дядо Пепи Публикувано: 22 януари Публикувано: 22 януари преди 1 час, era123 каза: 'дето ме повредиха "писически". Има специалисти, които се занимават с тези повреди. Но за това да си обичаш Родината, да познаваш историята и нейните герои е нещо безценно. И ако не го придобиеш и усетиш навреме, си безкрайно загубен в хаоса на лъжата и дезинформацията. 7 1
era123 Публикувано: 22 януари Публикувано: 22 януари 3 minutes ago, дядо Пепи said: Има специалисти, които се занимават с тези повреди. Но за това да си обичаш Родината, да познаваш историята и нейните герои е нещо безценно. И ако не го придобиеш и усетиш навреме, си безкрайно загубен в хаоса на лъжата и дезинформацията. Няма такива специалисти. Коя история? За чавдарчетата ли? Или за хан Крум? Митко Палаузов? "На мъдрия трудолюбив български народ с държава на 1300"г? Коя? Къде е дезинформацията и кога е? 3
Дани Магелани Публикувано: 22 януари Публикувано: 22 януари Не искам да влизам в полемиката ви. И във възпитанието и в ценностната система на обществото в соца имаше доста кусури. Но сега като гледам какво се случва с поколенията, родени след демокрацията, ми настръхват косите. Кой и как ще ни управлява в бъдеще, а и след нас? Да си внесем образовани, интелигентни, завършили училища с добра дисциплина в тях, хора с добра ценностна система, но от къде? Децата ни или са в чужбина или работят за чужди фирми и са отвратени, също като нас, и не искат да се занимават с политика. 6
Ardent Публикувано: 22 януари Публикувано: 22 януари Хайде да не бъркаме двата щата. Стихотворението, което визира @дядо Пепи е "Хайдути" на Христо Ботев, написано по времето когато много хора са били на кантар и е трябвало някой да ги размърда, щото нали пък "Преклонена главица сабя не я сече!". За щастие все още това стихотворение и обстоятелствата от онази епоха все още се учат в училище. Там където се учи и за Крум Страшни. Там се учи и за чавдарчетата, ама в горните класове. Никое от тези неща не трябва да се забравя. По някаква причина се сетих за кюрдите, над 30 милиона са. И им съчуствам. Също както и британските поданици съчувстват след Априлското въстание на българите като четат тяхната преса. Човек трябва да оценява каквото има и да си го пази и отстоява. Това минава през възпитание на национално самосъзнание. Свободата, Санчо, е ... ае се тая. На ме пък ми стана мило само като прочетох описанието на случката. 13
Климент Публикувано: 22 януари Публикувано: 22 януари Преди 1 час, Дани Магелани каза: Не искам да влизам в полемиката ви. И във възпитанието и в ценностната система на обществото в соца имаше доста кусури. Но сега като гледам какво се случва с поколенията, родени след демокрацията, ми настръхват косите. Кой и как ще ни управлява в бъдеще, а и след нас? Да си внесем образовани, интелигентни, завършили училища с добра дисциплина в тях, хора с добра ценностна система, но от къде? Децата ни или са в чужбина или работят за чужди фирми и са отвратени, също като нас, и не искат да се занимават с политика. Съвсем като Сократ: „Днешната младеж изпитва силно влечение към лукса, има лоши маниери, не почита авторитета и не тачи старите. Предпочита да бъбри, вместо да се упражнява… Младите вече не стават, когато в стаята влезе по-възрастен. Възразяват на родителите си, когато са сред хора, не си държат езика зад зъбите и тиранизират учителите си. Направо казано, те са много лоши.“ 9
Дани Магелани Публикувано: 22 януари Публикувано: 22 януари Преди 1 час, Климент каза: Съвсем като Сократ: „Днешната младеж изпитва силно влечение към лукса, има лоши маниери, не почита авторитета и не тачи старите. Предпочита да бъбри, вместо да се упражнява… Младите вече не стават, когато в стаята влезе по-възрастен. Възразяват на родителите си, когато са сред хора, не си държат езика зад зъбите и тиранизират учителите си. Направо казано, те са много лоши.“ Да, зная какво е казал. Но помисли защо и как се е провалила Римската империя, разпад на ценности нали? Не споря, не опонирам. Болно ми е!
