Krum4ov Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 Здравейте имам едно чудене. То не е толкова чудене. като цяло съм решил, но все пак искам някакви съвети препоръки и т.н. Мисля да си взема някакъв евтин таблет до 150 лв, независимо дали от китайски сайт или някаква алтернатива. Таблетът ще ми трябва за най-основни неща, като не мисля да го ползвам за фотоапарат, работа и такива. Просто искам като пътувам някъде да мога да си отворя интернета и да си проверя каквото ме интересува(да попрочета магеланци примерно ) и да си качвам някои елементарни снимки, карти, някои филмчета и т.н. Ако някой може да препоръча изпробван модел, да ми каже за тия пари какви параметри да очаквам или просто да помогне с някой съвет, би било много хубаво. Разбира се след като е за пътуване е важна и батерията. Ако може малко по-така да си издържа. Пак казвам трябва ми за най-основни неща и не искам някакви съвети от сорта на: абе дай още 500 лева и ще си вземеш нещо качествено, истинско и т.н.
Георги Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 Прецени първо дали ще можеш да се справиш без клавиатура, на мен това ми беше основната грижа с таблетите и за това ги отказвам. Страшно ми е пипкаво да цъкам по екрана. Иначе предполагам всеки ще свърши работа, а в тоя ценови диапазон ще е малко стрелба в тъмното какво ще ти се падне (независимо каква марка избереш), ще има разни недостатъци от рода на качество на екрана, резолюция, бързодействие и т.н., но сигурно няма да е нищо непреодолимо Магеланци са на доста ниска резолюция, така че би трябвало да можеш да си гледаш пълната версия на сайта без проблеми В този ценови диапазон освен това се целиш в 7 инчовите, не знам дали няма да ти е малък екрана, сам ще прецениш, на лично усещане е. Може би българските Diva не са лошо предложение, основно заради това, че сервиза ще е тук и може да им набиеш репите, ако ти се падне лимонка. Ето моделите им: http://www.technopolis.bg/bg/%D0%9A%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B3/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D1%8E%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/A%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1%80%D0%B8/%D0%A2%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8/c/P11010701?text=&pageselect=12&pricerange=&attr-2-4=DIVA&q=%3Aprice-asc%3Abrand%3ADIVA Нямам представа дали се сглобяват тук или е поредното китайско производство, на което може да си лепнеш какъвто си искаш етикет. Някой от ниските класове на Lenovo и Asus може и да попаднат също в ценовото ограничение, а са като цяло поне някакъв бранд. 2
mitkot Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 Гледай да е с 1GB RAM, че в този ценови сегмент са масово с 512MB, което е малко и се усеща като неприятно забавяне - лаг! 1
aneliya Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 И аз като теб в началото реших, че таблета не ми трябва да е много скъп и така купих един нисък ценови клас , за да си чета електронни книга, но след кратка употреба разбрах , че е голяма грешка. След това накупих в кратко време, рзлични варианти - общо 4 , след което реших, че следващия ще е само I pad и нищо друго. И така се сдобих с такъв - е няма място за сравнение. За мен вариантите са естествено I pad и всички останали. Знам, че не се включва в бюджета ти, но проучи добре и тествай преди да вземеш нещо.
Гост Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 И аз като теб в началото реших, че таблета не ми трябва да е много скъп и така купих един нисък ценови клас , за да си чета електронни книга, но след кратка употреба разбрах , че е голяма грешка. След това накупих в кратко време, рзлични варианти - общо 4 , след което реших, че следващия ще е само I pad и нищо друго. И така се сдобих с такъв - е няма място за сравнение. За мен вариантите са естествено I pad и всички останали. Знам, че не се включва в бюджета ти, но проучи добре и тествай преди да вземеш нещо. Aneliya, ще споделиш ли разликите, моля? Аз се мисля за таблет от една камара време - че с този тежък лаптоп... Но и аз съм в абсолютна главоблъсканица за модела. Та защо iPad? Благодаря.
aneliya Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 Мога да ти отговоря, като лаик в областа. За мен е важно да е бърз, тъч скрийна де е добър , да не лагва или забива. Съответно опреационната система и приложенията. Тъй като и телефона ми е със същата ОС за мен това беше страшно улеснение, мобилност и организизация при работата ми с тях. Естествено , не може да се отрече, че при такава цена може и друга марка, да е ОК, но при ниска цена не може да очакваме много.
