Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

преди 17 минути , cck каза:

Ето още две индийски:

F45B973E-FCEC-4564-8457-FBFCD988AB0B.jpeg

 

EB58AD5B-9E90-4AEC-A3C7-58AB1DFA8A4B.jpeg

Bengal Lancer  е на  Fuller's, Лондонска пивоварна. Много хубав IPA.

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 26 минути , eugene.kn каза:

Fuller's съм пил в Малта !

Има го и в София в не малко магазини.

20180623_171619.jpg

20180521_153911.jpg

  • Харесвам 3
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Фландърска белгийско-френска сводка. 
 

за начало - градската брюжка легенда Brugse Zot. 

20191206_125956.jpg.24a06a38080883e011d710aeb6b37248.jpg 

и малко обстановка от Brouwerij De Halve Maan, където я приготвят:

20191206_131420.jpg.85279459e7e805718ab03a71c42170f2.jpg


20191206_131406.thumb.jpg.873d1917f4bdfb9f9b05cdf6afce36ab.jpg

 

20191206_125422.thumb.jpg.b2dd8ed197877b2975e8e95dd041bb67.jpg
 

 


По-късно в любимата брюжка бирария ‘t Brugs Beertje, където имат от пиле бира, което отново се потвърди. Едвам си намерих място (откакто и жените се научиха да пият бира, става все по-сложно :biggrin:) , но успях да се пласирам на една маса с двама чехи баща и син,  с които направихме хубав лаф-моабет.  

 

20191206_172758.thumb.jpg.9232f14bfe8298b7617ef5507fd6dd5c.jpg


20191206_172803.thumb.jpg.bdfa9020204fb39579842fa4ddf4041c.jpg
 

 

Тематиката беше трапистка и започнах с Rochefort
 

20191206_172400.jpg.fae95ce6565f7b2480ab59fd7a15191f.jpg

 

После внезапно ме осени идеята да попитам за друга трапистка бира, която се намира доста трудно, според различни информации се произвежда в строго ограничени количества и се продава едва ли не само в абатството...  Става дума за Westvleteren. 
Сервитьорът-барман ме изгледа с леко учудване, замисли се за момент и каза "чакай малко да говоря с боса да видим дали може да се намери нещо..."  След малко се върна и обясни, че може да ме уреди с една 8-ица (синя капачка), като ми обърна внимание, че струва 15€ .  Реших че науката иска жертви и за целите на това важно проучване може да се отдели посочената сума. :grin:


20191206_175220.jpg.7478c3aa227b45c3426541e900d40e2a.jpg


След това се прехвърлих при комшиите във френска  Фландрия - Лил. 
Първо минах през една  бойна квартална кръчма с три маси, на едната от които двама пиянки фиркаха и играеха странна игра, подобна на "Не се сърди човече" :grin:, където метнах някакво наливно местно блонди, поднесено в чаша от Chimay:

20191207_172059.jpg.4b26fa31e1476bda82e0b2f5086bfaca.jpg

 


Вечерта, след кратка проучвателна разходка из квартала с кръчмите в стария Лил, се паркирах в едно готино ресторантче с идеята да опитам  Carbonade -  регионалния специалитет, приготвен с парчета  говеждо месо, задушено в тъмна бира и овкусено с мащерка, горчица и щипка кафява захар. Сервира се със салатка и пържени картофи.  Голяма вкуснотия! 

20191207_223557.thumb.jpg.591844c9974b9ae9eb4ab534c4ac4e75.jpg

И поливах обилно с: 

 

- два вида La Goudale  - по-прозорливите може да се досетят, а по-информираните - да знаят, че названието произлиза от "good ale", нищо че на френски звучи като "гудал"

20191207_221945.jpg.493c1625e3efef10fe4931eac2b35778.jpg 

- Монашеска тайна, трипъл - хареса ми най-много от този сет

20191207_234054.jpg.57b436c1242e32df72832f0f64ff34e6.jpg

- и една друга северофренска бира -  Belzebuth, която не бях опитвал досега  и се сервира в доста странни чаши, чак отначало помислих, че са ми объркали поръчката :grin: 

20191207_225758.jpg.6be2c56a61369ab45d07282ec20ec5af.jpg

Накрая като отидох да си оправя сметката (това в някои заведения във Франция става на бара ) барманчето, като видя какво съм поръчвал, толкова се израдва на научния ми интерес да пробвам различни бирки, че ме почерпи още някаква друга бира, която пък той харесвал най-много, но не и запомних името. :grin:   Апропо - сметката за храната + 4 бири в скромно, но приятно, автентично ресторантче, пълно основно с местни клиенти, се оказа нещо от сорта на 25€, което ми се стори много добре!  

На другия ден взех нещо да се подсигуря от супера - еми стават и малки грешки :rolleyes: - човек се подведе, че бирката е ламбик, ама като не знае фламандски и пропуска , че "perziken" е праскови, въпреки че е близко до ума ... :grin:  Нищо де, изпи се... като е много жаден човек - става. :grin:
А и етикетът с грешницата в стил Ар нуво е готин. :smile3:

20191208_134056.jpg.8bc913ca9e7141a562b7e19f78d99425.jpg

 


И завършвам сводката със снимка от новия салон на летище Шарлероа, където биреният асортимент се изчерпваше само с това Лефче:

20191208_155805.jpg.f2fc390e4f6516025074083b62dc8384.jpg


Наздраве! :smile3:









 

 

 

  • Харесвам 6
  • Благодаря 3
  • Браво 9
Връзка към коментар
преди 44 минути , Фичо каза:

Сервитьорът-барман ме изгледа с леко учудване, замисли се за момент и каза "чакай малко да говоря с боса да видим дали може да се намери нещо..."  След малко се върна и обясни, че може да ме уреди с една 8-ица (синя капачка) но ме предупреди, че струва 15€ .  Реших че науката иска жертви и за целите на това важно проучване може да се отдели посочената сума. :grin:

Преди няколко години в едно кафене в Брюж в менюто им Westvleteren 12 беше €22. Наистина политиката на абаството е да не се препродава бирата в други магазини и заведения.

Струва си посещението на кафенето и магазина на абатството http://www.indevrede.be/home.php?lang=nl там и цените са много по ниски.

 

преди 49 минути , Фичо каза:

На другия ден взех нещо да се подсигуря от супера - еми стават и малки грешки :rolleyes: - човек се подведе, че бирката е ламбик, ама като не знае фламандски и пропуска , че "perziken" е праскови, въпреки че е близко до ума ... :grin:  Нищо де, изпи се... като е много жаден човек - става. :grin:
А и етикетът с грешницата в стил Ар нуво е готин. :smile3:

Фичо, само да те предупредя да не очакваш ябълки в "Verboden vrucht". Това ако още не си я опитвал.

 https://www.google.be/search?sxsrf=ACYBGNQC6fgTP8bxKWO0gDvuJWD1ZH2_SQ:1579616995318&q=verboden+vrucht+bier&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjX_Yvv85TnAhVEL1AKHWFtBcoQsAR6BAgKEAE&biw=1366&bih=617

  • Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Всеки може да пие Бинтанг в Индонезия. И всеки го пие (съвсем правилно). Но аз го раздавам вече по местен патриот от местните севернобалийци в провинция Булеленг и си поръчвам от местния бълвоч.

IMG_20200130_134300.jpg.e5696ccc1e7e04abd16222e7b3f31bae.jpg

И въпреки това, хем изрично посочих таблото с промоцията, пак ми донесоха първо Бинтанг.  Минах се, ама си имам принципи 😆

Поне сме на сухо, докато се излива поредният екваториален порой за днес...

  • Харесвам 9
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.