ven62 Публикувано: 22 ноември, 2024 Публикувано: 22 ноември, 2024 Честито @Gentleman Basta. Супер избор. Тойотите са новите Волво. Караш и чат-пат сипваш малко бензин. Коя ще й първата дестинация. Ма какво те питам теб! @Lindt, къде ще ви отведе най-напред? 12
Lindt Публикувано: 23 ноември, 2024 Публикувано: 23 ноември, 2024 преди 6 часа, ven62 каза: Честито @Gentleman Basta. Супер избор. Тойотите са новите Волво. Караш и чат-пат сипваш малко бензин. Коя ще й първата дестинация. Ма какво те питам теб! @Lindt, къде ще ви отведе най-напред? Неподготвени ни хващаш, ама и с такъв навигатор като мен, рядко ще стигаме точно там, където очакваме 8
Lyubina Публикувано: 23 ноември, 2024 Публикувано: 23 ноември, 2024 преди 50 минути , Lindt каза: такъв навигатор като мен, рядко ще стигаме точно там, където очакваме То за тези неща вече си има мобилна навигация. Ти само определи зоната на интерес 😀 2
DGTG Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 Честито! Със здраве да си я караш! 1
Дани Магелани Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 Честито! Със здраве да си я ползвате! 1
naskopc Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 На 22.11.2024 г. в 23:30, ven62 каза: Честито @Gentleman Basta. Супер избор. Тойотите са новите Волво. Караш и чат-пат сипваш малко бензин. Коя ще й първата дестинация. Ма какво те питам теб! @Lindt, къде ще ви отведе най-напред? А аз си карам и изобщо не сипвам бензин.Сервиз изобщо не трябва да посещавам ,само ако се счупи ,като имам 8 години гаранция. А и тока ми е безплатен в Парадайз мол.🤙🤙🤙 1
era123 Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 43 minutes ago, naskopc said: А и тока ми е безплатен в Парадайз мол. А какво е общото между ел.колата и диарията? -Никога не знаеш дали ще стигнеш до вкъщи. 1 8
naskopc Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 преди 16 минути , era123 каза: А какво е общото между ел.колата и диарията? -Никога не знаеш дали ще стигнеш до вкъщи. За диарията сте прав(а) , но за колата не. Винаги се прибирам в къщи на процентите , на които е предвидил софтуер.
Популярно мнение Crazy Horse Публикувано: 24 ноември, 2024 Популярно мнение Публикувано: 24 ноември, 2024 @Gentleman Basta, честито! Отличен избор! Страхотни пътешествия да си направите с новата кола! И тук е мястото и аз да се похваля, че най-после намерих начин да осъществя идеята ми да се преместим обратно в България! От 2021 година се чудя как да го направим този трик и ето че, на 13 ноември докато пътувам за Сеговия получих просветление! На следващия ден още отидох при декана и попитах мога ли от следващата 2025 г. да работя само втория семестър от началото на януари до началото на май, защото искам да живея през останалото време в България и децата ми да бъдат българи, а не шпаньоли. Добре че шефът ми е американец. 🙂 За мое учудване, той просто каза, без проблем, щом това ще те направи щастлив! Естествено, че ме прави щастлив да си работя работата, която обичам в Испания и в същото време да мога да живея през повечето време в България близко до моите роднини и приятели и да се мотая по света! Едва тогава казах и на жена ми и децата. Всички се накефиха, така че догодина ни очаквайте на магеланското коледно парти. 🙂 27 27
era123 Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 23 minutes ago, Crazy Horse said: @Gentleman Basta, честито! Отличен избор! Страхотни пътешествия да си направите с новата кола! И тук е мястото и аз да се похваля, че най-после намерих начин да осъществя идеята ми да се преместим обратно в България! От 2021 година се чудя как да го направим този трик и ето че, на 13 ноември докато пътувам за Сеговия получих просветление! На следващия ден още отидох при декана и попитах мога ли от следващата 2025 г. да работя само втория семестър от началото на януари до началото на май, защото искам да живея през останалото време в България и децата ми да бъдат българи, а не шпаньоли. Добре че шефът ми е американец. 🙂 За мое учудване, той просто каза, без проблем, щом това ще те направи щастлив! Естествено, че ме прави щастлив да си работя работата, която обичам в Испания и в същото време да мога да живея през повечето време в България близко до моите роднини и приятели и да се мотая по света! Едва тогава казах и на жена ми и децата. Всички се накефиха, така че догодина ни очаквайте на магеланското коледно парти. 🙂 ЗамислИ ме, сериозно. И сега с най-добри чувства - лекция. Ма, by the way, знаеш ли разликата между туриста и емигранта? Не, че нещо ама ти знаеш ли къде точно се връщаш? Макар, че гастербайтер v 2.0 с изкарване на парите в "шпаньолия" и харченето им в БГ не е много патриотично. Успех с начинанието, винаги можеш да се върнеш в шпаньолия - имаш път назад. П.С (може да не се отнася за теб)като един виден емигрант потен, винаги съм презирал БГри в чужбина, говорещи колко гадна държава е Испания/ОК/Германия/друга - при положение, че сия гадна държава им дава хляба в ръцете от по над 10г, грижи се за семейството им и тн. Че имат кусури имат, ама.... П.С.2 Какви са кусурите на Испания, че нещо се огледах в Билбао за живеене? 2
Костов Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 На 22.11.2024 г. в 15:33, Gentleman Basta каза: Народът е казал, че човек и добре да живее, си купува кола. И май ще съвпадна в предпочитанията на част от магеланци, защото се сдобихме с Toyota Auris. Като нешофиращ човек, сега започва най-страшното (и за мен, и за околните) Честито! Със здраве да я ползвате. Много безаварийни километри и много места да посетите! 2
Crazy Horse Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 преди 3 минути , era123 каза: П.С (може да не се отнася за теб)като един виден емигрант потен, винаги съм презирал БГри в чужбина, говорещи колко гадна държава е Испания/ОК/Германия/друга - при положение, че сия гадна държава им дава хляба в ръцете от по над 10г, грижи се за семейството им и тн. Че имат кусури имат, ама.... П.С.2 Какви са кусурите на Испания, че нещо се огледах в Билбао за живеене? Когато на мен не ми харесва една държава аз я напускам. Но, първо планирам добре всичко, дори това да отнеме години. И мен ме дразнят хора, които плюят една държава, но не я напускат. Кусурите на Испания за мен са два основни - високите данъци и особено опитите на правителството да се докопат до крипто активите на фискалните резиденти на страната и второ - престараването с всякакви ограничения и маскирания. От 2010 до 2020 г. нямах никакви проблеми с Испания, но по време на безкрайните им локдауни, нещо се счупи в мен. Ако си намеря подобна работа в България в бъдеще ще отпадне и това мотаене до Испания от по 4 месеца, но мисля, че поне за следващите няколко години ме устройва и така. Все пак да се намери работа в академичната сфера е доста трудна задача, особено в социалните и хуманитарните науки. 6
chandni Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 преди 8 часа, naskopc каза: А аз си карам и изобщо не сипвам бензин.Сервиз изобщо не трябва да посещавам ,само ако се счупи ,като имам 8 години гаранция. А и тока ми е безплатен в Парадайз мол.🤙🤙🤙е Електромобилът да си щъкаш из града е ОК, но не мога да си представя да тръгна да обикалям Сърбия, Румъния, Турция с него, камо ли по-далече. Трябва да се поддържа втора кола за далечни разстояния. 4
era123 Публикувано: 24 ноември, 2024 Публикувано: 24 ноември, 2024 4 hours ago, Crazy Horse said: Когато на мен не ми харесва една държава аз я напускам. Но, първо планирам добре всичко, дори това да отнеме години. И мен ме дразнят хора, които плюят една държава, но не я напускат. Кусурите на Испания за мен са два основни - високите данъци и особено опитите на правителството да се докопат до крипто активите на фискалните резиденти на страната и второ - престараването с всякакви ограничения и маскирания. От 2010 до 2020 г. нямах никакви проблеми с Испания, но по време на безкрайните им локдауни, нещо се счупи в мен. Ако си намеря подобна работа в България в бъдеще ще отпадне и това мотаене до Испания от по 4 месеца, но мисля, че поне за следващите няколко години ме устройва и така. Все пак да се намери работа в академичната сфера е доста трудна задача, особено в социалните и хуманитарните науки. off/ Много интересно. С мен в Испания във влака понеже не сложих маска станя як скандал. Кодукторката се обади на полицията и 3 кукери ме чакаха пред вратата на вагона във Валенсия. Проверки. Влака 15 мин закъсня. Без испански от моя страна, оная ме сочи и нарежда. Всичко свърши с моето molestar me сочейки я. Леко се напика, скри се и влака тръгна. Имаше го това с преиграването по ковид. Тогава се пръснах да пътувам - БГ, Испания, Гърция, Португалия, и да ти кажа престараване имаше абсолютно на всякъде. В Шотландия и Англия беше най-добре от всякъде. Факт. Помисли пак за БГ! Нещата не са както си ги мислиш там. И не е до парите. 1
Lindt Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 преди 11 часа, Crazy Horse каза: Когато на мен не ми харесва една държава аз я напускам. Но, първо планирам добре всичко, дори това да отнеме години. И мен ме дразнят хора, които плюят една държава, но не я напускат. Кусурите на Испания за мен са два основни - високите данъци и особено опитите на правителството да се докопат до крипто активите на фискалните резиденти на страната и второ - престараването с всякакви ограничения и маскирания. От 2010 до 2020 г. нямах никакви проблеми с Испания, но по време на безкрайните им локдауни, нещо се счупи в мен. Ако си намеря подобна работа в България в бъдеще ще отпадне и това мотаене до Испания от по 4 месеца, но мисля, че поне за следващите няколко години ме устройва и така. Все пак да се намери работа в академичната сфера е доста трудна задача, особено в социалните и хуманитарните науки. Добре си дошъл 🙂 А децата май няма да могат да се връщат с теб? Няма ли да ви е трудно 4 месеца разделени? А къде в България се връщате? 4
Crazy Horse Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 @Lindt, благодаря ти много! Във Варна ще бъдем. Ами да 4 месеца не са 4 дни, но ще помагам с домашните онлайн зимата, а и за Великден ще имам пак седмица свободна и ще се връщам. Ще го измислим, оптимист съм! 9 3
horus92 Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 В България данъците не са чак толкова ниски, колкото всички си мислят. Да теоретично има само 10% плосък данък, но ако го комбинираш с непреките данъци и осигуровките, излиза друга работа и приближават пропорционално някои западни държави, а качеството със сигурност не е същото. В България се живее добре, ако се изолираш добре в балонче със свои хора и не ти пука много какво се случва. И естествено ако не ти се налага да разчиташ на държавата, защото там се сблъскваш с нежеланието на хората да си свършат работата. Иначе успех, защото едно е сигурно, ако не се връщат хора, няма пък съвсем нищо да се оправи. 12
Duke Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 преди 3 минути , horus92 каза: В България се живее добре, ако се изолираш добре в балонче със свои хора и не ти пука много какво се случва. По-скоро съм на мнение, че в България се живее добре от една възраст нагоре. Не мисля, че младите хора живеят добре в страната. И тук не визирам единствено материалните придобивки. От моя гледна точка най-големият проблем в страната е липсата на желание за промяна в манталитета. Всичко друго се променя, но пусти манталитет остава и пречи за преминаването на следващо ниво на обществените отношения... 14 1 2
DaBo Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 @Crazy Horse, попътен вятър към Варна! Когато човек е наясно със себе си и с това, което желае, нещата се нареждат. Ние сме от хората, които поне засега катунарстват по големия свят и при всяко прибиране в БГ виждаме и усещаме нещата по различен начин. Наясно сме с проблемите в БГ, но и напълно осъзнаваме, че никъде по света не е само цветя и рози. Има един цитат от Т. Пратчет, който много добре описва ситуацията, но ще го оставя на английски, защото на български, ще му се позагуби точността. “Why do you go away? So that you can come back. So that you can see the place you came from with new eyes and extra colours. And the people there see you differently, too. Coming back to where you started is not the same as never leaving.” ― Terry Pratchett @Lindt, на вас хиляди безаварийни километри! 🤗 18 2 4
jungfraujoch Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 преди 7 минути , Duke каза: По-скоро съм на мнение, че в България се живее добре от една възраст нагоре. Не мисля, че младите хора живеят добре в страната. И тук не визирам единствено материалните придобивки. От моя гледна точка най-големият проблем в страната е липсата на желание за промяна в манталитета. Всичко друго се променя, но пусти манталитет остава и пречи за преминаването на следващо ниво на обществените отношения... Абсолютната истина,съгласна съм с теб. преди 4 минути , DaBo каза: Когато човек е наясно със себе си и с това, което желае, нещата се нареждат. Без да познавам @Crazy Horse лично,ще кажа,че е точно от този тип хора. @Crazy Horseпожелавам ти успех и късмет. 7
Lindt Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 преди 29 минути , Duke каза: По-скоро съм на мнение, че в България се живее добре от една възраст нагоре. Не мисля, че младите хора живеят добре в страната. И тук не визирам единствено материалните придобивки. От моя гледна точка най-големият проблем в страната е липсата на желание за промяна в манталитета. Всичко друго се променя, но пусти манталитет остава и пречи за преминаването на следващо ниво на обществените отношения... От коя възраст нататък се живее добре? Не питам за себе си, аз си живея добре цял живот, а и Жижо откакто е с мен, разбира се 😄 1 19
Duke Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 преди 25 минути , Lindt каза: От коя възраст нататък се живее добре? Не питам за себе си, аз си живея добре цял живот, а и Жижо откакто е с мен, разбира се 😄 42 13
naskopc Публикувано: 25 ноември, 2024 Публикувано: 25 ноември, 2024 преди 14 часа, chandni каза: Електромобилът да си щъкаш из града е ОК, но не мога да си представя да тръгна да обикалям Сърбия, Румъния, Турция с него, камо ли по-далече. Трябва да се поддържа втора кола за далечни разстояния. Точно обратното е , нямам втора кола ,продадох я ! За една година съм навъртял 60 000 км, като съм спестил 15 000 лв от разликата между еквивалент бензин за изминалия пробег и ел. енергията която съм сложил. Плюс още 2 000 лв спестени от две влизания в сервиз за масла и филтри ,както имаха изискване от представителството на старата ми ДВГ кола ,да се посещава сервиз на всеки 30 000 км , за да се запази гаранцията. Километрите са навъртяни в България ,Турция, Гърция , Румъния ,Сърбия ,Хърватска ,Словения и Италия.Хората които ме познаваха от форума знаят ,че карам кайт и гоня вятъра. Никъде не съм оставал без ток,като се движа в България със 140 км/ч на магистралите а в горецитираните страни със 130 км/ч на автопилот. Надявам се и другите колеги тук с електромобили да си кажат мнението.😜 4 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега