cck Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 ХонконгДек.2012Малко е ретроспективно, но пък може би интересно, реших и аз да донапиша някое и друго пътеписчеТа за Хонконг.Озовахме се в това тъй странно място (в най-добрия смисъл) точно по Коледа.Чек-аут от летището. Визи няма. Скоростен влак до града и след 30 мин. започна скромното ни посещение на тоз забързан град.Небостъргачи разни извисяват се навсякъде, всеки с причудлива форма. Много стъклария, много много нещо, модернистични статуи и шадравани разни, man-made стайлинг. И хора много, много. Пазаруват, веселят се (Коледата уважават видно), даже импровизирани улични музикално-танцови групички се посъбират. Всъшност въпреки, че тяхната Нова година е по-късно си е празник.Изобщо битпазар на булеварда - но явно не търговски, може би коледно-новогодишен. А не че страдат от липса на луксозни магазини. 10-тина мол-а и стига толкова сме ги разглеждали отвътре.Вън движението си е ляво, имат си и дабъл-дек трамваи. Имат си и въжена линия до връх в планината (приложена е снимката на копието в мол-а А е наистина най-красиво вечер, когато всички светлини запалят, а Ботевото четиристишие не е възможно тук - звезди не могат да се видят. Та след тази еднодневна разходка предстоеше в А380 (за мен за пръв път) да се повозим. Вярно в икономичната му класа, но и тя си е луксозна. А това крилато чудо някак на белуга ми прилича. 5 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 Е де, къде го А380, баш накрая ме секна! Иначе Хонконг ми е интересно колко се различава от другите световни икономически центрове. Не знам дали ще има нещо в него, което да намеря изключително и да ме кара да се връща пак, но определено ми е любопитно. Мисля, че рано или късно ще имам полет с прекачване от там и ще ми останат ден-два... Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 Много интересно място, избирах между него и Сингапур и съм доволен от избора. Е, и за Сингапур останаха няколко часа. Тук е според мен най-интересния 'skyline', срещу Ню Йорк и Дубай основно, има и други кандидати, но за мен е Хонг Конг. 2 Връзка към коментар
На път Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 Oshko, нали не бъркам и ти беше любител на пътуванията с деца? Хонг Конг е пълен с невероятни развлечения за тях. Иначе имаш интересен подбор на снимките (не казвам в никакъв случай лош), но трудно познах Хонг конг. Връзка към коментар
cck Публикувано: 16 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 16 май, 2013 Е де, къде го А380, баш накрая ме секна! Иначе Хонконг ми е интересно колко се различава от другите световни икономически центрове. Не знам дали ще има нещо в него, което да намеря изключително и да ме кара да се връща пак, но определено ми е любопитно. Мисля, че рано или късно ще имам полет с прекачване от там и ще ми останат ден-два... Ами притеснявах се да снимам, защото някак като невиждал самолет ми звучеше да извадя и фотоапарата. Но наистина си е масивен и изобщо мисля, че ако това е бъдещето на тази индустрия, то определено ми харесва. А относно снимките, за съжаление не мога да покажа нощни. Може би някои съфорумец ще добави. Наистина е много красиво вечер. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 Oshko, нали не бъркам и ти беше любител на пътуванията с деца? Хонг Конг е пълен с невероятни развлечения за тях. Иначе имаш интересен подбор на снимките (не казвам в никакъв случай лош), но трудно познах Хонг конг. Да, аз съм с децата Снимките са си на CCK, не са мои. Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 16 май, 2013 Сподели Публикувано: 16 май, 2013 Снимките от събота или още по вероятно неделя са ? Това дето си го писал като бит пазар е ежеседмичната среща на филипинските емигранти . В почивния ден се изсипват буквално десетки хиляди и си правят пикник по подлезите , градинките , парковете ... буквално превземат Central , направо не може да се разминеш . Георги , Хонгконг си заслужава минимум 3-4 дни или дори самостоятелно пътуване . Сингапур изобщо не може да му съперничи. Аз го видях така : http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/3046299/an/0/page/0#Post3046299 Връзка към коментар
На път Публикувано: 17 май, 2013 Сподели Публикувано: 17 май, 2013 (редактирано) Oshko, какво е ССК :D . Извинете невежеството ми, но не успях да го разшифровам. Ако някой може да ми обясни или да ми препрати тема в която е обяснено как се качват снимки ще дръпна и аз някой пътепис като да речем Хонг Конг с деца Редактирано 17 май, 2013 от На път Връзка към коментар
cck Публикувано: 17 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 17 май, 2013 CCK съм аз а ако искаш дописвай в този, ще е интересно предполагам Връзка към коментар
cck Публикувано: 17 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 17 май, 2013 Снимките от събота или още по вероятно неделя са ? Това дето си го писал като бит пазар е ежеседмичната среща на филипинските емигранти . В почивния ден се изсипват буквално десетки хиляди и си правят пикник по подлезите , градинките , парковете ... буквално превземат Central , направо не може да се разминеш . От вторник, но е Коледа. Може и филипинци да са, макар че повечко китайска реч се носеше, не мога да определя. Ако имаш нощни снимки от там и ти се занимава да добавиш? 1 Връзка към коментар
На път Публикувано: 17 май, 2013 Сподели Публикувано: 17 май, 2013 CCK съм аз а ако искаш дописвай в този, ще е интересно предполагам Оф, уж не съм блондинка, но на моменти не ми личи :D . Бих дописала, но идея нямам как да кача снимки , а без снимки пътеписа не е същия Връзка към коментар
cck Публикувано: 17 май, 2013 Автор Сподели Публикувано: 17 май, 2013 Ето ръководство 1 Връзка към коментар
Георги Публикувано: 17 май, 2013 Сподели Публикувано: 17 май, 2013 Като цяло ако е отделен пътепис с отделна история няма лошо, даже е препоръчително да е в отделна тема. Но ако искаш да споделиш само няколко снимки може и тук. А може и в галерията Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 17 май, 2013 Сподели Публикувано: 17 май, 2013 (редактирано) За другия форум чи става дума ? Ето няколко от моите : Редактирано 17 май, 2013 от stenk 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 17 май, 2013 Сподели Публикувано: 17 май, 2013 От вторник, но е Коледа. Може и филипинци да са, макар че повечко китайска реч се носеше, не мога да определя. Ако имаш нощни снимки от там и ти се занимава да добавиш? Значи не са - филипинците ще да са се прибрали за празниците , защото нали са католици ... Ама наистина са огромно множество и няма разминаване :-) Връзка към коментар
На път Публикувано: 17 май, 2013 Сподели Публикувано: 17 май, 2013 Като цяло ако е отделен пътепис с отделна история няма лошо, даже е препоръчително да е в отделна тема. Но ако искаш да споделиш само няколко снимки може и тук. А може и в галерията Аз имам писан пътепис са Хонг Конг за домашния ми албум със снимки, който не е публикуван никъде другаде, та дори и да се наложи да го преписвам не е като за сефте да се чудя как се казваше еди какво си или друго. Ще намеря време и някоя сутрин ще го кача. 3 Връзка към коментар
vladimir1974m2 Публикувано: 27 май, 2013 Сподели Публикувано: 27 май, 2013 Оф, уж не съм блондинка, но на моменти не ми личи :D . Бих дописала, но идея нямам как да кача снимки , а без снимки пътеписа не е същияА Ами най-лесният начин да качиш снимки където и да е, е да използваш сайта: www.album.bg ,да се регистрираш на него, да качиш снимките там и да дадеш линк тук... Оф, уж не съм блондинка, но на моменти не ми личи :D . Бих дописала, но идея нямам как да кача снимки , а без снимки пътеписа не е същия да ка Връзка към коментар
Георги Публикувано: 27 май, 2013 Сподели Публикувано: 27 май, 2013 Не, че нещо, но несравнимо по-лесно е да се качат снимки тук, най-малкото не ти трябва излишна регистрация, а галерията е много лесна за употреба Връзка към коментар
Препоръчани мнения