Прескочи до съдържание

Скъпи и по-скъпи летища

Препоръчани мнения

Търсих във форума, но не намерих подобна тема, а мисля, че ще е от полза на пътуващите.

Както се коментират компании и търсачки е добре да се занят кои летища са с нормални цени, кои са скъпи и кои са много скъпи, като говоря за храна, напитки, кафе и т.н.

От моя опит едно от скъпите летища със силно завишени цени е Отопени в Букурещ, на фона на средните европейски летища, те са отгоре. Кроасан с кафе беше 8-10лв, сандвич с пиене отиваше на 18-20-22лв.

Бълагрските  са като средностатистически летища, но са скъпи за стандарта ни. Малка бира 7лв, кафе 4лв и т.н., отделно, че избора е минимален, а все пак има полети.

Най-евтините които съм виждал са португаслките, по-евтини са от българските, кафе 1.10-1.20евро

Чувам, че летището в Истанбул било много скъпо, но не съм бил там.

В Англия цените на летището са малко над нормалните им, бира пинта е 4,5паунда, а в нормален бар е около 4паунда, дефакто те са с най-малка надценка спрямо нормалните цени.

По испанските летища цените на алкохола са малко над цените в нормалните магазини, другите неща също, да речем едни 20+% отгоре минимум.

Връзка към коментар

Абе като цяло са си плюли в устите, никъде до сега не ми се е видяло евтино, за рекорд май летището в Малмьо, дадоха ни по един ваучер за закъснението, май беше за 10 евро, не мога да си спомня със сигурност, обаче не стигна за кола и сандвич.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Признавам, че ми липсва мотивация да пия кафе нова бразилия за 4 лв, на летище София.
И някак си изненадващо ,  час по-късно, пия кафе нонейм за 2.50 лв на летище (примерно) Рим.
Проблемът си мисля е в мен - явно летище София не ми е по стандарта, а и пия със задоволство нонейм кафе...

• Харесвам 10
Връзка към коментар

На Ататюрк съм пила за 7 лева...За мен това е най-скъпо от всички летища, на които съм била. Но пък може така да съм случила.

Редактирано от Тони
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Георги Матеев

Ататюрк наистина е доста скъпичко летище - ама пък бюрека от 9 лева беше толкова вкусен :)

Иначе миналата седмица берлинското Шьонефелд ме изненада с доста завишени цени, което беше странно като се има предвид, че това уж е лоу кост летище.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Нашето летище е някакси неадекватно като цени на визията си и качеството на услугите, които предлага. Не е нужно да се споменават чистота на тоалетните или фактът, че повечето имат все някакъв проблем, колко време чакаме да си вземем багажа или липсата на усмивки на служителите, с които се налага да общуваме. Тъжна работа.

Като много скъпо летище последно ми е правило впечатление това в Белград и Ататюрк в Истанбул. В Белград си спомням имаше ракия и магнитчета на безумни цени. На Ататюрк всичко е скъпо - цигари, заведения... Сабиха Гюкчен е по-прилично и поне на мен ми е доста по-приятно.

Снощи се прибрах от Ал Мактум в Дубай и водата все още си беше 50 стотинки, има МакДонълдс на нормални за там цени. Бях и на другото DXB, което е много по-красиво, но нямам впечатление от цените, освен тези на цигарите, които са с една идея по-евтини от тук по магазините.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Сингапурското летище - бях обещал да купя магнитче и струваше колкото нощувка в хотел в Тайланд. Другите цени бях също много дразнещи. 

Това скоро ли? Че преди няколко години от това летище накупих парфюми, които ползваме от години / и купуваме отвсякъде, та знам къде колко струват /на най-ниските цени до ден днешен. От безмитния магазин.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Храната и напитките на българските летища ,наистина, са неадекватно скъпи.Говоря за кафенетата.Рекорди бие летище Варна.

Но цените на  козметиката и парфюмите на  Т1 София са възможно най-ниските,които съм срещала.Чак се чудиш ,дали нямат производствен цех на място. :)

На Т2 пуснаха нещо като хранителен магазин,където можеш да си купиш сандвич и кафе на нормална цена.Отделно има и автомати,също на разумни цени.

А за Белградското летище съм съгласна.Цените са в пъти по-високи.

Редактирано от Мари Николова
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Това скоро ли? Че преди няколко години от това летище накупих парфюми, които ползваме от години / и купуваме отвсякъде, та знам къде колко струват /на най-ниските цени до ден днешен. От безмитния магазин.

Не знам за парфюмите, но досега двуцифрена сума за магнит не бях плащал.  :angry:  Миналата година беше. 

Връзка към коментар

За мен цените на Тегел в Берлин са най-поносими. Последно пих горещ шоколад за около 2 евро. Сравнено със същата напитка на гарата в Мюнхен за 3.20, си е направо евтинийка. Вагона с вурстовете май са вдигнали леко цените, но пак са поносими за вкуса, който предлагат.

А и има магазини с нормални цени. Една кОла и един пакет Haribo, общо за 3-4 евро, и поне аз нямам грижи за 5-6 часов престой :)

На Швехат-Виена (Rossmann), Схипол-Амстердам (AlbertHeijn), Мюнхен (Edeka) имат магазини големите местни вериги с напълно нормални (градски) цени. Отделно на Мюнхен, на Terminal 2/Departures, гейтовете за международни и междуконтинентални полети (G и H), има заредени и напълно безплатни машини за топли напитки (и вестници) точно до зоните за пушене.

А иначе, относно магнитите- точно на летищата са си винаги най-скъпи.

По принцип е така, съгласен съм. Аз досега само на женевското летище съм виждал по-евтини магнити, отколкото по магазинчетата в центъра на града. Ако знаех, ама кой да очаква такава изненада точно там. И точно на моите магнити, които вече бях купил :D

Редактирано от wilks
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Схипол-Амстердам (AlbertHeijn)

Само да те поправя, че Albert Heijn на летището, както и по разните гари е всъщност Albert Heijn ToGo, продават предимно неща за из път - сандвичи, водички, сокчета, шоколадчета. И цените са доста по-високи спрямо стандартните Albert Heijn в градовете. Но да на същата цена са като другите Albert Heijn To Go, които са по гарите. 

Мен варненското летище ме беше шокирало преди години с малка вода за 5-6лв, но то си е така, магазинчетата по летищата рядко цените им зависят от цените в държавата или дали се ползва от лоу кост или традиционни компании. Наистина са единици, в които цените са нормални, гореспоменатото ново дубайско (DWC) е най-яркия пример, който се сещам в момента. 

Връзка към коментар

И цените са доста по-високи спрямо стандартните Albert Heijn в градовете. Но да на същата цена са като другите Albert Heijn To Go, които са по гарите. 

И доста по-ниски от в останалите магазини на летището. Това ми беше идеята. Иначе аз знам разликата между двата вида магазини от веригата, но тя ми се стори несъществена за целта на темата, затова не я написах (или ме домързя хах)

гореспоменатото ново дубайско (DWC) е най-яркия пример, който се сещам в момента. 

То и старото [ DXB ] е същото. Аз по-евтина кока-кола в бутилка от 0.5 литра не съм пил не само на летище, ами и от обикновен магазин - за 2.5 дирхама (70 стотинки) по миналогодишния курс AED/BGN. И по новия курс пак е евтина като за магазин на летище. А сравнена с 5 лева на Т2 в София е направо без пари  :lol:

Редактирано от wilks
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

на мен рекорда ми е на летището в Осло, кафето беше над 20 лева , а най-смотания сандвич (нещо от типа хот-дог), се движеше около 30-40 лева, после като се сетих да обърна в български пари, корема ме заболя направо, такива цени и в нашия Шератон няма даже...

Редактирано от dealni
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Аз много не обръщам внимание на цените на летищата, приемам ги като необходимо зло и това е. Но миналата година в Торонто дадохме 25 КАД за 2 сандвича и малко се шокирах, особено след като се връщахме от цяла седмица ол имклусив в Мексико и бяхме свикнали да не плащаме за храна в ресторантите :).

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

„Шереметьево“ - там е като за олигарси.

В Доха храната беше скъпичка, но в някои магазини цените бяха прилични. На "Arturo Merino Benitez" в Сантяго (Чили) също не беше ужасяващо скъпо.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Шарл Де Гол: хотдог и чай - 20 евро.

Въх, това да не би балерини от Lido или Moulin Rouge (в съответнтото "облекло") да ти го сервират?

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 3
Връзка към коментар

„Шереметьево“ - там е като за олигарси.

о да, наистина, най-скъпите  палачинки в живота ми ядох на Шереметиево, над 10 евро бяха, но пък тооолкова вкусни ...и като се сетих за там...е няма друго толкова неудобно летище за спане, такова чанчене му ударих цяла нощ....че накрая най-демонстративно си полегнах на пода да спя

post-1580-0-03918800-1426788268_thumb.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар

...и като се сетих за там...е няма друго толкова неудобно летище за спане, такова чанчене му ударих цяла нощ....че накрая най-демонстративно си полегнах на пода да спя

И аз почти го направих същото. :lol:

Даже не искам да се сещам за това летище. :biggrin:

• Харесвам 1
Връзка към коментар

И аз почти го направих същото. :lol:

Даже не искам да се сещам за това летище. :biggrin:

хаха, нали..ужасно е, сори за офф-а, ама не се сдържах просто, няма такъв гърч, хем скъпо, хем неудобно за транзит...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

:blink:......шокиращо голямо число

...над 10 евро бяха...

Вероятно, ако си поръчаш бутилка водка, средната цена (водка+палачинка) / 2 няма да е толкова стряскаща , ама пък след бутилка водка ще приличам на стандартен руснак... което определено не е преимущество. ;)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.