Георги Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 Има и други таблети във високия клас, не са само ipad-овете Krum4ov обаче, го интересува пълната противоположност в ценово отношение, за това, Rainy, ако искаш формулирай по-добре изискванията си в отделна тема, да не задръстваме неговата. 2
neuromancer Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 Не ми се влиза в един стереотип на форумец, ама защо таблет? Не е ли по-удобно смартфон с по-голям екран, примерно 5 инча? Да не носиш куп джаджи. Иначе имам айпад и Гугъл Нексус (изработка на Asus), не са лоши, но като качество айпада е по-добър (в цената не е ). И изработка, и качество на екрана, очевидно е просто. Нексуса често примигва и понякога не се чете добре на силна светлина. А за беля ъпдейтнах андроида до последния и взе да забива и бави, а няма лесен начин да го върна обратно. ИОса май мога лесно да го върна на старата версия, ако нещата станат гадни. 2
Mary Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 Аз пътувам с един 7 инчов и ми върши чудесна работа! Утре ще напиша модела, че не го помня точно. Купен е от немския амазон.
Прасунсен Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 За горе долу тия пари взехме един китайски от Алиекспрес, 9 инчов. Важно е наистина да има 1 ГБ рам, за да не се влачи. Иначе вършат работа.
Locke Lamora Публикувано: 11 март, 2015 Публикувано: 11 март, 2015 http://www.vivacom.bg/bg/residential/ustrojstva/tableti/asus-fonepad-fe170cg.html Ей това мога да ти препоръчам. Една идея по-функционален е, защото можеш и да провеждаш разговори с него. Ако си от София, мога да ти дам такава карта, за да го вземеш на по-ниската цена.
NikolaiRG Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 Моят таблет е Самсунг Р6200, купен преди три години за почти 900 лв. (тогава бяха скъпи). Нищо общо с дървото, което бях купил преди това и хвърлих. Използвам го за много неща при пътуване, включително и навигация. По принцип има възможност за смяна на версията на операционната система. Има достатъчно сайтове за това. Засега върши чудесна работа. Чак сега му купих калъф и протектор за екрана и започнах да го харесвам още повече. Сайтовете могат да се гледат и на смартфон, но за карти е необходим по-голям екран. На път използвам външна батерия с капацитет (уж) 50 000 ma.h, В самолетите не разрешават с такъв капацитет и досега не съм рискувал да я пренасям така.
Krum4ov Публикувано: 12 март, 2015 Автор Публикувано: 12 март, 2015 Блaгодaря нa всички зa съветите. Зa мен не е проблем клaвиaтурaтa, a и мисля имa клaвиaтури зa тия тaблети отделни. Зa aйпaдите имaм мaлко крaйно мнение. Нaистинa сa кaчествени,но сa с голямa нaдценкa. Рaзбирa се докaто им вървят продaжбите нямa дa свaлят цените, но кaто цяло не обичaм дa плaщaм сто левa и нaгоре сaмо зaрaди едно име нa мaркa. Инaче съм се спрял нa тaкъв бюджет зaщото знaм зa кaкво ми трябвa и имa в тия цени подходящи. Фотоaпaрaт си имaм, лaптоп, телефон също. Трябвa ми тaблет с нaй-основни функции. Товa зa портaтивното зaрядно е идейно и aз го мислех кaто вaриaнт. Николaй, може лу дa ми кaжеш откъде си го взел и зa кaкви пaри горе долу могт дa се нaмерят. Aз гледaх в aлиекспресa достa евтини, но не знaм никaкви отзиви и дaли си зaслужaвa.
Георги Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 За портативните зарядни имай предвид, че mah-тата за нищо ги нямат китайците - лепят хиляди, десетохиляди, милиони, както намерят за добре Тази на Николай от 50 000, почти сигурно не е толкова, за толкова трябва да зареди таблета едно поне 10 пъти, и да тежи няколко килограма, 50 000 си e акумулатор на кола Колкото и да са напреднали технологиите, в един момент физиката си е физика и повече заряд си е повече тегло. 1
traveler Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 (редактирано) Препоръчайте някаква хубава батерия,с около 12-15 000 mAh и наистина да са толкова. Редактирано 12 март, 2015 от traveler
Георги Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 Препоръчайте някаква хубава батерия,с около 12-15 000 mAh и наистина да са толкова. Аз бих се ослушвал за някоя по-реномирана марка - duracell, energizer. Китайските са в пъти по-евтини, но не знам дали може да им се разчита. Нещо такова от български магазин например: http://www.emag.bg/universalna-v-nshna-baterija-verbatim-12000mah-2xusb-cherna-98343/pd/DG8HQBBBM/
Гост Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 ... Мисля да си взема някакъв евтин таблет до 150 лв, независимо дали от китайски сайт или някаква алтернатива. Това Престижио отговаря на изискванията ти и е с 1 ГБ памет http://www.pcstore.bg/bg/tablet-prestigio-multipad-7-0-hd-plus.html За марката и качеството нищо не мога да кажа, имам колега, който е доволен. PCStore често правят намаления, наблюдавай ги, може да излезе и друго, което да те устройва. Някой попита за издръжлива батерия - тази на Lenovo Yoga наистина издържа 16 часа, изпробвано.
