Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

преди 18 минути , Otnesen каза:

Ааааа....що?....имат си полети и то на добри цени...https://www.directflights.com/CNS-BNE

Откъде да знам що, сигурно е забравил да си купи самолетен билет и свършили. 

Полети има по много отсечки, ама влакове няма. 😜

• Харесвам 2
  • Смея се 1
Връзка към коментар

7-8 кг макс , ръчен багаж.В повечето държави в югоизточната част на света има  laundry service през сто метра , в САЩ , Канада и т.н.  има автомати за символични цени. Чисти дрехи за смяна максимум за седем дни според дестинацията. Само в планината с чекиран багаж , заради палатката , спален чувал и разни необходими неща ,  но пак в рамките на 10-11 кг. всичко, при положение че само раницата тежи 1.6 кг. Мисля да инвестирам в по-леки неща с които ще смъкна базовото тегло за дълги преходи до около 8 кг. Там правилото ми е тениски , чорапи , бельо х3 независимо дали е за три дни или за двайсет -  едно на мен , едно чисто за преобличане и едно резервно.И аз тръгвам понякога със стари неща които изхвърлям в движение.За щастие работата ми не налага да мъкна лаптоп и си спестявам тая мъка , не нося и фотоапарат.

И поглеждам , че пишем в темата на забележително колоритна личност, която пътуваше с по няколко куфара , 32 кг чекиран багаж и различна рокля за всеки ден ...така че кой както му харесва и както обича.Шарен свят !

• Харесвам 12
Връзка към коментар
14 hours ago, master_of_germs said:

Аз винаги мога да помогна, като размразя и изпратя някой респираторен микроб и @Argentique да изкара половината околосветско със запушен нос. 😉

Другарчетата трябва да се подкрепят! 😄

Е , ти може и направо да я оставиш вкъщи.

• Шок 1
  • Смея се 2
Връзка към коментар
преди 7 часа, stanimir каза:

работата ми не налага да мъкна лаптоп и си спестявам тая мъка , не нося и фотоапарат.

И според зависи си спести 2-4 кг, пък и бая обем.

2 седмици Мексико бях с нормален ръчен (натъпкан до пръсване 12на кг)+раница за лаптоп (без лаптоп) за електрониката.

То излезна, че зарядни, кабели и тн вече са повече от гащите....

преди 22 часа, домосед каза:

Както личи от илюстрацията, багажът се носи на гръб. Често - по цял ден

И при мен. Ама 7-8 кг цял ден на гръб е почти толкова гадно като и 10-12кг, т.е не е решение. Шкафовете съхранение  на багаж са.

Верно, че като млад маах 10ч в Лондон пеш с 22кг на гръб. После сини рамене....ама бях млад и тъп, сега вече не съм млад.... 🙂 хахаа.

Връзка към коментар
На 18.11.2024 г. в 17:45, домосед каза:

Осъществих успешно проекта

От Кокос до Хиос под 7 килограма

8 седмици околосветско пътуване през 5+ континента, 12+ държави, 13+ острова с декатлонски малък ръчен багаж, не надхвърлил 7 кг даже с добавен чадър.

IMG_20241106_1120112.jpg.adbe7adfc166b5952f9476b64a63ac58.jpg

Маршрут: цък

Фотодневник:

https://photos.app.goo.gl/tuLcAxRX55oWutAU7

(пускани са по време на пътуването в Instagram)

Поздравления!Много хубаво Околосветско пътешествие сте направили! Интересно ми е какви са цените на отделните отсечки и спанетата!Може ли да ги кажеш, ако ти се споделя, де? 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.