airborne Публикувано: 3 април, 2015 Публикувано: 3 април, 2015 (редактирано) Здравейте, Планирам пътуване до САЩ и видях, че катарците имат добри цени до Маями - около 620 евро. Та имам няколко въпроса. Има ли смисъл да резервирам билети сега или мога да изчакам още малко? До колко е рисковано да се пътува по това време на годината в предвид, че е ураганния сезон? И има ли смисъл да остана за още един ден, за да отида до Кий Уест или мога да го оставя за друг път и да продължа направо към Лас Вегас и другите точки в програмата ми? Редактирано 3 април, 2015 от airborne
Георги Публикувано: 3 април, 2015 Публикувано: 3 април, 2015 - 620€ не е кой знае каква цена, а и доста път според мен отбивка чак през Доха за САЩ. Другите превозвачи ще имат подобни цени (ако нямат в момента) и може би ще щипнат 1-2 часа от пътя. Абе според мен не бързай с билетите! - Тъпо ми е да ти казвам, че ще сте ок и после да ви отвее, но според мен е надценен риск. А и октомври е вече в края на сезона. След като си имате и други цели в програмата, които са извън пътя на ураганите, според мен недей променя плановете. - Не знам като цяло какъв ти е плана, но за Кий Уест според мен трябват два дни. Или летете до там, а се върнете с кола, нещо такова. Но ще трябва да споделиш като цяло как я мислите програмата, по-конкретно в частта и Флорида, Евърглейдс планирате ли, увеселителните паркове, спейс центъра?
airborne Публикувано: 3 април, 2015 Автор Публикувано: 3 април, 2015 За Флорида не съм планирал нищо освен Кенеди спейс център. За съжаление не намирам изгодни полети до Орландо. А много ще ме е яд, да кацна в Маями и да не отида до него.
airborne Публикувано: 4 април, 2015 Автор Публикувано: 4 април, 2015 (редактирано) Ето и пълната ми програма, ако някой има забележки: Ден 0: Кацане в Маями, евентуално малко разходка, ако имам сили след 11 часов полет, нощувка Ден 1: Еднодневна екскурзия до Кий Уест, нощувка Ден 2: Автобусна екскурзия до Кенеди спейс център, нощувка Ден 3: Полет до Лас Вегас, размотаване из Лас Вегас, нощувка Ден 4: Автобусна екскурзия до Гранд Каньон, нощувка Ден 5: Автобусна екскурзия до парка Йосемит, нощувката не помня къде беше Ден 6: Обиколка из Сан Франциско, вечерта полет до Лас Вегас Ден 7: Празнуване на РД в Лас Вегас, нощувка Ден 8: Полет до Маями, нощувка Ден 9: Обратно към БГ. Наложи се малка промяна, заради датите на полета, та мисля да добавя и Кий Уест Редактирано 4 април, 2015 от airborne
Георги Публикувано: 4 април, 2015 Публикувано: 4 април, 2015 Ами в Орландо, ако не те интересуват увеселителните паркове, честно казано не знам дали има какво да правиш, при положение че си за малко и със стегната програма още повече няма смисъл да се отбиваш според мен. Радвам се за Спейс Центъра, винаги със свито сърце го препоръчвам и много се радвам като хората го включат С малко повече късмет може и да успееш да вместиш Кий Уест и Евърглейдс в един ден вероятно. А Маями е само транспортен хъб за теб, не планираш въобще да се разхождаш там освен първия ден? За кола под наем замислял ли си се, вместо всичките автобусни екскурзии или не ти се занимава с логистиката?
Kyuubi Публикувано: 4 април, 2015 Публикувано: 4 април, 2015 Аз тва не го виждам как ще стане. Кацане в Маями и автобус до Кий Уест. Тва са некви 4-5-6 часа път. Спиш в Кий Уест? ОК. После автобус до Кенеди Спейс Център. Тва са 4-5-6 часа път до Маями и още 4-5-6 часа път до Кейп Канавъръл. Тоест цял ден в път... После спиш къде? И летиш от Орландо за Лас Вегас? Ако Евърглейдс не ти е приоритет (а трябва според мен), тогава литни до Кий Уест и оттам до Орландо... Иначе кола през Евърглейдс до Кийс по магистрала н1. Оставяш колата в Кий Уест и летиш до Орландо примерно и оттам Кейп Канавъръл. Виж ги тея разстояния на картата. Верно е един щат, ама все пак... Нали...
airborne Публикувано: 4 април, 2015 Автор Публикувано: 4 април, 2015 Да, както каза Георги, мисля да ползвам Маями само за транспортен хъб. Всички нощувки ще ми бъдат в Маями, а ще ползвам услугите на ето този сайт - http://cheapfloridabus.com/. Предлагат еднодневни екскурзии до Кий Уест и спейс центъра. Взимат те от хотела и след това те връщат обратно в Маями. Става и с кола под наем, но не ми се шофира на непознато място, особено като не съм се съвзел все още от часовата разлика.
Kyuubi Публикувано: 4 април, 2015 Публикувано: 4 април, 2015 Тея рейсчета и т.н. изглежда доста добре цялата работа, вкл. цените. Разписание колко се тръгва и колко време имаш в спейс центъра има ли? Щото аз не съм нито запален по авиация, нито запален по космонавтика, но там можех спокойно да откарам още един пълен ден
airborne Публикувано: 5 април, 2015 Автор Публикувано: 5 април, 2015 Пише, че гарантират 6 часа на атракция, ще видим как ще се получи. Нещо ми се струва голямо препускане тази програма, но пък искам да видя толкова много неща ... за съжалние съм доста ограничен във времето.
airborne Публикувано: 3 юли, 2015 Автор Публикувано: 3 юли, 2015 Приключих с всички резервации по програмата ми. Мисля, че полета, който намерих София - Маями е на добра цена - $650, може и да има нещо по-изгодно, но ми омръзна да чакам. Но сега се появи един друг проблем, при връщането ми, полета от Лас Вегас пристига в 6 и нещо сутринта, а обратния полет към Париж е в 20:00, има ли начин да си оставя багажа някъде на летището или да намеря хотел, който предлага дневни стаи? Примерно да се чекирам сутринта и да си тръгна следобяд? Не ми се виси 12 часа на летището.
Георги Публикувано: 5 юли, 2015 Публикувано: 5 юли, 2015 12 часа са перфектно време да видиш стрипа. Верно ще е през деня и се губи доста от ефекта, но след като така и така си там не пречи Разгледай това: https://www.mccarran.com/Find/FacilitiesServices.aspx With no key to carry or misplace, you can enjoy your visit to McCarran while your belongings are securely stored using Smarte Carte's state-of-the-art biometric technology, located beyond the security checkpoints. Items can be stored for a maximum of 48 hours per Transportation Security Administration regulations. Medium(17" x 12" x 31") $2 per hour/$8 daily maximum Large(21" x 12" x 31") $2 per hour/$8 daily maximum Jumbo(35" x 19" x 31") $3 per hour/$12 daily maximum Locations: A Gates at T1, B Gates at T1, C Gates at T1, D Gates, E Gates at T3
Kikiriki Публикувано: 7 октомври, 2015 Публикувано: 7 октомври, 2015 Здравейте, Покрай семейни поводи, вятърът пак ще ни отвее към САЩ през декември.Искахме да избягаме на по-топло и набързо решихме мястото да бъде Южна Флорида, тъй като обещават едни 25С там тогава Времето , с което разполагаме е почти 8 дни ( на осмия ден привечер около 18-19 ч. планирам да отпътуваме.Съставих горе-долу програмата , но бих посрещнала с голяма радост идеи и практически съвети . Скелета на програмата грубо е следният: Кацаме на 11 декември вечерта около 18 ч.Нощувка в Маями. Ден 1ви :Разглеждане на Маями - засега съм се спряла на квартала Малката Хавана,останалото не съм избистрила Моля за идеи какво си заслужава.Нощувка в Маями. Ден 2ри : Лежерно Маями Бийч, Кий Бискейн ( дали ще става за плажуване е друг въпрос ).Нощувка в Маями. Ден 3ти: Евърглейдс - Shark Valley Center.Разходка , която стартира там (доколкото видях има няколко варианта за разходка - airboat,трамвай..)и нощувка около Хоумстед. Ден 4ти: Евърглейдс - Anhinga Trail.Нощувка около Хоумстед. Ден 5ти: Отпътуване за Кий Уест със спирка Bahia honda state park § beach.Нощувка около Кий Уест. Ден 6ти: Кий Уест и района.Нощувка около Кий Уест. Ден 7ми: Отпътуване много рано за Санибел през Нейпълс.Нощувка някъде около или в Нейпълс.Идеи какво би могло да се посети освен плажовете и Ботаническата градина, на която съм хвърлила око. Ден 8ми: Остров Санибел и летене от Форт Майърс привечер или разглеждане до обяд и отпътуване от Маями за Филаделфия, където е крайната ни точка.Защо от Маями като вариант за връщане - повече полети вечерта и по-добри цени, но ще изгубим време за придвижване обратно до там.(около 3 ч +) Моля за съвет : Като цяло как ви се струва програмата? Да изключа ли ходенето до Нейпълс и Санибел?И да разпределя повече дни по другите места?Умувам дали няма да стане голямо препускане до Нейпълс и Санибел , тъй като разстоянието от Кий Уест не е малко, а дните ни са малко. За Евърглейдс тези 2 маршрута достатъчни ли са?Заслужава ли да му отделим повече време? Има ли дни в които е прекалено семпла програмата и бих могла да добавя или да разместя? Като нощувки локациите добре ли са? Ако ходим до Нейпълс и Санибел връщането по-добре ли е да остане вариант от Форт Майърс?За колата няма да има такса за връщане ,а разликата в самолетните билети е около 70-80 долара по-скъпи спрямо тези от Маями до Филаделфия + времето като фактор за придвижване. Какво друго бихте ми препоръчали да посетим?Определено не сме големи фенове на увеселителните паркове и затова се спряхме на южната част. Приемам идеи и за рент-а кар ако сте ползвали там. Благодаря ви много предварително!
Георги Публикувано: 8 октомври, 2015 Публикувано: 8 октомври, 2015 При положение, че не сте фенове на парковете, фокуса върху Евръглейдс и Кий Уест е оправдан. За точното разпределение не мога да коментирам в детайли, но ми изглежда не много претрупано и постижимо, да не кажа и леко лежерно. Метни едно око какво е положението през декември с морските крави (manaties). Мисля, че и със шнорхел може да се видят при благоприятни условия, не е задължително да се гмуркате. И все пак...пристрастен съм...не ви харесват парковете...но Kennedy Space Center не е типичния увеселителен парк, поне го обсъдете
Masmiya Публикувано: 8 октомври, 2015 Публикувано: 8 октомври, 2015 Програмата ви много прилича на това, което направихме през март тази година, но в рамките на шест дни. Може да прочетеш пътеписа ми във форума. Аз лично смятам, че отделяте прекалено много време на Маями. Поне за мен красотата на Флорида не е в градовете. Аз бих направила първия ден Малката Хавана и Маями Бийч, втория ден Кий Бискейн и от там директно пътуване на юг и спане около Евърглейдс. Маями е голям град, със задръствания и натоварено движение. Помня,ч е загубихме почти чс да излезнем от Маями Бийч, ако сутринта на третия ден тръгнеет от Маями на юг, може само да изгубите време в задръствания.
Bled Публикувано: 8 октомври, 2015 Публикувано: 8 октомври, 2015 Напълно съм съгласна със спокойното протичане на програмата и съм против претоварването. Пожелавам да има плаж, ако не, разходката по Ocean Dr/задължително и вечер/ живот на длан. Една разходка и по Lincoln Road, почивка за кафе или хапване , както и малко пазар на булеварда. Пустата Малка Хавана, аз лично няма да я хваля, особено ако решите да ходите с кола, не. Около Calle ocho, трудна работа да паркирате. Съгласна съм, че трябва да се види, но за повече ще замълча. Бих препоръчала една чудна разходка с малки корабчета, както в Маями и Маями бийч така и в Fort Lauderdale. Ще видите как живеят там не кубинците, а истински завзелите това място, богатите от всякакъв калибър. Като ще ви кажат всяка къща на кой е…в Miami Island Ако въобще са къщи ? Корабчето може да го вземете от Bayfront Park на Biscayne Boulevard. По принцип в останалите части на Miami Downtown няма кой знае какво за гледане, може да отидете до Venetian Pool. Там е спокойно и е възможно да се паркира. Вижте емблематичната сграда Freedom Tower приютила Miami Times. Ако има време разходете се в Vizcaya Gardens и музея там на по кафе. Има и още неща за гледане, но не намирам за нужно да ходите в Еротичния музей и няколко други. Основното, което ви пожелавам е да има плаж, какво повече… Виждам, че отделяте повече време на Everglades, ние сме го правили без да се разделяме с плажа. Просто ни взимат от хотела и после ни връщат, напълно достатъчно поне според мен. Key West, е обичам го и то доста повече от Малката Хавана. Там програмата си е супер, като плажа не излиза от нея. Също и котките на Хемингуей около басейна с уникалното им гробище. Нататък съм отново малко скептична, въпреки, че сме ходили чак до Port Charlotte, където ми хареса по други причини. Но няма да ви развалям програмата, ако сами не си отговорите на въпроса „Да изключа ли ходенето до Нейпълс и Санибел?“. Но ако целта е плаж на Sanibel, съм твърдо за. Ако решите да тръгнете в другата посока, напълно подкрепям Георги за Kennedy Space Center. И само да отбележа, за други пътуващи, Universal Orlando също не е обикновен парк, който няма как да не ви хареса. Разбира се там е и Walt Disney World, колкото и да не обичате подобни места, бие на очи. Но за да стигнете до там от Маями ви чакат други изненади, аз като пристрастена веднага казвам плажовете. След плажовете на Miami Beach попадаме в Златния плаж и Hollywood Beach. Те още не са свършили, добре че е EVERGLADES/едно от най-големите пристанища в света, за което най-често сме тук/ да ги прекъсне. И започва плажа на Форт Лодърдейл, край няма и много по-спокойно от Miami Beach, и никак по-зле. Няма да изброявам нататък, ще стане банално, но стигаме бариерата в тази част на Флорида Hutchinson Island. Достатъчно е само да минете по тази тясна ивица, където ще видите една от най-старите сгради, вече музей House of Refuge. Следва още един музей Elliott Museum, за двата може да си вземете комбинирани билети. Наблизо има и къде да си направите шопинг, спокойно паркиране и пълно спокойствие от суматохата в Маями. Малко релакс на Гръцкия плаж и продължавате. Следват паркове и толкова местенца за пълно лежерно живуркане. Въпреки, че има и Атомна централа. Пътувате гледате и вече сте в Palm Bay, където живота продължава преди да излезете на Коко Бийч. Постепенно стигнахте и другият порт, който понякога предпочитаме Canaveral. Което вече си е Орландо и това за което вече писахме. Аз малко ви обърнах посоката, но ако не отидете поне го планувайте за друг път. Лек път и страхотно изкарване. Това, което написах е една малка частица от необятната и топла Флорида. 5
Kikiriki Публикувано: 8 октомври, 2015 Публикувано: 8 октомври, 2015 Много благодаря за отговорите!Със сигурност увеселителните паркове ще са впечатляващи, но предвид ограниченото време - предпочитам да заложа на природата. .За Кенеди Спейс Център единственото, което ни спира е отново фактът , че е по-далеч...Абе какво да се прави за 1 седмица щат не се обикаля...
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега