Duke Публикувано: 15 юли, 2016 Сподели Публикувано: 15 юли, 2016 И ти ли си юрист. Говорите ми за бирена култура ... дрън, дрън. Явно си става въпрос само за бирено пиене. А бе, стига ни занимава с тая пикня! За всички е ясно, че единствените предимства на въпросната са зелените касетки, които пасват идеално на багажника на велосипед. На теб ли баш да обяснявам? 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 15 юли, 2016 Сподели Публикувано: 15 юли, 2016 (редактирано) тази Морети беше някаква специална, 7,8% алкохол и направо не се пиеше Викайте да помагаме кат се появи такъв проблем Редактирано 15 юли, 2016 от Фичо 2 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 15 юли, 2016 Сподели Публикувано: 15 юли, 2016 (редактирано) А бе, стига ни занимава с тая пикня! За всички е ясно, че единствените предимства на въпросната са зелените касетки, които пасват идеално на багажника на велосипед. На теб ли баш да обяснявам? Да ви дам отговоря все пак. Самите хора от Хайнекен (Heineken Experience в Амстердам) твърдят, че като се вдигне пълната чаша срещу светлината единственото определение за перфектния цвят на бирата е ЗЛАТИСТ. Уау, величествено, и ти го обясняват в такъв захлас/екстас, че почти го докарват до исландския коментатор. Аз още тогава си мислех за цвят на пикня, но не им го казах, защото щяха да ме удавят в първата цистерна/казан с бира. Бре, Duke, ние сме били на едно мнение. Хайде, бирени културисти, повече няма да ви дразня. Фичо, май пак се измъкнах. Редактирано 15 юли, 2016 от ven62 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 юли, 2016 Сподели Публикувано: 15 юли, 2016 Абе как зелено, дори аз знам, че бирата е жълтеникава/кафеникава, ама чак зелена. Ако има и зелена бира ... мале-е-е, представям си каква е на вкус тогава. ... ама вие и това ли си причинявате. Хехе, на така зададен въпрос, моят отговор е точен. Защото мога до ти донеса вода от десет кладенчета и първото е на психолозите, съветници на марката.Ама ти не рече, че питаш за цвета не 襤¤¤¤а, дето вика Дюк.Тогава щях да ти дам точно определение:като лятна детска диария.☺Викайте да помагаме кат се появи такъв проблем Ааааа, бирата Морети много е на почит в Антверпен☺На мен мнооого ми се видя пивка ☺ Връзка към коментар
rik4o Публикувано: 15 юли, 2016 Сподели Публикувано: 15 юли, 2016 (редактирано) Бира - с главни B и D в началото и в края! Неслучайно! Казаха, че трябвало да пише Lezak, иначе не ставала. Вярно ли е? Редактирано 15 юли, 2016 от rik4o 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 16 юли, 2016 Сподели Публикувано: 16 юли, 2016 Аз не съм някакъв капацитет по бирите, но при последното ни ходене в Чехия си бях заръчала гид и тя ни води по разни места, дето опитахме няколко вида от тази бира.В Карлови Вари обядваме в ресторантче Бернард с няколко вида наливна бира от марката.По принцип, ако правилно се сещам, това е не пастьоризирана бира, която съдържа дрожди.Лежак има няколко вида - светло, тъмно, празнично /май имаше и още, но не се сещам/.На мен ми хареса Бернард лежак тъмна, ама наливна.Интересна е историята на пивоварната, дето била национализирана и докарана до затваряне и фалит.После я купуват сегашните собственици и нещата стават.☺Единия съм го запомнила, че е с името на сина ми Станислав Бернард.☺Освен това, в Бърно ни водиха в тяхната малцерия или малцера , където сами произвеждат малц и го продават и на другите производители на бира. 3 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 16 юли, 2016 Сподели Публикувано: 16 юли, 2016 Казахски 7 Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 24 юли, 2016 Сподели Публикувано: 24 юли, 2016 Охлаждам две нови за мен бири. 9 Връзка към коментар
Meidj Публикувано: 24 юли, 2016 Сподели Публикувано: 24 юли, 2016 Само да не завидите много Най-добрата масова бира на Балканите - Лашко, отново превзема сръбския пазар на промоционалната цена от 65 динара (лев и малко) бутилката. Как да не се направи на нищо човек в домашна обстановка с отбрани мес(т)ни специалитети 12 Връзка към коментар
Raybeez Публикувано: 28 юли, 2016 Сподели Публикувано: 28 юли, 2016 Здравейте, прекрасна тема, която съвсем леко ме натъжи, защото имам наложена лекарска забрана за биропиене, но в скоро време се очаква да падне. Аз също обичам да се докосвам до местната култура и традиции, не само обикаляйки забележителности, но и да вкусвам местните бири, а и докато съм си в България обичам да си пазарувам крафт бири и като цяло чуждоземски изпълнения. Най-много харесвам немските традиции в пивоварството и се спирам на пшенични вайс-ове, като обичам и често си взимам Weihenstephaner и hacker-Pschorr. И все пак винаги, когато съм в Берлин изпивам и по няколко от местнице, евтини ширпотреби - Berliner Pilsner. Имам и лоши впечатления от бира - не харесвам австрийските - Ottakringer, Goesser и Stiegl. А по време на медения ни месец в Париж, един внезапен дъжд ни накара да влезем в заведение-микропивоварна, където си правеха собствена бира и беше едно от най-хубавите пресни пива (мн.ч. на пиво?), които съм пил. За съжаление не мога да се сетя за име, но беше близо до площад Сен Сюлпис (Saint-Sulpice). 2 Връзка към коментар
Фил Публикувано: 28 юли, 2016 Сподели Публикувано: 28 юли, 2016 (редактирано) И те така те! Музей търси бирен изследовател с $64,650 заплата $64,650 заплата плюс бонуси предлагат в музея Смитсониън във Вашингтон и търсят човек, който да пие бира и да пише за нея. Одобреният кандидат ще работи по нов проект на институцията, свързан с американската пивоварна история и крафт индустрията през последните години. В задълженията на служителя влизат редица полеви изследвания и тестове (!), както и писане на текстове за научна и масова аудитория. Кандидатите трябва да имат познания в областта на пивоварството и храните, да могат да пътуват и да работят както в екип, така и самостоятелно. Всички желаещи могат да изпратят автобиография, мотивационно писмо и препоръки на мейл NMAHApplications@si.edu преди 10 август 2016 г. източник Приготвяйте CV-тата , остават по-малко от две седмици! Редактирано 28 юли, 2016 от Фичо 2 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 30 юли, 2016 Сподели Публикувано: 30 юли, 2016 А по време на медения ни месец в Париж, един внезапен дъжд ни накара да влезем в заведение-микропивоварна, където си правеха собствена бира и беше едно от най-хубавите пресни пива (мн.ч. на пиво?), които съм пил. За съжаление не мога да се сетя за име, но беше близо до площад Сен Сюлпис (Saint-Sulpice). Да не е било случайно O'Neil? Бяхме там снощи, на 4 нюанса бира... няколко пъти . Тъмната ми хареса най-много 5 Връзка към коментар
Raybeez Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Да, там беше 1 Връзка към коментар
cck Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Словенско пиво. Алкохолен и безалкохолен люблянски непородист дракон 10 Връзка към коментар
cck Публикувано: 31 юли, 2016 Сподели Публикувано: 31 юли, 2016 Не е "живо пиво", но пък е на живо от Падуа. Наздраве с това "нещо" от Италия. Маскираната бира Антонина е в чашката от Wieninger За шофьорчета има Tourtel 9 Връзка към коментар
captain_oveur Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Да не пропуснете празника, ей! http://internationalbeerday.com/ 3 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Няма справедливост на тоя свят: Не само нарочна тема, ами и специален празник си имате. Връзка към коментар
Duke Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Айде, по случай празника, виетнамската серия... Започваме от Юг със Сайгонско Специално: Сайгонско за износ на Делтата на Меконг: Вече сме в Среден Виетнам и пием гордостта на Хой Ан: На плажа в Хой Ан изневеряваме на местния шовинизъм: И докато не са ни набили едно хубаво, на следващия ден се поправяме с гордостта на Хуе: (бира на следващата среща на този, който без гугълване познае какво означава името на тази бира) На обяд в капана на плажа, продължаваме да затвърждаваме материала: Вече сме на Север и пием Ханойско насред залива Ха Лонг: В заключение, виетнамската бира е страхотна, а храната още повече, ама това е за друга тема! 12 Връзка към коментар
seagull_29 Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Тука и едно пиво от Малдивите да запиша. Не, че съм се заблудил, че в чашата има нещо местно, понеже тук няма никакво производство, просто правя реклама на ризорта 7 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 И едно от другарчетата на горната бира. 8 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 (редактирано) Тъкмо ей сега рекоха по ти ви то, че днеска било днес на бирата. Наздраве! Ъъъъ, пак съм разбрала със закъснение( Редактирано 5 август, 2016 от AlexandraKo 1 Връзка към коментар
Ех Пламене... Публикувано: 5 август, 2016 Сподели Публикувано: 5 август, 2016 Няколко бири от Чехия, Сърбия и Хърватска - тяхната Ожуско най ми хареса. 9 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 6 август, 2016 Сподели Публикувано: 6 август, 2016 (редактирано) Аз бира не обичам, рядко пийвам и то, повече тъмни Но много се кефи, когато съответната биричка е налята в нейната си чаша, с логото: Редактирано 6 август, 2016 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
cck Публикувано: 6 август, 2016 Сподели Публикувано: 6 август, 2016 И аз да поздравя с корсиканско пиво: 9 Връзка към коментар
Роца Публикувано: 7 август, 2016 Сподели Публикувано: 7 август, 2016 (редактирано) Снощи имахме гости - селекцията питиета за вечерта Редактирано 7 август, 2016 от Роца 9 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега