Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Публикувано:

Снощи имаме гости - селекцията питиета за вечерта :)

attachicon.gifDSC_0493.JPG

А така, щом и французите признаха белгийската бира, значи този свят отива към своя логичен завършек... :lol:

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Duke, чистокръвната французойка в лицето на моята скромна особа отдавна е отбелязала, че френската бира не струва :lol: (ако ще пия френско, нека да е вино :lol: ).

Освен това остатъка от компанията снощи питае също толкова топли чувства към белгийската напитка.

Редактирано от Роца
  • Харесвам 1
Публикувано:

Duke, чистокръвната французойка в лицето на моята скромна особа отдавна е отбелязала, че френската бира не струва :lol: (ако ще пия френско, нека да е вино :lol: ).

Това ясно, аз заради особено "топлите" отношения на франсетата към белгийците и обратно го написах... ;)

• Харесвам 1
Публикувано:

Сардинско пиво. Проверих, що за наименовние е това. Оказа се старо име на самата Сардиния - Hyknusa.

attachicon.gifimage.jpeg

Ако може да добавя малко повече описание на бирата, защото имам навика да си пиша информация за всички бири:

Birra Ichnusa е популярна традиционна сардинска бира, която се произвежда в гр. Асемини, провинция Каляри. Бирата е кръстена на древното латинско име на Сардиния - Hyknusa. Ichnusa е първото име на този остров. Бирата се бутилира от 1912 г. когато Амсикора Капра отваря първия завод за бира там. Новото хилядолетие носи на Ichnusa две големи международни награди като в две последователни издания печели престижния конкурс Superior Taste Award. Бирата с алкохолно съдържание от 4,7% с приятно горчив вкус, ясен цвят и дискретен аромат.

• Харесвам 4
Публикувано:

Франсетата пият белгийски бири. Франция е горям пазар на AB InBev. Leffe и Hoegaarden имат значително увеличение на продажбите във Франция последните години. Даже Leffe основно се изнася за Франция.

Белгийците пият много френско вино и шампанско. Белгия е основен вносител на шампанско, даже ако се вземе съотношението внесени бутилки на глава от населението, Белгия е водеща страна вносител.

Има много фламандци, които са изкупили във Франция винарни и шампанарийни.

Франция е основен пазар за много производства от Белгия. Икономиката на Белгия е силно ориентирана към износ.

Много белгийци ходят на ваканция във Франция, топ дестинация е.

• Харесвам 4
Публикувано:

Франсетата пият белгийски бири. Франция е горям пазар на AB InBev. Leffe и Hoegaarden имат значително увеличение на продажбите във Франция последните години. Даже Leffe основно се изнася за Франция.

Белгийците пият много френско вино и шампанско. Белгия е основен вносител на шампанско, даже ако се вземе съотношението внесени бутилки на глава от населението, Белгия е водеща страна вносител.

Има много фламандци, които са изкупили във Франция винарни и шампанарийни.

Франция е основен пазар за много производства от Белгия. Икономиката на Белгия е силно ориентирана към износ.

Много белгийци ходят на ваканция във Франция, топ дестинация е.

Тъй, тъй, затова и горната констатация. Навремето не беше така. Пуста глобализация...

Публикувано:

Следваща Ichnusa:

image.jpeg

---

Абе много обидно звучи на италиански безалкохолната бира:

analcolica. Чак ми стана страшно като си поръчах :)

• Харесвам 8
Публикувано:

Това как се превежда на български? Гъзобол?

• Харесвам 3
Публикувано:

То си е страшно, нали знаеш лафа за безалкохолната бира?  :biggrin:

• Харесвам 2
Публикувано:

В тоя форум никва милост нямате!!! След има-няма 3-4 дни се приБИРАм.

Бележка до себе си - никога повече за две седмици в държава, в която няма алкохол.

• Харесвам 2
Публикувано:

В тоя форум никва милост нямате!!! След има-няма 3-4 дни се приБИРАм.

Бележка до себе си - никога повече за две седмици в държава, в която няма алкохол.

Въпрос към познавачите: Каква бира пия на брега на Индийския океан.

post-4496-0-48611600-1470915837_thumb.jpg

• Харесвам 4
Публикувано:

Безалкохолна бира в тези страни е пълен кошмар - по-добре вода...

Безалкохолен Holsten ;)

Редактирано от Фичо

Безалкохолна бира в тези страни е пълен кошмар - по-добре вода...

Абсолютно съгласен (не само в тези страни, но като цяло. Без за съм опитвал никога)

Редактирано от seagull_29

Абсолютно съгласен (не само в тези страни, но като цяло. Без за съм опитвал никога)

Не опитвай! Щом обичаш бира, направо ще се депресираш... Имам усещането, че нарочно я правят толкова гадна - да отвращават народонаселението :) Аз съм й сложила строг игнор. 

Дани, извинявай за мнението, чеде :)

P.S. Seagull, в Англия съм пила безалкохолен Амстел. Наистина е добра. Тази в Йордания беше...  :blink:  :blink:  :blink:

Редактирано от Гост

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.