ruwenzogy Публикувано: 12 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 12 април, 2015 При толкова много нощни полети, влакови и автобусни пътувания очаквам да пристигнеш на летище София в подобен вид https://www.youtube.com/watch?v=v_7BGXOQcZQ Ти да не се подиграваш с мен.................... Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 12 април, 2015 Сподели Публикувано: 12 април, 2015 (редактирано) Ти да не се подиграваш с мен.................... Хем ти завиждам, хем те съжалявам, защото имам опит с толкова нощни пътувания Най-важни обаче са емоциите от пътуването! Ако имаш липса на сън като се прибереш ще си го наваксаш Лека закачка, не го взимай на сериозно! Редактирано 12 април, 2015 от Topfly 1 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 12 април, 2015 Сподели Публикувано: 12 април, 2015 Пък и видеото не показва кой те взима от лентата 3 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 13 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 13 април, 2015 (редактирано) Та в крайна сметка реших да променя програмата в последния момент и да включа и Полша. Летях от Дортмунд до Варшава с Уиз . Там пристигнах малко след полунощ и нямаше време да се търси хотел, така, че останах на летището. Там има едни хубави седалки (тройка) и се спи прекрасно. Не, че го препоръчвам, но понякога обстоятелствата са такива. Поспах някъде около 5 часа. После има супер удобно влакче, което те вози до центъра (цена 4,60 злоти - около евро и половина). Да вметна, че обмених 100$, още с пристигането на аерогарата, защото не бях сигурен какво предстои. Това беше най-обирджийския чейндж , който ме е постигал досега ( по-зле е и от летище София). После в града курса беше с около 30% по-добър... Има също и няколко автобуса, които минават през центъра, включително и един нощен. Та с влакчето слязох на автогарата, където си купих билет за нощен автобус до Вилнюс (67 злоти, около 20 евро), след което поех пеша към центъра. Падна си бая ходене, поне 5 км, докато навлязох в интересната част на града. Града е много приятен и му отделих към 8 часа за разглеждане, които са напълно достатъчни. Всичко ходих пеша и доста се поуморих, но пък имаше биричка да ме крепи. Не беше скъпа, някъде под евро, но с тоя мой курс се пообърках как да ги смятам... Снимки от забележителностите Редактирано 13 април, 2015 от ruwenzogy 20 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 13 април, 2015 Сподели Публикувано: 13 април, 2015 Абе не съм много съгласна, че 8 часа са достатъчни за Варшава, ама като си ги подкарал за ден държава. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 14 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 14 април, 2015 Абе не съм много съгласна, че 8 часа са достатъчни за Варшава, ама като си ги подкарал за ден държава. Тук си права. За Вършава не стигат и аз направих половината, че и по-малко, демек Старо и Нново место. Но аз Полша си я планирам цялата за поне 10 дни, там има доста за гледане. Докато другите Прибалтийски републики само столиците са интересни и се разглеждат за ден, че и по-малко... Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Тук си права. За Вършава не стигат и аз направих половината, че и по-малко, демек Старо и Нново место. Но аз Полша си я планирам цялата за поне 10 дни, там има доста за гледане. Докато другите Прибалтийски републики само столиците са интересни и се разглеждат за ден, че и по-малко... Рууу, не съм съгласна и аз. За няколко часа можеш ли, например, да разгледаш всичко в София или Пловдив? За отбиване на номера - да, ама , за да усети човек атмосферата на съответното място няколко часа са нищо. Ама зависи кой какво търси - аз във Варшава мога да се моткам цяла седмица с кеф и все има още нещо, дето съм го пропуснала. От всяко място трябва да си има един хубав спомен. Според мен, де, не е задължително за всеки. 1 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2015 (редактирано) Рууу, не съм съгласна и аз. За няколко часа можеш ли, например, да разгледаш всичко в София или Пловдив? За отбиване на номера - да, ама , за да усети човек атмосферата на съответното място няколко часа са нищо. Ама зависи кой какво търси - аз във Варшава мога да се моткам цяла седмица с кеф и все има още нещо, дето съм го пропуснала. От всяко място трябва да си има един хубав спомен. Според мен, де, не е задължително за всеки. Ама разбира се, моето мнение го знаят повечето активни членове на форума. Всеки има собствено виждане. Градове като София, Пловдив, Вилнюс, Талин, Рига... Хелзинки се разглеждат за 4-5 часа, после остават още 2-3 часа за хапване и пийване. Какво друго - не се сещам. За музеите отдавна мисля, че си заслужават десетина в целия свят - Лувъра, Прадо, Британския, Уфици, Ватиканските... да не ги изреждам, че някой може да се обиди... Е, това е моето мнение. И на мен може и да ми се иска да се мотая по една седмица в градове като ...Дрезден напримерно, но предпочитам да го правя в къщи при детето и семейството. Редактирано 15 април, 2015 от ruwenzogy 4 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Преди малко ми отмениха друг полет. Бесен съм .Вече се чудя дали да пиша. А имах такова желание всичко да върви гладко и да споделям с вас. Който иска да следи фейсбука, че сериозно ми писна... и няма да излезне нищо. Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Преди малко ми отмениха друг полет. Бесен съм .Вече се чудя дали да пиша. А имах такова желание всичко да върви гладко и да споделям с вас. Който иска да следи фейсбука, че сериозно ми писна... и няма да излезне нищо. Сподели малко повече, моля. Връзка към коментар
AlexandraKo Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 (редактирано) Преди малко ми отмениха друг полет. Бесен съм .Вече се чудя дали да пиша. А имах такова желание всичко да върви гладко и да споделям с вас. Който иска да следи фейсбука, че сериозно ми писна... и няма да излезне нищо. Недей си разваля настроението, случва се. Ама да не е за втори полет отмяна? Че тогава наистина си е за бяс Ти къде си сега?По програмата е трябвало да летиш Делхи-Райпур - този ли полет не се състоя? Редактирано 15 април, 2015 от AlexandraKo Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Ама как отмяна, изобщо, или промяна? Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Абе аз съм си в хотела, доста приятен, но това си е едно от малкото хубави места от първите ми впечатления от Индия. Ама нали все казват, че Индия не е за всеки.... ще видим дали няма да я преборим....че толкова дълго я чаках... Ама как отмяна, изобщо, или промяна? Това няма да ми сбърка основно програмата, само малко финансово, защото не съм Биг Мак или Георги Матеев, когато загубят 100$ после да ги превърнат в 500$ ( да сА ЖИВИ И ЗДРАВИ). Аз като стане нещо такова , винаги съм потърпевщ, ама какво да се прави като съм от старото поколение, искам всичко да ми е наред, и като не стане си плащам сметката без да съм виновен( е, поне аз си мисля, че не съм виновен, хахха) 6 Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Абе аз съм си в хотела, доста приятен, но това си е едно от малкото хубави места от първите ми впечатления от Индия. Ама нали все казват, че Индия не е за всеки.... ще видим дали няма да я преборим....че толкова дълго я чаках... Това няма да ми сбърка основно програмата, само малко финансово, защото не съм Биг Мак или Георги Матеев, когато загубят 100$ после да ги превърнат в 500$ ( да сА ЖИВИ И ЗДРАВИ). Аз като стане нещо такова , винаги съм потърпевщ, ама какво да се прави като съм от старото поколение, искам всичко да ми е наред, и като не стане си плащам сметката без да съм виновен( е, поне аз си мисля, че не съм виновен, хахха) Добре де, ама аз пак не разбрах за полета, кажи за него. Иначе и аз много ги мразя тези неща, мнооогооо. Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Добре де, ама аз пак не разбрах за полета, кажи за него. Иначе и аз много ги мразя тези неща, мнооогооо. Сега за вас не е толкова важно, ще обяснявам като се върна. Хората си отменят полета без да ме предизвестят ( това е Индия), аз отивам на летището, полет няма, имам си хотел на новото място, ама тях това не ги интересува....... Тема за нашите специалисти да спечелят 500 евро, а аз да загубя 100$ Връзка към коментар
slujitel Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Сега за вас не е толкова важно, ще обяснявам като се върна. Хората си отменят полета без да ме предизвестят ( това е Индия), аз отивам на летището, полет няма, имам си хотел на новото място, ама тях това не ги интересува....... Тема за нашите специалисти да спечелят 500 евро, а аз да загубя 100$ Еее, това съм го преживяла, и без да беше Индия. Щом си се справил е добре, а нашите специалисти ще ти кажат как да спечелиш 500$, нали затова е форума. Връзка към коментар
Мрън Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Надявам се да продължиш да пишеш и тук, за тези от нас, които нямат facebook. Дано ти хареса Индия. Много е неприятно, когато човек си е написал домашното, и нещата се объркат по независещи от него причини... 4 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Това е едно от предимствата да пътуваш сам - не се притесняваш за другите. "Тъмна Индия" не е случаен лаф , но почвай здраво да ги солиш , карай им се здраво дори на български , изобщо изпускай парата и се радвай на хубавите неща. Мои прители имаха полет Варанаси-Амстердам и до тях на седалката се оказал професор индиец който за пръв път напуска Индия в командировка за някаква научна конференция в Хага. Та много се смях като казаха колко му съчуствали за културния шок който ще изживее в Холандия 4 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Опит за няколко снимки от първия ми ден в ИНДИЯ, за хората, които нямат фейсбук и се интересуват от моето пътуване..... Да споделя и тук , че съм доста разочарован. Сравнявайки с Иран, от където се върнах скоро , си е направо ужасно. Дано в бъдещите две седмици си променя мнението, че нали това все пак си е ДРУГА ИНДИЯ.... 18 Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 (редактирано) Давай да ги почваме, кеф ти тук, кеф ти във фейсбука - Магеланец некомпенсиран да не остава! Редактирано 15 април, 2015 от macf1an 12 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Това е едно от предимствата да пътуваш сам - не се притесняваш за другите. "Тъмна Индия" не е случаен лаф , но почвай здраво да ги солиш , карай им се здраво дори на български , изобщо изпускай парата и се радвай на хубавите неща. Стенк, то това и аз постоянно го правя.... Като знам, че съм прав , действам на висок тон ( навсякъде) и в повечето случай има положителен ефект... И за предимствата да пътуваш сам си прав. Сега мога да правя каквото и колкото си искам, не е като да се притеснявам какво ще каже жената. След три бири вече гледам положтелно.... Няма как да не си изкарам готино тази ИНДИЯ, дето толкова я чаках... 16 Връзка към коментар
stanimir Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 А така , вече ме радваш и ще пия две бири за приятното ти пътуване ! Рядко опитен , гърмян заек като теб ще се оправи с лекота. 3 Връзка към коментар
ruwenzogy Публикувано: 15 април, 2015 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Давай да ги почваме, кеф ти тук, кеф ти във фейсбука - Магеланец некомпенсиран да не остава! Краси, мерси, ама нищо няма да стане . Целия ми полет от три сектора - Рига - Цюрих ; Цюрих - Делхи и Делхи - Райпур струваше 117 паунда (ма това в случая май не е от съществено значение ), важното е, с когo е купен...BudgetAir.co.uk Първите две отсечки изпълнени перфектно... Между втората и третата разлика 17 часа. Аз вися на летището, никой не ме предупреждава писмено за отменен полет. Отивам там и полет няма. А аз имам и хотел в Райпур и полет на следващия ден. Висях им там на главата час-два, оплаквах се , ама - нищо. Викам, ами ако така отмените и полета ми от Райпур до Дели след 2 седмици, аз как ще се прибера....Мисля си, че съм си в правото,ама не знам как да се оправям. Eдинствено ми написаха някаква нова резервация за на връщане, че този полет е отменен... според теб, кой е трябвало да ме предупреди - Буджетеър, или джетеъруейз, kоито изпълняват последния полет, и кой ще трябва да отговаря за това... Забравих да кажа, че последния полет се изпълняв от Jetair Връзка към коментар
macf1an Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 (редактирано) Така: Ти имаш билет Рига - Райпур, междинните отсечки са без значение. Авиокомпанията ще-не ще - трябва да те закара до Райпур, било то и по-късно, или с друг самолет. Ако е отменен полета, и то без предизвестие - трябва да ти предложат алтернатива, и да те обгрижват до новия полет. Механизмът е - авиокомпанията отменя полета, праща известието на агенцията(бъджетеър), и тя те известява. Не са го направили... Сега седи въпросът за компенсацията - може би ще е сложен казус. Edit: Според airhelp - Great news! You may be entitled to compensation. €600 Edit2: Задействай застрахователите - по кредитна карта или допълнителни, защото вече ти се полага обезщетение за извънредни разходи. Редактирано 15 април, 2015 от macf1an 7 Връзка към коментар
Topfly Публикувано: 15 април, 2015 Сподели Публикувано: 15 април, 2015 Имам един познат, който редовно води групи в Индия. Неговият принцип е, че единственото сигурно нещо в програмите са денят на пристигането и тръгването от Индия. Всичко останало е тъмна Индия и постоянно търпи промени. Той винаги оставя два допълнителни дни над официалната програма заради непредвидими случки, закъснения и т.н. Няма държава, която да си е избрала по точен слоган! Incredible India! Може да влагаш и положителни и отрицателни емоции в този слоган Пий и от мое име една бира Kingfisher и се остави да те носи индийската реалност 6 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега