Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

И ти ли си юрист. ;)

 

Говорите ми за бирена култура ... дрън, дрън. :P

Явно си става въпрос само за бирено пиене. ;)

 

А бе, стига ни занимава с тая пикня! За всички е ясно, че единствените предимства на въпросната са зелените касетки, които пасват идеално на багажника на велосипед. На теб ли баш да обяснявам? :P

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

 

 

тази Морети беше някаква специална, 7,8% алкохол и направо не се пиеше 

 

Викайте да помагаме кат се появи такъв проблем   :rolleyes::biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

А бе, стига ни занимава с тая пикня! За всички е ясно, че единствените предимства на въпросната са зелените касетки, които пасват идеално на багажника на велосипед. На теб ли баш да обяснявам? :P

 

Да ви дам отговоря все пак.

 

Самите хора от Хайнекен (Heineken Experience в Амстердам) твърдят, че като се вдигне пълната чаша срещу светлината единственото определение за перфектния цвят на бирата е ЗЛАТИСТ.  Уау, величествено, и ти го обясняват в такъв захлас/екстас, че почти го докарват до исландския коментатор.

 

Аз още тогава си мислех за цвят на пикня, но не им го казах, защото щяха да ме удавят в първата цистерна/казан с бира.

Бре, Duke, ние сме били на едно мнение. :)

 

Хайде, бирени културисти, повече няма да ви дразня.

 

Фичо, май пак се измъкнах. :)

Редактирано от ven62
Връзка към коментар

Абе как зелено, дори аз знам, че бирата е жълтеникава/кафеникава, ама чак зелена.

Ако има и зелена бира ... мале-е-е,  представям си каква е на вкус тогава. ... ама вие и това ли си причинявате. :laugh:

Хехе, на така зададен въпрос, моят отговор е точен. Защото мога до ти донеса вода от десет кладенчета и първото е на психолозите, съветници на марката.Ама ти не рече, че питаш за цвета не 襤¤¤¤а, дето вика Дюк.Тогава щях да ти дам точно определение:като лятна детска диария.☺

Викайте да помагаме кат се появи такъв проблем   :rolleyes::biggrin:

Ааааа, бирата Морети много е на почит в Антверпен☺На мен мнооого ми се видя пивка ☺

Връзка към коментар

Бира - с главни B и D в началото и в края! Неслучайно!

 

post-735-0-29888500-1468614111_thumb.jpg

 

Казаха, че трябвало да пише Lezak, иначе не ставала. Вярно ли е?

Редактирано от rik4o
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Аз не съм някакъв капацитет по бирите, но при последното ни ходене в Чехия си бях заръчала гид и тя ни води по разни места, дето опитахме няколко вида от тази бира.В Карлови Вари обядваме в ресторантче Бернард с няколко вида наливна бира от марката.По принцип, ако правилно се сещам, това е не пастьоризирана бира, която съдържа дрожди.Лежак има няколко вида - светло, тъмно, празнично /май имаше и още, но не се сещам/.На мен ми хареса Бернард лежак тъмна, ама наливна.Интересна е историята на пивоварната, дето била национализирана и докарана до затваряне и фалит.После я купуват сегашните собственици и нещата стават.☺Единия съм го запомнила, че е с името на сина ми Станислав Бернард.☺Освен това, в Бърно ни водиха в тяхната малцерия или малцера , където сами произвеждат малц и го продават и на другите производители на бира.

  • Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Само да не завидите много :)

 

post-127-0-19853900-1469386382_thumb.jpg

 

Най-добрата масова бира на Балканите - Лашко, отново превзема сръбския пазар на промоционалната цена от 65 динара (лев и малко) бутилката. Как да не се направи на нищо човек в домашна обстановка с отбрани мес(т)ни специалитети :)

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Здравейте,

прекрасна тема, която съвсем леко ме натъжи, защото имам наложена лекарска забрана за биропиене, но в скоро време се очаква да падне.

 

Аз също обичам да се докосвам до местната култура и традиции, не само обикаляйки забележителности, но и да вкусвам местните бири, а и докато съм си в България обичам да си пазарувам крафт бири и като цяло чуждоземски изпълнения.

 

Най-много харесвам немските традиции в пивоварството и се спирам на пшенични вайс-ове, като обичам и често си взимам Weihenstephaner и hacker-Pschorr. И все пак винаги, когато съм в Берлин изпивам и по няколко от местнице, евтини ширпотреби - Berliner Pilsner.

 

Имам и лоши впечатления от бира - не харесвам австрийските - Ottakringer, Goesser и Stiegl.

 

А по време на медения ни месец в Париж, един внезапен дъжд ни накара да влезем в заведение-микропивоварна, където си правеха собствена бира и беше едно от най-хубавите пресни пива (мн.ч. на пиво?), които съм пил. За съжаление не мога да се сетя за име, но беше близо до площад Сен Сюлпис (Saint-Sulpice). :)

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

И те така те!  :)

 

Музей търси бирен изследовател с $64,650 заплата

$64,650 заплата плюс бонуси предлагат в музея Смитсониън във Вашингтон и търсят човек, който да пие бира и да пише за нея.

Одобреният кандидат ще работи по нов проект на институцията, свързан с американската пивоварна история и крафт индустрията през последните години. В задълженията на служителя влизат редица полеви изследвания и тестове (!), както и писане на текстове за научна и масова аудитория.

Кандидатите трябва да имат познания в областта на пивоварството и храните, да могат да пътуват и да работят както в екип, така и самостоятелно. Всички желаещи могат да изпратят автобиография, мотивационно писмо и препоръки на мейл NMAHApplications@si.edu преди 10 август 2016 г.

източник

Приготвяйте CV-тата  , остават по-малко от две седмици!  :biggrin:

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

А по време на медения ни месец в Париж, един внезапен дъжд ни накара да влезем в заведение-микропивоварна, където си правеха собствена бира и беше едно от най-хубавите пресни пива (мн.ч. на пиво?), които съм пил. За съжаление не мога да се сетя за име, но беше близо до площад Сен Сюлпис (Saint-Sulpice). :)

 

Да не е било случайно O'Neil?

Бяхме там снощи, на 4 нюанса бира... няколко пъти :lol:. Тъмната ми хареса най-много

2016-07-30 14.28.01.jpg

  • Харесвам 5
Връзка към коментар

Айде, по случай празника, виетнамската серия...

 

Започваме от Юг със Сайгонско Специално:

 

post-53-0-87657900-1470397958_thumb.jpg

 

Сайгонско за износ на Делтата на Меконг:

 

post-53-0-89558700-1470398029_thumb.jpg

 

Вече сме в Среден Виетнам и пием гордостта на Хой Ан:

 

post-53-0-88250700-1470398099_thumb.jpg

 

На плажа в Хой Ан изневеряваме на местния шовинизъм:

 

post-53-0-25445100-1470398150_thumb.jpg

 

И докато не са ни набили едно хубаво, на следващия ден се поправяме с гордостта на Хуе:

(бира на следващата среща на този, който без гугълване познае какво означава името на тази бира)

 

post-53-0-48375200-1470398190_thumb.jpg

 

На обяд в капана на плажа, продължаваме да затвърждаваме материала:

 

post-53-0-01764000-1470398276_thumb.jpg

 

Вече сме на Север и пием Ханойско насред залива Ха Лонг:

 

post-53-0-05399300-1470398323_thumb.jpg

 

В заключение, виетнамската бира е страхотна, а храната още повече, ама това е за друга тема!

 

  • Харесвам 12
Връзка към коментар

Тука и едно пиво от Малдивите да запиша. Не, че съм се заблудил, че в чашата има нещо местно, понеже тук няма никакво производство, просто правя реклама на ризорта :)

 

post-4953-0-33547800-1470420363_thumb.jpg

  • Харесвам 7
Връзка към коментар

Тъкмо ей сега рекоха по ти ви то, че днеска било днес на бирата.:)

Наздраве!

Ъъъъ, пак съм разбрала със закъснение:((

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз бира не обичам, рядко пийвам и то, повече тъмни:)

Но много се кефи, когато съответната биричка е налята в нейната си чаша, с логото:

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.