Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 18 минути , Otnesen каза:

Ааааа....що?....имат си полети и то на добри цени...https://www.directflights.com/CNS-BNE

Откъде да знам що, сигурно е забравил да си купи самолетен билет и свършили. 

Полети има по много отсечки, ама влакове няма. 😜

• Харесвам 3
  • Смея се 1
Публикувано:

7-8 кг макс , ръчен багаж.В повечето държави в югоизточната част на света има  laundry service през сто метра , в САЩ , Канада и т.н.  има автомати за символични цени. Чисти дрехи за смяна максимум за седем дни според дестинацията. Само в планината с чекиран багаж , заради палатката , спален чувал и разни необходими неща ,  но пак в рамките на 10-11 кг. всичко, при положение че само раницата тежи 1.6 кг. Мисля да инвестирам в по-леки неща с които ще смъкна базовото тегло за дълги преходи до около 8 кг. Там правилото ми е тениски , чорапи , бельо х3 независимо дали е за три дни или за двайсет -  едно на мен , едно чисто за преобличане и едно резервно.И аз тръгвам понякога със стари неща които изхвърлям в движение.За щастие работата ми не налага да мъкна лаптоп и си спестявам тая мъка , не нося и фотоапарат.

И поглеждам , че пишем в темата на забележително колоритна личност, която пътуваше с по няколко куфара , 32 кг чекиран багаж и различна рокля за всеки ден ...така че кой както му харесва и както обича.Шарен свят !

• Харесвам 17
Публикувано:
14 hours ago, master_of_germs said:

Аз винаги мога да помогна, като размразя и изпратя някой респираторен микроб и @Argentique да изкара половината околосветско със запушен нос. 😉

Другарчетата трябва да се подкрепят! 😄

Е , ти може и направо да я оставиш вкъщи.

• Шок 1
  • Смея се 3
Публикувано:
преди 7 часа, stanimir каза:

работата ми не налага да мъкна лаптоп и си спестявам тая мъка , не нося и фотоапарат.

И според зависи си спести 2-4 кг, пък и бая обем.

2 седмици Мексико бях с нормален ръчен (натъпкан до пръсване 12на кг)+раница за лаптоп (без лаптоп) за електрониката.

То излезна, че зарядни, кабели и тн вече са повече от гащите....

преди 22 часа, домосед каза:

Както личи от илюстрацията, багажът се носи на гръб. Често - по цял ден

И при мен. Ама 7-8 кг цял ден на гръб е почти толкова гадно като и 10-12кг, т.е не е решение. Шкафовете съхранение  на багаж са.

Верно, че като млад маах 10ч в Лондон пеш с 22кг на гръб. После сини рамене....ама бях млад и тъп, сега вече не съм млад.... 🙂 хахаа.

• Смея се 2
Публикувано:
На 18.11.2024 г. в 17:45, домосед каза:

Осъществих успешно проекта

От Кокос до Хиос под 7 килограма

8 седмици околосветско пътуване през 5+ континента, 12+ държави, 13+ острова с декатлонски малък ръчен багаж, не надхвърлил 7 кг даже с добавен чадър.

IMG_20241106_1120112.jpg.adbe7adfc166b5952f9476b64a63ac58.jpg

Маршрут: цък

Фотодневник:

https://photos.app.goo.gl/tuLcAxRX55oWutAU7

(пускани са по време на пътуването в Instagram)

Поздравления!Много хубаво Околосветско пътешествие сте направили! Интересно ми е какви са цените на отделните отсечки и спанетата!Може ли да ги кажеш, ако ти се споделя, де? 

Публикувано:
преди 3 минути , Gentleman Basta каза:

Народът е казал, че човек и добре да живее, си купува кола. И май ще съвпадна в предпочитанията на част от магеланци, защото се сдобихме с Toyota Auris.

Като нешофиращ човек, сега започва най-страшното (и за мен, и за околните)

IMG_20241122_153053.jpg

Честита да Ви е, със здраве и безаварийно да си я ползвате и малко да Ви харчи:)

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 4 минути , Gentleman Basta каза:

Народът е казал, че човек и добре да живее, си купува кола. И май ще съвпадна в предпочитанията на част от магеланци, защото се сдобихме с Toyota Auris.

IMG_20241122_153053.jpg

Ама покажи си номера, да знаят хората от какво да се пазят 😄

• Харесвам 1
  • Шок 1
  • Смея се 26
Публикувано:
преди 40 минути , Gentleman Basta каза:

IMG_20241122_153053.jpg

Честита покупка! Скоро няма да искаш да слизам от нея.

• Благодаря 2
Публикувано:
48 minutes ago, Gentleman Basta said:

IMG_20241122_153053.jpg

Честито, със здраве и безаварийно!

• Благодаря 2
Публикувано:
55 minutes ago, Gentleman Basta said:

IMG_20241122_153053.jpg

Често. Тойота са много сполучливи коли. Карал съм корола. Никакви проблеми. Обаче - скучна, най-скучната кола. Скучна колкото купон на МЕИто. 

Караш, бръмчиш, и се чудиш кво правиш там. 

Като за първа кола не си се прее.бал. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Честито!!! Притежавах и управлявах Аурис 8 години. С мъка я продадох, защото се откри шанс да се сдобия с колата, за която 8 години мечтаех. И въпреки, че постигнах една мечта много, много дълго време ми беше до сълзи мъчно за Ауриса. За мен бе много точна кола, която карах с кеф. Пожелавам Ви същото: голям кеф и много, много безаварийни километри. 

• Харесвам 4
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 1 час, Роми каза:

Честита покупка! Скоро няма да искаш да слизам от нея.

Вярно, че обмисляше Октавия комби и да нощува там като го изгоня, но все пак нека не прекарва прекалено много време вътре :biggrin:

преди 1 час, era123 каза:

Често. Тойота са много сполучливи коли. Карал съм корола. Никакви проблеми. Обаче - скучна, най-скучната кола. Скучна колкото купон на МЕИто. 

Караш, бръмчиш, и се чудиш кво правиш там. 

Като за първа кола не си се прее.бал. 

Може би пътниците ще го забавляват 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 8
Публикувано:
преди 2 часа, Lindt каза:

Ама покажи си номера, да знаят хората от какво да се пазят 😄

Храни куче, да те лае. Иначе честито и безаварийно шофиране 🙂

• Харесвам 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 3 часа, Gentleman Basta каза:

IMG_20241122_153053.jpg

Ееее, честито, семейство! :girl_dance: И вие се присъединявате към Тойота клуба. Безаварийно шофиране на Аурисчо, да ви води на хубави места! Много добре изглежда. Хибрид ли взехте?  Първата и втората ни Тойота бяха Ауриси и с двете се разделих със сълзи. Много си ги обичах.

преди 2 часа, era123 каза:

Обаче - скучна, най-скучната кола

Вярно, много са скучни... Само наливаш бензин и караш... Нито лежиш под нея, нито висиш пред сервизи... Абе... скука голяма! :sarcastic:

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 3 часа, Gentleman Basta каза:

IMG_20241122_153053.jpg

Честита придобивка! Желая ви много безаварийни километри до близки, далечни и още по-далечни страни! 

• Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

Честита да Ви е, със здраве и безаварийно да си я ползвате, разбира се и малко да Ви харчи 🙂

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.