Прескочи до съдържание

Въпрос за таблет.

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Аз мога да говоря от личен опит за този модел http://www.technopolis.bg/bg/Tablets/Tablet-SAMSUNG-GALAXY-TAB-3-7%27%27-LITE-T110-WH/p/572991, защото дъщеря ми го има от 1 година и работи безупречно. Миналата година го взех за 270 лв., сега е почти 100 лв. по-евтин. Не е от най-евтините китайски, все пак е някаква що-годе реномирана марка, и мисля, че ще свърши работата, за която ти трябва. Недостатък е, че не може да се включи флашка и няма 3G порт за карта с мобилен нет, само с wi-fi бачка :)

Редактирано от Hayasko

Така искам да си купя таблет, който наистина да върши елементарни неща и да не е много/никакви пари. Неслучайно два пъти намекнах за какво ми трябва и че мога да преглътна някои неща. Единствената точно характеристика, която споменах е цена и изрично казах, че няма да взимам скъпи таблети(или да речем, че ще взимам само много евтини).  Айпад, та айпад. Ок, най-продаваният таблет в света е, а някой замислял ли се е защо е най-продавания. Разбира се айпад е суперкачествен таблет, но е най-продаван не заради това, а заради историята си и заради потребителите от Западна Европа и САЩ. Те също като вас са прочели в някой форум или просто знаят, вземи си айпод и няма да сбъркаш. само има една малка подробност, че тези хора взимат в пъти повече и за тях не е проблем да се разделят с 300 евро и нагоре, а и при тях тези таблети са дори по-евтини при все че получават повече пари. Съответно айпад при всичките си предимства има едно голямо, че е най-продаван и дори да се появи по-добър таблет, хората ще си знаят айпад. Така че от епъл нямат причина да намалят цената. Междувременно китайците си правят сравниетлно добри таблети за смешни цени, тъй като трябва по някакъв начин да се вместят в пазара. И аз тук питам за такъв таблет и отново се почва със съвети, ако вземеш айпад няма да сбъркаш. ЗНАМ! Само че с парите, които взимам предпочитам да инвестирам в пътувания и още много други неща. Сега се получава малко като да питам, ако искам да стигна от точка А до точка Б и търся евтина кола, която да ми върши работа, какво да взема. И всеки да ми казва: Ако вземеш Мерцедес С класа, няма да сбъркаш. Да, ама с Опел пак ще стигам от точка А до точка Б и макар да не е толкова комфортно, пак ще ми върши същата работа. 

Знам че всички искат да помогнат и го правят с добро, но съм преценил колко приоритетно ми е това и колко пари бих отделил. И аз навремето съм си взимал мп3 плейър за 200 лв, който след една година струваше 20, но вече не бих си дал парите за неща, котио след година ще са много по-евтини, а те реално и сега трябва да са много по-евтини. 

Редактирано от Krum4ov
  • Харесвам 1
Публикувано:

Ще пропусна да давам акъл,защото в момента пиша на Айпад на четири години и карам Мерцедес на пет години.

Следващият ми таблет ще е пак Айпад и следващата ми кола най-вероятно ще е Мерцедес.

• Харесвам 3
Публикувано:

Аз лично , когато дадох съвет исках да наблегна на факта, че както в повечето случи се случва евтиното излиза по - скъпо и това от личен опит. Точно първия ми беше Престижо, останалите всички бяха китайски. Сега докато четох се сетих, че на една приятелка се самозапали при зареждане и познайте сега какъв си купи ;).

• Харесвам 1
Публикувано:

Пак казвам, ако имах по-голяма заплата бих си взел и айпад и мерцедес, но засега съм си със смарттелефона и фабията. За съжаление, все още учителите в България не са от скъпоплатените хора за нашите стандарти. Тук вече ще приключа темата защо искам таблет за някакви цена, която като я платя да мога да си позволя и да пътувам с него, а не да събирам пари още 2-3 месеца за пътуване.

Публикувано:

Аз лично , когато дадох съвет исках да наблегна на факта, че както в повечето случи се случва евтиното излиза по - скъпо и това от личен опит. Точно първия ми беше Престижо, останалите всички бяха китайски. Сега докато четох се сетих, че на една приятелка се самозапали при зареждане и познайте сега какъв си купи ;).

Знам, аз не го казвам с лошо  :)  Просто затова питам, ако някой може да препоръча някакъв изпробван. Иначе не мисля да си взимам и от тези дето са по 70 лева и хем са свръхбавни, хем са свръхнекачествени. Сигурен съм, че има евтини и незапалими при зареждане модели, но исках да избегна четене на ревюта и коментари из нета  :)

• Харесвам 1
Публикувано:

Знам, аз не го казвам с лошо  :)  Просто затова питам, ако някой може да препоръча някакъв изпробван. Иначе не мисля да си взимам и от тези дето са по 70 лева и хем са свръхбавни, хем са свръхнекачествени. Сигурен съм, че има евтини и незапалими при зареждане модели, но исках да избегна четене на ревюта и коментари из нета  :)

То лошото е, че в тоя ценови клас винаги има риск. И някой дори да ти препоръча нещо, няма гаранция, че твоето копие ще е наред също. То това е основния начин, от който пестят евтините китайски производители - качествения контрол. Може

Смятам, че самсунгчето не е лошо, въпреки че е без 3G. При положение, че ще го ползваш предимно в чужбина 3G едва ли ти е супер важно. От друга страна...колко инча ти е екрана на смартфона? Ако е 4+, май няма смисъл да търсиш 7 инчов таблет наистина, който силно вероятно има по-ниска резолюция и от телефона. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, аз съм с Алкател 4,3 инча телефон. Иначе преди това бях със Самсунг, който беше за мен доста по-зле. Но все пак таблет си е таблет. За мен това чудене ми звучи като това дали да си взема сапунерка или турбосмартфон. Еми сапунерка си е по-добре. Има и още нещо за българските вериги предлагащи евтини таблети. те ги взимат за по 60 лв и искат да ги продадат по 120 лв. Ами аз предпочитам да пазарувам по интернет, нещо от което се страхуват много хора и да спестя от пари за мито, магазини, служители и т.н.

Вече се включвам от компютъра, а досега всичко беше изписано на таблет, защото днес пътувах по лични дела по влаковете. Има една пречка в случай на неизправност - китайските стоки си имат гаранция, но докато отиде до Китай, докато го погледнат, докато го изпратят обратно - и все едно си без таблет. За някои покупки чакам по два месеца да си ги получа. Затова по-добре да се вземи оттук и от магазин. Иначе няколко изпращания може да ти струват колкото самия таблет. Говоря от личен опит - става дума за първия ми таблет, който беше евтин и все се повреждаше и накрая го изхвърлих.

Редактирано от NikolaiRG
  • Харесвам 1
Публикувано:

Ники, но твоят първи таблет е купен преди повече от три години, ако съм сметнал правилно. Според мен в днешно време всичко се е развило много и надали един таблет, пък бил той и китайски ще се разваля постоянно. Все пак ако има много дефектни продукти, директно следват писания по форуми и мнения и спад на продажбите, защото потребителите, особено за по евтините китайски неща, набират информация от нета.

За 150 лв какво очакваш да си купиш-всичко друго, но не и качество. Прецени сам, но тук всеки има различно виждане за качествен таблет, което си е съвсем нормално.

Редактирано от tom777

Не че нещо, но съм почти сигурен че Айпад се произвеждат в една азиатска страна известна с големия си брой население. Тук пак усещам един така да го нарека упрек, какво богохулство е че съм се насочил към азиатския пазар онлайн, И в тема, в която пиша търся таблет до 150 лв. има намеци от сорта на: Трябва да си идиот за да не си вземеш Айпад за 500!

Редактирано от Krum4ov

Ако ще взимаш бюджетен таблет, то китайските не са въобще лош избор, нищо общо от преди 2-3 години, но проблемът вече е $, не е ~1,40лв, за да вземеш няк'ъв около $100 - http://www.aliexpress.com/item/8-Inch-Windows-8-1-3G-Tablet-Pc-Intel-Z3735F-1-83-GHZ-Quad-Core-2GB/32247755145.html в случая $115, та отива на цифра, да не говорим, че може и да не минеш метър покрай митниците и ДДСто. Доста дръпнаха китайците, не че някога са били назад - всичко могат да правят, но изборът вече е доста голям и по-надежден. Горният го дадох за пример, няма GPS, но DUAL' ОS си е голямо предимство... поне за мен.

От България... бих търсил поне 1ГБ и 1280х800, за мен е задължително. Но в този ценови диапазон няма такъв, но и 1024х може би би ти свършил работа, а там бих избирал между Аsus и Асеr, без Samsung (Tab3). Голяма разлика няма да има при избора ти, хардуерът доста дръпна пред софтуера и дори в най-ниския клас... таблетите се държат прилично... нещо немислимо преди време.

п.п. АйПад'ът е далеч от най-добър таблет, прекалено много почнахте да го хвалите : ) Но всеки с вкуса си....

Редактирано от SeeKnDestroY
  • Харесвам 2

Това добре ли е? Малко над 150 лева е, но пък идва с калъф.

http://www.emag.bg/tablet-lenovo-ideapad-a7-10-adam-c-procesor-quad-core-mtk8127-1-30ghz-7-ips-1gb-ddr3-8gb-wi-fi-bluetooth-android-4-4-kit-kat-cheren-59-434734/pd/D4WV3MBBM/

Ако изчакаш малко, около Великден ще има намаления и ще намериш прилични предложения.

Редактирано от captain_oveur
  • Харесвам 1

Аз Айпада го споменах мимоходом , защото много добре разбрах изискванията на Крум.

Няма да обсъждаме качествата , както и дали в завода на Мерцедес в Китай и тези на Грейт Уол излизат едно качество автомобили.

Всичките ми истински китайски джаджи обаче съм си ги поръчвал онлайн от Китай и засега нищо не е давало дефект. Разбира се получавам това за което плащам и не търся под вола теле.

Лошото е , че долара скочи неимоверно много последните месеци и затова нека погледне и БГ цените , където разликата в старите модели може би още не е калкулирана.

Иначе при поръчка от Китай за таблет под 100 долара нищо не се знае.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Публикувано:

Е аз на всяка манджа мерудия само да споделя личното си мнение - ай пад и всичко на епъл е силно надценено и наистина заради историята си е толкова желано. Тази истерия около техните уредим и идва туу мач... Сега, таблета на сина ми е Галакси таб 3, от евтиния вариант може би в момента е около 200-300 лева/ние го купихме когато излезе , ползваме го вече 2години/ и НЕ го препоръчвам. Толкова е орязан, бавно работи , тъпия Андроид забива /фен съм на Уиндоус и в телефони, и в таблети /. Мисълта ми е,че скъпа марка и евтино решение от нея наистина не си заслужава. По-добре но нейм с повече екстри.

• Харесвам 1

С такъв съм в момента, ама за нищо не става http://tablet-pc.pazaruvaj.com/philips/entertainment-pi3100z2-p203078189/, честно.

Моят съвет е да увеличиш бюджета и да търсиш в българските магазини оферти за изплащане без оскъпяване. Имам опит с китайски телефони он лайн, ами първият за без пари, преди 6-7 години, издържа две години и накрая го счупихме поради изпускане. После купувахме още два-три и вече качеството не беше същото, по около половин до мах една година издържаха. С две думи, евтиното китайско не е това, което беше.

Редактирано от Звелина
  • Харесвам 1
Публикувано:

Ако ще взимаш бюджетен таблет, то китайските не са въобще лош избор, нищо общо от преди 2-3 години, но проблемът вече е $, не е ~1,40лв, за да вземеш няк'ъв около $100 - http://www.aliexpress.com/item/8-Inch-Windows-8-1-3G-Tablet-Pc-Intel-Z3735F-1-83-GHZ-Quad-Core-2GB/32247755145.html в случая $115, та отива на цифра, да не говорим, че може и да не минеш метър покрай митниците и ДДСто. Доста дръпнаха китайците, не че някога са били назад - всичко могат да правят, но изборът вече е доста голям и по-надежден. Горният го дадох за пример, няма GPS, но DUAL' ОS си е голямо предимство... поне за мен.

От България... бих търсил поне 1ГБ и 1280х800, за мен е задължително. Но в този ценови диапазон няма такъв, но и 1024х може би би ти свършил работа, а там бих избирал между Аsus и Асеr, без Samsung (Tab3). Голяма разлика няма да има при избора ти, хардуерът доста дръпна пред софтуера и дори в най-ниския клас... таблетите се държат прилично... нещо немислимо преди време.

п.п. АйПад'ът е далеч от най-добър таблет, прекалено много почнахте да го хвалите : ) Но всеки с вкуса си....

Благодаря, точно от такова мнение имах  нужда. Може би ще си взема малко по-скъп таблет, най-вероятно този, който препоръча или с подобни параметри. Изгледах няколко ревюта и мисля че би ми вършил точно това, за което го взимам. 

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.