eugene.kn Публикувано: 15 януари, 2020 Сподели Публикувано: 15 януари, 2020 Бира на Канарските острови 4 1 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 15 януари, 2020 Сподели Публикувано: 15 януари, 2020 Няколко от Йордания 7 1 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 15 януари, 2020 Сподели Публикувано: 15 януари, 2020 Индийски бири 7 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 16 януари, 2020 Сподели Публикувано: 16 януари, 2020 Унгарски бири 6 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 16 януари, 2020 Сподели Публикувано: 16 януари, 2020 Израелска бира Македонска бира 7 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 16 януари, 2020 Сподели Публикувано: 16 януари, 2020 Ето още две индийски: 12 1 Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 16 януари, 2020 Сподели Публикувано: 16 януари, 2020 преди 17 минути , cck каза: Ето още две индийски: Bengal Lancer е на Fuller's, Лондонска пивоварна. Много хубав IPA. 2 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 16 януари, 2020 Сподели Публикувано: 16 януари, 2020 Fuller's съм пил в Малта ! Връзка към коментар
Йосиф Милчов Публикувано: 16 януари, 2020 Сподели Публикувано: 16 януари, 2020 преди 26 минути , eugene.kn каза: Fuller's съм пил в Малта ! Има го и в София в не малко магазини. 3 1 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 16 януари, 2020 Сподели Публикувано: 16 януари, 2020 преди 20 часа, eugene.kn каза: Бира на Канарските острови От къде е тази бира? Френска или белгийска ми се струва. Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 16 януари, 2020 Сподели Публикувано: 16 януари, 2020 преди 10 минути , Alexander каза: От къде е тази бира? Френска или белгийска ми се струва. Естонска е! 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 20 януари, 2020 Сподели Публикувано: 20 януари, 2020 Най-добрата българска тъмна бира! 5 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 21 януари, 2020 Сподели Публикувано: 21 януари, 2020 Бразилски тъмни бири (много добри)! 6 1 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 21 януари, 2020 Сподели Публикувано: 21 януари, 2020 Фландърска белгийско-френска сводка. за начало - градската брюжка легенда Brugse Zot. и малко обстановка от Brouwerij De Halve Maan, където я приготвят: По-късно в любимата брюжка бирария ‘t Brugs Beertje, където имат от пиле бира, което отново се потвърди. Едвам си намерих място (откакто и жените се научиха да пият бира, става все по-сложно ) , но успях да се пласирам на една маса с двама чехи баща и син, с които направихме хубав лаф-моабет. Тематиката беше трапистка и започнах с Rochefort После внезапно ме осени идеята да попитам за друга трапистка бира, която се намира доста трудно, според различни информации се произвежда в строго ограничени количества и се продава едва ли не само в абатството... Става дума за Westvleteren. Сервитьорът-барман ме изгледа с леко учудване, замисли се за момент и каза "чакай малко да говоря с боса да видим дали може да се намери нещо..." След малко се върна и обясни, че може да ме уреди с една 8-ица (синя капачка), като ми обърна внимание, че струва 15€ . Реших че науката иска жертви и за целите на това важно проучване може да се отдели посочената сума. След това се прехвърлих при комшиите във френска Фландрия - Лил. Първо минах през една бойна квартална кръчма с три маси, на едната от които двама пиянки фиркаха и играеха странна игра, подобна на "Не се сърди човече" , където метнах някакво наливно местно блонди, поднесено в чаша от Chimay: Вечерта, след кратка проучвателна разходка из квартала с кръчмите в стария Лил, се паркирах в едно готино ресторантче с идеята да опитам Carbonade - регионалния специалитет, приготвен с парчета говеждо месо, задушено в тъмна бира и овкусено с мащерка, горчица и щипка кафява захар. Сервира се със салатка и пържени картофи. Голяма вкуснотия! И поливах обилно с: - два вида La Goudale - по-прозорливите може да се досетят, а по-информираните - да знаят, че названието произлиза от "good ale", нищо че на френски звучи като "гудал" - Монашеска тайна, трипъл - хареса ми най-много от този сет - и една друга северофренска бира - Belzebuth, която не бях опитвал досега и се сервира в доста странни чаши, чак отначало помислих, че са ми объркали поръчката Накрая като отидох да си оправя сметката (това в някои заведения във Франция става на бара ) барманчето, като видя какво съм поръчвал, толкова се израдва на научния ми интерес да пробвам различни бирки, че ме почерпи още някаква друга бира, която пък той харесвал най-много, но не и запомних името. Апропо - сметката за храната + 4 бири в скромно, но приятно, автентично ресторантче, пълно основно с местни клиенти, се оказа нещо от сорта на 25€, което ми се стори много добре! На другия ден взех нещо да се подсигуря от супера - еми стават и малки грешки - човек се подведе, че бирката е ламбик, ама като не знае фламандски и пропуска , че "perziken" е праскови, въпреки че е близко до ума ... Нищо де, изпи се... като е много жаден човек - става. А и етикетът с грешницата в стил Ар нуво е готин. И завършвам сводката със снимка от новия салон на летище Шарлероа, където биреният асортимент се изчерпваше само с това Лефче: Наздраве! 6 3 10 Връзка към коментар
zon Публикувано: 21 януари, 2020 Сподели Публикувано: 21 януари, 2020 преди 44 минути , Фичо каза: Сервитьорът-барман ме изгледа с леко учудване, замисли се за момент и каза "чакай малко да говоря с боса да видим дали може да се намери нещо..." След малко се върна и обясни, че може да ме уреди с една 8-ица (синя капачка) но ме предупреди, че струва 15€ . Реших че науката иска жертви и за целите на това важно проучване може да се отдели посочената сума. Преди няколко години в едно кафене в Брюж в менюто им Westvleteren 12 беше €22. Наистина политиката на абаството е да не се препродава бирата в други магазини и заведения. Струва си посещението на кафенето и магазина на абатството http://www.indevrede.be/home.php?lang=nl там и цените са много по ниски. преди 49 минути , Фичо каза: На другия ден взех нещо да се подсигуря от супера - еми стават и малки грешки - човек се подведе, че бирката е ламбик, ама като не знае фламандски и пропуска , че "perziken" е праскови, въпреки че е близко до ума ... Нищо де, изпи се... като е много жаден човек - става. А и етикетът с грешницата в стил Ар нуво е готин. Фичо, само да те предупредя да не очакваш ябълки в "Verboden vrucht". Това ако още не си я опитвал. https://www.google.be/search?sxsrf=ACYBGNQC6fgTP8bxKWO0gDvuJWD1ZH2_SQ:1579616995318&q=verboden+vrucht+bier&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjX_Yvv85TnAhVEL1AKHWFtBcoQsAR6BAgKEAE&biw=1366&bih=617 5 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 21 януари, 2020 Сподели Публикувано: 21 януари, 2020 Датска бира 5 1 Връзка към коментар
zon Публикувано: 27 януари, 2020 Сподели Публикувано: 27 януари, 2020 Kathedraal Blond Aurora, в кафенето на катедралата в Антверпен. Има и тъмна бира Memento. Бирата се приготвя по поръчка за катедралата от пивоварна в Оденарде. 14 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 27 януари, 2020 Сподели Публикувано: 27 януари, 2020 Курасао бира Венецуелска бира 6 1 1 Връзка към коментар
master_of_germs Публикувано: 30 януари, 2020 Сподели Публикувано: 30 януари, 2020 Всеки може да пие Бинтанг в Индонезия. И всеки го пие (съвсем правилно). Но аз го раздавам вече по местен патриот от местните севернобалийци в провинция Булеленг и си поръчвам от местния бълвоч. И въпреки това, хем изрично посочих таблото с промоцията, пак ми донесоха първо Бинтанг. Минах се, ама си имам принципи 😆 Поне сме на сухо, докато се излива поредният екваториален порой за днес... 9 1 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 30 януари, 2020 Сподели Публикувано: 30 януари, 2020 Ливанска Almaza: 11 1 Връзка към коментар
Hadzhitodorovi Публикувано: 30 януари, 2020 Сподели Публикувано: 30 януари, 2020 "Бейрут" е по-добра 🙂 Връзка към коментар
cck Публикувано: 30 януари, 2020 Сподели Публикувано: 30 януари, 2020 преди 44 минути , Hadzhitodorovi каза: "Бейрут" е по-добра Нямаха 🙂 Връзка към коментар
Polina Публикувано: 31 януари, 2020 Сподели Публикувано: 31 януари, 2020 Върви особено с бретцел с черен пипер! 6 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 7 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 7 февруари, 2020 Бразилска бира 5 1 Връзка към коментар
eugene.kn Публикувано: 8 февруари, 2020 Сподели Публикувано: 8 февруари, 2020 Индонезийска бира от остров Бали 3 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега