Прескочи до съдържание

Азия(Тайланд,Сингапур,Бали,Камбоджа) планиране?

Препоръчани мнения

Публикувано:

Единственото ,което няма да направя със сигурност е да кисна по плажовете.Иначе искам да посетя и видя екзотични такива,но само толкова,без да се застоявам и губя време по тях.

Ще ме убиеш...

Това е като да отидеш на скъп и вкусен ресторант със сандвич в джоба.:)

П.П. За Тайланд избирай Bangkok Airways или Thai Airways. Другото са компромиси - кацаш на по-далечното и неудобно Бангкокско летище и риска от закъснения/промени е по-голям.

• Харесвам 2
Публикувано:

Christuff, CCK правилно е отелязал, че полета от Сингапур до Куала Лумпур е един час :) .

Ще ти кажа обаче защо ние избрахме пътуването с автобус.

На първо място, имахме твърде много полети за 20 дни в Югоизточна Азия и искахме малко да поразнообразим транспорта. Пътищата са прекрасни.

Пътуваш по магистрала между двата града.

attachicon.gif20130315_070123.jpg

Пътят е 4,5 часа, като това включва и преминаването на границата.

Автобусът е много луксозен и при всички случаи в него се чувствахме по-добре отколкото в тесните седалки на икономичната класа на самолетите.

Освен това искахме да разгледаме поне част от Сингапур и Малайзия пътувайки по земя.

Цената също бе добра. А и като сложиш факта, че трябва да отидеш до летището в Сингапур /транспорт до там/, поне час и половина по-рано трябва да си отишъл, след това от КЛИА на 75 км. от Куала Лумпур  да хващаш пак транспорт, ако е влак /скъпо/ с автобус / бавно/ отидоха още час и половина.

И се оказа, че с автобуса ще пристигнем по-бързо, защото той тръгваше автогарата на 200 метра от хотела ни в Сингапур и спираше пред хотела ни в Куала Лумпур.

Това имах предвид,че с размотаването по летищата може като време да излезе същото.Ние също имаме бая полети и предполагам ще ми е по-ненатоварващо да зяпам от автобуса.

Между другото софрата изглежда вкусно,но ние не закусваме за съжаление. 

Ще ме убиеш...

Това е като да отидеш на скъп и вкусен ресторант със сандвич в джоба. :)

Всеки си има интереси.Леженето по пясъка и напичането от слънцето ме ужасява. :) Живея във Варна и за последните няколко години на плаж съм ходил 2 или 3 пъти изнуден от детето,когато баба му е заета.  :blush: Да пия вечер бира на заведение на плажа е ОК за мен.

@bay_kolio и cck -както казвате към Краби съм се насочил първоначално.За Пукет трябва да има някаква много добра промоция,за да сменя избора.

• Харесвам 2
Публикувано:

Трябва отрано да казваш, че си морско чадо и да не се опитваме да те подмамваме на плаж :)

Но пък предполагам от рибите разбираш и особено ако обичаш морската храна - попаднал си на правилното място.

В Сингапур подсказах - кухня от цял свят, лесно достъпна във фуддкортовете на моловете. А МОЛ-ове дал Lee Hsien Loong (министър председател). И шопингът си го бива, ако имате интерес. Ресторанти, джелатерии и ако ти домъчнее и българско кисело мляко.

За Бали е харектерен наси горенг (пържен ориз). Обикновено с пиле, но и във всякакви други комбинации.

В Тайланд също морската храна би била автентичното ти кулинарно преживяване - октоподи, тигрови скариди и т.н.

Уф, отплеснах се :)

Щом си избрал Краби - предполагам ще сте в/около Ао Нанг. Там е добре да си наемете самостоятелна лодка (по-скъпо) и сами да си определите маршрута. Дървена, с един двигател, от този тип:

tutorials-144-0-88427200-1390842105.jpg

Така разминавайки туристопотока (движейки се пред/след или в обратен ред на ордите моторни лодки), ще имате време да се насладите и на PhiPhi и на плажа (от филма "Плажът") и разбира се на шнорхелуването сред рибоците.

За скуба дайвинг има центрове на място, но ако нямаш дайвинг сертификат, цената се покачва. Гмурканията стандартно са по четири човека и един водач, но разбира се има и училища за начинаещи с учител за ръчичка. Дали искаш подобно приключение ще си прецениш на място, според времето и бюджета (който може да е изтънял след Бали и KL). Островната група Similan е вярното място за подобен род активност.

А плажа не го възприемай задължително като място за препичане - има плажни маймунки, скали и дървени пътеки между тях, подходящи за разходка. Пещери дори. Бири също :)

Културната програма остави за Банкок и Чанг-Май.

• Харесвам 3
Публикувано:

Пробвах Катарците да ми сменят полета на отиване от Доха за Сингапур с Доха-Бали,за да си спестя един полет в Азия ,а и близо половин ден.И да тръгнем нагоре без да си играем на отиване и връщане.

Нямало проблем,ама трябва да доплатя по 717лв. на човек. :) Бях склонен да жертвам по 200-300лв. за това ,ама така ми идва малко множко. :) 

Публикувано:

Пробвах Катарците да ми сменят полета на отиване от Доха за Сингапур с Доха-Бали,за да си спестя един полет в Азия ,а и близо половин ден.И да тръгнем нагоре без да си играем на отиване и връщане.

Нямало проблем,ама трябва да доплатя по 717лв. на човек. :) Бях склонен да жертвам по 200-300лв. за това ,ама така ми идва малко множко. :)

То на катарците Доха - Бали директен ли е? Пробвай иначе дали няма някоя удобна връзка Сингапур - Денпасар малко след твоето кацане. Но пък така ще трябва пак да се връщаш в Сингапур после и става проблемно...

Публикувано: (редактирано)

То на катарците Доха - Бали директен ли е? Пробвай иначе дали няма някоя удобна връзка Сингапур - Денпасар малко след твоето кацане. Но пък така ще трябва пак да се връщаш в Сингапур после и става проблемно...

Ами гледам ,че в успоредната тема за Азия и Сингапур цените за Марина Бей Сендс са вдигат след средата на месеца и ще се придържам към първоначалния план.Да съм мислел преди да купя билетите от Катарците. :) Иначе има и директен полет.

То даже гледам ,че на 17-ти няма свободни стаи вече аз МБС. :)

Редактирано от christuff
  • Харесвам 1
Публикувано:

След днешното пазаруване от AirAsia плана изглежда така:

На 8,11,2015 кацаме в Сингапур-нощувки 2(8 и 9,11) Втората съм я букнал в Марина Бей Сендс.

На 10,11 Сингапур-Куала Лумпур-по съвет на Roje мисля с автобус да го направим-също 2 нощувки(10 и 11,11),

На 12,11 Куала Лумпур-Бали-5 нощувки(от 12 до 16,11) 

На 17,11 Бали-Сием Рип(през Куала Лумпур)-2 нощувки

НА 19,11 Сием Рип-Краби-4 нощувки(от 19 до 22,11)Тук полета го направих през КЛ.Реално букнах два полета.Малко повече време летим,но през Бангкок явно нямаше добро прикачане и общото пътуване щеше да е с окло 3,5ч по-дълго.  

На 23,11 Краби-Бангкок-7 нощувки.Оставил съм си време да реша дали да прескочим и до Чанг Май,ама мисля че ще сме скапани и искаме сякаш по-лежерно да го караме накрая.

Всички полети с багажа близо 1100лв.Като се има предвид ,че КЛ-Бали само беше 600лв.аз поне съм доволен.А и нямах търпение да ги купя ,за да не мисля повече за полети и да се занимавам с това което искаме да видим и хотелите.

Благодаря на всички,които писаха по-горе и ми помогнаха да планирам това!!!  

• Харесвам 5
Публикувано:

Честито, и да разкажеш като се върнеш :)

За Chiang Mai има нощен влак от Банкок. Нищо луксозно да ти кажа, но пък беше чисто. Едно от най-здравите ми спанета беше в този влак, та го мислете и не се отказвайте, има време. Изчакайте да видите кога ще пускат фенерите покрай Loy Krathong, и ако случайно ви съвпадне с плановете може да отидете до Чанг Мей. Резервациите са билети се пускат 60 дни предварително, а фенерите се разбират през септември, така че тогава може да го прецените. Самолет също е винаги вариант, макар че въздушното пространство, около Чанг Мей е затворено вечер заради същите фенери. 

• Харесвам 2

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.