya Assenova Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 19 часа, Argentique каза: Чакам някой ден жена да го напише. Приема се и за по-кратко пътешествие. Това го казвам като наскоро глобена 23€ за надвишени позволени 3 кг за ръчен багаж на Пегасус (само лаптоп+раница=2,95 кг). Да не мислите обаче, че нямах куфарченце с райски ябълки, фейхоа, кашкавал на плитки, други кашкавали и домашно бренди? 😎 Ти кажи, ако ти изтрият цялата памет за маршрута, но ти позволят само една точка от него да си запазиш, коя ще е? Аз обикалях 20 дни из Централна Америка с 8 кг ръчен багаж и дамска чанта, в моя случай малка раничка вместо чанта. Имах платен чекиран, но точно преди пътуването на няколко мои познати чекираният багаж се загуби и набързо си поръчах един куфар от Декатлон, тежащ само кило и половина. Вече не мога да си представя да чекирам багаж, но когато е задълго, ходя все на сравнително топли места. 5
П.Кръстев Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 22 часа, домосед каза: Осъществих успешно проекта От Кокос до Хиос под 7 килограма 8 седмици околосветско пътуване през 5+ континента, 12+ държави, 13+ острова с декатлонски малък ръчен багаж, не надхвърлил 7 кг даже с добавен чадър. Маршрут: цък Фотодневник: https://photos.app.goo.gl/tuLcAxRX55oWutAU7 (пускани са по време на пътуването в Instagram) Уникално! Сега кажи, че и разстоянието от Ла Гуардиа до JFK си го взел с хеликоптер? 😄 Шегата настрана, представям си какво планиране е паднало във връзка с цялата логистика. Всички полети ли бяха взети предварително от България или е имало и такива, които са купени в движение? 4
домосед Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 5 часа, П.Кръстев каза: Сега кажи, че и разстоянието от Ла Гуардиа до JFK си го взел с хеликоптер? 😄 Имаме участник, който внимава в картинката. Браво! Уловката е, че никъде не съм твърдял, че целият маршрут е минат със самолет. Участват и други превозни средства. Примерно: - метро и пеш от LGA до JFK - кола от TUN до DJE (шофира @bronco) - ферибот от PPT до BOB с два дни престой в Райатея (връщането е със самолет) Куиз: а с влак коя отсечка съм минал? Жокер: по-дълга е от 1000 км 5
Argentique Публикувано: 19 ноември Публикувано: 19 ноември преди 7 минути , домосед каза: с влак коя отсечка съм минал? В гугъл за две секунди излиза, че е CNS=>BNE 😎 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега