Прескочи до съдържание

Пътепис: Хонконг

Препоръчани мнения

Хонконг
Дек.2012

Малко е ретроспективно, но пък може би интересно, реших и аз да донапиша някое и друго пътеписче
Та за Хонконг.
Озовахме се в това тъй странно място (в най-добрия смисъл) точно по Коледа.
Чек-аут от летището. Визи няма. Скоростен влак до града и след 30 мин. започна скромното ни посещение на тоз забързан град.
Небостъргачи разни извисяват се навсякъде, всеки с причудлива форма. Много стъклария, много много нещо, модернистични статуи и шадравани разни, man-made стайлинг.

hongkong_1.jpg

hongkong_2.jpg

hongkong_5.jpg

hongkong_6.jpg

hongkong_10.jpg

hongkong_11.jpg

И хора много, много. Пазаруват, веселят се (Коледата уважават видно), даже импровизирани улични музикално-танцови групички се посъбират.

hongkong_7.jpg

hongkong_8.jpg

hongkong_9.jpg

Всъшност въпреки, че тяхната Нова година е по-късно си е празник.
Изобщо битпазар на булеварда - но явно не търговски, може би коледно-новогодишен.

hongkong_4.jpg

hongkong_14.jpg

hongkong_15.jpg

hongkong_16.jpg

А не че страдат от липса на луксозни магазини. 10-тина мол-а и стига толкова сме ги разглеждали отвътре.
Вън движението си е ляво, имат си и дабъл-дек трамваи. Имат си и въжена линия до връх в планината (приложена е снимката на копието в мол-а :)

hongkong_3.jpg

hongkong_13.jpg

hongkong_11.jpg

А е наистина най-красиво вечер, когато всички светлини запалят, а Ботевото четиристишие не е възможно тук - звезди не могат да се видят.

hongkong_17.jpg

Та след тази еднодневна разходка предстоеше в А380 (за мен за пръв път) да се повозим. Вярно в икономичната му класа, но и тя си е луксозна. А това крилато чудо някак на белуга ми прилича.

hongkong_12.jpg

• Харесвам 5
Връзка към коментар

Е де, къде го А380, баш накрая ме секна!

Иначе Хонконг ми е интересно колко се различава от другите световни икономически центрове. Не знам дали ще има нещо в него, което да намеря изключително и да ме кара да се връща пак, но определено ми е любопитно. Мисля, че рано или късно ще имам полет с прекачване от там и ще ми останат ден-два...

Връзка към коментар

Много интересно място, избирах между него и Сингапур и съм доволен от избора. Е, и за Сингапур останаха няколко часа. Тук е според мен най-интересния 'skyline', срещу Ню Йорк и Дубай основно, има и други кандидати, но за мен е Хонг Конг.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Oshko, нали не бъркам и ти беше любител на пътуванията с деца? Хонг Конг е пълен с невероятни развлечения за тях. Иначе имаш интересен подбор на снимките (не казвам в никакъв случай лош), но трудно познах Хонг конг.

Връзка към коментар

Е де, къде го А380, баш накрая ме секна!

Иначе Хонконг ми е интересно колко се различава от другите световни икономически центрове. Не знам дали ще има нещо в него, което да намеря изключително и да ме кара да се връща пак, но определено ми е любопитно. Мисля, че рано или късно ще имам полет с прекачване от там и ще ми останат ден-два...

Ами притеснявах се да снимам, защото някак като невиждал самолет ми звучеше да извадя и фотоапарата.

Но наистина си е масивен и изобщо мисля, че ако това е бъдещето на тази индустрия, то определено ми харесва.

А относно снимките, за съжаление не мога да покажа нощни. Може би някои съфорумец ще добави. Наистина е много красиво вечер.

Връзка към коментар

Oshko, нали не бъркам и ти беше любител на пътуванията с деца? Хонг Конг е пълен с невероятни развлечения за тях. Иначе имаш интересен подбор на снимките (не казвам в никакъв случай лош), но трудно познах Хонг конг.

Да, аз съм с децата:)

Снимките са си на CCK, не са мои.

Връзка към коментар

Снимките от събота или още по вероятно неделя са ?

Това дето си го писал като бит пазар е ежеседмичната среща на филипинските емигранти . В почивния ден се изсипват буквално десетки хиляди и си правят пикник по подлезите , градинките , парковете ... буквално превземат Central , направо не може да се разминеш .

Георги , Хонгконг си заслужава минимум 3-4 дни или дори самостоятелно пътуване . Сингапур изобщо не може да му съперничи.

Аз го видях така :

http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3046299/an/0/page/0#Post3046299

Връзка към коментар

Oshko, какво е ССК :D . Извинете невежеството ми, но не успях да го разшифровам.

Ако някой може да ми обясни или да ми препрати тема в която е обяснено как се качват снимки ще дръпна и аз някой пътепис като да речем Хонг Конг с деца :P 

Редактирано от На път
Връзка към коментар

Снимките от събота или още по вероятно неделя са ?

Това дето си го писал като бит пазар е ежеседмичната среща на филипинските емигранти . В почивния ден се изсипват буквално десетки хиляди и си правят пикник по подлезите , градинките , парковете ... буквално превземат Central , направо не може да се разминеш .

От вторник, но е Коледа.

Може и филипинци да са, макар че повечко китайска реч се носеше, не мога да определя.

Ако имаш нощни снимки от там и ти се занимава да добавиш?

• Харесвам 1
Връзка към коментар

CCK съм аз :) а ако искаш дописвай в този, ще е интересно предполагам

Оф, уж не съм блондинка, но на моменти не ми личи :D .

Бих дописала, но идея нямам как да кача снимки :wacko: , а без снимки пътеписа не е същия

Връзка към коментар

Като цяло ако е отделен пътепис с отделна история няма лошо, даже е препоръчително да е в отделна тема. Но ако искаш да споделиш само няколко снимки може и тук. А може и в галерията :)

Връзка към коментар

От вторник, но е Коледа.

Може и филипинци да са, макар че повечко китайска реч се носеше, не мога да определя.

Ако имаш нощни снимки от там и ти се занимава да добавиш?

Значи не са - филипинците ще да са се прибрали за празниците , защото нали са католици ...

Ама наистина са огромно множество и няма разминаване :-)

Връзка към коментар

Като цяло ако е отделен пътепис с отделна история няма лошо, даже е препоръчително да е в отделна тема. Но ако искаш да споделиш само няколко снимки може и тук. А може и в галерията :)

Аз имам писан пътепис са Хонг Конг за домашния ми албум със снимки, който не е публикуван никъде другаде, та дори и да се наложи да го преписвам не е като за сефте да се чудя как се казваше еди какво си или друго. Ще намеря време и някоя сутрин ще го кача.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Бих дописала, но идея нямам как да кача снимки :wacko: , а без снимки пътеписа не е същияА

Ами най-лесният начин да качиш снимки където и да е, е да използваш сайта: www.album.bg  ,да се регистрираш на него, да качиш снимките там и да дадеш линк тук...    

Бих дописала, но идея нямам как да кача снимки :wacko: , а без снимки пътеписа не е същия

да ка

Връзка към коментар

Не, че нещо, но несравнимо по-лесно е да се качат снимки тук, най-малкото не ти трябва излишна регистрация, а галерията е много лесна за употреба :)

Връзка към коментар
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.