Kaio Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Продължавам с испанската вълна и местно баско производство. 8
Matea Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Наздраве и от мен с две албански бири. По - вкусна беше Korca. 11
Дани Магелани Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Здравейте, избрах за първо включване във форума тази тема, все пак кой не обича бирааа. Ето и от мен една, две бирички едната е от Тайланд , много ми хареса а и разфасовка от 600 мл ми идваха перфектно. Другата е немска от Мюнхен. Наздраве и от мен! Не пия бира, но на това култово място в Мюнхен е грехота да си поръчаш розе, бяло вино или сайдер. И аз изпих една изпотена бира за здравето на всички магеланци. 5
AlexandraKo Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Както вика Домоседко - ето ви един "куиз", явно много съм древна / ама обяснете ми го това, какво е, ние едно време му викахме "викторина"/ Каква бира пие този другар?
Duke Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 За този господин не знам, но обикновено когато се налива "Гинес" първоначално се вижда само пяна в чашата. В началото на 90-те дори имаше реклама по този повод. Клиент си поръчва "Гинес" и голямо уиски, като пие уискито докато чака пяната на гинеса да спадне... 3
AlexandraKo Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 (редактирано) За този господин не знам, но обикновено когато се налива "Гинес" първоначално се вижда само пяна в чашата. В началото на 90-те дори имаше реклама по този повод. Клиент си поръчва "Гинес" и голямо уиски, като пие уискито докато чака пяната на гинеса да спадне... Дюк, как господииин Това е другарят Гагарин «Юрий Гагарин с супругой посетили пивоваренный завод Carlsberg 7 сентября 1962 года в ходе 5-дневной поездки в Данию» Цитат:" Ну, и хит нашей виртуальной фото-экспозиции. Гагарин наливает себе бокал пива Carlsberg в баре «Спутник»" Редактирано 14 юли, 2016 от AlexandraKo 4
Duke Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Дюк, как господииин Това е другарят Гагарин Въобще не го познах, но със сигурност не пие "Гинес", а може би някоя от бирите споменати като съставки на коктейли в книгата "Валпургиева нощ" на Еремеев... 2
AlexandraKo Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Въобще не го познах, но със сигурност не пие "Гинес", а може би някоя от бирите споменати като съставки на коктейли в книгата "Валпургиева нощ" на Еремеев... Написах по-горе, Карлсберг пиееее! 1
Krum4ov Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Абе за какво ми трябваше да отварям тая ужасна тема. Отиде ми диетата и днес също ще се пие Точно се разбирам с един приятел да идем да купим някакви по-специални бири и да ги пресушим Иначе айде и аз да се отчета. Започвам с една усмивка от бира в парка преди седмица Когато бях в Антакия,Турция преди десетина дни, пихме доста различни бири, но най-изгодно като цена, а и количество излизаше еднолитровата Мармара В Кападокия обаче заложихме на кенчетата А след като се прибрахме в България пробвахме и няколко тибетски и китайски бирички Ами туй то, отивам аз да пазаря и да консумирам с удоволствие и мярка някое арно пиво! 10
AlexandraKo Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Абе за какво ми трябваше да отварям тая ужасна тема. Отиде ми диетата и днес също ще се пие Точно се разбирам с един приятел да идем да купим някакви по-специални бири и да ги пресушим Ами туй то, отивам аз да пазаря и да консумирам с удоволствие и мярка някое арно пиво! Каква диета, бе Крумчов, това си е чист Витамин Б комплекс и го вземаш за усилване на имунитетЯ ;) Щото ние, по - дъртите го вземаме за опъване на бръчки. 1
Krum4ov Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 Е то и аз го взимам за опъване, ама на корем 1
mu_ry Публикувано: 14 юли, 2016 Публикувано: 14 юли, 2016 малко италиански от мен : тази я пих в Алберобело тази Морети беше някаква специална, 7,8% алкохол и направо не се пиеше а беше и червеникава и една с наследника и една в Трани 9
ven62 Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 (редактирано) За този господин не знам, но обикновено когато се налива "Гинес" първоначално се вижда само пяна в чашата. В началото на 90-те дори имаше реклама по този повод. Клиент си поръчва "Гинес" и голямо уиски, като пие уискито докато чака пяната на гинеса да спадне... Поизчаках малко, но никой от "изтънчени ценители на бирената култура" не допълва/коригира Duke. И се налага аз - не_"любител на тая горчива течност" да ви отсрамя. Гинес се налива като чашата се държи изправена и се сипва бира докато пяната достигне върха на чашата. Оставя се настрана, изчаква се пяната да се "утай", абсорбира,спадне и след това се долива до 1-2 см (пръста) преди края на чашата. Хайникен се налива по съвсем различен начин: Чашата се накланя на 40-45 градуса, сипва се бързо/решително бира до момента в който като се изправи чашата бирата да е до белега (чашите за Хайникен имат маркер/белег) след което пяната над нивото се отрязва с шпакличка/нож. А сега, "бирено културните" може да се отсрамите с отговор на един въпрос: Какъв е цвета на бирата "Хайникен"? Няма нужда от есета - отговорът е от една дума. @Фичо, пак тръгнах по ръба. Редактирано 15 юли, 2016 от ven62
Duke Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Поизчаках малко, но никой от "изтънчени ценители на бирената култура" не допълва/коригира Duke. И се налага аз - не_"любител на тая горчива течност" да ви отсрамя. Само не разбрах с какво точно допълни/коригира спомените ми за една стара реклама, ама нейсе... 4
ven62 Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Само не разбрах с какво точно допълни/коригира спомените ми за една стара реклама, ама нейсе... Като всеки юрист - пунктуално точен и прецизен. Само не виждам отговор на въпроса, ама нейсе ...
bulpa Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Какъв е цвета на бирата "Хайникен"? Heineken Green, Heineken Red и Pantone 877C, какво печеля 1
Duke Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Като всеки юрист - пунктуално точен и прецизен. Само не виждам отговор на въпроса, ама нейсе ... Ама, нали тук в тази тема обсъждаме бирата, а ти питаш за "Хайнекен", което е всичко друго, но не и бира?!
ven62 Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Heineken Green, Heineken Red и Pantone 877C, какво печеля Имам предвид цвета на самата бира (класическата) не на лого/опакавка/... Ама, нали тук в тази тема обсъждаме бирата, а ти питаш за "Хайнекен", което е всичко друго, но не и бира?! Не се измъквай, ами прати наследника в Heineken Experience да разбере отговора и да те просвети. 1
chandni Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Имам предвид цвета на самата бира (класическата) не на лого/опакавка/... 7 EBC. A аз какво печеля...? 2
ven62 Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 (редактирано) 7 EBC. A аз какво печеля...? Ако не са ползвани "пищови" https://en.wikipedia.org/wiki/Heineken наградата ти е, че натри носовете на толкова много "бирени културоведи". Всъщност нямах предвид такъв "научен" отговор, така че "викторината" продължава. Редактирано 15 юли, 2016 от ven62
AlexandraKo Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Ако не са ползвани "пищови" https://en.wikipedia.org/wiki/Heineken наградата ти е, че натри носовете на толкова много "бирени културоведи". Всъщност нямах предвид такъв "научен" отговор, така че "викторината" продължава. Зеленотооооооооо
ven62 Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Зеленотооооооооо Абе как зелено, дори аз знам, че бирата е жълтеникава/кафеникава, ама чак зелена. Ако има и зелена бира ... мале-е-е, представям си каква е на вкус тогава. ... ама вие и това ли си причинявате.
Polina Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 Абе как зелено, дори аз знам, че бирата е жълтеникава/кафеникава, ама чак зелена. Ако има и зелена бира ... мале-е-е, представям си каква е на вкус тогава. ... ама вие и това ли си причинявате. Има зелена бира на всеки 17.03. Ама кво да обясняваме за цветовете... я си представи, че биропиячите са далтонисти? Как искаш да ти определим цвета? Важен е вкуса! Цвета ще го оставим на лаиците... 1
ven62 Публикувано: 15 юли, 2016 Публикувано: 15 юли, 2016 (редактирано) Има зелена бира на всеки 17.03. Ама кво да обясняваме за цветовете... я си представи, че биропиячите са далтонисти? Как искаш да ти определим цвета? Важен е вкуса! Цвета ще го оставим на лаиците... И ти ли си юрист. Говорите ми за бирена култура ... дрън, дрън. Явно си става въпрос само за бирено пиене. Редактирано 15 юли, 2016 от ven62
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега