Дани Магелани Публикувано: 28 ноември, 2024 Публикувано: 28 ноември, 2024 преди 46 минути , horus92 каза: Ами честно казано не знам дали са изгодни или не. 515 евро отиване до Мартиника, връщане от Гуадалупе. Можеше още малко да се смъкне цената с разцъкване на датите. Ама след ковид, ми се видя нормална цена, миналата година бяха по скъпи. Но има уловки. От Париж са. Така че трябва да се замъкнем до там. И са само с 12кг ръчен багаж, което не е проблем за мен. С CorsAir. Иначе имаше с еър франс по 580 евро и airCaraibes по 600, но пак от Париж. То май от доста време няма хубави връзки с париж от тук, добре че бг еър си подновиха код шеъра с еър франс, но не е всеки ден. Аз си взех билети до Орли с Трансавия и сега търся нататък. Но и аз не намирам добри цени.
horus92 Публикувано: 28 ноември, 2024 Публикувано: 28 ноември, 2024 Какво са добри цени за тази отсечка, защото имам чувството, че без намаление всичко вече започва от 1600лв, поне на изток, където си ги плащам сам.
Дани Магелани Публикувано: 28 ноември, 2024 Публикувано: 28 ноември, 2024 преди 9 минути , horus92 каза: Какво са добри цени за тази отсечка, защото имам чувството, че без намаление всичко вече започва от 1600лв, поне на изток, където си ги плащам сам. Ами историята познова два пъти по-ниски цени. Но тогава нямаше полети до Орли. Май е безвъзвратно минало.
horus92 Публикувано: 28 ноември, 2024 Публикувано: 28 ноември, 2024 Аз имам приятели, които са ходили за 500лв, ама доста отдавна. Според мен последните години тия цени са почти невъзможни, най малко инфлацията колко по висока е от тогава. Трябва да си пренастроим очакванията. Иначе това, че е нямало полет до Орли не е такъв проблем, вече има метро до това летище. Сега ако кацаш на Бове, малко кофти. Ние ще кацнем сутринта в Париж, а вечерта се връщаме от Бове към София. Малко рисковано, ама има почти 12ч. Надявам се да има време за една лучена супа. 3
Фил Публикувано: 28 ноември, 2024 Публикувано: 28 ноември, 2024 Нещо пак се отклонихме от темата, но понеже стана дума, а и нещо преглеждах по молба на приятели - намират се билети от Париж до Френски антили за февруари (което си е баш сезона за там) по 380€ 8
Дани Магелани Публикувано: 28 ноември, 2024 Публикувано: 28 ноември, 2024 преди 1 минута , Фил каза: Нещо пак се отклонихме от темата, но понеже стана дума, а и нещо преглеждах по молба на приятели - намират се билети от Париж до Френски антили за февруари (което си е баш сезона за там) по 380€ Много хубаво, но не във всеки период мога да вземам отпуск. Нещо по-тънко за май? 1
домосед Публикувано: 3 декември, 2024 Публикувано: 3 декември, 2024 Към края на ноември постигнах рекорден резултат на Музеен Ултра-Маратон: 10 музея за 52 часа. При това пълноценно, а не само с надничане 😉 Място на провеждане: Торино. И понеже е Италия, музеите често включват и временни изложби, които в някои отношения са по-интересни от постоянните експозиции. Или са ... вместни сред тях. Разбира се, имаше и магеланско предизвикателство: да се оптимизира абонаментна карта. Тя важи за 48 часа, но те се броят от влизане до влизане, та след последното влизане в музей, могат да се ползват още часове. Списък Кралският дворец (+Савойската галерия) / Palazzo Reale (+Galleria Sabauda) Венария Реале / Venaria Reale Пистата на покрива на фабриката на ФИАТ Лингото / Lingotto Pista 500 (+Pinacoteca Agnelli) Национален музей на автомобила / Museo Nazionale dell'Automobile Национален музей на планината / Museo Nazionale della Montagna Вилата на кралицата / Villa della Regina Национален музей на Обединението на Италия / Museo Nazionale del Risorgimento Italiano Дворец Мадама / Palazzo Madama Национален музей на киното / Museo Nazionale del Cinema Музей на Древен Египет / Museo Egizio Само до музеите на Ювентус и кафе Лаваца май не стигнах Забележка: 5 от изброените са включени в колективния обект на ЮНЕСКО Резиденции на Савойската династия (Куиз: кои?) Снимки засега съм качил само във формат "стори", оптимизирани за социални мрежи през телефон https://photos.app.goo.gl/v85CdJPLjh8UUmD5A Подробности, още снимки и още куизи ... някой ден в съответните теми 11 3 18
neuromancer Публикувано: 3 декември, 2024 Публикувано: 3 декември, 2024 Преди 1 час, домосед каза: Забележка: 5 от изброените са включени в колективния обект на ЮНЕСКО Резиденции на Савойската династия (Куиз: кои?) Ами тия с нещо кралско в името Кралския дворец Венария реале Вилата на кралицата Двореца Мадама Опа, само 4. Някой от музеите сигурно, рисорджименто или египетския 2
домосед Публикувано: 3 декември, 2024 Публикувано: 3 декември, 2024 преди 4 минути , neuromancer каза: Някой от музеите сигурно, рисорджименто или египетския Да! Рисорджиментото е в Palazzo Carignano
Argentique Публикувано: 6 декември, 2024 Публикувано: 6 декември, 2024 На 3.12.2024 г. в 19:13, домосед каза: (Куиз: кои?) A на предишния куиз за влака (дали е австралийски и защо) няма ли да има отговор? Щото не е честно така.
домосед Публикувано: 7 декември, 2024 Публикувано: 7 декември, 2024 На 6.12.2024 г. в 14:08, Argentique каза: A на предишния куиз за влака (дали е австралийски и защо) няма ли да има отговор? Щото не е честно така. Нали го намери в гугъл? Аз какво да добавя? На 19.11.2024 г. в 22:40, Argentique каза: В гугъл за две секунди излиза, че е CNS=>BNE 😎
Gentleman Basta Публикувано: 7 декември, 2024 Публикувано: 7 декември, 2024 На 22.11.2024 г. в 14:33, Gentleman Basta каза: Народът е казал, че човек и добре да живее, си купува кола. И май ще съвпадна в предпочитанията на част от магеланци, защото се сдобихме с Toyota Auris. Като нешофиращ човек, сега започва най-страшното (и за мен, и за околните) Аз да продължа като продрана плоча. След като почти не съм имал време да шофирам, по стечение на обстоятелствата ( @Lindt ), трябваше да наема кола в района на Бари и да навъртя едни 200км насам-натам. Одисеята завърши без щети по автомобила и околните животни 9 15 11
chandni Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 преди 14 часа, Gentleman Basta каза: трябваше да наема кола в района на Бари и да навъртя едни 200км насам-натам. Лесно ли намирахте място за паркиране в Бари, Алберобело и наоколо? Има ли големи навалици в момента? П.П. Щом в южна Италия си се справил без произшествия, значи и навсякъде по света ще си шофираш безпроблемно 😃 Аз по-брутално движение от неаполското не съм преживявала - едни кръгови движения и на тях колите се струпват боя до боя и за разкош си бибиткат. Щом мъжът ми, който е уникален шофьор и обожава да шофира, нямаше търпение да върнем колата на рент-а-кар компанията и да тръгнем пеша, значи положението е било нетърпимо 😃 6
Gentleman Basta Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 @chandni не сме спирали в Бари, а в Алберобело паркирахме в хотела ни, който имаше двор, но не ми се стори голяма лудница откъм коли. В Монополи беше лудница и спряхме на 1.4км от стария град. Полиняно беше спокойно, Локоротондо беше леко напрегнато, но имаше място за паркиране точно там, където си бях маркирал на картата. 4 1 1
krasen_denev Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 На 22.11.2024 г. в 15:33, Gentleman Basta каза: Народът е казал, че човек и добре да живее, си купува кола. И май ще съвпадна в предпочитанията на част от магеланци, защото се сдобихме с Toyota Auris. Честито Жижо! Със здраве да си я караш и да возиш фамилията в нея! Безаварийно! Можем да направим Тойота турне в Европа или по-далеч?!? 3 2
Фил Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 преди 18 часа, Gentleman Basta каза: Аз да продължа като продрана плоча. След като почти не съм имал време да шофирам, по стечение на обстоятелствата ( @Lindt ), трябваше да наема кола в района на Бари и да навъртя едни 200км насам-натам. Одисеята завърши без щети по автомобила и околните животни Ама какъв е тоя сладур до гумата? Чак на второ четене го забелязах . (на първо четене ми се стори, че си паркирал на две пакркоместа, ама да не издребняваме ) 3 5 1
Argentique Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 преди 12 минути , Фил каза: Ама какъв е тоя сладур до гумата? Чак на второ четене го забелязах . (на първо четене ми се стори, че си паркирал на две пакркоместа, ама да не издребняваме ) По тази снимка личностен тест може да се прави. 😃 Аз първо забелязах заека, второ - слънчевото време, трето - твърде голямата кола, а за маркировката - добре, че ти каза. 😂 2 8
Граф Вронски Публикувано: 8 декември, 2024 Публикувано: 8 декември, 2024 преди 2 часа, krasen_denev каза: Честито Жижо! Със здраве да си я караш и да возиш фамилията в нея! Безаварийно! Можем да направим Тойота турне в Европа или по-далеч?!? Направих 2+2=8 и имам Тойота , веднага се набутвам в това турне. 🙏🤣 3 5
Популярно мнение Monika_Koko Публикувано: 10 декември, 2024 Популярно мнение Публикувано: 10 декември, 2024 Да споделя и аз, какво ми се случи в Индия. Историята е следната. След прекарани чудесни дни из южна Индия, дойде времето за нашето прибиране към дома. Имахме полет в 4:05 сутринта. Поръчахме си такси за 01:00 и всичко си вървеше по план. Натоварихме се на таксито, минахме 1500 проверки на летището с огромни опашки, сложиха ни печат в паспорта и вече успокоени с кафе в ръка, зачакахме полета си. Точно преди да отпия, глътка от мечтаното еспресо, @Ивайла, поглежда телефона си и казава: "Я , тези пък от хотела са ми писали, че и снимка са ми изпратили иии този телефон на снимката ...наш ли е?" Поглеждам снимката и краката ми се подкосиха. Ясно виждам телефона си на снимката и въпреки това, започвам да ровя в чаната си с надеждата да го открия. Усещането да си на летището в Индия, без телефон, наистина е супер стресиращо. Какво ли не ми мина през главата, като в крайна сметка осъзнах, че ще купувам нов телефон и ще трябва да блокирам карти, номер и т.н. Нямаше как да изляза, да мина всички проверки наново, бях напуснала вече страната и съм с еднократна виза. @Ивайла, обаче не се предаде изобщо и ме понесе към секюритито, а аз ходех след нея, като човек с умствени увреждания и напълно отчаяна. От служител, на служител , стигнахме до началника на секюрити. Ивайла му разказа, моята драма ( аз продължавах да съм, като шаран на сухо с широко отворени, непремигващи очи). Започна суетене, къде ни е хотела, на колко минути от летището, в колко часа ни е полета... тел. разговори с хотела, уточнваявания, ръкомнахане. В крайна сметка, Началника на охраната, ни настани на едни столчета и каза" чакайте тук" и хукна нанякъде. След 10мин. с грейнало лице и задъхан, дойде с моят тел. в ръка. Стват чудеса на този свят! Последва разбира се индииска бюрокрация със записване в тетрадка, на всиякаква информация за мен, имена, бординг пас, къде съм ходила... и тн. След това началника на секюритито, трабваше да звънне на моят тел. за да се увери, че аз съм притежателя. Тази процедура, беше доста по дълга от реалното взимане на телефона. След още 20мин. с невярваши очи, получих телефона си. Благодарихме много на хората на секюрити( отказаха да вземат пари и да дадт пари на хората от хотела, които посред нощ отново ходиха до летището). Тази случка, показва ,човечност и борбеност. Безкрайно съм благодарня на @Ивайла, без която това нямаше да се случи. Получих урок, че човек не трябва да се отказва и трябва да тръси варианти в трудни ситуации, че добри хора има, че е важно с кого си на път, че приятел в нужда се познава и че магеланци са велика работа 🙂. Много имам да черпя Ивайла 🙂 24 52
Ивайла Публикувано: 10 декември, 2024 Публикувано: 10 декември, 2024 Почерпихме се , почврпихме се… Винаги трябва да се опита всичко възможно, защото няма начин дс няма начин:) 18 2 15
Популярно мнение Иван Попов Публикувано: 23 декември, 2024 Популярно мнение Публикувано: 23 декември, 2024 Честит ми юбилей! 30 години - време е за празнуване! 🥳 Поглеждам назад към изминалия път с усмивка. 😊 Имаше и трудни моменти, разбира се, но и много радост, смях и незабравими спомени. Благодарен съм за всички преживявания, защото те ме направиха човека, който съм днес. Влизам в новото десетилетие с отворено сърце и с вяра в бъдещето. Знам, че ме очакват още много приключения, емоции и предизвикателства. Наздраве за мен и за моите 30 години! 🥂 Нека това бъде началото на едно ново, вълнуващо и щастливо десетилетие! 🥳 22 1 28
Anna Kalinovska Публикувано: 23 декември, 2024 Публикувано: 23 декември, 2024 преди 1 минута , Иван Попов каза: Честит ми юбилей! 30 години - време е за празнуване! 🥳 Поглеждам назад към изминалия път с усмивка. 😊 Имаше и трудни моменти, разбира се, но и много радост, смях и незабравими спомени. Благодарен съм за всички преживявания, защото те ме направиха човека, който съм днес. Влизам в новото десетилетие с отворено сърце и с вяра в бъдещето. Знам, че ме очакват още много приключения, емоции и предизвикателства. Наздраве за мен и за моите 30 години! 🥂 Нека това бъде началото на едно ново, вълнуващо и щастливо десетилетие! 🥳 Честит Бъди! Сбъднати мечти и нови!!! 1 1
DaBo Публикувано: 23 декември, 2024 Публикувано: 23 декември, 2024 Честит да си, Ванка! Жив и здрав бъди! 🎉 1
Светославов Публикувано: 23 декември, 2024 Публикувано: 23 декември, 2024 преди 10 минути , Иван Попов каза: Наздраве за мен и за моите 30 години! Като си казал, няма да ти скършваме хатъра я 🙂 Тъкмо е време за обедна наздравица! За младостта ти, за благословеното поприще, по което си поел! 1 1
Дани Магелани Публикувано: 23 декември, 2024 Публикувано: 23 декември, 2024 преди 33 минути , Иван Попов каза: Честит ми юбилей! 30 години - време е за празнуване! 🥳 Поглеждам назад към изминалия път с усмивка. 😊 Имаше и трудни моменти, разбира се, но и много радост, смях и незабравими спомени. Благодарен съм за всички преживявания, защото те ме направиха човека, който съм днес. Влизам в новото десетилетие с отворено сърце и с вяра в бъдещето. Знам, че ме очакват още много приключения, емоции и предизвикателства. Наздраве за мен и за моите 30 години! 🥂 Нека това бъде началото на едно ново, вълнуващо и щастливо десетилетие! 🥳 Честит да си! Здраве и любов! Наред с кариерата и пътуванията, да помислиш за жена и деца! Време е да се оглеждаш, а и родителите ти сигурно искат внуци. 1 1 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега