Прескочи до съдържание

Искам да се похваля

AlexandraKo

Препоръчани мнения

Публикувано:
преди 46 минути , horus92 каза:

Ами честно казано не знам дали са изгодни или не. 515 евро отиване до Мартиника, връщане от Гуадалупе. Можеше още малко да се смъкне цената с разцъкване на датите. Ама след ковид, ми се видя нормална цена, миналата година бяха по скъпи. Но има уловки. От Париж са. Така че трябва да се замъкнем до там. И са само с 12кг ръчен багаж, което не е проблем за мен. С CorsAir. Иначе имаше с еър франс по 580 евро и airCaraibes по 600, но пак от Париж. То май от доста време няма хубави връзки с париж от тук, добре че бг еър си подновиха код шеъра с еър франс, но не е всеки ден.

Аз си взех билети до Орли с Трансавия и сега търся нататък. Но и аз не намирам добри цени.

Публикувано:

Какво са добри цени за тази отсечка, защото имам чувството, че без намаление всичко вече започва от 1600лв, поне на изток, където си ги плащам сам.

Публикувано:
преди 9 минути , horus92 каза:

Какво са добри цени за тази отсечка, защото имам чувството, че без намаление всичко вече започва от 1600лв, поне на изток, където си ги плащам сам.

Ами историята познова два пъти по-ниски цени. Но тогава нямаше полети до Орли. Май е безвъзвратно минало.

Публикувано:

Аз имам приятели, които са ходили за 500лв, ама доста отдавна. Според мен последните години тия цени са почти невъзможни, най малко инфлацията колко по висока е от тогава. Трябва да си пренастроим очакванията. Иначе това, че е нямало полет до Орли не е такъв проблем, вече има метро до това летище. Сега ако кацаш на Бове, малко кофти. Ние ще кацнем сутринта в Париж, а вечерта се връщаме от Бове към София. Малко рисковано, ама има почти 12ч. Надявам се да има време за една лучена супа.

• Харесвам 2
Публикувано:

Нещо пак се отклонихме от темата, но понеже стана дума, а и нещо преглеждах по молба на приятели - намират се билети от Париж до  Френски антили  за февруари (което си е баш сезона за там) по 380€ 

image.png.d4c64c7ab8cef0287038c715377cdb8e.png

• Харесвам 7
Публикувано:
преди 1 минута , Фил каза:

Нещо пак се отклонихме от темата, но понеже стана дума, а и нещо преглеждах по молба на приятели - намират се билети от Париж до  Френски антили  за февруари (което си е баш сезона за там) по 380€ 

image.png.d4c64c7ab8cef0287038c715377cdb8e.png

Много хубаво, но не във всеки период мога да вземам отпуск. Нещо по-тънко за май?

• Харесвам 1
Публикувано:

Към края на ноември постигнах рекорден резултат на Музеен Ултра-Маратон: 10 музея за 52 часа.

При това пълноценно, а не само с надничане 😉

Място на провеждане:  Торино.

И понеже е Италия, музеите често включват и временни изложби, които в някои отношения са по-интересни от постоянните експозиции. Или са ... вместни сред тях.

Разбира се, имаше и магеланско предизвикателство: да се оптимизира абонаментна карта. Тя важи за 48 часа, но те се броят от влизане до влизане, та след последното влизане в музей, могат да се ползват още часове.

Списък

• Кралският дворец (+Савойската галерия) / Palazzo Reale (+Galleria Sabauda)
  • Венария Реале / Venaria Reale
  • Пистата на покрива на фабриката на ФИАТ Лингото / Lingotto Pista 500 (+Pinacoteca Agnelli)
  • Национален музей на автомобила / Museo Nazionale dell'Automobile
  • Национален музей на планината / Museo Nazionale della Montagna
  • Вилата на кралицата / Villa della Regina
  • Национален музей на Обединението на Италия / Museo Nazionale del Risorgimento Italiano
  • Дворец Мадама / Palazzo Madama
  • Национален музей на киното / Museo Nazionale del Cinema
  • Музей на Древен Египет / Museo Egizio

Само до музеите на Ювентус и кафе Лаваца май не стигнах 

Забележка: 5 от изброените са включени в колективния обект на ЮНЕСКО Резиденции на Савойската династия (Куиз: кои?)

Снимки засега съм качил само във формат "стори", оптимизирани за социални мрежи през телефон

https://photos.app.goo.gl/v85CdJPLjh8UUmD5A

Подробности, още снимки и още куизи ... някой ден в съответните теми

• Харесвам 10
  • Шок 2
  • Браво 13
Публикувано:
Преди 1 час, домосед каза:

Забележка: 5 от изброените са включени в колективния обект на ЮНЕСКО Резиденции на Савойската династия (Куиз: кои?)

Ами тия с нещо кралско в името 

Кралския дворец

Венария реале

Вилата на кралицата

Двореца Мадама

Опа, само 4.

Някой от музеите сигурно, рисорджименто или египетския

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , neuromancer каза:

Някой от музеите сигурно, рисорджименто или египетския

Да! Рисорджиментото е в Palazzo Carignano

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   1 магеланец

• домосед
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.