Прескочи до съдържание

Здравейте (съвет за 2 дни Барселона през Мадрид)

wilwil

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте,

скоро ще сбъдна една мечта/поредната/-Испания но за кратко време /една седмица/и затова съм си поставила за цел да разгредаме повече неща-"Колкото повече, толкова повече" беше каза някой ,и така- Пристигаме в Мадрид на 30,04 с Bulgaria Air в 09,20 сутринта.Имаме билети за Барселона със скоростния влак AVE за 11,30 от  Аточа.Моля,за съвет как да се придвижим най -бързо  ;)   ,без да изпуснем влака.  А и багажа-ще сме с ръчен 10 кг и чекиран багаж 23 кг,дали ще има проблем :mad: Пристигаме в Барселона на Sants в 14,40,а хостела който съм запазила е  до Sant Antoni.Ще сме в Барселона два дни.Връщаме се в Мадрид на 02,05,2015 в 14,00 часа отново от Sants.Мисля първия ден ,след като оставим багажа да отидем пеша до паметника на Колумб,после до Аквариума и след това с метро от Drassanes до шоуто с фонтаните.На другия ден -еднодневен билет за един от туристическите автобуси,не знам кой фирма да предпочета  ;) и вечерта разходка около пристанището.Ще съм много благодарна ако някой си каже мнението дали и добра програмата.Сама съм си я измисляла с четене в нета и по форумите.Благодаря предварително за помоща.  :)

Публикувано:

http://www.emtmadrid.es/lineaAeropuerto/index.html

Това е автобус от Барахас до Аточа. Около час пътува, ако няма трафик е по-малко. Не зная дали ще ти стигне времето, което имаш. Кацате в 9,20, докато излезе багажа, ще стане 10. Иначе- автобусът е директен.

Може и с метрото да се отиде, но се сменя на два пъти:

http://www.metromadrid.es/es/viaja_en_metro/trayecto_recomendado/resultado.html?rbOrigen=estacion&idOrigen=808&calle=+Introduce+una+calle...&numeroOrigen=n%C2%BA&cmbCiudadOrigen=Madrid&lugar=+Introduce+un+lugar...&rbDestino=estacion&idDestino=16&calle2=+Introduce+una+calle...&numeroDestino=n%C2%BA&cmbCiudadDestino=Madrid&lugar2=+Introduce+un+lugar...&velsrol=14420979&fechBuscar=2015%2F03%2F10&field=date&cmbHora=09&cmbMinutos=01&rbTipoRuta=rapida&buscar=Ver+trayecto

TRAMO EN ORIGEN
  • ESTACIÓN DE ORIGEN: Aeropuerto T4
TRAMO EN METRO
  • Salida de metro de Aeropuerto T4, Línea 8
  • Efectuar transbordo en Nuevos Ministerios con Línea 10
  • Efectuar transbordo en Tribunal con Línea 1
  • Llegada a metro de Atocha
  •  00:44:07
TRAMO EN DESTINO
  • ESTACIÓN DE DESTINO: Atocha
  • Харесвам 1
Публикувано:

Според мен, за краткото време, с което разполагаш в този колоритен град е най-добре да вземеш хоп-он хоп-офф буса за 2 дни. http://tours.barcelonacitytours.com/details/8890/Barcelona-City-Tour-HOP-ON-HOP-OFF?gclid=CPyyxdLJnsQCFeoSwwodH2kAOg

Към билета вървят и купончета за остъпки на повечето интересни забележителности, които спестяват сериозни пари. Само така ще успеете що-годе да разгледате по-обстойно. Мисля, че Саграда фамилия задължително трябва да влкючите в програмата, както и парка Гюел. Хълма Монтиджук също е емблематично място, на мен много ми хареса и "Пуебло еспаньол" - нещо като етнографски комплекс с пресъздадена архитектура от различни части на Испания.  Каза Мила и Каза Батийо можете да ги погледнете от рейса, ако Гауди не ви е тръпка.А вечер трябва да се разходите по Ла Рамбала задължително. Там кипи страхотна веселба.

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

Включвам се само за придвижването от летището в Мадрид до Аточа.

Bulgaria air каца на новият огромен 4-и терминал. След като имате и голям куфар, ако излезете за 40мин, ще сте късметлии.

Най-бързият вариант за вас е да се вземе влака (Renfe), за късмет спирката е точно на 4-и терминал. От там директно се стига до Аточа, след това само трябва да смените влака за Барселона. Дистанцията  от летището до Аточа  се взима от влака за  26 минути, няма задръствания, нито смени.

Не виждам по-подходящ начин от този.

Въпреки всичко, ще ви е притеснено с времето. В най-добрия случай имате поне 40 мин до излизането от терминала, след това да речем 15-20 мин за слизане на перона на влака, купуване на билети и самото чакане на влака примерно, 26 мин преход и след това смяна на влака за Барселона  5-10 мин. Реално остават 30 мин свободни и то при идеалните условия, но така или иначе нямате по-добра алтернатива от предложението ми. Дано нямате проблеми.

Сега погледнах разсписанието. Има тръгващ влак в 10:28 от летището  и стига в Аточа в 10:54. От направените сметки горе, излиза, че е напълно  възможно да успеете да хваните  този влак. Ако не успеете, следващият е 10:58 и няма какво да го хващате, понеже той ще стигне в 11:24 и ще имате 5 мин да намерите и да се качите на другият влак, което си е фантастика.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Публикувано:

Зaщо дa е фaнтaстикa. Aточa вярно че е голямa гaрa, но трябвa дa стигнaт зa две три минути до където и дa е кaто слязaт от влaкa. Aз отдaвнa съм бил тaм, но мисля че от единия крaй нa пероните до другия сa две минути. Трябвa сaмо дa се питa кондукторa дa провери от кой перон тръгвa техния влaк зa дa знaят кaкво дa гонят и дa се ориентирaт бързо в обстaновкaтa.

Публикувано:

И аз да кажа само за висенето на летището в Мадрид за багажа-от всички пътувания там най-много съм чакала. Поне 30-40', докато почне да излиза. Не е задължително всеки път да е така, но да сте подготвени. И, ако трябва от 4 терминал да стигате до 1 и от там да ходите някъде, има още 20'. Дано си организирате нещата така,че да успеете във времето. За хоп он хоп оф подкрепям, особено ако искате да видитд повече неща. Препоръчвам и разходка из барселонета, много хубави ресторанчета и атмосфера има. Ние спахме единия път баш на Ла Рамбла, ама не беше кой знае какво вечерта, не е и толклва опасно, ходихме пеш до Фонтаните от там, 40-50' по тъмни улички вечер, нямаше нищо страшно. Весела Испания!

• Харесвам 1

Билети за влака до Аточа може предварително да закупи дъщеря Ви. Дано да няма закъснение на полета и да не чакате за багажа (като luba_rizova).

Иначе мнението ми за най-бързия начин на предвижване до Аточа съвпада с това на Alexander, че е с влак.

Само да вмъкна, че входа за AVE на Аточа е друг от тези на обикновените влакове и се минава през секюрити контрол на багажа, което допълнително би Ви забавило.

Редактирано от woman_in_white
  • Харесвам 2
Публикувано:

Зaщо дa е фaнтaстикa. Aточa вярно че е голямa гaрa, но трябвa дa стигнaт зa две три минути до където и дa е кaто слязaт от влaкa. Aз отдaвнa съм бил тaм, но мисля че от единия крaй нa пероните до другия сa две минути. Трябвa сaмо дa се питa кондукторa дa провери от кой перон тръгвa техния влaк зa дa знaят кaкво дa гонят и дa се ориентирaт бързо в обстaновкaтa.

woman_in_white е казала защо е фантастика вече.
Публикувано:

Сори за офтопика, ама отсега усещам как wilwil ще има безсънни нощи дали ще хване влака за гарата :lol: Иначе в Барселона бих препоръчал за разходка и квартала Бари готик непосредствено до Ла Рамбла. И Камп Ноу, ако сте фенове ;)

Публикувано:

За два дни при добра организация и онлайн закупени билети може доста да се види в Барселона, но всичко е въпрос на интереси. Ако искате да влизате в забележителностите (за мен това е задължително) с метро ще става по- бързо придвижването и задължително онлайн закупени билети. Ако целта е просто да се обикаля из града туристическите автобуси са добра идея.  Аз също подкрепям идеята за Готическия квартал.

Публикувано:

Хей,всички сте страхотни с предложенията си,благодаря ви.

И аз съм се спряла на варианта на Alexander  за влака в 10,28 ако всичко върви по план/стискайте палци да е така/,с купени предварително билети за влака до Аточа както предлага woman _in_white и да имаме повече късмет от Luba_rizova ,но и Hayasko е много прав за безсънните нощи :mad: ,още от момента в който купих билетите за Барселона и се светнах,каква глупост направих....но беше вече късно .Може ли някой да обясни как се стига от перона на влака от Барахас до този за Барселона?

А колкото до Барселона програмата е направена,като включва Саградата, парка  Гюел, Хълма Монтиджук и фонтаните,Камп Ноу,паметника на Колумб и разходка с хоп-он хоп-офф буса ,хотела е на две преки от  Ла Рамбла,но се чудя да купувам ли билети он лайн за Саградата и парка,защото ако изпуснем влака всичко се

обесмисля и ще си стоим в Мадрид!!!! :( 

Няма май на английски, но ето един план

http://www.renfe.com/viajeros/info/ZonaEmbarqueAtocha.html

Ако няма закъснение самолета, няма да имаш проблем.

На летището търсете надпис renfe или този знак, внимавайте да не тръгнете към метрото.

311px-Cercanias_Logo.svg.png

Ето и една нова информация и за мен!

Според сайта на ренфе, всеки, който има билет за бързите влакове, без значение каква тарифа и класа му е билета, може безплатно да изпозлва 3 часа преди часа на тръгване и 3 часа след пристигането на бързия влак, всички други нормални влакове, в случая влака от летището до Аточа.

http://www.renfe.com/viajeros/larga_distancia/servicios/combinado_cercanias.html

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Публикувано:

Хей,супер.

С нас ще има испаноговорящ,така ,че мисля че ще се оправим с плана,благодаря Alexander,ако всичко стане  така както казвате всички-ще трябва да ви черпя ,като се върна ,но само ако хванем проклетия влак  :yahoo:

Публикувано:

Здравейте,

Трябва да отидете до парка на Гауди. Заслужава си.

Задължително ще отидем,предвиден е в програмата. :)

• 1 месец по-късно ...
Публикувано:

wilwil, моля те отиди да видиш тези два културни паметници на ЮНЕСКО в Барселона. Страхотни са, а са странно непопулярни у нас: http://etravellog.blogspot.com/search/label/%D0%98%D1%81%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F . Единият е Болницата Сан Пау, другият - Дворецът на каталунската музика. На много лесни места са: болницата - на крачка от Саграда Фамилия, по едноименната улица, а дворецът - на крачка от пр. Каталуния. Но той се открива трудно, трябва да питаш много хора. Уверявам те, че ще загубиш ума и дума от красота и изящество. Засенчват Саграда Фамилия, макар да са от различно естество. Дворецът е отворен за посещение до 16 ч.

Публикувано:

Ханоки, наистина са много красиви сградите!

Аз не мисля, че са непопулярни у нас и двете сгради. Поне аз съм ги виждала и двете.

В Двореца на каталунската музика дори съм ходила на концерт - прекрасно беше. Това е и начин да се посети сградата вечерта. :)

Ето няколко снимки:

Болницата

PA172286.JPG

Двореца

PA161827.JPG

PA162216.JPG

• Харесвам 8
Георги Василев
Публикувано:

Като "роден да живее в Барселона" :D препоръчвам да се качите на панораминият лифт, който тръгва от плажната ивица (в близост до метростанция Барселонета) и с него да стигнете до хълма Монтжуик и от там пешачката да стигнете до площад Испания, където са и фонтаните. Ако всичко върви гладко, цялото упражнение ще отнеме около 1.30 до 2 часа, защото съм сигурен, че на Монтжуик ще се забавите малко :) Цената на билета е 9 евро на човек, а работното време от 11 до 18ч. На мен поне много ми хареса и при хубаво време се вижда почти цяла Барселона от към морето. Самото возене е около 10-15 минути на 80 метра над водата :)

Относно парка на Гауди, да, чудесен е, но, ако сте пеша (имам предвид без хоп он - хоп оф....отнема малко време да се стигне до него, защото метрото спира в подножието на парка и после пеша нагоре. За там си трябва повечко време според мен, но вие си преценете. :)

Подкрепям за нощна разходка по Рамбла и финиширане на пристанището.

Между аквариума и зоопарка, препоръчвам зоопарка (тук си е абсолютно мое, пристрастно мнение, но си го споделям :D ) Силно съм впечатлен от зоопарка, а и имат животни, които тук в БГ си нямаме и като атмосфера е страхотно, абе....хубаво е. Цената мисля беше около 16 евро за зоопарка, като имат и промоции и с билет от метрото имаш някаква отстъпка, но това вече на меясто ще разберете дали важи или не. Попринцип оглеждайте по брошурките, които си взимате дали няма да има някакви талончета за отстъпки за различните атракции. Най-много брошурки за града може да си набивете в основата на паметника на Колумб. Под него има туристическо бюро. Има много безплатни материали, както и платени пътеводители и справочници. Аз от там 1 тон хартия награбих и беше полезна :D

Пеещите фонтани на площад Испания до 30 април ще пеят така:

Петък: 19:00 to 21.00.
Събота: 19:00 to 21.00
.

а след 30 април ще пеят така:

Четвъртък и неделя: 21:00 to 23.30

Аз лично много харесвам Барселона и бих се връщал там безброй пъти. Да и пратите поздрави от мен! :D

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.