ruwenzogy Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Настана време за новото ми пътешествие. Ще се опитам отново да споделям преживяванията си от мястото на събитията, стига да има читав интернет. Този път излитането към Индия ще е от Рига , благодарение на изключителната оферта от 117 паунда по маршрута Рига - Цюрих - Делхи - Райпур и обратно. Реших на пръв път неудобния полет да го превърна в мое предимство като си направя една седмица стоп-овър в Прибалтика на отиване и 3 дни Елзас на връщане..., тъй като не съм бил по тези места и ми дойде дюшест. публикувам любимата ми част - програмата: П Р О Г Р А М А И Н Д И Я 2 0 1 5 ++++ 8 април (сряда) – Самолет София – Дортмунд 6,15 – 7,50 ч. Разглеждане Аплербек и Дортмунд Самолет - Дортмунд – Вилнюс 15,00 – 18,00 ч. хотел – Вилнюс 9 април (четвъртък) – Самоорганизирана екскурзия до Каунас и Тракай хотел – Вилнюс 10 април (петък) - разглеждане Вилнюс нощен автобус 22,00– 6,50 Вилнюс - Талин 11 април (събота) - разглеждане Талин хотел – Талин 12 април (неделя) – самоорганизирана екскурзия с ферибот до Хелзинки – разглеждане 8,00-10,40 15,30-17,45 хотел – Талин 13 април (понеделник) – сутринта автобус Талин – Рига 8,00 - 12,35 ч. разглеждане Рига хотел - Рига 14 април (вторник) - Самолет – Рига – Цюрих – Делхи 10,30 – 23,50 ч. Пристигане в полунощ в Делхи хотел – Делхи 15 април (сряда) – Разглеждане Делхи – Червената крепост, Кутаб Минар, джамията Джама,гробницата Хумаюн, Вратата на Индия, самолет 17,00 – 18,50 до Райпур хотел - Райпур 16 април (четвъртък) – самолет Райпур – Делхи 9,25-11,25 ч. с IndiGo Разглеждане Делхи – храма Акшардам нощен автобус Делхи-Амратсар 22,00-7,30 17 април (петък) – Амритсар - Разглеждане Златния храм на сикхите в Амритсар нощен влак Амритсар – Баратпур 21,25 – 10,28 ч. 18 април (събота) – автобус до Фатехпур Сикри – разглеждане призрачния град и джамията привечер автобус до Агра хотел - Агра 19 април (неделя) - Тадж Махал и Агра Форт влак Агра – Джейпур 17,40 – 21.20 хотел – Джейпур 20 април (понеделник) – Разглеждане Джейпур - двореца на ветровете, градския дворец на махараджите, Хава Махал,астр.обсерватория Джантар Мантар , крепостта Амбър влак Джейпур – Савай Мандаат 19,35 – 21,20 ч. хотел – Савай Мандаат 21 април (вторник) - Посещение резервата за тигри Рантамбор нощен влак Савай Мандаат – Удайпур 23,58 – 7,20 ч. 22 април (сряда) – Разглеждане Удайпур -езерото Пичола, градския дворец, езерния дворец,храмове нощен влак Удайпур – Джанси 22,20 – 14,25 ч. 23 април (четвъртък) – Рикша до Орча и разглеждане двореца Джахангир и храма Лакшми Нараян хотел – Джанси 24 април (петък) – влак Джанси – Каджурахо 2,25 – 6,35 ч. Разглеждане еротичните храмове на Каджурахо, почивка в хотел – Каджурахо нощен влак Каджурахо – Варанаси 23,40 – 10,50 ч. 25 април (събота) – Разходка из гатовете и стария град на Варанаси, вечерен круиз по свещената река Ганг хотел – Варанаси 26 април (неделя) – Посрещане изгрева на Ганг влак Варанаси – Джабалпур10,25-18,45 ч. хотел – Джабалпур 27 април (понеделник) – Екскурзия до Мраморния каньон и водопадите влак Джабалпур – Катни 15-16,15ч. Катни-Умария 16,30-17,55ч. джип Умария – Тала (1 час) хотел – Тала 28 април (вторник) Сафари в НП Бандавгар на лов за бенгалски тигри нощен влак Умария – Райпур 22,16 – 6,10 ч. 29 април (сряда) - Разглеждане Райпур Самолет – Райпур – Делхи – Цюрих 19.20 – 6,20 ч. 30 април (четвъртък) - Сутринта разглеждане Цюрих Автобус Цюрих – Фрайбург 11,00 – 13,15 ч. Разглеждане Фрайбург ( 1,20 ч.) Автобус Фрайбург – Колмар 14,37 – 15,58 ч. Разглеждане Колмар хотел – Колмар 1 май (петък) - Автобус Колмар – Ню Брисаш 6,55-7,35 – разглеждане (1 час) Автобус Ню Брисаш – Брисаш 8,35 – 8,48 - разглеждане (1 час) Влак Брисаш – Фрайбург 9,48 – 10,21 ч. Автобус Фрайбург – Хайделберг 11,00 – 13,40 ч. Разглеждане Хайделберг хотел – Хайделберг 2 май (събота) Сутринта отново разходка из Хайделберг Автобус Хайделберг – Франкфурт 11,50 – 13,00 ч. Разглеждане центъра на Франкфурт ( 4 часа) В 17ч. автобус до летище Хан самолет Франкфурт – София 19,55 – 23,20 ч. 37 Връзка към коментар
eloena Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Ееех, ти кога се върна, кога тръгна пак! Страхотна програма! Шарена и разнообразна! Пожелавам ти да я изпълниш гладко и без никакви ядове и спънки! Попътен вятър и хубави емоции, Оги! 1 Връзка към коментар
FlyTraveler Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Супер програма. Бая държави си вкарал освен Индия, ей-така между другото На добър път и ще чакаме разкази и снимки! Това с Райпур за една вечер малко странно (с пристигане вечерта и тръгване сутринта), но предполагам, че самолетния билет ти е до там със спиране в Делхи. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 7 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Точно така. Самолетният ми билет е до там. Аз мислех да се измъкна в Делхи и толкова, но добре, че ме предупредиха, че ако го направя ми гори целия презокеански билет за връщане и за малко от много тарикатлък щях да загазя. Програмата ми реално започваше от Делхи, затова си купих билет на другия ден от Райпур до Делхи. Така изпуснах един ден за Дарамсала, но това да ми е проблема.... Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 ..С толкова Индия ... "Дупе да ти е яко", ако ме разбираш 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 7 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Особеното на това пътуване е, че за почти месец съм само с малък ръчен багаж, което се надявам да е предимство. Щях и да съм сам през цялото време, но в Индия един приятел ще се присъедини към мен и ще пътуваме двама, което също се надявам да е за добро.... Заминавам утре рано сутринта.... 8 Връзка към коментар
edbloom Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Голям Оги ! Пожелавам си когато стигна твоите години да имам твоя кураж и желание за пътешествия Весело да си изкараш бат Оги 7 Връзка към коментар
Тони Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Е, браво, пак потегляш. Пожелавам ти осъществяване на всичко планирано! 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Много , много хард програма , която малко хора сте в състояние да изпълните . Ако не бях гледал другите ти пътешествия щях да се хвана за главата и да кажа " Е това не може " , но ти си ruwenzogy ! Весело и безаварийно пътешествие !!! 2 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Браво! Много хубаво пътешествие! За Индия един съвет: Към разписанието на влаковете добави 12-14 часа закъснение и ако тогава не закъсняваш полет или не ти се проваля тотална програмата значи си планирал добре Няма нищо по нормално от това влака в Индия да закъснява с часове Приятно пътуване с малко закъснения и без стомашно чревни проблеми 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 (редактирано) Значи аз съм страшен късметлия. Мисля най-голямото ми закъснение беше около четири часа , но час-два си беше в рамките на нормалното Неприятното е ако трябва да се чака на жп гарата и гледай да отиваш максимално в последния момент преди потегляне на влака да кажем не повече от час , щото мамата си трака - често прескачаш спящи по пода хора , кучета , прасета и телета и няма къде да поседнеш освен върху раничката ти. Плъхове като котки щъкат между релсите , но за сметка на това "плюенето на перона" и пушенето са строго забранени. Редактирано 7 април, 2015 от stenk 4 Връзка към коментар
Лидия Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Попътен вятър Оги 1 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Значи аз съм страшен късметлия. Мисля най-голямото ми закъснение беше около четири часа , но час-два си беше в рамките на нормалното Неприятното е ако трябва да се чака на жп гарата и гледай да отиваш максимално в последния момент преди потегляне на влака да кажем не повече от час , щото мамата си трака - често прескачаш спящи по пода хора , кучета , прасета и телета и няма къде да поседнеш освен върху раничката ти. Плъхове като котки щъкат между релсите , но за сметка на това "плюенето на перона" и пушенето са строго забранени. На мен най-голямото ми закъснение беше 6 часа, но докато чаках влаковете имах време да гледам разписанието и най-голямото закъснение което видях беше 14 часа. Голяма гадория е да чакаш на индийска гара Самолетите им обаче се движат относително точно. 1 Връзка към коментар
Ushakal Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Възхищавам се на страхотното ти планиране! Не знам как успяваш да се организираш така. Акшардам отнема доста време, но ако успеете, минете и през Бирла - глътка въздух сред Делхийската тълпа. 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 Оги, утре ще ти махам от терминал 2. На добър път! 1 Връзка към коментар
stefanrusev Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 (редактирано) Редактирано 7 април, 2015 от stefanrusev Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 7 април, 2015 Сподели Публикувано: 7 април, 2015 (редактирано) Лек път и да изпълниш всичко запланувано! Ще чета твоите разкази, защото аз Индия няма да мога да я преживея лично, поне за сега. Чакам телепортирането да стане достъпно, та да го ползвам до Тадж махрал… Ти си смелчага! П.с. най - добре се пътува само с ръчен багаж. Редактирано 7 април, 2015 от clete 2 Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 8 април, 2015 Сподели Публикувано: 8 април, 2015 (редактирано) Взех да гледам засрамено - аз с мойте програмички - 7 дена тука, 7 дена там... :blush: ядене, пиене, зяпане Оги, да се върнеш жив и здрав, даже и да пропуснеш нещо. Редактирано 8 април, 2015 от AlexandraKo 2 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 11 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 11 април, 2015 Първо включване по темата. Още съм в Европа, с някои корекции на програмата още от началото.. Искам да споделя мнението на Уилкс, че Алпербек е чудесно градче и си заслужава човек да му отдели 2-3 часа, или да си почине тук след дълго пътуване 13 Връзка към коментар
wilks Публикувано: 12 април, 2015 Сподели Публикувано: 12 април, 2015 (редактирано) Искам да споделя мнението на Уилкс, че Алпербек е чудесно градче и си заслужава човек да му отдели 2-3 часа... Ооо, намерил си парка с езерцето. Браво! Радвам се, че ти е харесало. Аз веднъж откарах там 6-7 часа, и отидох в Дортмунд едва час преди влака. Като е хубаво времето, по обяд в него отиват хора от офисите наблизо да си ядат сандвичите. Много приятно място е Аплербек Какво корекции в програмата са настъпили? Редактирано 12 април, 2015 от wilks 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 12 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 12 април, 2015 И Дормунд ми хареса, ама на мен трудно нещо няма да ми хареса , защото мисля положително.... 14 1 Връзка към коментар
БраниB Публикувано: 12 април, 2015 Сподели Публикувано: 12 април, 2015 (редактирано) Вчера се заговорих с една касиерка в Страсбург и аз казах, че Страсбург е много красив град и много ми харесва, а тя - навсякъде е хубаво,проблемът е в хората. Редактирано 12 април, 2015 от БраниB 11 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 12 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 12 април, 2015 Да, понеже бях малко притеснен и недоспал някакси Варшава и Вилнюс не ми допаднаха толкова, но съм убедем, че проблема е в мен. Днес в Талин се чувствам прекрасно..... 13 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 12 април, 2015 Сподели Публикувано: 12 април, 2015 При толкова много нощни полети, влакови и автобусни пътувания очаквам да пристигнеш на летище София в подобен вид https://www.youtube.com/watch?v=v_7BGXOQcZQ 2 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 12 април, 2015 Сподели Публикувано: 12 април, 2015 Е ,що ? Със сигурност съществуват и безлични местенца Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега