Прескочи до съдържание

Словения през май

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте. Началото на май мисля с половинката да си направим едно пътуване до Словения. Става въпрос за 4-5 нощувки. Още съм в процес на обмисляне какво да видим и какво да пропуснем, но засега плана е: 

2 нощувки в Любляна - 1 ден за Любляна и 1 ден за пещерата Постойна и замъка Предяма.

2 нощувки  на езерото Блед - 1 ден за езерото  и 1 ден да отидем до езерото Бохин и да се повозим с лифта до Орлова глава http://www.vogel.si/summer/options

Дайте идеи ако съм пропуснала нещо, което е важно да се види. Също, тъй като ще минем през ГКПП Зайчар, как е пътят там?

Мислех евентуално да направим една нощувка в Загреб (и двамата не сме били там), но шофьорът се дърпа нещо.

• Харесвам 1
Публикувано:

Загреб си заслужава, ако можете не го пропускайте. На мен ми хареса повече от Любляна. Иначе за пещерата Постойна си струва - много е красиво и огромно. За първи път се возих на влакче влизайки в пещера - много е вълнуващо и ти правят снимки, докато пътуващ с влакчето и на изхода можеш да си купиш. Виждаш се какви физиономии си правил, докато се движиш между сталактитите, които сякаш ще ти паднат на главата. Бих отишла пак там.

• Харесвам 5
Публикувано:

И Бохинжи и Блед са много красиви, аз съм ги виждала зимата, но съм сигурна че пазят своето очарование през всички сезони. Ако има съществени разлики в цените - можете да спите и в Бохинжка бистрица или в хотелите под Вогел.

Пътувала съм само през магистралата - никви ядове с нея (предполагам че и вие ще минете от там, след Зайчар, или ще я избягвате?). Любляна е град с атмосфера, но мисля че няма много много за разглеждане - от тяхният замък не съм очарована. Разходка вечер покрай реката е добро начинание.
За Загреб - ако на връщане искате да разделите пътя е добра опция, но мисля че не е добра идея да се намаляват другите нощувки, за сметка на него - той контрастира спрямо планината и спокойствието което ще е в Блед и Бохинжи, ако щете и в Любляна.
И в моята лична класация словенците са най-приветливата, гостоприемна и усмихната нация :) Мисля че ще си изкарате добре :)

• Харесвам 4
Публикувано:

Един пълен ден за Любляна е много. 3-4 часа са ви напълно достатъчни да обходите най-интересните места, че дори да ви остане време да хапнете и пийнете в някое местно капанче. Така че едната нощувка преспокойно може да си я освободите за Загреб, който си е класа отвсякъде, или за Блед, Бохин и парка Триглав, които са перлите на Словения! Даже на ваше място въобще нямаше да търся нощувка в Любляна. Щях да му отделя нужното време транзит и да си избера някое по-приятно местенце по маршрута.  

Постойна не съм бил още, но я хвалят доста. Мисля че имаше и някакъв интересен замък в близост, но може да се бъркам с друг район. 

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)

Имай предвид и цените в Словения, аз хем знаех и пак се изненадах, дори са една идея по-високи от Италия. А все пак да кажа, че идвахме от Швейцария, за където си се знае, че цените са сериозни.

A за плана, ние например, пропуснахме Любляна изцяло, иначе това са местата.

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за отговорите. Ако убедя половинката ще включим Загреб като 5-та нощувка, вероятно на отиване. За Любляна... ще видим, раздвоена съм. А това местенце някой посещавал ли е http://www.bled.si/en/what-to-see/natural-sights/the-vintgar-gorge ?

Публикувано:

Аз имах подбна дилема за Любляна, няколко човкеа ми казаха същите неща като тези които се пишат тук. Няма почти нищо, цените са високи. В крайна сметка преминах на нощувки в Загреб и не съжалявам грам, супер е там и цените са доста по-ниски.

Публикувано:

Чета и не се сдържам да се намеся в темата, но ще кажа само, че Любляна е един прекрасен град - чист, подреден и уютен. Не виждам основателна причина да бъде пропуснат като безинтересен, но всеки си знае най-добре...

За Загреб две мнения няма. Задължителен за посещение и минимум една нощувка!

• Харесвам 4
Публикувано:

Любляна е малка, но много красива! Загреб също е красив град.

В Любляна съм била 2002, а в Загреб 2005. Любляна ми хареса повече, но това е субективно. Ще видим как ще е сега.

Предстои ни пътуване в началото на април: самолет до Любляна и три нощувки в Любляна; за един ден ще отидем до Загреб с автобус или влак; един ден за Любляна и един за Блед.

• Харесвам 3
  • 3 месеца по-късно ...
Публикувано:

Михаела,би ли споделила ако сте осъществили пътуването си,впечатления от езерото Блед и околностите му.Правя програма за около 5 дни, там и ме интересуват места за отсядане и екопътеки за 2-3 часови преходи,някои други интересни места за посещение.Благодаря предварително.

Публикувано:

Sara, отложихме пътуването, защото малко след като писах тук разбрах, че съм бременна. Планът беше напълно готов, резервациите направени, но явно не е било писано да е тази година. Живот и здраве догодина ще си го изпълним заедно с бебето. Пожелавам ти приятно изкарване в Словения и ще следя за отзиви и снимки. :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Ние бяхме за един ден на Блед, красиво е, но доста скъпо ми се видя, а се връщахме от Швейцария и Австрия, има няколко хотела по 200 евро и нагоре, което не си представях, че ще е в държава като Словения. Спахме в една виличка 4 човека за около 100 евро, няма да ти я препоръчвам, нищо особено. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.