Брани Публикувано: 22 януари Публикувано: 22 януари преди 56 минути , Дани Магелани каза: Да, зная какво е казал. Но помисли защо и как се е провалила Римската империя, разпад на ценности нали? Не споря, не опонирам. Болно ми е! Всичко си има край, само суджукът има два, казва моят приятел Императорът, и е много прав … 3 6
Популярно мнение Георги Матеев Публикувано: Четвъртък в 12:23 Популярно мнение Публикувано: Четвъртък в 12:23 Бих си рекорда по ласт секънд организация на пътуване. Преди 2 часа си взех билет за Абу Даби за днес в 17:50. Оттам към Кайро, а после към Асуан и Абу Симбел. Два полета с Уиз + един с Nile Air и един с Egypt Air, тотал €64 за всичките 4 отсечки. След седмица ще се прибера от Сохаг до София през Абу Даби, пак с Уиз (общо за €20). Записвам 3 нови египетски летища и ще видя много нови неща из Египет. Кеф 🙂 И между другото официално считам, че вече съм си избил All You Can Fly паса на Уиз, то иначе само отсечката София-Абу Даби в момента струва 483 лв. Изчезвам да си оправям багажа, че бординга е след 2:30 часа 🙂 17 6 27 5
Lindt Публикувано: Четвъртък в 12:55 Публикувано: Четвъртък в 12:55 преди 32 минути , Георги Матеев каза: Бих си рекорда по ласт секънд организация на пътуване. Преди 2 часа си взех билет за Абу Даби за днес в 17:50. Оттам към Кайро, а после към Асуан и Абу Симбел. Два полета с Уиз + един с Nile Air и един с Egypt Air, тотал €64 за всичките 4 отсечки. След седмица ще се прибера от Сохаг до София през Абу Даби, пак с Уиз (общо за €20). Записвам 3 нови египетски летища и ще видя много нови неща из Египет. Кеф 🙂 И между другото официално считам, че вече съм си избил All You Can Fly паса на Уиз, то иначе само отсечката София-Абу Даби в момента струва 483 лв. Изчезвам да си оправям багажа, че бординга е след 2:30 часа 🙂 Защо/как са толкова евтини вътрешните полети в Египет?
Брани Публикувано: Четвъртък в 13:01 Публикувано: Четвъртък в 13:01 преди 5 минути , Lindt каза: Защо/как са толкова евтини вътрешните полети в Египет? - разстоянията са малки - температурите са приятни за разходки - алтернативните варианти за транспорт са много и разнообразни ... 🙂 3
Lindt Публикувано: Четвъртък в 13:25 Публикувано: Четвъртък в 13:25 преди 25 минути , Брани каза: - разстоянията са малки - температурите са приятни за разходки - алтернативните варианти за транспорт са много и разнообразни ... 🙂 То това е хубаво, но аз ги помня почващи от 80 $ на отсечка тези до Асуан, до Абу Симбел по-зле 😄 А пък влаковата алтернатива като сложиха цена за туристи, пак ще е към 100 $ 😄 1
Георги Матеев Публикувано: Четвъртък в 13:36 Публикувано: Четвъртък в 13:36 @Брани вътрешните полети въобще не са евтини, точно обратното. Кайро-Абу Симбел много рядко пада под €100-120 еднопосочен. @Lindt аз се изхитрих да летя с 2 различни авиокомпании с 4-часов транзит в Асуан (тъкмо да пробвам и лаунджа там). Австралийският Едриймс (с активен Прайм) нещо май се обърка или просто малко подрани с Prime Days промоцията. Продаде ми Nile Air билета Кайро-Асуан за €12 (при официална цена €45 в момента) и Egypt Air билета Асуан-Абу Симбел за €32 (при официална цена €65). Тоест и двата билета имаха по €33 фиксирана отстъпка. После от Абу Симбел до Асуан ще се върна с автобус за няколко лева, а 3 дни по-късно ще пътувам до Сохаг с влак. Много съм доволен 🙂 А Уиз даже ми даде място на първи ред за полета до Абу Даби. Вече почти стигнах Т1. П.С. Промоцията на GoMoWorld още работи и току-що си взех едноседмичен есим с 1.5 GB за €0.99. 11 7
ven62 Публикувано: Четвъртък в 14:12 Публикувано: Четвъртък в 14:12 преди 33 минути , Георги Матеев каза: @Брани вътрешните полети въобще не са евтини, точно обратното. Кайро-Абу Симбел много рядко пада под €100-120 еднопосочен. @Lindt аз се изхитрих да летя с 2 различни авиокомпании с 4-часов транзит в Асуан (тъкмо да пробвам и лаунджа там). Австралийският Едриймс (с активен Прайм) нещо май се обърка или просто малко подрани с Prime Days промоцията. Продаде ми Nile Air билета Кайро-Асуан за €12 (при официална цена €45 в момента) и Egypt Air билета Асуан-Абу Симбел за €32 (при официална цена €65). Тоест и двата билета имаха по €33 фиксирана отстъпка. После от Абу Симбел до Асуан ще се върна с автобус за няколко лева, а 3 дни по-късно ще пътувам до Сохаг с влак. Много съм доволен 🙂 А Уиз даже ми даде място на първи ред за полета до Абу Даби. Вече почти стигнах Т1. П.С. Промоцията на GoMoWorld още работи и току-що си взех едноседмичен есим с 1.5 GB за €0.99. Така като те чета, да не се изненадаш на летището в Кайро представител на Министерство на туризма на Египет да те чака за да ти даде малко джобни за дните в тяхната държава. Приятно изкарване! 4 1 14
era123 Публикувано: Четвъртък в 14:25 Публикувано: Четвъртък в 14:25 48 minutes ago, Георги Матеев said: П.С. Промоцията на GoMoWorld още работи и току-що си взех едноседмичен есим с 1.5 GB за €0.99. Да не си сменил S10-та? 🙂 2 1
Брани Публикувано: Четвъртък в 15:14 Публикувано: Четвъртък в 15:14 преди 1 час, Lindt каза: То това е хубаво, но аз ги помня почващи от 80 $ на отсечка тези до Асуан, до Абу Симбел по-зле 😄 А пък влаковата алтернатива като сложиха цена за туристи, пак ще е към 100 $ 😄 Шегувах се, разбира се. Очаквах, че ще се разбере по "температурите са приятни за разходки" 🥵 3
Lindt Публикувано: Четвъртък в 15:44 Публикувано: Четвъртък в 15:44 преди 28 минути , Брани каза: Шегувах се, разбира се. Очаквах, че ще се разбере по "температурите са приятни за разходки" 🥵 А... при нас за Коледа бяха приятни, даже май ми беше студено за тези очарователни ставания към 5-6 сутринта 1
Георги Матеев Публикувано: Четвъртък в 16:04 Публикувано: Четвъртък в 16:04 Това май се води за топ-а на лоукоста. €10 билет за 5-часов полет с бонус "бизнес" клас седалка 1А. Излитам към Абу Даби. Чакайте скоро снимки на египетски храмове и мумии 🙂 26 5
stanimir Публикувано: Четвъртък в 16:13 Публикувано: Четвъртък в 16:13 ...и нека критикарите на All You Can Fly Pass замлъкнат завинаги по въпроса.Те просто не са дорасли за него 😉 5 5
Брани Публикувано: Четвъртък в 21:22 Публикувано: Четвъртък в 21:22 преди 7 часа, Георги Матеев каза: @Брани вътрешните полети въобще не са евтини, точно обратното. Кайро-Абу Симбел много рядко пада под €100-120 еднопосочен. Когато бяхме в Абу Симбел (пристигнали с бусче от Асуан), видях да каца самолет на летището. Щеше да ми е хубава добавка към колекцията самолети, ако точно в този момент не се бях разсеял и не успях да го щракна. А май беше единствения полет за деня 🙂 2
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега