Red_wine Публикувано: 1 май, 2014 Публикувано: 1 май, 2014 Наздраве и от мен с Ласа бира - бира от покрива на света. Втората снимка е малко преди Базовия лагер на Еверест. Такъв студ, но като ми се припи бира и това е. 22
Childish Публикувано: 1 май, 2014 Публикувано: 1 май, 2014 Този почерк ми е познат )) точно, копирам, уча се от по-добрите 2
akair Публикувано: 1 май, 2014 Публикувано: 1 май, 2014 Мюнхенски полъх от грешната страна на океана... 9
домосед Публикувано: 2 май, 2014 Публикувано: 2 май, 2014 Избрано от виетнамската колекция: Специалното златно сайгонско е най-специално пред златен паметник на Хо Ши Мин Нормално червено сайгонско без паметник А това е от местната пивоварна на плажа в Ня Чанг (Nha Trang) 14
wilks Публикувано: 3 май, 2014 Публикувано: 3 май, 2014 Специaлно от, и кaто зa Северните земи (Norrland) Alc. 5.3% 5
Meidj Публикувано: 4 май, 2014 Публикувано: 4 май, 2014 Специaлно от, и кaто зa Северните земи (Norrland) Alc. 5.3% IMG_20140503_140059.jpg Хубаво си посочил процентите, ама посочи и цената, че да ни се отпие набързо...
Childish Публикувано: 7 май, 2014 Публикувано: 7 май, 2014 SalvaVidas в Гватемала е марка вода, най-хубавата. SalvaVida в Хондурас е ... бира. (salvar - спасявам, vida - живот) 9
Георги Публикувано: 7 май, 2014 Автор Публикувано: 7 май, 2014 Малко балкански мотиви от наскоро приключилата обиколка... 3
Емилия Публикувано: 8 май, 2014 Публикувано: 8 май, 2014 Ето и от мен няколко балкански: Потвърждавам предните мнения, за доброто качество на Карловачкото 4
гост Публикувано: 8 май, 2014 Публикувано: 8 май, 2014 Хайде и аз да почерпя с една 1-литрова, та да има за всички: 3
домосед Публикувано: 10 май, 2014 Публикувано: 10 май, 2014 Да попълним виетнамската серия. Тук вдигаме летвата на бирения пейзаж: (да не си помислите, че съм я зарязал там. Чинно си я хвърлих в кошчето) Местно пиво от имперската столица от XIX век Хюе: Също популярна в централен Виетнам и на летище Ханой: Опитано в Ханой: Баш ханойксото: Евтината прясна бира (Bia Hoi), която се лочи в огромно количество, защото трае само ден: 15
домосед Публикувано: 11 май, 2014 Публикувано: 11 май, 2014 Снимките ОК , а иначе бива ли ги ? Да. Ханойското и прясното са една одея по-блудкави, откоколкото харесвам, но всички останали, сервирани студени, са ОК. 1
krasen_denev Публикувано: 14 май, 2014 Публикувано: 14 май, 2014 στην υγειά σας П.П.Времето е чудесно и аз ви казвам наздраве на гръцки с голяма тройка бири. 5
mililia Публикувано: 14 май, 2014 Публикувано: 14 май, 2014 (редактирано) Заради точно тази тема правих ето тези снимки: Местна бира от Кабо Верде в компанията на сангрия Португалска бира, отново в Кабо Верде И двете наложени марки бира в Боа Виста - местната и португалска П.П. Имаше и черна Стрела. Редактирано 14 май, 2014 от mililia 6
гост Публикувано: 14 май, 2014 Публикувано: 14 май, 2014 στην υγειά σας DSC_0287.JPG П.П.Времето е чудесно и аз ви казвам наздраве на гръцки с голяма тройка бири. Бе, много бързо им хвана цаката на тез' гърци, бе! А така, да има от всичко и по много! 1
cck Публикувано: 16 май, 2014 Публикувано: 16 май, 2014 Една индийска от индийско-непалското ресторантче Гурка в София 4
akair Публикувано: 16 май, 2014 Публикувано: 16 май, 2014 (редактирано) В Църквата твърдят, че на осмия ден човекът създал бирата... Сградата си е съвсем като църква, а на мястото на олтара е инсталацията за варене на бира. Чашите, в които сервират, не бяха брандирани и затова снимах обстановката... http://www.churchbrew.com/ Редактирано 16 май, 2014 от akair 3
Фил Публикувано: 27 май, 2014 Публикувано: 27 май, 2014 Да се отчета тук с двете основни португалски бири - Sagres и Super Bock: 6
Биксбит Публикувано: 29 май, 2014 Публикувано: 29 май, 2014 10 любопитни факта за бирата: http://www.obekti.bg/chovek/13534-10-любопитни-факта-за-бирата 1. Основно вода - това не е особено интересно. Любопитното е, че водата в някои региони е по-подходяща за направата на определени видове бира. Например ирландската твърда и богата на минерали вода е много подходяща за направата на тъмни бири от типа на Гинес.2. Алкохолното съдържание идва от зърното, обикновено ечемик, което се оставя да покълне и се накисва във вода, за да изпусне захарите си. Тези захари са идеална среда за маята, гъбичката, която в крайна сметка отделя алкохола. Тя обикновено се филтрира преди бутилиране. Протеините, които остават от нея, са ключови в оформянето на прочутата пяна.3. Ароматът и вкусът на бирата се дължат най-вече на хмела, растение от семейството на конопа. В производството на напитката се използват подобните на шишарки цветове.4. Ксантохумол - съставка, която се открива само в хмела, предпазва от рак. Според изследване от 2000 година, публикувано в сп. Journal of Agricultural and Food Chemistry, хмелът е по-добър източник на антиоксиданти от червеното вино, зеления чай и соевите продукти. Лошата новина: за да се възползва от полезното действие на тази съставка, човек трябва да пие 450 литра бира на ден.5. Открита е в Древен Шумер. Химните към богинята Нинкаси, записани на глинени плочки през ХІХ век пр.н.е. представляват едновременно и рецепти за бира.6. В древността напитката се е приготвяла от жени. Така е в древен Египет, където богинята на бирата е Тененит. Древната цивилизация Уари в Перу не прави изключение - изследване от 2005 година открива, че и там високопоставените дами са произвеждали бира. Едва през 18 век мъжете стават основните производители на бира. 7. За какво могат да се използват бирените кутии? Преди време ви демонстрирахме как да направим усилвател за рутер от кутийка бира. Но нищо не може да се сравни с употребата, която американецът Джон Милкович намира за опаковките на любимата си напитка. Той ги изглажда и - облицова с тях къщата си! Днес тя е превърната в музей.8. Хобито да се колекционират бирени бутилки се нарича тагестология.9. Бирата се разваля от светлината. Много хора смятат, че дългият престой в хладилника е виновен, но учени откриват, че бирата съдържа светлочувствителни съставки, наречени изохумилони, които под действие на светлината отговарят за неприятната миризма на развалената бира. Затова тя се продава в бутилки от тъмно стъкло.10. Викингите смятали, че в техния рай Валкхала ги чака коза, от вимето на която вместо мляко тече бира, пише сайтът The Oatmeal. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега