Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Наздраве и от мен с Ласа бира - бира от покрива на света.

 

Втората снимка е малко преди Базовия лагер на Еверест. Такъв студ, но като ми се припи бира и това е.

 

post-1211-0-35205000-1398951895_thumb.jpg

 

post-1211-0-09036000-1398951969_thumb.jpg

  • Харесвам 22
Публикувано:

Избрано от виетнамската колекция:

 

Специалното златно сайгонско е най-специално пред златен паметник на Хо Ши Мин

 

20140429114852.JPG

 

Нормално червено сайгонско без паметник

 

P1070362.JPG

 

А това е от местната пивоварна на плажа в Ня Чанг (Nha Trang)
 

2014-04-30+17.37.36.jpg

  • Харесвам 14
Публикувано:

SalvaVidas в Гватемала е марка вода, най-хубавата. SalvaVida в Хондурас е ... бира. (salvar - спасявам, vida - живот)

post-539-0-71973900-1399424753_thumb.jpg

  • Харесвам 9
Публикувано:

Ето и от мен няколко балкански:

post-142-0-11879600-1399550917_thumb.jpg

post-142-0-02144200-1399551147_thumb.jpg

post-142-0-66900800-1399551147_thumb.jpg

post-142-0-39404700-1399551148_thumb.jpg

 

 

Потвърждавам предните мнения, за доброто качество на Карловачкото  :good:

  • Харесвам 4
Публикувано:

Да попълним виетнамската серия.

 

Тук вдигаме летвата на бирения пейзаж:

 

P1080781.JPG

 

(да не си помислите, че съм я зарязал там. Чинно си я хвърлих в кошчето)

 

Местно пиво от имперската столица от XIX век Хюе:

 

P1090129.JPG

 

Също популярна в централен Виетнам и на летище Ханой:

 

P1090131.JPG

 

Опитано в Ханой:

 

P1090158.JPG

 

Баш ханойксото:

 

P1090292.JPG

 

Евтината прясна бира (Bia Hoi), която се лочи в огромно количество, защото трае само ден:

P1090168.JPG

  • Харесвам 15
Публикувано:

Снимките ОК , а иначе бива ли ги ?

 

Да. Ханойското и прясното са една одея по-блудкави, откоколкото харесвам, но всички останали, сервирани студени, са ОК.

  • Харесвам 1
Публикувано:

στην υγειά σας

post-259-0-36197700-1400080992_thumb.jpg

 

П.П.Времето е чудесно и аз ви казвам наздраве на гръцки с голяма тройка бири. :)

  • Харесвам 5
Публикувано: (редактирано)

Заради точно тази тема правих ето тези снимки:

 

Местна бира от Кабо Верде в компанията на сангрия

post-514-0-72297400-1400085574_thumb.jpg

 

Португалска бира, отново в Кабо Верде

 

post-514-0-03567600-1400085781_thumb.jpg

 

И двете наложени марки бира в Боа Виста - местната и португалска

 

post-514-0-06543000-1400085945_thumb.jpg

 

 

П.П. Имаше и черна Стрела.

post-514-0-98694100-1400103104_thumb.jpg

Редактирано от mililia
  • Харесвам 6
Публикувано:

στην υγειά σας

attachicon.gifDSC_0287.JPG

 

П.П.Времето е чудесно и аз ви казвам наздраве на гръцки с голяма тройка бири. :)

Бе, много бързо им хвана цаката на тез' гърци, бе! А така, да има от всичко и по много! ;)

  • Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

В Църквата твърдят, че на осмия ден човекът създал бирата... Сградата си е съвсем като църква, а на мястото на олтара е инсталацията за варене на бира. Чашите, в които сервират, не бяха брандирани и затова снимах обстановката...

http://www.churchbrew.com/

post-51-0-03346400-1400279726_thumb.jpg

post-51-0-45064800-1400279730_thumb.jpg

Редактирано от akair
  • Харесвам 3
  • 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

10 любопитни факта за бирата:

http://www.obekti.bg/chovek/13534-10-любопитни-факта-за-бирата

1. Основно вода - това не е особено интересно. Любопитното е, че водата в някои региони е по-подходяща за направата на определени видове бира. Например ирландската твърда и богата на минерали вода е много подходяща за направата на тъмни бири от типа на Гинес.

2. Алкохолното съдържание идва от зърното, обикновено ечемик, което се оставя да покълне и се накисва във вода, за да изпусне захарите си. Тези захари са идеална среда за маята, гъбичката, която в крайна сметка отделя алкохола. Тя обикновено се филтрира преди бутилиране. Протеините, които остават от нея, са ключови в оформянето на прочутата пяна.

3. Ароматът и вкусът на бирата се дължат най-вече на хмела, растение от семейството на конопа. В производството на напитката се използват подобните на шишарки цветове.

4. Ксантохумол - съставка, която се открива само в хмела, предпазва от рак. Според изследване от 2000 година, публикувано в сп. Journal of Agricultural and Food Chemistry, хмелът е по-добър източник на антиоксиданти от червеното вино, зеления чай и соевите продукти. Лошата новина: за да се възползва от полезното действие на тази съставка, човек трябва да пие 450 литра бира на ден.

5. Открита е в Древен Шумер. Химните към богинята Нинкаси, записани на глинени плочки през ХІХ век пр.н.е. представляват едновременно и рецепти за бира.

6. В древността напитката се е приготвяла от жени. Така е в древен Египет, където богинята на бирата е Тененит. Древната цивилизация Уари в Перу  не прави изключение - изследване от 2005 година открива, че и там високопоставените дами са произвеждали бира. Едва през 18 век мъжете стават основните производители на бира.
 

7. За какво могат да се използват бирените кутии? Преди време ви демонстрирахме как да направим усилвател за рутер от кутийка бира. Но нищо не може да се сравни с употребата, която американецът Джон Милкович намира за опаковките на любимата си напитка. Той ги изглажда и - облицова с тях къщата си! Днес тя е превърната в музей.

8. Хобито да се колекционират бирени бутилки се нарича тагестология.

9. Бирата се разваля от светлината. Много хора смятат, че дългият престой в хладилника е виновен, но учени откриват, че бирата съдържа светлочувствителни съставки, наречени изохумилони, които под действие на светлината отговарят за неприятната миризма на развалената бира. Затова тя се продава в бутилки от тъмно стъкло.

10. Викингите смятали, че в техния рай Валкхала ги чака коза, от вимето на която вместо мляко тече бира, пише сайтът The Oatmeal.

  • Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.