stanimir Публикувано: 6 април, 2015 Публикувано: 6 април, 2015 Така питанката е малко в последния момент , но има ли някой опитвал подобно преживяване ?Става въпрос за седмица на яхта в която е вкл. оборудването за дайвинг , но храни и напитки са на платена консумация . Въпроса е дали ресторанта ( то силно казано ресторант де) са на някакви баснословни цени при положение , че няма къде да мърдаш , акостира ли се някъде по атолите , където човек може да разнообрази и изобщо всичко каквото се сетите ? Имам предвид нещо такова със седем нощувки и после две в хотел на сушата за декомпресията , а тръгването е следващия уикенд та ще се радвам на всяко инфо от първа ръка . За хотелите знам , че е добре да е all inclusive http://www.carpediem.liveaboarddiving.net/#itinerary
Георги Матеев Публикувано: 6 април, 2015 Публикувано: 6 април, 2015 Мога да се хвана на бас, че цените на храната ще са изключително неприятни. 1
cck Публикувано: 6 април, 2015 Публикувано: 6 април, 2015 Аз преди време разглеждах точно тази лодка - Carpe Diem. Е не стигнах до Малдивите, но да се пробвам да помогна Това всъшност се води плаващ хотел. От там са длъжни да пишат и какво е включено ("city tax" и новоувеличеното ДДС, например). На борда на яхтата ясно, че нямаш как да си носиш храна, т.е. ще ползваш "ресторанта". Нормално е да е включена храната и водата, може и кафе, а плащането е за другите напитки. Сега прегледах точно линка ти. По-долу е описано какво се и какво не се включва в стандартния пакет. Не зная дали си договорил нещо различно, но ако е така задължително питай: - какво включва оборудването за дайвинг; - бутилките влизат ли в цената и съответно колко гмуркания на ден има; - има ли учител (ако ти трябва) Лодките имат маршрут, по малките атоли не би следвало да акостират. Всъшност акостирането трябва да е предварително отбелязано. Хотелите, ако са ти само за адаптация преди/след полет и са на главния остров, не мисля, че има значение дали са all inclusive. И stenk - това е истинско дайвинг изживяване. Честито! Да имате хубаво време и хиляди подводни снимки 1
stanimir Публикувано: 6 април, 2015 Автор Публикувано: 6 април, 2015 Този сайт изглежда адски несериозно. Това е само пример иначе лодката и фирмата е друга Не не , за съжаление просто помагам на близки хора , които досега са правили дайвинг само в Средиземноморието и помолиха да поразпитам какво могат да очакват извън официлното инфо. Чакам да ми пратят цялата програма от агенцията им , но в общи линии е това.
cck Публикувано: 6 април, 2015 Публикувано: 6 април, 2015 Това е само пример иначе лодката и фирмата е друга Уф, това много променя нещата. Условията подробно трябва да ги договориш, защото на място... Виж как са го описали те, пък аз със спойлерчетата What is included in the price: • Maldivian GST 12% • Maldivian Bed Tax - $8 per person per night • Accommodation in air conditioned cabins with 70x60cm windows (in Suite, Deluxe and High Standard) or 20x15cm portholes (in Standard), ensuite shower (with hot water) toilet, toiletries, towels and beach towels. - Базови въпроси: прозорец, топла вода • Air-conditioning in all enclosed areas. • Full board meals, Breakfast, Lunch and Dinner. • Fresh snacks.The dining area on Mv Carpe Diem • Drinking water - Също важен въпрос - водата е особено ценна ако не е включена безлимитно е проблем • Tea and coffee available 24h. • DVD library and Books Library. • Audio and video entertainment centre. • 3 guided dives per day (depending on your arrival time in Malé, weather conditions and 24-hours no diving before fly safety rule) including one night dive. - Ето важния момент - колко гмуркания на ден, има ли и нощни, по-колко човека се гмуркате, има ли учител, трябва ли ти сертификат и какъв • Tanks: 11.5 and 13.5 lt Aluminium DIN/INT, weights and weight belts - Предполага се, че са включени в цената за всички гмуркания. Акостирането обикновено е за презареждане. • PADI Instructor (English speaking) and Dive Master guide (English speaking) services - Guides to Divers max Ratio 1:8 - Отговорът на горните въпроси. В Египет ratio-то при руските инструктори е 1:1. Сиреч по един професионалист на един турист. Тук са един на осем. Т.е. на подобен кораб, ако се запълни и никой не е подготвен - ще става бавно или няма да става за всички • Snorkelling equipment for non-divers. • BBQ on a deserted island • Island hoppingThe sundeck on Mv Carpe Diem • Karaoke singing • Airport Transfer, Meet and Assist. - Не е лошо. Така именно се избягват хотелите на сушата. Първия и последния ден е за препичане на яхтата - без гмуркане, за адаптация на азотните нива. • Salsa basic workshop upon request. - Това за дамите 1
stanimir Публикувано: 6 април, 2015 Автор Публикувано: 6 април, 2015 Така разяснено вече взех да схващам. Те изкараха някакви от сериозните сертификати в Малта и цялата група са гмуркачи , но хич ги няма по страничната логистика. Всичко е оставено в ръцете на турска агенция. Като получа точната програма ще питам пак !
stanimir Публикувано: 13 април, 2015 Автор Публикувано: 13 април, 2015 Благодаря още веднъж , вече сме под пара и на старт. Насоките помогнаха за изчистване на неяснотите За съжаление ще съм само страничен наблюдател , но току виж се запаля. 1
cck Публикувано: 13 април, 2015 Публикувано: 13 април, 2015 Благодаря още веднъж , вече сме под пара и на старт. Насоките помогнаха за изчистване на неяснотите За съжаление ще съм само страничен наблюдател , но току виж се запаля. Дори да не си гмуркач, ако има учител задължително се пробвай. Не че и шнорхела не върши работа, но ако ти пасне идеята после няма отърване Завидях веднага за Suunto-то, даже D9 1
malDivka Публикувано: 19 април, 2015 Публикувано: 19 април, 2015 Като гледам датата на поста, скоро ще се връщаш - ама може да е полезно на някой друг... Лив а борд дайвинг сафаритата са едноседмичен живот на лодка с дайвинг. Предназначени са за сертифицирани водолази основно, в редки случай може да се карат и курсове там. Прегледала съм много оферти за дайвинг лодки в различни краища на света и няма такъв пакет, който да не включва храна. Алкохола се заплаща допълнително на повечето. Пакета включва -нощувки обикновенно 7 дни , 6 нощи, 3 хранения + снаксове, дайвинг - бутилки с въздух; нитрокса /обогатен въздух/ се заплаща допълнително обикновенно; ако са бг сертифицирани значи почти всички разполагат със собствено оборудване, ако не - наема се на място и се заплаща допълнително според ценовата листа на лодката за пълно оборудване или само за някои компоненти. На Малдиви се предлагат по 3 гмуркания на ден, като последният се правят 2 и първият - деня на пристигането евентуално се прави само чек дайв, предлагат се и 1 или 2 нощни дайва за целият престой /за там им трябват фенери/. Има 1 слизане на о-в - барбекю на самотен о-в /на който спират всички лодки та той си става направо пренаселен / По договорка с персонала може и на още някой ризорт да се слезе. На Малдиви мисля, че на 8 човека се пада 1 гид, това пак зависи от лодката. Такъв филм 1 дайвър 1 гид може само ако се кара курс иначе....не знам как ще им се върже цената. Лодката трябва да се подбере добре - т.е да е що годе прилична и удобна за дайвинг и най-вече да е с читав персонал, защото на Малдиви едно се договаряш друго се оказва на място Полага се безплатно 1л. вода на ден на човек. Плащат се разни туристически такси - някой по-нагоре ги беше споменал. Това е май основното. Изпрати пр4ограмата и ще съдействам 3
stanimir Публикувано: 19 април, 2015 Автор Публикувано: 19 април, 2015 Благодаря много malDivka !!! Те вече са там и каквото можах помогнах с помощта на магеланци Инфото което даваш ще е много полезно за всеки който замисля нещо подобно , а и аз след десетина дни ще мога да помагам активно с всичко което науча.
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега