eugene.kn Публикувано: 16 януари, 2020 Публикувано: 16 януари, 2020 Израелска бира Македонска бира 7 1
Йосиф Милчов Публикувано: 16 януари, 2020 Публикувано: 16 януари, 2020 преди 17 минути , cck каза: Ето още две индийски: Bengal Lancer е на Fuller's, Лондонска пивоварна. Много хубав IPA. 2 1
Йосиф Милчов Публикувано: 16 януари, 2020 Публикувано: 16 януари, 2020 преди 26 минути , eugene.kn каза: Fuller's съм пил в Малта ! Има го и в София в не малко магазини. 3 1
Alexander Публикувано: 16 януари, 2020 Публикувано: 16 януари, 2020 преди 20 часа, eugene.kn каза: Бира на Канарските острови От къде е тази бира? Френска или белгийска ми се струва.
eugene.kn Публикувано: 16 януари, 2020 Публикувано: 16 януари, 2020 преди 10 минути , Alexander каза: От къде е тази бира? Френска или белгийска ми се струва. Естонска е! 1
eugene.kn Публикувано: 20 януари, 2020 Публикувано: 20 януари, 2020 Най-добрата българска тъмна бира! 5 1
eugene.kn Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 Бразилски тъмни бири (много добри)! 6 1
Фил Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 Фландърска белгийско-френска сводка. за начало - градската брюжка легенда Brugse Zot. и малко обстановка от Brouwerij De Halve Maan, където я приготвят: По-късно в любимата брюжка бирария ‘t Brugs Beertje, където имат от пиле бира, което отново се потвърди. Едвам си намерих място (откакто и жените се научиха да пият бира, става все по-сложно ) , но успях да се пласирам на една маса с двама чехи баща и син, с които направихме хубав лаф-моабет. Тематиката беше трапистка и започнах с Rochefort После внезапно ме осени идеята да попитам за друга трапистка бира, която се намира доста трудно, според различни информации се произвежда в строго ограничени количества и се продава едва ли не само в абатството... Става дума за Westvleteren. Сервитьорът-барман ме изгледа с леко учудване, замисли се за момент и каза "чакай малко да говоря с боса да видим дали може да се намери нещо..." След малко се върна и обясни, че може да ме уреди с една 8-ица (синя капачка), като ми обърна внимание, че струва 15€ . Реших че науката иска жертви и за целите на това важно проучване може да се отдели посочената сума. След това се прехвърлих при комшиите във френска Фландрия - Лил. Първо минах през една бойна квартална кръчма с три маси, на едната от които двама пиянки фиркаха и играеха странна игра, подобна на "Не се сърди човече" , където метнах някакво наливно местно блонди, поднесено в чаша от Chimay: Вечерта, след кратка проучвателна разходка из квартала с кръчмите в стария Лил, се паркирах в едно готино ресторантче с идеята да опитам Carbonade - регионалния специалитет, приготвен с парчета говеждо месо, задушено в тъмна бира и овкусено с мащерка, горчица и щипка кафява захар. Сервира се със салатка и пържени картофи. Голяма вкуснотия! И поливах обилно с: - два вида La Goudale - по-прозорливите може да се досетят, а по-информираните - да знаят, че названието произлиза от "good ale", нищо че на френски звучи като "гудал" - Монашеска тайна, трипъл - хареса ми най-много от този сет - и една друга северофренска бира - Belzebuth, която не бях опитвал досега и се сервира в доста странни чаши, чак отначало помислих, че са ми объркали поръчката Накрая като отидох да си оправя сметката (това в някои заведения във Франция става на бара ) барманчето, като видя какво съм поръчвал, толкова се израдва на научния ми интерес да пробвам различни бирки, че ме почерпи още някаква друга бира, която пък той харесвал най-много, но не и запомних името. Апропо - сметката за храната + 4 бири в скромно, но приятно, автентично ресторантче, пълно основно с местни клиенти, се оказа нещо от сорта на 25€, което ми се стори много добре! На другия ден взех нещо да се подсигуря от супера - еми стават и малки грешки - човек се подведе, че бирката е ламбик, ама като не знае фламандски и пропуска , че "perziken" е праскови, въпреки че е близко до ума ... Нищо де, изпи се... като е много жаден човек - става. А и етикетът с грешницата в стил Ар нуво е готин. И завършвам сводката със снимка от новия салон на летище Шарлероа, където биреният асортимент се изчерпваше само с това Лефче: Наздраве! 6 3 10
zon Публикувано: 21 януари, 2020 Публикувано: 21 януари, 2020 преди 44 минути , Фичо каза: Сервитьорът-барман ме изгледа с леко учудване, замисли се за момент и каза "чакай малко да говоря с боса да видим дали може да се намери нещо..." След малко се върна и обясни, че може да ме уреди с една 8-ица (синя капачка) но ме предупреди, че струва 15€ . Реших че науката иска жертви и за целите на това важно проучване може да се отдели посочената сума. Преди няколко години в едно кафене в Брюж в менюто им Westvleteren 12 беше €22. Наистина политиката на абаството е да не се препродава бирата в други магазини и заведения. Струва си посещението на кафенето и магазина на абатството http://www.indevrede.be/home.php?lang=nl там и цените са много по ниски. преди 49 минути , Фичо каза: На другия ден взех нещо да се подсигуря от супера - еми стават и малки грешки - човек се подведе, че бирката е ламбик, ама като не знае фламандски и пропуска , че "perziken" е праскови, въпреки че е близко до ума ... Нищо де, изпи се... като е много жаден човек - става. А и етикетът с грешницата в стил Ар нуво е готин. Фичо, само да те предупредя да не очакваш ябълки в "Verboden vrucht". Това ако още не си я опитвал. https://www.google.be/search?sxsrf=ACYBGNQC6fgTP8bxKWO0gDvuJWD1ZH2_SQ:1579616995318&q=verboden+vrucht+bier&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwjX_Yvv85TnAhVEL1AKHWFtBcoQsAR6BAgKEAE&biw=1366&bih=617 5 1
zon Публикувано: 27 януари, 2020 Публикувано: 27 януари, 2020 Kathedraal Blond Aurora, в кафенето на катедралата в Антверпен. Има и тъмна бира Memento. Бирата се приготвя по поръчка за катедралата от пивоварна в Оденарде. 14 1
eugene.kn Публикувано: 27 януари, 2020 Публикувано: 27 януари, 2020 Курасао бира Венецуелска бира 6 1 1
master_of_germs Публикувано: 30 януари, 2020 Публикувано: 30 януари, 2020 Всеки може да пие Бинтанг в Индонезия. И всеки го пие (съвсем правилно). Но аз го раздавам вече по местен патриот от местните севернобалийци в провинция Булеленг и си поръчвам от местния бълвоч. И въпреки това, хем изрично посочих таблото с промоцията, пак ми донесоха първо Бинтанг. Минах се, ама си имам принципи 😆 Поне сме на сухо, докато се излива поредният екваториален порой за днес... 9 1 1
cck Публикувано: 30 януари, 2020 Публикувано: 30 януари, 2020 преди 44 минути , Hadzhitodorovi каза: "Бейрут" е по-добра Нямаха 🙂
Polina Публикувано: 31 януари, 2020 Публикувано: 31 януари, 2020 Върви особено с бретцел с черен пипер! 6 1
eugene.kn Публикувано: 8 февруари, 2020 Публикувано: 8 февруари, 2020 Индонезийска бира от остров Бали 3 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега