Прескочи до съдържание

Към Индия през Прибалтика

ruwenzogy

Препоръчани мнения

И аз имах много неприятна случка с Еър Франс полет Лондон-Париж-Рио, връзката Париж-Рио първоначално имаше 2-3 часа закъснение поради технически причини (същият полет който през 2009 година се разби и всички загинаха :(, което прерастна в отменен полет, всичко това става по среднощ няма да казвам какъв хаос и паника имаше на гейта и всичко се обявяваше на френски, ми ние като незнаем френски направо ми побеля главата да се разправям с тея французи. Едно чакане да ни раздадат ваучери за хотели и да ни разпределят по автобуси и после на другия ден до обяд нищо не се знаеше ще летим или не, та чак до 5 вечерта откарахме докато най-накрая излетяхме.

Това е тръпката при пътуванията, има хубави и лоши емоции понякога, така че Оги забавлявай се, живи и здрави да сме всичко друго е поправимо ;)

И аз имам подобни преживявания с Еър Франс, изобщо не искам да летя с тях, толкова са неорганизирани, че човек да се чуди, дали е в Европа...

А за френския, думи нямам.2рото по големина летище в Европа и на информация или на Еър Франс-Инфопойнта се говори само френски. :angry:

Редактирано от БраниB
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, ситуацията да отидеш на летището и да разбереш, че полета ти е оменен/изтеглен за по-рано и съответно вече излетял е меко казано неприятна. Затова имам навика винаги 2-3 дни преди полет да проверявам часовете на полетите на сайта на авиокомпанията.

Не е лошо и 12 часа преди полета да погледнеш как е положението, а за по малките закъснения 2-3 часа преди полета. Ако програмата ми е много гъста винаги следя изкъсо ситуацията, но ако нямам бърза работа не се занимавам с полетите :)

Не е лошо да станеш член на програмите за събиране на мили на възможно най-много авиокомпании, дори да не целиш да събираш много мили с тях. Веднъж ми беше много важно да пътувам, но самолета на фалиралата Малев беше овърбукнат, като ми предлагаха премаршрутиране. Аз обаче извадих членската карта им им казах, че ми е много важно да пътувам с този полет. Служителката ми каза да изчакам. След 10 минути свалиха от полета един пътник без членска карта и ме настаниха мен :)

И аз имам подобни преживявания с Еър Франс, изобщо не искам да летя с тях, толкова са неорганизирани, че човек да се чуди, дали е в Европа...

А за френския, думи нямам.2рото по големина летище в Европа и на информация или на Еър Франс-Инфопойнта се говори само френски. :angry:

За дълги полети аз пътувам с Ер Франс само ако предлагат дискаунт с 100 евро спрямо конкурентите. почти нямам безпроблемен полет с тях :(

• Харесвам 3
Връзка към коментар

То малко оспамихме темата на Оги, и може би модераторите ( neuromancer ;) ) е добре да отрежат клонче и да го отделят  с ново заглавие, но като стана дума - също така е препоръчително вече на летището периодично да си поглеждате на мониторите номера(буквата) на гейта, че нерядко се случва да ги сменят в последния момент.

За последната година ми случи два пъти.
- Първият път на Фиумичино (където означенията на терминалите и зоните е някаква пълна италианска каша от цифри, букви и термини). И след като отначало полетът беше обявен, че е на сателитния терминал, а после (по-малко от час преди излитане) се оказа, че е преместен на зона H. И го разбрах съвсем случайно, а трябваше да се връщам и то по начин, че пак се наложи да минавам проверката по сигурността и то с прилична опашка. В крайна сметка явно няколко пътници не бяха успели да се доберат навреме до новия гейт, защото от самолета свалиха багажи на пътници, които са се чекирали, но не се бяха явили за бординг.
- Втория път - на Барахас, където даже отначало ми партиха SMS с номера на гейта, обаче после взеха, че го смениха, обаче за това вече нямаше SMS ;) , там поне обаче новият гейт не беше далече от първоначално обявения.

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Оги, започнал си с приключенията. :)  На мен програмата ти ми се стори много плътна, предвид това, че си в Индия. Там закъсненията са нещо нормално, но колкото видиш, толкова. Важното е да си здрав. :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Полета вече го забравих. Нещата си вървят по прогрмата. Привикнах на циганията. Извън гарите и пазарите, хората са културни и цивилизовани.  Има големи красоти...

Сега гледам са ми сменили и полета на връщане. Добре, че ме предупреждават по-рано, че е с 5 часа по-рано и се лети през Мумбай

• Харесвам 8
Връзка към коментар

Вече минах през повечето интересни места на Индия - Амритсар, Агра, Джейпур, Удайпур, предстоят Каджурахо, Варанаси, Джабалпур.

Остават още 6 дни.

За пръв път, след толкова пътувания, искам да се прибера по-рано.

Остарявам, приятели, остарявам....

post-146-0-23257200-1429799403_thumb.jpg

post-146-0-30344900-1429799535_thumb.jpg

post-146-0-51848000-1429799681_thumb.jpg

post-146-0-44947500-1429799768_thumb.jpg

post-146-0-21005500-1429799881_thumb.jpg

• Харесвам 17
Връзка към коментар

Споко, с Индия и аз бях така :) След Индия обаче продължих за Тайланд и Лаос и от там не ми се прибираше ;) 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Вече минах през повечето интересни места на Индия - Амритсар, Агра, Джейпур, Удайпур, предстоят Каджурахо, Варанаси, Джабалпур.

Остават още 6 дни.

То, млади-младини не могат удържа на твоето темпо :unsure: Ти все едно си на маратон и търчиш с 200 км в час. Остарявал бил :rolleyes: :rolleyes:
Редактирано от AlexandraKo
Връзка към коментар

Щото знаеш , че програмата ти е пълна дълго напред . Я да ти беше единственото пътуване за годината  ;)

Иначе съм писал , как първата вечер в Пахаргандж си виках " Е тук вече се издъни - къв го дириш на това зачукано място ??? "

Прибирането от Джайсалмер към Делхи беше празник за мен , като знаех , че на следващия ден се прибирам , а не можех да седна на задника си от пустата му камила. 

• Харесвам 7
Връзка към коментар

Точно. Беше запомнящ се "check-in" :) А и изгледа от покрива е най-добрия

Ще ми е интересно ако и Оги простигне посред нощ,ха-ха-ха. Само чакайте отзивите ;)

Редактирано от stefanrusev
Връзка към коментар

В смисъл за check-in , почнахте от Варанаси ли ?

Моята стая беше на терасата с прекрасен изглед към Ганг и гатовете.

Мноого ми харесваше гласът с който обявяваха влаковете по ЖП Гарите звучейки нещо като " коджани вали ..." .

Търсих после , но не намерих в нета , а тоя глас никога няма да го забравя.

Ще помоля Оги да направи един аудио запис :) !!!

Връзка към коментар

А нашата на първия срещу входа, с големия катинар. Но не това беше интересното а -

http://magelanci.com/patepisi/article/103-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%83-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%81%D0%B8/

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Хе как съм го пропуснал :)

После сте разбрали , що бяха и тия с пушките из уличките. И аз трудно намерих главния вход , но после беше ОК.

Варанаси обаче наистина е много хард и да видим Оги какво ще разправя.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Не, ще пристигне малко преди обед. Обаче в момента е в Янси и след 2часа и половина ще хваща влака за Каджурахо. В Янси пък какъв го дири? Е..ти прекачването - 12 часа....

Връзка към коментар

Е що Оrchha е страхотно място - там щяха да ме бият заради едни китайци , то в Янси няма какво да прави. Това е моят маршрут само ,че го правих наобратно :)

Редактирано от stenk
Връзка към коментар

Вас двамата питам за Варанаси. Каква лодка да хващам , за колко пари, какво да гледам, изгреви, залези, гатове.

Аз заради мизерията без малко да го пропусна Варанаси, ама си е култово място. Ще бъда там в други ден на обяд до следващия обяд.  Какво да правя там ? Давайте съвети.  Иначе, наистна съм в Джанси и след 2 часа ще тръгваме за Каджурахо, където утре ще е 40 градуса

Връзка към коментар

Щом пристигаш по обед първо отиди на Маникарника,та съвесем да занемееш. После си вземи лодка до най южния гат и се върни пеш.

Сутрин излизат с лодки и пускат цветя по реката, но гледката 4-5 сутринта от покрива на хотела е много по впечатляваща.Дано да си запазил хотел кряй реката...

За цени не си спомням а и ние наехме дребосъка дето ни помогна и му платихме двойно.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Щом пристигаш по обед първо отиди на Маникарника,та съвесем да занемееш. После си вземи лодка до най южния гат и се върни пеш.

Сутрин излизат с лодки и пускат цветя по реката, но гледката 4-5 сутринта от покрива на хотела е много по впечатляваща.Дано да си запазил хотел кряй реката...

За цени не си спомням а и ние наехме дребосъка дето ни помогна и му платихме двойно.

Така и ще направя, но какво е това Маникарника и как да го намеря. Вие си му викате така, защото сте наясно.

Иначе, да - първо Маникарника, после лодка, пеша, и на другия ден изгрева, а за залеза нещо?

Редактирано от ruwenzogy
Връзка към коментар

За лодка   не помня щото пропуснах разходката , но иначе задължително вечерната церемония Аарти по изпрашане на деня и ако си от много ранобудните церемонията по посрещане на изгрева. Това си е напълно безплатно :)
Съвсем наблизо до главния гат е и Golden Temple - един от най-свещенните хиндуиски храмове заради които околните улички за завардени от жандарми с допотопни пушки. Мюслимите горят от желание да го вдигнат във въздуха ;)
Относно гатовете правите една добра обиколка около 2-3 км. покрай реката , но тоя с крематориума е най-впечатляващ.

Редактирано от stenk
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g297685-d324471-Reviews-Manikarnika_Ghat-Varanasi_Uttar_Pradesh.html

Аааа, не си се подготвил... Главната клада! То и заради нея се ходи там. Накратко- ако умреш във Варанаси и след като те кремират и разпръснат праха ти в реката,имаш шанса да напуснеш вечния кръговрат на прераждането...

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Вярно, че не съм се подготвил, но както споменах Варанаси мислех да го пропусна, пък то станаха много нещата за гледане и все едни интересни, няма да мога да се отделя от свещената река и околните церемонии

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.