Hayasko Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 (редактирано) По темата: за този бюджет бих предложил нещо от сорта http://www.technopolis.bg/bg/Tablets/Tablet-ASUS-ASUS-ME70C-4GB-BLACK/p/572027 или http://www.technopolis.bg/bg/Tablets/Tablet-LENOVO-A3500FL-A7-40-WI-FI-8GB/p/569129 или http://www.technopolis.bg/bg/Tablets/Tablet-SAMSUNG-GALAXY-TAB-3-7%27%27-LITE-T110-WH/p/572991. Единственото, което евентуално може да е проблем, е невъзможността да включваш флашка към тях и липсата на 3G порт. Редактирано 12 март, 2015 от Hayasko
mu_ry Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 аз също имах такава дилема миналата година и ходих в няколко магазина , докато избера таблет. Тези, които са около твоя бюджет, обаче лично за мен, бяха с ужасни дисплеи, не винаги се четеше и виждаше добре. След много мъдруване взехме Ipad и за момент не съм съжалила до сега най-забавното е, че понякога той успява да хване wi-fi, а телефоните не 1
NikolaiRG Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 Блaгодaря нa всички зa съветите. Зa мен не е проблем клaвиaтурaтa, a и мисля имa клaвиaтури зa тия тaблети отделни. Зa aйпaдите имaм мaлко крaйно мнение. Нaистинa сa кaчествени,но сa с голямa нaдценкa. Рaзбирa се докaто им вървят продaжбите нямa дa свaлят цените, но кaто цяло не обичaм дa плaщaм сто левa и нaгоре сaмо зaрaди едно име нa мaркa. Инaче съм се спрял нa тaкъв бюджет зaщото знaм зa кaкво ми трябвa и имa в тия цени подходящи. Фотоaпaрaт си имaм, лaптоп, телефон също. Трябвa ми тaблет с нaй-основни функции. Товa зa портaтивното зaрядно е идейно и aз го мислех кaто вaриaнт. Николaй, може лу дa ми кaжеш откъде си го взел и зa кaкви пaри горе долу могт дa се нaмерят. Aз гледaх в aлиекспресa достa евтини, но не знaм никaкви отзиви и дaли си зaслужaвa. GPS-те на Самсунгите са добри, ако е критерий за теб. Аз пак бих се спрял на по-известна марка. Доскоро мислех обратното, но след това си купих телефон Prestigio и си промених мнението. Моят таблет е купуван от Технополис преди 3 години за почти 900 лв., но тогава всичкибяха скъпички. 1
stanimir Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 Задължитрлно с 1 GB наистина. Айпада го не бъркат 512 mb , но при Андроид ще ти се скъсат нервите. Щом е само за елементарни неща ще намериш нещо под 200 лева , но ако го ползваш с часове дневно помисли за очите си и си прецени какво предпочиташ. 1
tom777 Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 Apple ipad е най-прования модел в света и естественно най добър. Може да избереш един от двата mini или Ear. Ползвам 3 различни модела, безпроблемни са. Следват Samsung, Acer, Asus, Lenovo и др. подобни. Не се набутвай с No name китайски, понеко гърми батерията.
Hayasko Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 Хора, човекът е обявил бюджет около 150 лв., а в половината отговори му предлагате ай-пади??? То е ясно, че са най-добрите, но в случая явно не са опция. Предполагам, че ако бюджетът позволяваше ай-пад, човекът нямаше да пита 1
NikolaiRG Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 Хора, човекът е обявил бюджет около 150 лв., а в половината отговори му предлагате ай-пади??? То е ясно, че са най-добрите, но в случая явно не са опция. Предполагам, че ако бюджетът позволяваше ай-пад, човекът нямаше да пита Още 100 лв. отгоре и ще има приличен Самсунг. Е, без сим-карта, но пак ще върши работа. 1
Гост Публикувано: 12 март, 2015 Публикувано: 12 март, 2015 Още 100 лв. отгоре и ще има приличен Самсунг. Е, без сим-карта, но пак ще върши работа. И освен това изрично помоли да не се мерят ... компетентности. Пак казвам трябва ми за най-основни неща и не искам някакви съвети от сорта на: абе дай още 500 лева и ще си вземеш нещо качествено, истинско и т.н. Какви ай-пади, какви самсунги... bg-mamma
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега