Прескочи до съдържание

Гледки при заходи над Бразилия + трансферно време

logist13

Препоръчани мнения

моля за съвет, че пътуването към Бразилия наближава :) естествено, ще се стремим към места до прозореца, въпроса е от коя страна на самолета да сядаме по следните отсечки с оглед по-хубави гледки:

1. Рим - Рио де Жанейро, кацането в Рио е на Galeao, трябва да е по тъмно, към 5ч. сутринта

2. Рио - Сао Пауло, кацането трябва да е към 14.30ч.

3. Сао Пауло - Игуасу, кацането трябва да е към 19ч.

и може би не е за тук, ама се чудя какво да правим като кацнем на Galeao; кацаме в 5ч. сутринта, а в 13ч. излитаме пак оттам към Сао Пауло; още се чудя има ли смисъл да се мъкнем до Рио за 2-3 часа (предполагам реално толкова време ще има като махнем отиване/връщане) с всичките пари и документи или просто да се мотаме из летището

Връзка към коментар

Понеже ги проучвах и аз наскоро...

1. При кацане на Galeao, общо взето няма какво да видиш. Далече е от града, пък и по тъмно... все пак предполагам че дясната страна е с една идея по-ок, може да хванеш зазоряване преди изгрева. 

2. Ако е от градското летище, изгледите от там били от най-красивите при излитане, дано да си от него! Там посоката на излитане варира, казват, че и от двете страни се вижда добре, но пак се препоръчва дясната, по-често от там са по-красивите гледки. wilks ако не се лъжа беше писал наскоро, че и снимки имаше...

3. За излитане от Сао Пауло не знам, но за Игуасо пак нямаше читав заход. Нещо в далечината можело и да се види, но като цяло е зле работата. 

Ох, сега виждам, че от голямото летище ще летите за Сао Пауло...греда значи, т.2. я игнорирай, оставям я, че може на някой друг да му свърши работа :)

От това, което прочетох за транспорта летище - Рио, може да е много хаотичен и да отнеме между 40 минути и 2 часа и половина с автобуса. Т.е. за полет от 13 часа, може би е добра идея да тръгнете към 10 най-късно от Копакабана например. Може би, ако имате сили може да го направите на отиване към центъра с автобуса, който бил приятна обиколка за запознаване с Рио, да пиете по 1 кафе или коктейлче сутрин на плажа и после обратно с такси, за да може евентуално да не рискувате толкова забавяне. 

Връзка към коментар

Аз излитах по тъмно от Рио , но то ще е същото и при кацането :) Най-добре си избери комфортно място до пътеката при толкова дълъг полет , а гледки на място ше имаш много.

Относно транспорта летище-център аз писах как ми отне два часа и нещо.

За пръв път в Рио видях и задръстване в 05.30 сутринта , пълни градски автобуси с полуспящи хора , както и пълни фитнес клубове около шест сутринта :)

При осем часа обаче по-добре идете до града. Galeao е толкова смотано летище , че ще умреш от скука :)

Ако хванеш задръстванвто е почти все тая дали си в такси , щото тапата е огромна. Може би просто аз съм имал лош късмет , а и пътувах някъде след 16.00 часа.

Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

за тръгването от Игуасу по съвет от темата си бях избрал места от дясната страна на самолета, което беше правилното място :) излитането беше привечер и водопадите се виждаха;

иначе едва ли някога ще забравя кацането между небостъргачите на Congonhas в Sao Paulo

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.