Прескочи до съдържание

Увеселителен парк Port Aventura, Испания!!!

Георги Василев

Препоръчани мнения

Георги Василев

E, ходила съм във "Фантазияленд", "Европа-Парк", "Alton Towers", съшо в "Дисниленд" Париж и Токио. Имам някакви наблюдения :) Към "Гардаленд" изпитвам по-специален сантимент. 

Още веднъж благодаря за поста.

Между "Европа-Парк" и "Alton Towers" кой?

Връзка към коментар

Между "Европа-Парк" и "Alton Towers" кой?

Трудно е да се сравняват, защото май всеки има различно разбиране за забавление. 

И двата парка си заслужават. Ако си екстремист, може би в "Европа-парк" ще ти бъде по-забавно. :)

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...
Георги Василев
Публикувано: (редактирано)

Сега попаднах на едно клипче с мои кадри от финала на Хелоуин в Порт Авентура от 2013г., което търсих при писането на темата, ама шанс. Ето кадрите :) Съмнявам се да е интересно на повечето, но го споделям, ако парадът ви омръзне, гледайте от 10:30 до края. :)

https://www.youtube.com/watch?v=5QX6hXfwOQg&feature=youtu.be

Редактирано от Георги Василев
Връзка към коментар

Аз като сравнително прясно върнал се от там да пиша.Благодарение на Георги Василев изкарахме един прекрасен ден в парка.Един ден обаче със сигурност не е достатъчен да разгледаш достатъчно и съжалявам,че не отделихме поне два дни за Портавентура(За съжаление там отидохме последния ден и нямаше как да пренаредя програмата :)  ).Реално успях да се кача на всички екстремни атракции,които исках(на някой и повече от веднъж),но го нямаше спокойствието заради постоянното бързане.Освен това не можеш да се насладиш на другото в парка като паради,шоута,магазини и заведения и т.н.В Барселона си търсихме от тези механичните бикове да се пробваме и не намерихме,но парка ни даде и тази възможност-аз не знаех ,че там има ,но бяхме много приятно изненадани.Отстъпките с Chupa Chups работи-проблема беше ,че ние търсихме пакети по три с промоция и то близалки,а то се оказа,че трябва да си вземеш три пакета ,но са по отделно и са от тези гумените бонбонки(което си беше по добре за нас) и промоцията не е упомената със залепен стикер ,а така си е напечатана опаковката.Такива намерихме в Карфур-за 9 пакета(бяхме трима) платихме към 17 евро.На входа вместо 3*45 дадохме опаковките и 3*25евра.Спестихме доста,а бонбоните още ги ядем. :) Промоцията е удължена до другия Юни,така че имадостатъчно време за пътуващите в следващата близо година да се възползват.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 3 месеца по-късно ...

Здравейте! Купихме комбинирани билети за влак + Порт Авентура. Влакът е за 15.10, а в парка искаме да сме на 16.10. Възможно ли е или и влака и билета за парка трябва да са на една дата. Моля някой ако знае да сподели!

Връзка към коментар

Здравей, не пише ли на билета какви са условията или в сайта от където е купен? Възможно ли е да ми изпратиш мястото от където сте го взели? Иначе поздравления за чудесния месец в който ще го посетите. За Хелоуин е страхотно там. :) Почти съм сигурен, че не е възможно да те ограничат по такъв начин. 

P.s. Сега чета в сайта им, няма упоменато условие влака да съвпада с деня. По принцип билетите им имат давност 6 месеца от закупуването (това за самия парк). По това което прочетох, няма от какво да се притесняваш. В повечето увеселителни паркове слагат легенди и дебело подчертават, ако има по-специални условия или особености за дадено нещо. Предвид, че съм голям фен на този парк, не виждам място за тревога :)

Връзка към коментар

Не вярвам да имате проблеми, но, ако все пак много ви притеснява, може да попитате и на място на гарата, ако имате тази възможност. :)

Връзка към коментар

Да кажа все пак резултата, може да е полезно на някой. Комбиниран билет за влак от Барселона + Порт Авентура струва общо 45евро, като билета за парка важи само за деня на пътуването, а билета за влака е в двете посоки и няма час т.е. важи за целия ден. Купуват се на големите гари в Барселона. Ние взехме от естасио де Сантс гише 5 /само на това гише може/. В нашия случай се наложи да ни върнат парите от същото гише и си купихме отделно билети за влак. Бяха много любезни и нямаше никакъв проблем.

Редактирано от mariya*
Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...

Здравейте, 

Имам няколко въпроса:

Струва ли си да се посети Къщата на илюзиите?

Промоции за билети за Port Aventura има ли и от къде да проверя за най-ниска цена?

Моля, препоръчайте ми ресторантчета в Салоу!

Връзка към коментар
Георги Василев
преди 24 минути , etty каза:

Здравейте, 

Имам няколко въпроса:

Промоции за билети за Port Aventura има ли и от къде да проверя за най-ниска цена?

Привет, нямам идея за къщата на илюзиите. Имам предвид, не съм посещавал такова място. В Salou особено през сезона е пълно със всякакъв тип заведенийца. Конкретно не мога да кажа, тъй като в тези които съм бил вече не съществуват, а последните ми ходения не включват време за заведения. Само парк до откат :D Относно билетите. През сайта им излиза най-оферта. Паркът е голям и от 2017 насам включва и още една зона FerrariLand. За мое очудване го водят като втори парк с отделна цена, което е малко безмислено, но пък там се намира най-екстремното возило за Европа. Високо и бързо! :) Както казах паркът е голям. 1 ден е крайно недостатъчен, а разликата между цената на еднодневен и двудневен билет е минимална. В този билет се включва и входа за Ferrari Land. Виж тук :)  

https://www.portaventuraworld.com/en/tickets

П.С. Попринцип правят промоция с етикетите от 0.5 Кола. Мисля, че 4 етикета бяха -25 евро от цената, но само на еднодневен билет, а и там нямаш включен вход за Ферари. Октомври важеше промоцията. За тази година нямам идея.

П.С. Юни отивам за 8 път :) Аз си го ползвам като от нас до магазина, ама все си ми е гот. Не втръсва. Поне на мен :)

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 месеца по-късно ...
На 16.03.2018 г. в 16:36, etty каза:

Здравейте, 

Имам няколко въпроса:

Здравейте, във форумите пише че шоуто в Къщата на илюзиите е добро, ние видяхме само къде се намира, но се отказахме защото билети са над 30Е на човек и за два часа илюзии решихме да пропуснем. Но е въпрос на лични предпочитания. Ресторантчета има навсякъде в Салоу, най-евтини са на улица Carrer de Monblanc - всякакви ястия тайландски, китайски, испански и разбира се паеля, може да разгледате ресторанти и менюта предварително в сайта на eltenedor.es и да изберете и по-популярни ресторанти. Билети за Порт Авентура директно от сайта им https://www.portaventuraworld.com/en/tickets ние ги взехме с отстъпка от 365tickets.com

Връзка към коментар
  • 7 месеца по-късно ...
преди 6 часа, Lunichka каза:

Здравейте,

Някой има ли представа дали през месец март работи Port Aventura, в сайта им има работно време до 06.01.2019г. от там нататък.. мистерия 😀

I emailed Portaventura directly last week as we were looking to book for 7th April 2019. They have confirmed that the 2019 season will run from 6th April

напиши им емайл , от ТА информацията е, че сезона започва на 6 април 2019

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@giafil, благодаря ти, ще пробвам. Дано имам късмет, че иначе пак ще се ходи до Барселона! 😀 Парка изглежда страхотно и малко ме е яд, че няма да мога да му се насладя 😫

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...
  • 5 години по-късно ...
На 16.03.2018 г. в 17:00, Георги Василев каза:

Привет, нямам идея за къщата на илюзиите. Имам предвид, не съм посещавал такова място. В Salou особено през сезона е пълно със всякакъв тип заведенийца. Конкретно не мога да кажа, тъй като в тези които съм бил вече не съществуват, а последните ми ходения не включват време за заведения. Само парк до откат 😄 Относно билетите. През сайта им излиза най-оферта. Паркът е голям и от 2017 насам включва и още една зона FerrariLand. За мое очудване го водят като втори парк с отделна цена, което е малко безмислено, но пък там се намира най-екстремното возило за Европа. Високо и бързо! :) Както казах паркът е голям. 1 ден е крайно недостатъчен, а разликата между цената на еднодневен и двудневен билет е минимална. В този билет се включва и входа за Ferrari Land. Виж тук :)  

https://www.portaventuraworld.com/en/tickets

П.С. Попринцип правят промоция с етикетите от 0.5 Кола. Мисля, че 4 етикета бяха -25 евро от цената, но само на еднодневен билет, а и там нямаш включен вход за Ферари. Октомври важеше промоцията. За тази година нямам идея.

П.С. Юни отивам за 8 път :) Аз си го ползвам като от нас до магазина, ама все си ми е гот. Не втръсва. Поне на мен :)

нарочно те цитирам, за да видиш - някакво ново инфо за парка има ли, че букнахме за юли догодина с уиз и сега търся инфо. Принципно мислим да вземем хотели в парка - видях инфо само за хотел Ел Пасо и цената му е ок, но всяко инфо ще е полезно, особено за качеството на храната, защото може да вземем и хотел в градчето и да си ядем навън. Интересно ми е инфо и за самия парк - поздравления за първото мнение, прекрасно е, но му трябва ъпдейт 🙂 Също и за самото Салоу  - доколко са удачни местните плажове, че жената иска и плаж. Въобще всичко, за което се сетиш, а ти си многословен (отново поздравления). Ще чакам с интерес 😉 

Връзка към коментар
Георги Василев
На 22.08.2024 г. в 12:58, new one каза:

нарочно те цитирам, за да видиш - някакво ново инфо за парка има ли, че букнахме за юли догодина с уиз и сега търся инфо. Принципно мислим да вземем хотели в парка - видях инфо само за хотел Ел Пасо и цената му е ок, но всяко инфо ще е полезно, особено за качеството на храната, защото може да вземем и хотел в градчето и да си ядем навън. Интересно ми е инфо и за самия парк - поздравления за първото мнение, прекрасно е, но му трябва ъпдейт 🙂 Също и за самото Салоу  - доколко са удачни местните плажове, че жената иска и плаж. Въобще всичко, за което се сетиш, а ти си многословен (отново поздравления). Ще чакам с интерес 😉 

Здравей! Наскоро си мислех за количеството информация, което излях тогава. Има ъпдейти основно по парка. За хотелите от веригата нямам представа, защото никога не съм ползвал, просто на 2км има достатъчно избор и някак допълнителните екстри не ме блазнят толкова. Другата седмица отново съм там, аз си ходя всяка година. До пазара Красно село не ходя толкова често колкото до Порт Авентура. 😄 Ще ми отнеме доста време за подробна актуализация, но нека мина другата седмица пак от там и ще огледам по обстойно в частност вътре нещата и ще дам подробно мнение, вероятно ще актуализирам и файла! Поздравления за избора на парк! Ако обичате такъв род забавления, НЯМА да съжалявате определено!

П.с. За многословието...нищо не знаеш 😄😄 😄

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Също и за самото Салоу  - доколко са удачни местните плажове, че жената иска и плаж.

На 22.08.2024 г. в 12:58, new one каза:

Аз се върна със семейството си миналата седмица. Салоу е не много голям туристически град тип Златни пясъци. Не беше пренаселен с турист. Приятен е за разходки по крайбрежната ивица и има много ресторантчета наоколо. По нашите стандарти става за плаж и за няколко днена престой.

По отношение на парка всичко написано е валидно. Много атракции и доста екстремизъм на моменти 🙂 Силно ви препоръчвам да не отивате в почивен ден, защо на места чакахме оклко час и половина на опашка, за да влезем в атракцията 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.